Vind een top 10 Relatietherapeut in Nederland

Vertel ons wat je zoekt en bekijk de top 10 relatietherapeuten bij jou in de buurt

Voor wie zoekt u een relatietherapeut?
Plaats
relatietherapeut.jpg
Betrouwbare lokale bedrijven
Makkelijk en snel geregeld
Bespaar kosten
Direct contact

Relatietherapeuten in Nederland

Sorteren op
Resultaat 1-10 van 728 relatietherapeuten in Nederland. Het meest complete overzicht. Herstel uw relatie met de beste relatietherapie in uw regio.

In Nederland kunt u een relatietherapeut vinden voor het herstellen van uw relatie met uw partner, echtgenoot, ouder of kind. Een goede relatietherapie staat of valt met de persoonlijke kwaliteiten en het vakgebied van de relatietherapeut:

• Koppel of echtpaar: In elke relatie zijn er soms problemen of spanningen. Veel stellen die in relatietherapie gaan, doen dat pas na een periode van problemen. Eigenlijk kunt u voor de meest uiteenlopende problemen terecht bij een relatietherapeut. Denk aan een moeizame seksuele relatie, schoonouders die de relatie onder druk zetten, een buitenechtelijke relatie die aan het licht is gekomen of simpelweg omdat de relatie niet goed verloopt.
• Gezin of ouder-kind: Wanneer conflicten in het gezin niet opgelost lijken te worden kunt u ook terecht bij een therapeut. Denk aan situaties waarbij u het gevoel heeft dat u elkaar niet begrijpt of bij een ingrijpende gebeurtenis zoals ziekte, echtscheiding of verlies. Een andere situatie is die van een samengesteld gezin, waarbij verschillen in opvoeding en zeggenschap over de stiefkinderen een rol spelen. In deze vorm van relatietherapie is het de bedoeling om het samengestelde gezin op de rails te krijgen met een eigen gezinscultuur.
• Individu: Bij relatieproblemen is het ook mogelijk om individueel in therapie te gaan. Bijvoorbeeld als jullie met individuele problemen kampen of moeilijk met elkaar kunnen communiceren. Individuele therapie helpt u om te reflecteren op uw eigen gedachten en gedrag en ondersteunt de zelfontwikkeling. Op deze manier kunt u kijken wat u zelf kunt doen om de relatie te verbeteren. Het komt vaak voor dat de partner na verloop van tijd bereid is een keer mee te komen en er daarna voor kiest alsnog aan relatietherapie deel te nemen.

In Nederland hebben wij 728 goede relatietherapeuten gevonden. De therapeuten in Nederland hebben een gemiddelde Trustoo-score van een 8.9. Welke specialist u ook kiest, via Trustoo maakt u een goede keuze voor de relatietherapie. We kunnen u ook helpen door direct prijsopgaven aan te vragen bij verschillende relatietherapeuten. Zo kunt u eenvoudig de relatietherapeuten vergelijken en degene kiezen die het beste bij u past.
Lees meer...
3
3. Kruijff en Rijntjes
Premium partner van Trustoo
Reageert snel
MfN Registermediator
Kosteloos kennismaken, ook via videocall
8,4

Wij, Kruijff en Rijntjes, gevestigd in Schagen en in Haarlem, helpen u wanneer u besloten heeft te gaan scheiden of uit elkaar wilt gaan. Wij begeleiden een echtscheiding in zijn geheel, maar begeleiding op een aantal onderdelen hiervan is ook mogelijk. Dat kan het geval zijn wanneer u al gescheiden bent en na verloop van tijd de omstandigheden wijzigen. De toen gemaakte afspraken, van bijvoorbeeld een ouderschapsplan, kunt u opnieuw vastleggen of een actuele alimentatie berekening kan worden gemaakt.

Naast onze samenwerking bij de scheidingsbegeleiding, bieden we onze specialisaties los van elkaar aan op het gebied van mediation, training en coaching. Denk daarbij aan relatietherapie, assertiviteitstraining, EMDR therapie, hulp bij burn-out klachten en loopbaanbegeleiding. Wij weten mensen weer sterk en krachtig te maken en helpen zichzelf of elkaar beter te begrijpen.

