10 tips voor de mooiste trouwfoto’s tijdens je trouwreportage

Gepubliceerd op 22 Jan, 2024

Deel artikel
3 minuten leestijd·Aangepast 25 jan
Sam Huibers
Fotograaf

Een trouwreportage is een unieke ervaring die je, als het goed is, slechts één keer in je leven beleeft. Trouwfotograaf Sam Huibers van PICS geeft 10 waardevolle tips voor aanstaande bruidsparen, gebaseerd op zijn uitgebreide ervaring en kennis als trouwfotograaf.

Ontvang prijsopgaven van de beste trouwfotografen in jouw buurt
zoeken

1. Zorg voor een klik met de fotograaf

Onthoud dat een kennismakingsgesprek niet alleen bedoeld is om het programma en je wensen te bespreken, maar ook om te voelen of er een goede klik is met de trouwfotograaf. Deze professional zal vaak van begin tot eind aanwezig zijn op een van de belangrijkste dagen van je leven, zelfs tijdens intieme voorbereidingen. Een goede klik zorgt voor ontspannen foto's.

2. Laat de camera los

Richt je aandacht niet te veel op de camera, maar op je partner. Communiceer tijdens de reportage, maak grapjes en schroom niet om affectie te tonen. Door je op je gemak te voelen, stralen de foto's authenticiteit uit.

3. Neem de tijd

Voorkom stress door voldoende tijd in te plannen voor de reportage. Reken hiervoor minimaal een uur, exclusief reistijd. Als de reportage met familie, getuigen en ceremoniemeester wordt gedeeld, reserveer dan anderhalf uur extra voor ongedwongen foto's in diverse settings.

4. Kies het juiste tijdstip

Je hoopt natuurlijk op een zonnige dag, maar voor een fotograaf is bewolkte lucht juist gunstig. Vermijd het midden van de dag voor de reportage, vooral tussen 12:00 en 14:00. Het licht is dan te fel. Daarnaast kan een hoge stand van de zon ook schaduwen onder de ogen veroorzaken. Het beste moment is twee uur voor zonsondergang, ook wel bekend als het 'golden hour', voor warm gekleurd licht en betoverende resultaten.

5. Wees voorbereid op slecht weer

Bedenk een alternatief plan voor regenachtige dagen. Zoek een schuilplaats onder bomen en vorm een mooi geheel met transparante of kleurrijke paraplu's. Informeer bij de locatie over binnenfoto-opties na de ceremonie.

6. Ga voor spontane foto's

Laat de zorgen over hoe je eruit ziet op de foto los en vertrouw op de fotograaf. Spontane foto's, vooral tijdens wandelingen naar de locatie, vangen vaak prachtige en ongedwongen momenten.

7. Schakel assistentie in

Overweeg hulp tijdens de shoot, bijvoorbeeld van een goede vriendin. Zij kan de sleep van de jurk optillen en controleren op details, waardoor jij je volledig kunt concentreren op het moment.

8. Bespreek je wensen

Communiceer je wensen vooraf met de fotograaf. Onthoud dat het jullie dag is. Een professionele fotograaf houdt altijd rekening met jullie voorkeuren.

9. Overweeg een loveshoot

Overweeg een loveshoot voor je huwelijksdag om aan de camera te wennen. Deze foto's kun je ook gebruiken voor uitnodigingen of save-the-date aankondigingen.

10. Geniet van het moment

Belangrijker nog, geniet van de momenten samen en ontspan. Vertrouw op de ervaring van je fotograaf, en laat de rest vanzelf gaan.

Bonustip

Voeg extra dimensie toe aan jullie trouwreportage door een videograaf in te schakelen. Een professionele videograaf kan videobeelden combineren met foto's voor een unieke en dynamische herinnering.

Wil je vrijblijvend kennismaken met Sam Huibers van PICS? Maak dan direct een afspraak, bijvoorbeeld via een videocall. Huisbezoeken zijn ook mogelijk, zelfs in de avonden en/of weekenden.

PICS is volledig voorbereid met een reserve-uitrusting en altijd twee transparante paraplu's in de auto.

Foto credit: © Sam Huibers | PICS

Tip! Bekijk de Top 10 trouwfotografen bij jou in de buurt
zoeken
miniwizard.svgOver deze trouwfotograaf
PICS
9,8score_fullscore_fullscore_fullscore_fullscore_full (28)
Sam Huibers is professioneel fotograaf en sinds 18 jaar eigenaar van PICS. PICS is gespecialiseerd in fotografie en videografie in een ongedwongen stijl. Het vastleggen van karakter, emoties en spontane momenten is het handelsmerk van PICS. Dit kunnen onder meer trouwreportages, evenementen, (bedrijfs)reportages, uitvaartreportages en familie- en groepsfoto’s (op locatie buiten) zijn.
Lees meer...
Gratis en vrijblijvend

Wat kost een undefined?

Een undefined kost undefined tussen de ,- en,- Een undefined mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een undefined kost heeft ook te maken met wat jouw specifieke wensen zijn.