Vind een top 10 Dakkapel specialist bij jou in de buurt

Selecteer de dienst die je nodig hebt
Plaats
usp+1
BETROUWBAREen geverifieerde bedrijven
usp+1
VERGELIJK PRIJZENontvang gratis prijsopgaven
usp_3
1.300.000+succesvolle aanvragen

Dakkapel specialisten in Dakkapellen vergelijken

Sorteren op
Bekijk de top 10 beste dakkapel specialisten in Dakkapellen en omgeving op Trustoo. Objectief & onafhankelijk. Voor het adviseren en bouwen van een passende dakkapel.
Alle diensten
Dakkapel met plat dak plaatsen
Ander soort dakkapel plaatsen
Bestaand dakkapel renoveren
0 bedrijven gevonden
Filters
Sorteren op
Werkzaamheden
Materiaal
Trustoo score

Over dakkapel specialisten in Dakkapellen

Resultaat 1-10 van de beste dakkapel specialisten in Dakkapellen. Het meest complete overzicht. Kom er samen uit met de beste dakkapel specialisten in jouw regio. In Dakkapellen kun je bij een dakkapel specialist terecht als je een vakman voor nieuwbouw, verbouwing of renovaties nodig hebt. Dakkapel specialisten zijn specialist in het vak en helpen je bij maatwerk in huis of op de werkvloer. De opties waarbij je een dakkapel specialist in Dakkapellen kunt inzetten zijn eindeloos. Een dakkapel specialist in Dakkapellen kan je bijvoorbeeld helpen bij: • Plaatsen van dakkappellen • Adviseren over de verschillende soorten dakkappellen • Helpen bij het aanvragen van een vergunning In Dakkapellen hebben wij NaN goede dakkapel specialisten gevonden. De dakkapel specialisten in Dakkapellen hebben een gemiddelde Trustoo-score van een NaN. Welke dakkapel specialist je ook kiest, via Trustoo maak je een goede keuze voor de dakkapel specialist. We kunnen je ook helpen door direct prijsopgaven aan te vragen bij verschillende dakkapel specialisten. Zo kun je eenvoudig de dakkapel specialisten vergelijken en de dakkapel specialist kiezen die bij je past.
Lees meer...

Hoe het werkt

Op zoek naar de meest geschikte dakkapel specialist voor jouw opdracht? Bij Trustoo vraag je gratis en vrijblijvend voorstellen op bij de beste dakkapel specialisten in Dakkapellen.

De beste {{nameProviders}} {{inCity}}

De beste dakkapel specialisten in Dakkapellen

We laten de beste dakkapel specialisten zien die actief zijn in Dakkapellen. Filter op het juiste specialisme en kies zelf welke dakkapel specialist jou het meeste aanspreekt.

Bekijk de beste bedrijven in je buurt

Beschrijf je opdracht

Laat met enkele klikken weten wat je zoekt. Je verstuurt de opdracht veilig, direct en gratis naar maximaal 4 uitgekozen dakkapel specialisten.

Vergelijk prijzen

Vergelijk prijzen

Ontvang prijsopgaven van de dakkapel specialisten die je het meest aanspreken. De meeste dakkapel specialisten reageren binnen 24 uur. Vind de beste dakkapel specialist met de beste prijs.

Laat de opdracht uitvoeren

Laat de opdracht uitvoeren

Kies de beste dakkapel specialist voor jouw opdracht. Tevreden? Schrijf een review zodat we ook bezoekers na jou het beste advies kunnen geven.

Wat kost een dakkapel specialist in Dakkapellen?

Een dakkapel specialist kost gemiddeld tussen de 6000,- en12000,- Een dakkapel specialist mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een dakkapel specialist kost heeft ook te maken met wat jouw specifieke wensen zijn.

3000
6000
12000
15000

Veelgestelde vragen

Wat voor soorten dakkapellen zijn er?

Overweeg je een dakkapel te nemen? Dan vraag je jezelf misschien af: wat voor soorten dakkapellen zijn er allemaal? Welke soort dakkapel het beste bij je past is onder meer afhankelijk van het dak dat je hebt. Heb je bijvoorbeeld een schuin dak of een plat dak, een hoek dak of een puntdak? Ook het materiaal van een dakkapel is bepalend voor de uitstraling. Daarnaast heb je volop keuze qua uitvoering. Er zijn eenvoudige dakkapellen, maar ook dubbele dakkapellen, dakkapellen met een balkon, dakkapellen met een deur en
dakkapellen met een kader.