Extra aandacht is er voor de kinderen in scheidingssituaties. Als erkend kindercoach begeleiden wij (op verzoek) kinderen individueel of in een groepje tijdens en na de scheiding van hun ouders.

Alle gesprekken kunnen plaatsvinden in de sfeervolle, neutrale locaties in Schagen of Haarlem. In overleg op een andere plek afspreken behoort ook tot de mogelijkheden, echter heeft een afspraak bij u thuis niet de voorkeur.

Onlangs hebben wij een magazine uitgegeven waarin uitvoerig over onze dienstverlening wordt verteld met bijdragen van mensen die we eerder hebben mogen helpen. Nieuwsgierig? Neem contact met ons op!

Bent u benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? U bent van harte uitgenodigd om kennis te maken!

Cinderella en Ria
...

Gratis en vrijblijvend
18 beoordelingen
7 jaar in bedrijf
Waarderweg 19, Haarlem
8
4. Eigen Weg Doel Bewust
Premium partner van Trustoo
Reageert snel
8,3

Gedurende mijn persoonlijke leven ben ik altijd nieuwsgierig geweest naar wat een mens beweegt, wat mij als mens beweegt. Hoe komt het dat ik op een bepaalde manier reageer op een bepaalde situatie. En hoe kan ik de uitkomst veranderen. Ik ben mij vrij snel bewust geworden van de antwoorden die mijn lichaam mij geeft op verschillende situaties in de buitenwereld maar ook de antwoorden die mijn lichaam mij geeft op de vragen die ik stel.

Ik coach middels de methode De Schilden van je Innerlijke Familie. Superfijn om mee te werken en superinzichtgevend.

Ik geef access bars behandelingen en ga daarbij in contact met het lichaam zodat ik mijn client haarfijn kan aangeven waar de behoefte ligt.

Ik geef tarot consulten, dit zorgt voor bevestiging en een duwtje in de rug zodat de stappen gezet kunnen worden naar een gewenst doel.

Ik verzorg familieopstellingen, dit doe ik met representanten (nu is dat vanzelfsprekend even minder) maar je kunt ook met ankers werken of met woorden, er is zoveel mogelijk. Het wetend veld komt wel met de antwoorden. Een tafelopstelling met poppetjes is ook mogelijk.

Ik ben gediplomeerd intuitief no-nonsense eigenwaarde coach en beschik over meerdere tools die ik kan inzetten om jou te ondersteunen en verder te helpen.

Mijn praktijk in Purmerend heet Het Thuishuis en is een bijzonder fijne plek om te zijn. Het woord zegt het al eigenlijk, je zult je er thuis voelen.

Als je mn website bezoekt kun je meer informatie vinden over wat ik exact te bieden heb, dat kan helpen bij je keuze.

Vanzelfsprekend zijn bij mij ook de maatregelen geldend en kan er binnen mijn praktijk voldoende afstand gehouden worden.

Via de mail ben ik direct bereikbaar en reageer dan ook snel.
Bij mij kun je vrij snel terecht, meestal binnen 2 weken. Heb je echter behoefte om direct in gesprek te gaan dan kunnen we altijd een online afspraak inplannen.
Het is voor mij gebruikelijk om te werken met een intake gesprek van ca 1.5uur waarna we een eventueel behandelplan met elkaar kunnen afspreken.

Mijn tarief voor een intake overleg is €125 ex btw. Je ontvangt daar dan een factuur van. Je kunt mijn diensten niet gedeeltelijk vergoed krijgen. Ik werk wel met verschillende aanbiedingen en een strippenkaartsysteem. Er is veel mogelijk maar het vraagt wel een investering in jezelf.

Je bent van harte welkom.
Martine Hamstra
Eigen Weg Doel Bewust
Praktijk Het Thuishuis te Purmerend
(Je kunt voor de deur gratis parkeren en de bushalte is op 3min loopafstand)
...

