Een goede LinkedIn foto dankzij 8 tips van een fotograaf

Gepubliceerd op 25 Nov, 2021

Deel artikel
Bart van Hattem
Fotograaf

Een goede LinkedIn foto dankzij 8 tips van een fotograaf

Kan jouw LinkedIn foto een upgrade gebruiken?
Of je nu op zoek bent naar een nieuwe baan, jouw service wilt verkopen of expertise wilt uitstralen: LinkedIn is hét platform om jouw professioneel netwerk uit te breiden.

Het is je online visitekaartje en een goede LinkedIn foto mag daarbij niet ontbreken. Jouw profielfoto is namelijk het eerste wat opvalt wanneer recruiters of bezoekers je pagina bekijken. En wist je dat er slechts twee seconden nodig zijn om daarbij een eerste indruk te vormen?!

Laten we snel in de LinkedIn profielfototips van professionele portretfotograaf Bart van Hattem duiken om voor de beste eerste indruk te gaan.

LinkedIn profielfoto zelf maken

Heb je op dit moment nog niet het budget om een professionele foto te laten schieten door een portretfotograaf? Dan helpen onderstaande tips jou om zelf aan de slag te gaan en de beste LinkedIn foto te maken!

8 tips voor een goede LinkedIn foto

Blijf jezelf! Straal jouw persoonlijkheid uit op de foto. Zo kom jij in contact met de juiste mensen.

Neem een goede pose aan. Dit doe je als volgt: sta (zeer) rechtop en houd je armen iets gebogen langs je lichaam. Dit zorgt voor een energieke uitstraling doordat je schouders rechter in beeld staan. Vervolgens verleg je de focus op je gezicht: breng je gezicht een beetje naar voren en hou je kin iets naar beneden. Zo komt je kaaklijn mooier in beeld. Extra tip: vraag iemand deze foto te maken of zet je camera op een statief met zelfontspanner. Met een selfie lukt het je niet deze pose goed aan te nemen!

Voorkom afleiding. In de foto gaat het om jou en jou alleen. Kies daarom voor een rustige achtergrond. Ga niet te dicht bij deze achtergrond staan: zo voorkom je schaduwen en wordt de achtergrond iets waziger. Hierdoor ligt de focus nog beter op jouw gezicht.

Zorg ervoor dat alleen jouw schouders en hoofd in beeld komen door een uitsnede te maken. Je foto wordt op LinkedIn klein weergeven, dus je wilt niet te ver weg staan! Jouw profielbezoekers kunnen hierdoor beter zien en een beter beeld van je vormen.

In welke kleding voel jij je het fijnst? Dat wordt je outfit! Het draagt eraan bij om écht als jezelf in beeld te zijn. Let wel op: drukke patronen of bedrukte binnenkanten van overhemden leiden af.

Vraag jij je af voor welk kapsel je moet gaan? Draag je haar zoals je dat het vaakst doet. Zo ben jij het meest herkenbaar. Heb je lang haar? Dan kun je het bijvoorbeeld in een staart dragen of je haar over één kant van de schouder leggen. Extra tip: ga niet vlak voor de foto naar de kapper, dit oogt minder natuurlijk!

Focus op je ogen! Je wilt écht oogcontact maken met je camera. Om dit goed uit te voeren, is voldoende licht in je ogen een must. Vaak zorgt een schaduw ervoor dat je ogen minder spreken. Hoe voorkom je dit? Ga tegenover een lichte muur staan, zodat het licht wordt gereflecteerd in je ogen. Probeer meerdere plekken uit voor optimaal resultaat. Een no-go is flitsen met je camera; dit levert vaak ‘platte’ beelden op.

Laat je gezicht stralen met een lach! Je hoeft echt niet overdreven te lachen met je mond open, maar een glimlach doet al wonderen. Een glimlach zorgt ervoor dat je er benaderbaar uitziet, waardoor mensen eerder zaken met jou willen doen. En dat is natuurlijk wat je uiteindelijk wilt bereiken!

