Ontgrendel je innerlijke kracht

Gepubliceerd op 07 Nov, 2023

Deel artikel
4 minuten leestijd·Aangepast 7 nov
Caroline Bun
Relatietherapeut & Coach

Iedereen loopt weleens vast in zijn leven. Je voelt je verstrikt in je eigen emoties en gedachten en dit belemmert je om vooruit te komen. Je vervalt telkens in dezelfde patronen, je ziet jezelf situaties vermijden en je voelt je een speelbal van je eigen gedachten. Wat kun je dan doen? De sleutel tot het doorbreken van dit patroon ligt in het verwerken van de emoties die je in jezelf hebt opgespaard.

Ontvang prijsopgaven van de beste coaches in jouw buurt
zoeken

Doorbreek de vicieuze cirkel

Emoties zijn van levensbelang voor ons als mens. Ze vertellen ons wat er in ons leeft en als je ze toestaat, helpen ze je het leven aan te kunnen. Als je emoties niet gebruikt waar ze voor bedoeld zijn, gaan ze je in de weg zitten. Onverwerkte emoties willen eruit en als je ze niet wilt voelen, zet je jezelf op slot en zullen die emoties op onbewaakte momenten toch naar boven komen. Je kunt je dan bijvoorbeeld angstiger, verdrietiger of bozer voelen dan in feite past bij de betreffende situatie. En omdat het risico aanwezig is dat dit gebeurt, zal je nog harder gaan vechten tegen je eigen gevoel en sluit je je nog meer af. Je vermijdt situaties die je kunnen confronteren met je onverwerkte emoties. Je houdt mensen op afstand, stelt belangrijke gesprekken uit en vlucht in afleidingen. Maar juist dit ontwijken van je emoties houdt je gevangen in een vicieuze cirkel. Als je dit herkent is het tijd om de moed te vinden de confrontatie met je eigen emoties aan te gaan, om wel te voelen en te doorleven wat er werkelijk in jou speelt.

Pak de regie over je gedachten

Je gedachten hebben grote invloed op hoe je je voelt. Ze kunnen je maken of breken. Ze kunnen je geweldig doen voelen maar ook in een negatieve spiraal van zelftwijfel of angst storten, en zelfs leiden tot paniek. Juist vanwege de kracht van je gedachten is het belangrijk dat je er bewust van wordt dat je de regie kunt pakken over je gedachten. Door het besef dat je kunt kiezen welke gedachten je toelaat en welke je afkapt, kun je de invloed op je eigen leven vergroten en daarmee de koers van je leven veranderen.

Het pad vanuit zuivere keuzes

Wanneer je je emoties verwerkt en de regie over je eigen gedachten pakt, ontstaat er ruimte en helderheid in je. Dan kun je weer zuiver aanvoelen wat wel en niet goed voor je is. Je intuïtie groeit hierdoor en van binnenuit word je geleid naar de keuzes die in lijn zijn met jouw diepste verlangens en waarden.

Emotionele vrijheid ligt voor jou in het verschiet

Je bent ermee geboren, met de kwaliteit om emoties direct te kunnen verwerken. Hierdoor hield je jezelf schoon en kon je zuiver aanvoelen wat wel en niet goed voor jou was. Dat dit systeem in de war is geschopt door jouw levensloop is geen reden om dit zo te houden. Je kunt hier weer naar terugkeren. Met de online training Van Gedachten naar Gevoel van Bun Self Academy word je hierin stap voor stap begeleid. Het vraagt moed, geduld en het jezelf gunnen. Maar de beloning is groots: een leven waarin je niet langer wordt belemmerd door onverwerkte emoties, waarin je zelf de baas bent over je gedachten en waarin je zuiver kunt aanvoelen wat goed is voor jou.

Dus, sta op voor jezelf, omarm je emoties en neem de stap naar jouw emotionele vrijheid. Je verdient het om een leven te leiden dat past bij wie je echt bent. Ook al is je leven tot nu toe hobbelig geweest, als je de emotionele ballast kunt afschudden blijven de levenservaring en wijsheden over en kun je weer voorwaarts. En dat is zeer de moeite waard.