Gratis en vrijblijvend
4 beoordelingen
3 jaar in bedrijf
Newtonstraat 83, Purmerend
6
5. Praktijk Mental Image
Dit bedrijf heeft zijn gegevens gevalideerd
9,6

Hypnotherapeut & en Psychodynamisch therapeut (i.o)

"In verbinding vooruit" is mijn slogan. Therapie doe je samen. jij werkt zelf je proces door, maar ik loop naast je, denk en voel mee, zodat jij makkelijker en sneller tot you oplossing of doel kan komen.
Mijn naam is Sarajayne Schuurmans, ik ben hypnotherapeut, coach, docente, moeder en creatief ondernemer.

Therpapie soorten: Psychodynamische therapie is, net als Hypnotherapie, een therapiesoort die uitgaat van werken met het onderbewuste. Door middel van verschillende technieken worden onbewuste gedragingen aan het licht gebracht en veranderd. Voor zowel Hypnotherapie als Psychodynamische therapie is de click tussen cliënt en therapeut erg belangrijk. Als behandelaar ben ik actief, emotioneel betrokken, warm, authentiek, direct en eerlijk.

Jouw gevoelens zijn in mijn praktijk welkom, ik zal je altijd respectvol en zonder oordeel benaderen. Ik zal je aanmoedigen, adviseren en helpen inzichten te krijgen. Zodat jij de volgende stap kan zetten naar jouw doel.

Mijn achtergrond: Voor ik therapeut was werkte ik in het onderwijs, hier kwam ik in aanraking verschillende leerproblematieken. Deze hadden diverse oorzaken en uitingen, zoals (faal)angst, onzekerheid, trauma, ADHD/ADD of hechtingsproblemen. Om mijn leerlingen beter te kunnen ondersteunen, ben ik meerdere therapie gerelateerde opleidingen gaan volgen waaronder: relatie-coaching, hypnotherapie, psychodynamische therapie, psychosociale basiskennis, familieopstellingen en life-coaching. Hier vond ik alle vaardigheden die ik nog miste. Vanuit deze basis ben ik in 2016 gaan werken als therapeut.
Ik heb veel ervaring met o.a.: burn-out, zwangerschap/bevalling, rouwverwerking, depressie, relatieproblemen, seksuele problemen (bij vrouwen), trauma, angsten, familieproblemen en lichamelijke problematiek als migraine en buikpijn. Ik beheers veel verschillende coaching/therapie technieken waaronder hypnotherapie en cognitieve therapie en zet deze in overeenstemming met u breed in. Internet coaching behoort tot de mogelijkheden.

Vergoeding: Veel van mijn behandelingen worden (deels) vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Voor meer informatie over behandelingen en tarieven, neem gerust contact op.

www.mental-image.nl
...

Gratis en vrijblijvend
22 beoordelingen
3 jaar in bedrijf
Edisonstraat 72, Numansdorp
6. Psychologen Praktijk Hoorn B.V.
EFT-Registertherapeut
9,2

Binnen de PPH (Hans Wilbrink) wordt overwegend in de Gespecialiseerde GGZ (GGGZ of ‘psychotherapie’) gewerkt. Binnen de praktijk Bentinck (Casper Bentinck) wordt vooral gewerkt in de Basis Generalistische GGZ (BGGGZ).

Doelgroep: (jong)volwassenen (vanaf 18 jaar) en ouderen. Toelichting:

Gespecialiseerde GGZ: Binnen de Gespecialiseerde GGZ vindt een vaak langerdurende behandeling plaats. In principe gaat het daarbij om soortgelijke klachten als bij de Basis GGZ (zie onderstaand), maar is de ernst ervan groter, zijn de gevolgen meer ingrijpend, bestaan de klachten vaak langer en zijn er soms ook problemen op meerdere gebieden. Het gaat nogal eens om zich herhalende patronen die meer met de persoonlijkheid samenhangen. Ook de diagnostiek kan meer omvattend zijn. Uitsluitingscriteria (behandeling valt dan buiten onze mogelijkheden): ernstige crisissituaties, ernstige suïcidaliteit, verslavingsproblematiek, ernstige eetstoornissen, psychoses en 24-uurs zorg.

