Hoezo relatietherapie?

Gepubliceerd op 26 Sep, 2021

Deel artikel
Caroline Bun
Relatietherapeut & Coach

Relatietherapie? Waarom?

Mensen met een partner ervaren gemiddeld vaker een geluksgevoel dan mensen zonder partner. Qua geluksfactoren heeft alleen je gezondheid een grotere impact op hoe gelukkig je je voelt. Een relatie kan je dus geluk en voldoening geven.

Maar wat nou als het niet meer zo lekker loopt, dan is het geluksgevoel weg en voel je je onzeker over jezelf en de toekomst samen. En dat speelt dan een rol in je gehele welzijn en functioneren. Wanneer je relatie in zwaar weer terecht is gekomen door bijvoorbeeld ruzies, gebrek aan communicatie, onbegrip, wantrouwen of uiteenlopende wensen, kan relatietherapie uitkomst bieden. Zeker als zich situaties hebben voorgedaan waardoor je elkaar als partners niet meer weet te vinden, op de manier die je eerder van elkaar gewend was.

Enkele situaties die partners voor relatietherapie doen kiezen:

- we kunnen niet (meer) met elkaar praten, alleen nog over algemene dingen.

- we leven als broer en zus

- we maken om het minste of geringste ruzie en dit gebeurt steeds vaker

- we hebben een andere levensstijl en weten elkaar daarin niet te vinden

- ons seksleven staat op nul

- mijn partner heeft gelogen en nu ben ik mijn vertrouwen kwijt

- mijn partner is vreemdgegaan en ik weet niet hoe nu verder

- mijn partner accepteert mijn kinderen niet (samengesteld gezin)

- mijn partner is overmatig jaloers

- we lopen tegen het verschil in onze culturele achtergronden aan

- ik word niet geaccepteerd door mijn schoonfamilie

- door ziekte is onze relatie dermate veranderd dat we elkaar niet meer weten te vinden

Wanneer je hier samen niet uitkomt maar je wilt toch het liefst samen verder, dan is het tijd voor professionele hulp. Een betrokken relatietherapeut met een goed inlevingsvermogen kan zich een goed beeld vormen van jullie beider persoonlijke beleving en je situatie. Hierdoor kan deze je dan genoeg handvatten aanreiken om elkaar weer te vinden.

Ontvang prijsopgaven van de beste relatietherapeuten in jouw buurt
zoeken


De relatietherapeut helpt jullie bijvoorbeeld:

- elkaar te begrijpen

- de angel uit jullie onderlinge dynamiek te halen

- te verzachten en zo nodig te vergeven

- persoonlijke pijnpunten te verwerken, waardoor je minder in je oude pijn wordt geraakt

- op een volwassen manier met elkaar te communiceren

- samen problemen op te lossen

- de onderlinge verschillen te accepteren

- elkaar weer te waarderen voor wie jullie zijn

Bovendien heeft deze oog voor zowel jullie samen als voor jullie beiden als individu. Het gaat immers om jullie geluk. Alles wordt in openheid met elkaar besproken en daar waar dat moeilijk ligt of valt, zal de relatietherapeut helpen om dit bespreekbaar te maken. Taboes en geheimen helpen niet, vandaar dat alles bespreekbaar is en vanuit een open houding en zonder oordeel wordt benaderd. Uiteraard blijft alles binnenskamers en mag elke emotie er zijn.

Ontvang prijsopgaven van de beste relatietherapeuten in jouw buurt
zoeken


Wat levert relatietherapie je op?

De juiste relatietherapie, in combinatie met een relatietherapeut waarmee jullie beiden een klik hebben, kan je leven samen op een positieve manier veranderen. Een relatie beëindigen lijkt soms de oplossing, maar dat is in de meeste gevallen echt niet nodig. Als er aan de problemen bijvoorbeeld persoonlijke issues ten grondslag liggen, is de kans bovendien groot dat zich in een toekomstige nieuwe relatie dezelfde problemen voordoen. Juist binnen een relatie kunnen dit soort issues aan de oppervlakte komen. Als er liefde is en de wil om samen door te gaan, kunnen de ontstane problemen een goede reden zijn tot het aanpakken van onverwerkte gebeurtenissen uit het verleden, die je binnen de relatie parten zijn gaan spelen.

