Wasmachine verhuizen: 3 gouden tips

Gepubliceerd op 13 Jun, 2022

Deel artikel
Basia Hillebrandt
Content Manager bij Trustoo

Het verhuizen van je wasmachine: één van de grootste struggles van het verhuisproces. Uit data van Trustoo blijkt dat dit een veel gezocht onderwerp is. Begrijpelijk, want er zijn enkele zaken om rekening mee te houden tijdens het verhuizen van dit gevaarte. Verhuisdozen en de meeste meubels kun je makkelijk naar buiten (en weer naar binnen) tillen. Maar hoe doe je dat met een zwaar en technisch huisaccessoire, zoals een wasmachine? We geven je 3 gouden tips!

Wasmachine verhuizen - tips

Tip 1: Koppel de wasmachine af van alle aansluitingen

Om gebruik te maken van een wasmachine, wordt deze aangesloten op stroom en water. Let op: het is héél belangrijk om het apparaat de avond voor de verhuizing los te koppelen van alle aansluitingen. De wateraansluiting heeft enkele uren nodig om leeg te lopen, dit kan door de slang los te koppelen en deze goed uit te laten lekken. Op de dag van de verhuizing plak je de slang met het uiteinde omhoog. Zo kan er geen water uitlekken tijdens de verhuizing.

Tip 2: Zorg voor goede bescherming tijdens de verhuizing

Voorkom beschadigingen aan de wasmachine door het apparaat te wikkelen in een verhuisdeken. Er zijn ook speciale transportzakken voor wasmachines. Wanneer je gebruik maakt van een verhuisbedrijf, hoef je je hier niet druk om te maken. Zij nemen de nodige bescherming voor je apparatuur mee. Wel kan het handig zijn om eventuele beschermbeugels of pinnen die je bij de wasmachine ontving apart te leggen

Tip 3: Pas op met tillen

Een wasmachine is erg zwaar en daardoor niet eenvoudig te verplaatsen. Je kunt gebruik maken van hulpmiddelen om het verplaatsen gemakkelijker te maken. Toch raden we je aan om gebruik te maken van een goede verhuisservice. Verhuisbedrijven zijn gespecialiseerd in het verhuizen van zware spullen. Voorkom rugpijn en ervaar een prettige verhuizing.


Wasmachine verhuizen via trap

Zoals je inmiddels weet is het verhuizen van een wasmachine geen klusje dat je even snel doet. Zorg dat je het formaat van de wasmachine weet. Hier kun je eenvoudig achter komen door deze op te meten. Vervolgens kun je het trapgat opmeten om te checken of deze hier doorheen past. Ben je de onderste persoon? Let dan extra goed op, het laatste wat je wilt is het volledige gewicht van de wasmachine moeten dragen.


Wasmachine laten verhuizen

Een verhuizing is vermoeiend en neemt veel tijd in beslag. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf je spullen te verhuizen, maar je kunt dit ook uitbesteden. Grote en zware spullen, zoals de wasmachine, zijn lastig om te verhuizen als amateur. Een verhuisbedrijf doet dit vaak en zal erg kundig te werk gaan. Kies je voor gemak, dan kies je voor een verhuisbedrijf. Je hoeft enkel voorwerk te doen en te zorgen dat de spullen klaar staan. Er zijn ook verhuisbedrijven die zelfs dit uit handen kunnen nemen. Een verhuizing ging nog nooit zo snel!

Wasmachine verhuizen - kosten

De kosten van een verhuisbedrijf zijn afhankelijk van de werkzaamheden die je wilt uitbesteden. Per uur kost een verhuisbedrijf gemiddeld tussen de € 60,- en € 80,- euro. Hoevele je in totaal betaalt heeft geheel te maken met het aantal werkuren, ofwel hoeveel er verplaatst moet worden. De kosten kunnen van zo’n € 500,- euro oplopen tot € 1400,- euro. Dit is op basis van een huishouden van 2 tot 3 personen. Voor een uitgebreid en compleet overzicht van de gemiddelde kosten, kun je het kosten blog bekijken.

miniwizard.svg
Gratis en vrijblijvendGratis en vrijblijvend

Wat kost een undefined?

Een undefined kost undefined tussen de ,- en,- Een undefined mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een undefined kost heeft ook te maken met wat jouw specifieke wensen zijn.