Een gelukkig leven, wat houdt dat voor jou in?

Gepubliceerd op 27 Jan, 2022

Deel artikel
Richard Kunst
Financieel adviseur

Een gelukkig leven, wat houdt dat voor jou in?

Het lijkt een eenvoudige vraag, maar niet iedereen kan deze vraag makkelijk beantwoorden. Antwoorden als ‘’Ik zou best een half jaar willen reizen.’’ of ‘’Met tien miljoen zou ik stoppen met werken en een wijngaard beginnen.’’ lijken niet realistisch, maar vaak blijkt het best mogelijk te zijn.

Geluk is voor veel mensen afhankelijk van hun financiële positie. Angst om zekerheden zoals werk los te laten, weerhouden mensen om hun geluk na te streven. En dat is jammer, want met goed inzicht in jouw diepe verlangens en financiële mogelijkheden komt het levensgeluk veel dichterbij dan je denkt.

Een Financial Planner (RLP®) helpt je om mogelijkheden inzichtelijk te maken. En voorkomt dat je op het sterfbed spijt krijgt van de dingen die je niet hebt gedaan.

Wat is een Financial Planner (RLP®)?

Een Financial Planner (RLP®) is een coach die samen met jou kijkt naar mogelijkheden om je levensdoel te verwezenlijken. Het is een nieuwe vorm van coachen die in Nederland langzaamaan bekendheid krijgt. Het traject dat je ingaat is gebaseerd op het gedachtegoed van George Kinder. Het is een bewezen concept dat overal ter wereld wordt toegepast.

Uit de praktijk blijkt dat geld steeds vaker een belangrijke factor is om iets niet te doen. Door inzichtelijk te maken wat jouw financiële positie is, wordt duidelijk wat je uitgangspositie is. Vervolgens kijkt de Financial Planner (RLP®) naar je diepe verlangens. Deze twee zaken vormen het vertrekpunt voor een traject om je doelen te verwezenlijken. In een aantal gesprekken ga je samen met de planner aan de slag om veranderingen door te voeren. De gesprekken zijn zeer persoonlijk en emotioneel. Met een perfect einddoel: jouw levensgeluk.

Het leven laat zich toch niet plannen?

Het leven laat zich uiteraard niet plannen, maar je kunt wel bewuste keuzes maken. Keuzes die jouw ogen laten stralen. Keuzes die je gelukkig maken. Die zorgen dat je hart sneller gaat kloppen. Wat wil je nu echt met je leven? En hoe ga je dat (financieel) aanpakken? Mensen die het gevoel hebben vast te zitten in hun huidige baan, gezinsstructuur, dagelijkse sleur of die de balans tussen werk en privé kwijt zijn hebben baat bij een Financial Planner (RLP®). Rijkdom betekent dat je kiest voor dat wat je gelukkig maakt.

Durf jij het leven aan? Durf je te kiezen voor jouw passie?

miniwizard.svgOver deze financieel adviseur
Richard Kunst
9,8score_fullscore_fullscore_fullscore_fullscore_full (76)
Mijn filosofie:
Geld behoort de mens te dienen, niet andersom.

Richard Kunst is Financial Planner (RLP®) en al meer dan 25 jaar werkzaam in de financiële sector, zowel specialistische functies, als in interim functies. Als Financial Planner RLP® geef ik integraal advies op het gebied van financial planning, vermogensplanning, inkomensplanning en estateplanning.

Registered Life Planner(RLP®)/ Register Estate Planner (REP)

Richard Kunst heeft de prestigieuze Registered Life Planner opleiding (RLP®) genoten aan het Kinder Institute for Life Planning in Nederland en de prestigieuze Register Estate Planner (REP) opleiding genoten aan de Sdu Licent Academy. Daarnaast is Richard Kunst lid van de Vereniging van Life Planners Nederland.

Met zijn Financial Planning skills vind hij het een enorme uitdaging om samen met zijn klant datgene te bereiken wat hem of haar echt bezighoudt.

Inmiddels heeft hij een uitgebreide expertise opgebouwd met het begeleiden van particulieren. Maar juist zijn 'eigen mens' zijn, is belangrijk voor zijn relaties.

Een Financial Planner (RLP®) moet 'meer' met zich meedragen dan alleen maar theoretische kennis. Hij moet zijn cliënt 'aanvoelen' en de bereidheid hebben om zich echt in hem of haar te verdiepen.

Juist op dit onderdeel maakt Richard Kunst met zijn bedrijf Richard Kunst het verschil.
Lees meer...
Gratis en vrijblijvend

Wat kost een undefined?

Een undefined kost undefined tussen de ,- en,- Een undefined mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een undefined kost heeft ook te maken met wat jouw specifieke wensen zijn.