Basis Generalistische GGZ: In brede zin gaat het bij een dergelijke behandeling meestal om klachten met een lichte tot matige invloed op het dagelijks functioneren zonder ernstige ontregelingen en zonder veel bijkomende problemen, geschikt voor een relatief kortdurend behandeltraject. Voorbeelden van klachten (ernst: licht tot matig) die in aanmerking komen voor behandeling in de Basis GGZ zijn, voor zover er althans ook sprake is van een stoornis volgens het diagnostisch handboek DSM V:

angst / paniek
depressie / somberheid
overmatig piekeren
‘vage’ lichamelijke klachten
dwangmatig handelen
sociale angst
enkelvoudige trauma’s
Uitsluitingscriteria (behandeling valt dan buiten onze mogelijkheden): ernstige crisissituaties, ernstige suïcidaliteit, verslavingsproblematiek, ernstige eetstoornissen, psychoses en 24-uurs zorg. Doorgaans bestaat de behandelmethode uit Cognitieve Gedrags Therapie (denkpatronen en gedrag leren bijstellen); bij trauma’s kan EMDR de voorkeur genieten en bij persoonlijkheidsproblematiek is er vaak een combinatie met elementen uit de schematherapie. Soms is ook medicatie nodig; bv een antidepressivum bij een hardnekkige depressieve stoornis of bij invaliderende angsten en obsessief gedrag. Terzijde: een antidepressivum kan een aanzienlijk positief effect hebben op zowel klachten van depressieve aard als op angstklachten en op obsessief-compulsief gedrag. Het voorschrijven gebeurt door de huisarts en zal nooit plaatsvinden zonder uw instemming, althans niet waar het ons betreft. Soms ook kan het zinnig zijn om personen uit uw directe omgeving te betrekken bij de behandeling. Uiteraard weer uitsluitend met uw toestemming.
...

Gratis en vrijblijvend
23 beoordelingen
27 jaar in bedrijf
Sint Jozefstraat 8-ROOD, Hoorn
10. Lenthe Praktijk Zwolle - Relatietherapie in Zwolle - Therapie Zwolle- Supervisie Zwolle - Coaching
EFT-Registertherapeut
8,9

Zichtbaar worden in jouw talent!

Soms kom je in je leven op een kruispunt waar je belangrijke keuzes hebt te maken.

Lenthe Praktijk wil een steun zijn voor die momenten. In alle trajecten staat de persoonlijke ontwikkeling en groei op de voorgrond. Respect, werkelijke ontmoeting, niet te snel oordelen en eigen verantwoordelijkheid zijn belangrijke waarden daar binnen. Je hebt de weg voor een groot deel zelf af te leggen en het is fijn daarbij een klankbord te hebben die kan dienen als een wegwijzer. Je bent welkom met jouw persoonlijke en/of professionele vragen!

Lenthe Praktijk legt de focus op het volgende aanbod:

-psychosociale therapie voor identiteitsproblemen, omgaan met veranderingen in je leven of belangrijke gevoelens en emoties.
-Relatietherapie om nieuw leven in de relatie te blazen. Relatietherapie in Zwolle legt de focus op interactiepatronen en hechtingsmogelijkheden (systemische en EFT relatietherapie) en nieuwe verbinding maken met je liefdespartner via de imago dialoog (Imago Relatietherapie).
-Ervaringsgerichte supervisie voor professionals om bewuste keuzes te kunnen maken en meer focus te krijgen binnen je werk.
-Resultaatgerichte coaching voor professionals gericht op professionele vragen.

Vaak wordt therapie voor een groot deel vergoed via de aanvullende verzekering van uw zorgverzekering. Deze vergoeding gaat niet ten koste van het eigen risico. Supervisie en coaching worden regelmatig vergoed door de werkgever.
...

Gratis en vrijblijvend
33 beoordelingen
12 jaar in bedrijf
Dokter van Deenweg 108, Zwolle
Filters
Voor wie zoekt u een relatietherapeut?
Trustoo score
Keurmerken

Wat kost een relatietherapeut?

Een relatietherapeut kost per uur tussen de 100,- en € 130,- Een relatietherapeut mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een relatietherapeut kost heeft ook te maken met wat uw specifieke wensen zijn.

60
100
130
170

Veelgestelde vragen

Wat doet een relatietherapeut?