PASSEND BIJ DE UITSTRALING VAN HET DAK
Er zijn tal van soorten dakkapellen verkrijgbaar, waarbij de ene vaker wordt toegepast dan de ander. Meestal heeft dat een reden. Zo is niet elk dak geschikt voor elke soort dakkapel. Daarbij wordt ook rekening gehouden met de materiaalkeuze in relatie tot de uitstraling van de woning of het pand als geheel. Heeft je woning bijvoorbeeld een moderne uitstraling, dan kan een kunststof dakkapel een zeer goede keuze zijn. Verder kun je uiteraard ook
kiezen voor houten dakkapellen of zinken dakkapellen.

RUIMTE EN VORMGEVING
Heb je een verbouwde boerderij als woning met een rieten dak? Dan behoren ook rieten dakkapellen tot de mogelijkheden. Naast materiaalsoorten kun je bovendien kiezen voor diverse soorten vormgeving van je dakkapel. Ook hierbij wordt vaak gekeken naar de bestaande uitstraling van het dak, evenals naar de beschikbare ruimte. Kortom, zoals je merkt valt er veel te kiezen op het gebied van dakkapellen. We raden je dan ook aan om 3
tot 4 offertes op te vragen.
Lees meer...

Wat kost een dakkapel?

Voordat je besluit een dakkapel te nemen wil je graag weten: wat kost een dakkapel? Gemiddeld liggen de kosten voor een dakkapel tussen de € 3.000 en € 5.000. Dit is voor een dakkapel met een breedte van 250 centimeter en een hoogte van 150 centimeter. Het verschil in kosten zit onder meer in het gewenste materiaal. Daarnaast is eveneens van invloed op de kosten of je voor een prefab dakkapel kiest of voor een traditionele dakkapel.

DE KEUZE VOOR HET MATERIAAL
Tegenwoordig kiezen veel mensen voor kunststof dakkapellen. Deze zijn eenvoudig in onderhoud en gaan jarenlang mee. De kosten voor een kunststof dakkapel met een breedte van 250 centimeter en een hoogte van 150 centimeter liggen gemiddeld rond de € 3.750. Inclusief plaatsing moet je rekening houden met een bedrag van € 4.750. De aanschafprijs
van een kunststof dakkapel ligt weliswaar hoger dan die van een houten dakkapel, maar op termijn ben je voordeliger uit. Dit komt doordat je er na plaatsing geen tot nauwelijks omkijken naar hebt.

PREFAB OF TRADITIONELE DAKKAPELLEN
Naast kunststoffen en houten dakkapellen kun je eveneens kiezen voor zinken dakkapellen en rieten dakkapellen. Datzelfde geldt voor prefab dakkapellen. Deze soort dakkapellen kun je aanschaffen vanaf ongeveer € 4.250 en biedt tal van voordelen. Prefab dakkapelsoorten worden in een fabriek gefabriceerd waarna ze op het dak worden geplaatst. Bij traditionele dakkapelsoorten wordt het dakkapel ter plekke op het dak gebouwd. Daardoor betaal je hier vaak meer voor. Wanneer je dus zo voordelig mogelijk uit wilt zijn, kun je het beste voor een prefab dakkapel kiezen. Ook een dakkapel laten plaatsen? Vraag dan 3 tot 4 offertes op en verzeker jezelf van de beste prijs-kwaliteitverhouding.
Lees meer...

Wat kost een kunststof dakkapel?

Waar de een de voorkeur geeft aan de authenticiteit van hout, kiest de ander voor het onderhoudsgemak van kunststoffen dakkapellen. Maar wat kost een kunststof dakkapel eigenlijk? Dit is afhankelijk van meerdere factoren. Zo speelt onder andere de materiaalkeuze een rol. Kies je bijvoorbeeld voor High Pressure Laminate (HPL) kunststof of Keralit®? Ook zijn de afmetingen van de dakkapel van invloed, welk type glas je kiest en eventueel aanvullende opties.
Lees meer...

HPL Trespa® of Keralit®?

In het geval van kunststoffen dakkappellen wordt doorgaans voor of HPL-materiaal gekozen, of Keralit®. Beide zijn kunststofsoorten met duurzame en onderhoudsarme kwaliteiten. Ook beschikken ze beide over een uv-bestendige toplaag. Het grootste verschil tussen beide zit in de prijs. Keralit® is vaak prijziger dan Trespa®. Dit komt onder andere doordat de constructie van HPL-materiaal uit houten elementen bestaat. Bovendien zijn zowel HPL Trespa® als Keralit® merknamen. Vooral voor HPL Trespa® geldt dat er diverse dakkapelspecialisten zijn die een eigengemaakte variant van High Pressure Laminate (HPL) hebben. Dit zie je meestal terug in de prijzen.
Lees meer...

Afmetingen, glassoort en overige

Naast de materiaalkeuze voor je kunststof dakkapel spelen vanzelfsprekend ook de gewenste afmetingen een rol. Zo moet je voor een Keralit® dakkapel van 3 meter rekening houden met gemiddeld € 4350,- aan kosten. Kies je voor een andere kunststofsoort, zoals Trespa® bijvoorbeeld, dan liggen de kosten iets lager, namelijk rond de € 4000,-. Daarnaast is ook van invloed op het totaalbedrag wat voor type glas je in de dakkapel wilt. Datzelfde geldt voor kosten voor onderdelen zoals een ventilatierooster en een hor en kosten afvoer afval.

