Recente blogartikelen

Lees hier de meest recente expert blogs geschreven door ondernemers op Trustoo

AdvocatenBen je op zoek naar een echtscheidingsadvocaat? Lees hier alles wat je moet weten.

Een huwelijk eindigt door een echtscheiding. Wanneer het besluit om te echtscheiding is genomen, zal dit voor alle betrokkenen lastig zijn. Scheiden is niet leuk en vaak een emotionele aangelegenheid. Er valt, zowel praktisch als juridisch, veel te regelen. Denk daarbij aan de financiën, een omgangsregeling voor de kinderen, de alimentatie, de woonsituatie, enzovoorts. Beide partners, en eventuele kinderen, hebben belang bij een soepel verloop van een scheiding. Een lange juridische strijd is immers niet alleen emotioneel zwaar, maar ook duur. Of een scheiding nu soepel verloopt of dat het uitmondt in een juridische strijd (ook wel vechtscheiding), een echtscheidingsadvocaat inschakelen is altijd verstandig. In een periode van onzekerheid en verdriet kan een scheidingsadvocaat het verloop van de procedure inzichtelijk maken.
Lees meer...

Geschreven door
Trustoo
BoekhouderLoonbelasting: wat is het en hoeveel moet ik betalen?

Wat is de betekenis van loonbelasting?
De naam zegt het al; loonbelasting is de belasting die je moet betalen over jouw verdiende loon. Periodiek krijg je van jouw werkgever geld uitbetaald. Dat kan bijvoorbeeld iedere maand zijn, maar ook per 2 of 4 weken. Op jouw loonstrook vind je meerdere bedragen terug, waaronder ook de belasting die wordt afgedragen. Het bijzondere aan loonbelasting is dat deze belasting al door de werkgever wordt ingehouden op het loon van de werknemer. Jouw werkgever betaalt vervolgens jouw ingehouden loon aan de Belastingdienst, dat hoef je dus niet zelf te doen. Zo hoef je niet in één keer duizenden euro’s over te maken. Hoeveel loonbelasting wordt ingehouden is afhankelijk van de hoogte van jouw loon. Je leest hier meer over onder het kopje ‘hoeveel loonbelasting moet ik betalen?’
Lees meer...

Geschreven door
Trustoo
BoekhouderJe salarisadministratie: waarom zou je dit uitbesteden?

Heb je personeel in dienst, dan krijg je automatisch te maken met enkele verplichtingen. De salarisadministratie is hier één van. Je bent als bedrijf of ondernemer niet verplicht om deze uit te besteden. Je kunt deze administratie zelf voeren. Mits je zeker weet dat je aan de regels en verplichtingen kunt voldoen. Kun je dit? Of misschien is “Wil je dit?” zelfs de betere vraag om te stellen. Voor veel ondernemers en bedrijven is het uitbesteden van administratie als BTW- en jaaraangiften een no brainer. Maar hoe zit het met de administratie van de salarissen en alles dat daarbij komt kijken? Dit is allesbehalve het eenvoudigste element van een bedrijfsadministratie. Dus sta jij bijvoorbeeld op het punt waarop je voor het eerst medewerkers in loondienst neemt en vraag jij je af of je de salarisadministratie moet uitbesteden: lees dan verder.
Lees meer...

Geschreven door
Trustoo