Van duisterheid naar licht

Gepubliceerd op 03 Jan, 2024

Deel artikel
2 minuten leestijd·Aangepast 3 jan
Pascalle Laban
Coach

De zon die ondergaat is een prachtig plaatje. Het felle daglicht verandert in zonnestralen en een oranje gloed die enkel de contouren nog laat zien.

Ondanks de schoonheid van een zonsondergang, overvalt het duister me als ik er te lang bij stilsta. Het lijkt een terugblik naar moeilijke tijden, gevuld met herinneringen die voor velen herkenbaar zijn.

In die momenten van zwakte en angst kan de nacht zwaar vallen, leidend tot een gevoel van eenzaamheid en voortdurend gepieker, soms zelfs sombere gedachten. Voor mij helpt het om dan in beweging te komen, uit bed te stappen en naar buiten te kijken.

Ontvang prijsopgaven van de beste coaches in jouw buurt
zoeken

Lichtpuntjes aan de hemel

Wanneer de duisternis op zijn sterkst lijkt, verschijnen er lichtpuntjes aan de hemel. De helderste sterren worden als eerste zichtbaar en elke seconde lijken er meer bij te komen, waardoor de hemel gevuld is met fonkelende lichten die me verbazen en bemoedigen. Deze beweging wijst naar de aanstaande schemering voorafgaand aan de zonsopkomst, waardoor ik, wanneer ik weer in bed lig, de slaap weer kan vatten.

Opkomst van de zon

Om de zonsopkomst te kunnen zien, moet je vroeg uit bed zijn. Of je was al wakker omdat je niet meer kon slapen. Het mooiste van de zonsopgang is dat het licht brengt voor de hele dag, van oost naar zuid tot aan west.

Elke dag biedt zoveel meer. Het duister wordt overspoeld met licht en geeft het leven kansen. We hebben de keuze om te bepalen wie we willen zijn en wat we willen doen. Hopelijk inspireert dit jou ook. Samen kunnen we ontdekken waar het licht in jouw leven vandaan kan komen, zodat verliezen een plekje kunnen krijgen in de nieuwe dag. Elke dag biedt nieuwe kansen om het beste uit het leven te halen.

Lees meer over mij in mijn bedrijfsprofiel en plan gratis een kennismakingsgesprek in.

Tip! Bekijk de Top 10 coaches bij jou in de buurt
zoeken
miniwizard.svgOver deze coach
Coaching & Advies Pascalle Laban in DORDRECHT
9,9score_fullscore_fullscore_fullscore_fullscore_full (94)
Het leven kan ingewikkelde momenten hebben of gewoon even niet leuk zijn.
Dan kun je voor onverwachte en heftige gebeurtenissen komen te staan.
Als je even niet meer weet hoe je verder moet in je relatie of op je werk.
Het kan iedereen overkomen.

Met coaching begeleid ik je om houvast te krijgen op je gedachten en gevoelens.
We kijken daarbij vooral naar datgene wat al in jou zit.
Naar jouw mogelijkheden en wensen. Daarmee ontdek jij hoe je je levens- en relatiedoelen kunt bereiken en persoonlijk herstel vinden.

Coaching is maatwerk. We stemmen het traject af op jouw behoeften. Gesprekken kunnen daarom individueel plaatsvinden, maar ook samen met je partner of in een groep. We kunnen elkaar spreken in mijn praktijkruimte in Dordrecht, maar ook op een locatie die jouw voorkeur heeft. Bijvoorbeeld bij je thuis, of tijdens een wandeling.
Lees meer...
Gratis en vrijblijvend

Wat kost een undefined?

Een undefined kost undefined tussen de ,- en,- Een undefined mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een undefined kost heeft ook te maken met wat jouw specifieke wensen zijn.

Relevante expert blogs