Vraag daarom vandaag nog 3 tot 4 offertes op voor jouw gewenste kunststof dakkapel zodat je een goed vergelijk kunt maken.
Lees meer...

Wat is een dakkapel?

Meer lichtinval en ook meer sta ruimte creëren? Dan is een dakkapel wellicht echt iets voor jou. Maar wat is een dakkapel precies? Een dakkapel is een uitbouw die op een schuin dak wordt geplaatst. Dakkappelen bestaan uit verticale roomkozijnen. Vaak voorzien van draai-, kiep- of draaikiepramen. Naast het aanzienlijk vergroten van de lichtinval en het creëren van meer sta ruimte zijn er ook andere redenen om voor een dakkapel te kiezen. Denk hierbij aan een fraaier uitzicht naar buiten, meer ventilatiemogelijkheden en de meerwaarde van je woning.
Lees meer...

Voordelen en aandachtspunten

De voordelen van een dakkapelinstallatie zijn talrijk. Je creëert meer lichtinval, meer sta ruimte, meer ventilatiemogelijkheden en bovendien zal je woningwaarde stijgen. Kortom, redenen te over om voor een dakkapel te kiezen. Waar je tegelijkertijd rekening mee moet houden? Een van de aandachtspunten van een dakkapel is dat je hier meer onderhoud aan hebt dan aan alleen een pannendak. Daarnaast zullen je energiekosten iets hoger uitvallen – een dakkapel isoleert minder goed – en moet je rekening houden met investeringskosten.
Lees meer...

Vormgeving

De meeste dakkapellen hebben een platte bovenkant waarop dakleer zoals bitumen wordt aangebracht. Hierbij heb je vaak keuze uit diverse prefab dakkappellen. Deze kunnen doorgaans binnen één dag geplaatst worden. Daarnaast is de prijs-kwaliteitverhouding van prefab dakkappellen over het algemeen uitstekend. Qua materiaalkeuze valt er ook het een en ander te kiezen. Geeft je bijvoorbeeld de voorkeur aan een dakkapel van hout of een van kunststof? Hier kunnen prijsverschillen tussen zitten. Aannemers die gespecialiseerd zijn in dakkapellen vertellen je er graag over.

Vraag daarom 3 tot 4 offertes op om een goed en weloverwogen besluit voor een dakkapel te nemen.
Lees meer...

Wanneer is een vergunning nodig voor een dakkapel?

Als je een dakkapel wilt laten bouwen is een belangrijke vraag: wanneer is een vergunning nodig voor een dakkapel? Om deze uitbouwsoorten vergunningsvrij te kunnen bouwen moet je aan een aantal regels voldoen. Deze regels zijn onder andere gerelateerd aan de plaats op je dak, het model en de afmetingen. Verder kan het een rol spelen of je woning in een zogeheten welstandsgebied staat en wat het bestemmingsplan is. Kortom, alle reden om vooraf goed te controleren of je een vergunning nodig hebt.
Lees meer...

Vergunningsvrije dakkapellen

Wil je een dakkapel aan de achterkant of zijkant van je woning laten bouwen? Dan is dit doorgaans vergunningsvrij. Daarbij moet de zijkant van je woning echter niet gelegen zijn aan openbaar toegankelijk gebied. Dan kan het namelijk zo zijn dat je wel een vergunning nodig hebt. Een andere vereiste om vergunningsvrij een dakkapel te mogen bouwen, is dat deze een plat dak moet hebben. Daarnaast mag de dakkapel maximaal 1.75 meter hoog zijn. Ook moet de plaatsing minimaal 0.5 meter zijn vanaf boven-, zij- en onderkant van je dak.
Lees meer...

Welstandsgebied en bestemmingsplan

Als de dakkapel gelegen is aan openbaar toegankelijk gebied, bijvoorbeeld aan de voorkant of zijkant, is dit vaak ook vergunningsvrij. Echter, daarbij gelden wel een paar belangrijke regels. Zo moet je woning niet in een welstandsgebied gelegen zijn. Dan is meestal wel een vergunning nodig. Datzelfde geldt voor eisen die je gemeente in het bestemmingsplan heeft gesteld. Ook moeten dakkapellen gelegen aan openbaar toegankelijk gebied hierbij voldoen aan de vergunningsvrije afmetingen.

Benieuwd of je voor jouw dakkapel een vergunning nodig hebt en wat het totaalbedrag is? Vraag vandaag nog 3 tot 4 offertes op en laat je informeren door deskundigen.
Lees meer...