Wanneer u relatieproblemen heeft, of de relatie met uw partner wilt verbeteren, kunt u een relatietherapeut inschakelen. Maar wat doet een relatietherapeut precies? Relatietherapeuten helpen stellen dichter bij elkaar te komen. Dit doen zij door gesprekken te voeren en zo uit te vinden waar de relatie verbeterd kan worden. Soms hebben relatietherapeuten een opleiding in de psychologie gehad, maar dat is niet altijd het geval. Er zijn ook relatietherapeuten die een cursus in coaching hebben gevolgd en vanuit deze basis beide partners helpen.

SAMEN EEN NIEUWE START MAKEN
Een vaak gehoorde wens van stellen die een relatietherapeut inschakelen is om samen een nieuwe start te maken. Relatietherapeuten bieden hierin begeleiding. Zij kijken waar en waarom de relatie is vastgelopen en hoe deze relatie hersteld kan worden. Ook focussen relatietherapeuten zich op zaken waarop de relatie in de toekomst vast kan lopen. De oorzaken hiervan zijn vaak velerlei. Denk aan stress, ingrijpende levensgebeurtenissen en andere zaken. Hierdoor kan het aantal raakvlakken in een relatie verminderen waarmee de relatie onder druk komt te staan.

WANNEER EEN RELATIETHERAPEUT INSCHAKELEN?
Zodra een relatie is vastgelopen, is het raadzaam een relatietherapeut te raadplegen. Vooral wanneer stellen er zelf niet meer uitkomen. Bijvoorbeeld omdat er sprake is van ontrouw, of omdat de partners uit elkaar gegroeid zijn. Relatietherapeuten verdiepen zich niet alleen in de relatie zelf, maar ook in de karaktereigenschappen van de betreffende partners. Door hierin inzicht te verschaffen, kan er structureel aan verbetering worden gewerkt. Communicatieproblemen kunnen zo doorbroken worden en ook draagt een relatietherapeut methoden aan die hierbij gebruikt kunnen worden.

Wilt u ook een relatietherapeut inschakelen? Vraag dan 3 tot 4 offertes op en vind zo de relatietherapeut die perfect bij u past.
Lees meer...

Wat is relatietherapie?

Op het moment dat u lijkt te zijn vastgelopen in uw relatie kunt u een relatietherapeut in de arm nemen. Maar wat is relatietherapie eigenlijk? Relatietherapie wordt ook wel systeem- of gezinstherapie genoemd. Het is een therapievorm die als doel heeft de relatie tussen twee partners te verbeteren of de relaties binnen een gezin. Men kiest doorgaans voor relatietherapie als de problemen ernstig zijn en/of wanneer er onvoldoende draagkracht meer is onder één of meerdere gezinsleden. Een relatietherapeut kan u in dergelijke situaties ondersteuning bieden door naar een oplossing te zoeken.

WANNEER IS RELATIETHERAPIE NODIG?
Vaak twijfelen mensen of ze een relatietherapeut moeten inschakelen. Dit komt onder andere doordat er geen eenduidige definitie is van een gezonde relatie. Toch zijn er wel gevoelens die erop kunnen duiden dat relatietherapie gewenst is. Bijvoorbeeld als u zich structureel onbegrepen voelt door uw partner of wanneer u liever alleen bent dan samen. Als u liever uw emoties deelt met een vriend(in) of een familielid in plaats van met uw partner is dit vaak ook een reden om in relatietherapie te gaan. Datzelfde geldt voor als u snel door uw partner geïrriteerd raakt en vaak ruzie heeft.

DE DUUR VAN RELATIETHERAPIE
Hoelang relatietherapie duurt verschilt per situatie en is afhankelijk van meerdere factoren. Onder meer van hoe groot het probleem is, maar ook van hoeveel energie u wilt steken in een oplossing. Daarbij is het belangrijk om een relatietherapeut te kiezen waar u beide – of als gezin – een goed gevoel bij heeft. Om die reden raden wij u aan om altijd meerdere offertes op te vragen van verschillende relatietherapeuten.
Lees meer...

Wat kost een relatietherapeut?

