Wat kunnen we leren uit de natuur?

Gepubliceerd op 29 Mar, 2023

Deel artikel
Pascalle Laban
Coach

Ook al ben je volwassen, zelfstandig en zelfs groot in aanzien of van postuur, toch kun je zomaar schrikken van jezelf, zelfs door iets wat ogenschijnlijk klein lijkt te zijn. Soms zodanig dat je struikelt en wil vluchten voor je leven. Mogelijk dat we dan samen meer kunnen ontdekken en ontwikkelen!

Je herkent het vast wel: er zijn momenten dat je je heel klein of nietig kunt voelen. Tegenslagen van alle kant, ontnemen je de moed en worden je teveel. Misschien door je werk: je hebt het niet naar je zin, je ervaart geen waardering of je krijgt het gevoel dat je niets goed kan doen. Je gezondheid laat ook te wensen over: je hebt een diagnose van de arts gekregen, je leven en agenda moet om. Hoe kan dit nu, dat het jou overkomt terwijl alle mensen om je heen sterk en gezond zijn?

Ontvang prijsopgaven van de beste coaches in jouw buurt
zoeken

In je relatie kun je ook al het gevoel hebben niet van betekenis te zijn, je kunt soms tegen onbegrip aanlopen, je ziet het donker in, of dat je geen invloed hebt en zelfs dat anderen jouw agenda bepalen.

Recent zag ik iets vergelijkbaars in de natuur en het heeft mij aan het denken gezet. Kijk eens naar het filmpje, wat zie jij gebeuren?

Welke leer kunnen we trekken uit de dierenwereld? In een natuurpark in Afrika zijn er genoeg uitdagingen. Urenlang in de zinderende hitte op zoek naar water. Water is een basisbehoefte voor iedereen. Dan, na heel veel meters gemaakt te hebben, zie je het water! Een enorme plas en zeker ruim voldoende voor alle dieren. Zalig die verfrissing: je drinkt je eerste slok, je schrikt op, je dorst is nog lang niet gelest want uit het niets... komt er een relatief piepklein beestje wat een enorm gevaar voor jou betekent! Van schrik stap je naar achteren, struikelt bijna over je makkers en maak je dat je wegkomt...

Letterlijk op de vlucht, maar waarvoor eigenlijk? Een vriendschap die stopt, je relatie strandt, je voelt je bedrukt of verslagen, een blessure, je werk kost meer energie dan het je oplevert, overbelast of zelfs verveeld. Zomaar enkele voorbeelden waardoor je uit balans bent.

Herken jij jezelf in bovenstaand verhaal? Als coach kan ik je helpen weer richting te vinden, je weer in verbinding bent met jezelf en anderen, goed voor je lichaam kunt zorgen en perspectieven zien. Dat kan je in elke relatie verder brengen, werk, privé, familie of iets wat met je leven te maken heeft. Via mijn bedrijfsprofiel kun je meer over mij lezen en een gratis, geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen.

Tip! Bekijk de Top 10 coaches bij jou in de buurt
zoeken
miniwizard.svgOver deze coach
Coaching & Advies Pascalle Laban in DORDRECHT
9,8score_fullscore_fullscore_fullscore_fullscore_full (99)
Het leven kan ingewikkelde momenten hebben of gewoon even niet leuk zijn.
Dan kun je voor onverwachte en heftige gebeurtenissen komen te staan.
Als je even niet meer weet hoe je verder moet in je relatie of op je werk.
Het kan iedereen overkomen.

Met coaching begeleid ik je om houvast te krijgen op je gedachten en gevoelens.
We kijken daarbij vooral naar datgene wat al in jou zit.
Naar jouw mogelijkheden en wensen. Daarmee ontdek jij hoe je je levens- en relatiedoelen kunt bereiken en persoonlijk herstel vinden.

Coaching is maatwerk. We stemmen het traject af op jouw behoeften. Gesprekken kunnen daarom individueel plaatsvinden, maar ook samen met je partner of in een groep. We kunnen elkaar spreken in mijn praktijkruimte in Dordrecht, maar ook op een locatie die jouw voorkeur heeft. Bijvoorbeeld bij je thuis, of tijdens een wandeling.
Lees meer...
Gratis en vrijblijvend

Wat kost een undefined?

Een undefined kost undefined tussen de ,- en,- Een undefined mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een undefined kost heeft ook te maken met wat jouw specifieke wensen zijn.

Relevante expert blogs