Een goede relatietherapeut opent de ogen bij beiden voor het leed en het onvermogen van de ander. Opvallend genoeg kunnen velen van hun partner weinig gebreken accepteren. Op de een of andere manier lijkt die ander perfect te moeten zijn. Een onmogelijke opgave uiteraard, want we zijn en blijven mensen. En mensen maken fouten, doen dingen verkeerd en begaan stommiteiten. Dat maakt je nog niet direct een slecht mens. Je eigen misstappen kun je verklaren, maar zodra een misstap van een ander jou emotioneel raakt, is het bijna onmogelijk om hier oprecht begrip voor op te brengen. Tegelijkertijd is het ook niet de bedoeling dat we over onze grenzen laten gaan. Dus ook daar moeten we voor waken.

Een goede relatietherapeut kan balanceren op het begrip voor beiden en het aangeven van grenzen ten behoeve van een voor jullie gezonde relatie. Uiteraard gaat het altijd om maatwerk, en indien goed geleverd een verademing voor jullie beiden. Goede relatietherapie biedt licht aan het eind van de tunnel en geeft jullie de prachtige kans om samen op een nieuwe manier jullie relatie te hervatten.

Tip! Bekijk de Top 10 relatietherapeuten bij jou in de buurt
zoeken


miniwizard.svgOver deze relatietherapeut
Caroline Bun Coaching & Bun Self Academy
10,0score_fullscore_fullscore_fullscore_fullscore_full (78)
Waarom coaching door ons?

Het maakt niet uit waar je tegenaan loopt. We coachen al 15 jaar klanten uit heel Nederland vanuit het centraal gelegen Bussum ('t Gooi). Bij ons doorbreek je dat wat nodig is, ook dat wat tot nu toe niet is gelukt. Onze uniekheid zit behalve in onze werkwijze, in de compleetheid. We coachen met zijn tweeën, Caroline Bun en Maurice Hirschhaut. We vullen elkaar dermate aan, dat alles aspecten die jij nodig hebt in de coaching aanwezig zijn.

Door onze coaching raak je de ballast kwijt die je in de weg zit en helpen we je je naar jouw unieke zelf. Bevrijd, innerlijke rust en met heldere inzichten kom je uit onze sessies.

Elke sessie is op maat, we doen wat voor jou nodig is. Soms zijn in onze sessies niet alleen woorden nodig, maar werken we ook met speciale door Maurice gecomponeerde muziek. Dit om in het gevoel te werken.

We brengen je terug naar je aangeboren systeem van voelen, zodat je weer op jezelf kunt vertrouwen. Dat geeft levenskracht en wijsheid.

Emotie coaching
We leren je hoe je voortaan het beste met je emoties en gedachten om kunt gaan. Op die manier hou je jezelf schoon. Dus heb je bijvoorbeeld last van stress, spanning, onrust, verdriet, angst of boosheid? We helpen je er vanaf, online of in onze praktijk.
Bovendien ga je weer voelen wat goed voor je is en wat niet. Zo kun je op jezelf vertrouwen en dichtbij jezelf blijven. Het helpt je om met onzekerheden om te gaan en maakt het makkelijker om keuzes te maken.

Burn-out herstel
Onze methode is een uitkomst bij burn-out herstel. Waarom? Deze burn-out behandeling pakt de oorzaak aan van je vermoeidheid. De vermoeidheid die je voelt, komt voor een groot deel door het onderdrukken van onverwerkte emoties en door ondermijnende gedachten. Dat kost immers veel energie. We helpen je deze emoties te verwerken en de ondermijnende gedachten los te laten. Je wordt verlost van deze energievreters. En we leren je natuurlijk ook een nieuwe manier van voelen, denken en leven.

Relatie coaching/Relatie therapie
Als je relatieproblemen hebt, valt het niet mee om dit te doorbreken. Juist omdat in een relatie persoonlijke pijnpunten gemakkelijk aan de oppervlakte komen. Wanneer daar niks mee gebeurt, gaat dit de liefde overschaduwen en ontstaan er snel frustraties. Op het moment dat het niet meer lukt om samen te praten over wat er speelt of als praten geen zin meer lijkt te hebben, is onze relatietherapie, die wordt gegeven in onze praktijk in Bussum of online, precies wat jullie nodig hebben.

Tijdens de sessies zitten we met zijn vieren. Wij, Maurice en Caroline, zijn er voor jullie allebei. We hebben jullie geluk zowel individueel als samen voor ogen. Met jullie onderzoeken we wat er werkelijk speelt. Onze sessies geven helderheid en nieuwe inzichten in wat er binnen jullie relatie aan de hand is. Vervolgens helpen we uiteraard bij wat voor ieder van jullie nodig is om je beter te voelen.
Lees meer...
Gratis en vrijblijvend

Wat kost een undefined?

Een undefined kost undefined tussen de ,- en,- Een undefined mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een undefined kost heeft ook te maken met wat jouw specifieke wensen zijn.