De voordelen van het bijhouden van een adressenlijst voor de uitvaart

Gepubliceerd op 18 Feb, 2022

Deel artikel
Orlanda Adams
Managing Director

De voordelen van het bijhouden van een adressenlijst voor de uitvaart

Een adressenlijst bijhouden is niet iets waar je je dagelijks mee bezighoudt. Toch brengt het regelmatig updaten van een adressenlijst enige voordelen met zich mee. Voor de uitvaart bijvoorbeeld. In de praktijk komen wij vaak families tegen die niet beschikken over een (actuele) adressenlijst. Terwijl dit heel wat tijd en moeite kan besparen, waardoor er meer ruimte overblijft voor andere belangrijke zaken rondom het regelen van het laatste afscheid.

Waarom is een adressenlijst belangrijk voor de uitvaart?

Om de uitnodiging voor de uitvaart, de kennisgeving en achteraf de bedankkaarten te versturen naar familie, vrienden en kennissen, is een adressenlijst vrijwel onmisbaar. Vooral omdat de rouwkaart op tijd de deur uit moet als je wilt dat alle genodigden aanwezig zijn bij het afscheid. Dit wordt in de meeste gevallen al één tot twee dagen na het overlijden verstuurd. Daarom is het fijn om een actuele adressenlijst bij te houden, zodat het versturen van de kaart niet al te veel tijd in beslag neemt.

De voordelen van een adressenlijst voor de uitvaart:
Daarnaast brengt het bijhouden van een adressenlijst nog veel meer voordelen met zich mee. Wij noemen enkele belangrijke voordelen:

Een actuele adressenlijst waar alle nodige gegevens in staan kan een vorm van rust bieden voor de nabestaanden. Doordat zij niet zelf op zoek hoeven te gaan naar de juiste adressen, kunnen zij de tijd die ze overhouden spenderen aan het organiseren van de uitvaart en hun rouwproces.

Als je de uitvaartondernemer de opdracht geeft om de rouwkaarten rechtstreeks te versturen, is het wel zo handig om een adressenlijst te hebben. De uitvaartondernemer kan hier dan meteen mee aan de slag.

Door je adressenlijst bij leven regelmatig te updaten, maak je het voor je nabestaanden makkelijker om te bepalen wie van je vrienden, familie en kennissen een rouwkaart moeten ontvangen en wie niet.

Een adressenlijst bijhouden: 3 tips
Hieronder lichten we enkele eenvoudige manieren toe om een adressenlijst bij te houden:

Excel

Hoewel niet iedereen even goed kan werken met het rekenprogramma ‘Excel’, kun je de bekende rijen en kolommen gemakkelijk gebruiken voor het bijhouden van een adressenlijst. Zo kun je de namen van de contactpersonen sorteren op alfabetische volgorde en de lijst gemakkelijk aanvullen of bijwerken. Denk bij het invoeren van de adressen aan de standaardgegevens zoals de voornaam, achternaam, adres, postcode en woonplaats. Daarnaast kan informatie zoals een telefoonnummer, e-mailadres of relatietype (broer, vriend, collega) ook erg handig zijn.

Een adressenboekje

Je kunt het natuurlijk ook op de ouderwetse manier bijhouden, door alle adressen in een adressenboekje te noteren. Vooral voor ouderen, of mensen die geen fan zijn van het digitale tijdperk, is een adressenboek een vertrouwelijke methode om alle contacten bij te houden op één plek.

Tip: gebruik bij het invullen van een adressenboek een potlood, zodat je indien nodig aanpassingen kunt maken en het doorkrassen van gegevens kunt voorkomen. Zo blijft je adressenlijst overzichtelijk.

Een genodigdenlijst

Om je nabestaanden nog meer te ontzorgen kun je een genodigdenlijst maken. Hierin staan slechts de adressen van de mensen die jij op jouw uitvaart wilt hebben wanneer je komt te overlijden. Je nabestaanden weten dan precies wie zij wel kunnen uitnodigen voor de uitvaart en wie niet. In onze uitvaartplanner kun je al jouw wensen met betrekking tot je eigen afscheid vastleggen, dus ook je wensen met betrekking tot de genodigden.

Een adressenlijst bewaren

Als je eenmaal een adressenlijst hebt, is het belangrijk dat één van je naasten hiervan op de hoogte is en weet waar je dit bewaart. Bewaar de adressenlijst samen met alle andere belangrijke documenten die je nabestaanden nodig hebben wanneer je komt te overlijden. Als je een digitale adressenlijst hebt, kun je deze na elke aanpassing uitprinten. Of bewaar het op een usb stick.

Heb je hulp nodig bij het in kaart brengen van jouw uitvaartwensen en zou je essentiële zaken met betrekking tot jouw afscheid, waaronder een genodigdenlijst, nu al willen bespreken? Neem vrijblijvend contact op.

miniwizard.svgOver deze uitvaartverzorger
RememberMe
10,0score_fullscore_fullscore_fullscore_fullscore_full (42)
"Een uniek leven verdient een uniek afscheid"

RememberMe staat voor een uitvaart met een gekleurd randje, een uitvaart die helemaal bij jou past. Aan de hand van jouw wensen stellen wij de perfecte uitvaart samen. Ons motto: niets moet alles mag! Samen bespreken we de mogelijkheden voor een persoonlijk afscheid binnen jouw budget.

Zoals de bekende Rotterdamse uitspraak luidt: 'geen woorden, maar daden', houden wij het bij RememberMe niet alleen bij mooie woorden, maar regelen wij een uitvaart precies zoals jij deze voor ogen hebt. Je kunt ons 24/7 bereiken voor een uitvaart in Rotterdam.
Lees meer...
Gratis en vrijblijvend

Wat kost een undefined?

Een undefined kost undefined tussen de ,- en,- Een undefined mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een undefined kost heeft ook te maken met wat jouw specifieke wensen zijn.