Ontvang prijsopgaven van de beste fotografen in jouw buurt
zoeken

LinkedIn foto door een fotograaf

Zoals je ziet zijn er behoorlijk wat punten waar je rekening mee moet houden bij het maken van een goede LinkedIn foto. Ben je er een beetje door overdonderd? Geen zorgen, een fotograaf helpt je uit de brand. Een goede fotograaf weet precies jouw sterke kanten te benadrukken, geeft je de juiste tips en stelt je op je gemak.

Tijdens een professionele fotoshoot zorgt een fotograaf ervoor dat de beste lichtsettings worden gebruikt, de achtergrond klopt en de poses goed zijn. En misschien wel het allerbelangrijkst: dat jij je helemaal op je gemak voelt. Met de juiste tips krijg jij de beste profielfoto voor LinkedIn.

5 REDENEN VOOR EEN NIEUWE LINKEDIN FOTO

Ben je nog niet helemaal zeker of dit wel het juiste moment is voor een nieuwe zakelijke portretfoto? Lees de 5 redenen waarom je vandaag nog actie moet ondernemen!

Blijf actueel

Heb jij nog steeds een profielfoto van jaren geleden? Wellicht heb je je baard laten staan, een nieuwe haarkleur of een andere kledingstijl. Dat mag gezien worden!

Seizoenswisseling

Van zomer naar winter; we veranderen onze look compleet. Het kleurtje, sproeten of highlights gaan voor even in de kast en maken plaats voor warmere kleren. Laat het zien op je foto!

Een nieuwe baan

Heb je een nieuwe baan of ben je van plan te solliciteren? Laat de vernieuwde versie van jezelf zien op je profielfoto! Zowel voor LinkedIn als je CV een echte must.

Herkenbaarheid

Je valt sneller op wanneer je op verschillende platformen dezelfde profielfoto gebruikt. Het creëert namelijk herkenbaarheid en dat wil je natuurlijk wel doen met een professionele foto waar je zelf helemaal achter staat.

Een nieuwe mijlpaal

Ben jij van plan iets te delen, zoals een nieuwe samenwerking, nieuw product of het behalen van een certificaat? Een professionele LinkedIn foto trekt de aandacht!

Met deze tips maak jij een prachtige LinkedIn foto en trek je de aandacht van bezoekers. Succes! Wil je graag jouw LinkedIn foto laten schieten door een professionele portretfotograaf? Twijfel dan niet om contact met mij op te nemen.

Tip! Bekijk de Top 10 fotografen bij jou in de buurt
zoeken
miniwizard.svgOver deze fotograaf
Bart van Hattem | zakelijke portretfotografie
9,8score_fullscore_fullscore_fullscore_fullscore_full (82)
"Gun jezelf een foto waar je echt goed op staat !"

Een fotosessie inclusief één high-end bewerkt beeld kost € 169 ex. btw

Je hebt je echte specialist in zakelijke portretfotografie gevonden!
Een krachtige portretfoto die direct opvalt door je pakkende blik en de perfecte belichting. Waarmee je direct een sterke eerste indruk maakt. Dat is kort gezegd een ‘headshot’, één van mijn specialisaties als fotograaf.
Je profielfoto springt er meteen overal uit. Ook op een klein oppervlak. En dat is natuurlijk precies je doel: opvallen! Zodat je nieuwe opdrachten binnenhaalt, of wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.
Meer weten? https://www.zakelijke-portretfoto.nl Of neem contact op!

Naast zakelijke portretfoto’s maak ik al vele jaren reportages en sfeerfoto’s voor opdrachtgevers in heel Nederland. Die worden onder andere gepubliceerd in magazines, brochures en op websites. In fotografeer op locatie maar ook in mijn professionele fotostudio in Loon op Zand vlakbij Tilburg en binnen een half uur bereikbaar vanuit Eindhoven, Breda en Den Bosch.
Lees meer...
Gratis en vrijblijvend

Wat kost een undefined?

Een undefined kost undefined tussen de ,- en,- Een undefined mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een undefined kost heeft ook te maken met wat jouw specifieke wensen zijn.