Tip! Bekijk de Top 10 coaches bij jou in de buurt
zoeken
miniwizard.svgOver deze coach
Caroline Bun Coaching & Bun Self Academy
10,0score_fullscore_fullscore_fullscore_fullscore_full (78)
Waarom coaching door ons?

Het maakt niet uit waar je tegenaan loopt. We coachen al 15 jaar klanten uit heel Nederland vanuit het centraal gelegen Bussum ('t Gooi). Bij ons doorbreek je dat wat nodig is, ook dat wat tot nu toe niet is gelukt. Onze uniekheid zit behalve in onze werkwijze, in de compleetheid. We coachen met zijn tweeën, Caroline Bun en Maurice Hirschhaut. We vullen elkaar dermate aan, dat alles aspecten die jij nodig hebt in de coaching aanwezig zijn.

Door onze coaching raak je de ballast kwijt die je in de weg zit en helpen we je je naar jouw unieke zelf. Bevrijd, innerlijke rust en met heldere inzichten kom je uit onze sessies.

Elke sessie is op maat, we doen wat voor jou nodig is. Soms zijn in onze sessies niet alleen woorden nodig, maar werken we ook met speciale door Maurice gecomponeerde muziek. Dit om in het gevoel te werken.

We brengen je terug naar je aangeboren systeem van voelen, zodat je weer op jezelf kunt vertrouwen. Dat geeft levenskracht en wijsheid.

Emotie coaching
We leren je hoe je voortaan het beste met je emoties en gedachten om kunt gaan. Op die manier hou je jezelf schoon. Dus heb je bijvoorbeeld last van stress, spanning, onrust, verdriet, angst of boosheid? We helpen je er vanaf, online of in onze praktijk.
Bovendien ga je weer voelen wat goed voor je is en wat niet. Zo kun je op jezelf vertrouwen en dichtbij jezelf blijven. Het helpt je om met onzekerheden om te gaan en maakt het makkelijker om keuzes te maken.

Burn-out herstel
Onze methode is een uitkomst bij burn-out herstel. Waarom? Deze burn-out behandeling pakt de oorzaak aan van je vermoeidheid. De vermoeidheid die je voelt, komt voor een groot deel door het onderdrukken van onverwerkte emoties en door ondermijnende gedachten. Dat kost immers veel energie. We helpen je deze emoties te verwerken en de ondermijnende gedachten los te laten. Je wordt verlost van deze energievreters. En we leren je natuurlijk ook een nieuwe manier van voelen, denken en leven.

Relatie coaching/Relatie therapie
Als je relatieproblemen hebt, valt het niet mee om dit te doorbreken. Juist omdat in een relatie persoonlijke pijnpunten gemakkelijk aan de oppervlakte komen. Wanneer daar niks mee gebeurt, gaat dit de liefde overschaduwen en ontstaan er snel frustraties. Op het moment dat het niet meer lukt om samen te praten over wat er speelt of als praten geen zin meer lijkt te hebben, is onze relatietherapie, die wordt gegeven in onze praktijk in Bussum of online, precies wat jullie nodig hebben.

Tijdens de sessies zitten we met zijn vieren. Wij, Maurice en Caroline, zijn er voor jullie allebei. We hebben jullie geluk zowel individueel als samen voor ogen. Met jullie onderzoeken we wat er werkelijk speelt. Onze sessies geven helderheid en nieuwe inzichten in wat er binnen jullie relatie aan de hand is. Vervolgens helpen we uiteraard bij wat voor ieder van jullie nodig is om je beter te voelen.
Lees meer...
Gratis en vrijblijvend

Wat kost een undefined?

Een undefined kost undefined tussen de ,- en,- Een undefined mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een undefined kost heeft ook te maken met wat jouw specifieke wensen zijn.

Relevante expert blogs