Stel, u besluit om samen met uw partner in relatietherapie te gaan. Of misschien overweegt u gezinstherapie? De vraag die veel mensen hebben is: wat kost een relatietherapeut? Dat is afhankelijk van meerdere factoren. Zo is vooral de duur van de sessie van invloed op de kosten. Voor een sessie van 45 tot 60 minuten betaalt u gemiddeld tussen de € 95,- en € 115,- per sessie. Voor een sessie van 75 tot 90 minuten moet u rekening houden met € 135,- tot € 155,- per sessie.

DUUR VAN EEN SESSIE
Of u een sessie van een uur nodig heeft of een langere sessie van anderhalf uur, is afhankelijk van uw voorkeur. Daarnaast speelt ook het aanbod van de betreffende relatietherapeut een rol en wat hij of zij hierin adviseert. Bij sommige relatietherapeuten krijgt u een korting wanneer u direct meerdere sessies wilt inplannen. Ook bieden veel relatietherapeuten de mogelijkheid om buiten kantoortijden een sessie in te plannen. Vaak betaalt u hiervoor een toeslag bovenop het reguliere tarief. Gemiddeld rekenen relatietherapeuten hiervoor € 20,- extra per sessie.

RELATIETHERAPIE BETAALT ZICHZELF TERUG
Investeren in een relatietherapeut die bij u past betaalt zichzelf terug. Hou er wel rekening mee dat u de kosten doorgaans niet vergoed krijgt door uw zorgverzekering. In sommige gevallen wordt slechts een klein gedeelte van de sessies vergoed. Daarom is het verstandig om circa 3 tot 4 offertes op te vragen bij verschillende relatietherapeuten. Naast de kosten is het daarbij nogmaals belangrijk om te vergelijken met welke relatietherapeut u de beste klik heeft.
Lees meer...
Keurmerken & Lidmaatschappen
Nederlands Instituut van Psychologen

Het NIP is met 13.000 leden al meer dan 80 jaar de grootste vereniging van psychologen in Nederland. We zetten ons in voor de psycholoog als professional en voor de psychologie als vak. Dit doen we door de standaard van de professionals hoog te houden en de psychologie stevig op de kaart te zetten.
Lees meer...

Nederlands Verbond voor Psychologen, Psychotherapeuten en Agogen

Het NVPA is de erkende beroepsvereniging voor psychosociaal therapeuten. We zetten ons in voor onze leden én voor mensen die op zoek zijn naar psychosociale therapie. Onze therapeuten werken vanuit een professionele, ervaringsgerichte aanpak. Zingeving staat centraal in de therapie.
Lees meer...

Emotionally Focused Therapy

EFT is een relatietherapie, ontwikkeld door dr. Sue Johnson in Canada. Zij heeft jarenlang onderzoek gedaan naar echtparen en heeft gezocht naar een effectieve manier om de verbinding te herstellen of te verbeteren. Inmiddels is EFT de best onderzochte relatietherapie en bewezen effectief.
Lees meer...

Algemene Beroepsvereniging voor Counselling

De ABvC staat voor het uitdragen van een efficiente en effectieve vorm van psychosociale hulpverlening met een kwaliteitskeurmerk. De ABvC heeft de professionalisering van counselling in Nederland tot haar speerpunt gemaakt.
Lees meer...

.
Hoe werkt Trustoo?
We brengen je rechtstreeks in contact met de beste relatietherapeuten in je buurt
Kies uit de beste {{nameProviders}}
1.
Kies uit de beste relatietherapeuten
Geen urenlange zoektochten meer. Wij hebben alle informatie al op een rijtje gezet. Kies uit de beste relatietherapeuten bij jou in de buurt.
Vergelijk en bespaar
2.
Vergelijk en bespaar
Beantwoord enkele vragen over wat je nodig hebt. En vraag binnen één minuut 4 prijsopgaven aan.
Direct contact
3.
Direct contact
Het antwoord van de bedrijven direct in je mailbox. We delen je e-mailadres niet met anderen en we rekenen geen commissie.
Wat anderen zeggen over Trustoo
Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren en te personaliseren. Door het gebruik van deze site, gaat u akkoord met onze cookies.