trustoo.nl logo.png
De beste 750+ Architecten voor jou

Vind een top 10 Architect bij jou in de buurt

Selecteer waarvoor de architect nodig is
Plaats
architect.jpg
usp+1
BETROUWBAREen geverifieerde bedrijven
usp+1
VERGELIJK PRIJZENontvang gratis prijsopgaven
usp_3
2.000.000+succesvolle aanvragen

Alle architecten in Nederland vergelijken

Sorteren op
Bekijk de top 10 beste architecten in Nederland op Trustoo. Het meest complete overzicht. Voor een verbouwing, uitbouw of nieuwbouw. Ontwerp, advies en bouwtekeningen.
Alle diensten
Verbouwing / Renovatie
Nieuwbouw
Bijgebouw
Tuinontwerp
Interieur
Overig

0 bedrijven gevonden

Filters
Sorteren op
Architect nodig voor
Trustoo score

Over architecten bij jou in de buurt

Bekijk het meest complete overzicht van de beste architecten in Nederland. Een prachtig ontwerp met de beste architecten in jouw regio. In Nederland kun je een architect vinden voor advies, ontwerp en bouwtekeningen van je project. Architectenbureaus hebben vaak verschillende expertises:

  • Aanbouw of uitbouw: de woonruimte wordt vergroot door een deel aan-, uit- of op te bouwen. Denk aan een uitbouw van de woonkamer of een serre.
  • Opbouw of dakkapel: vergroot de woonruimte door er een woonlaag op te zetten of op een schuin dak een dakkapel te maken. Met een ontwerp en de juiste materialen die passen bij jou huis.
  • Renovatie of interne verbouwing: ook als je intern gaat verbouwen is een architect onmisbaar. Om te bepalen wat de beste indeling is, waar de trappen en deuren moeten komen en wat de juiste constructie (draagmuren) is. Denk daarnaast ook aan het lichtplan om zo het maximale uit je huis te halen.
  • Nieuwbouw: bij nieuwbouw gaat het om het geheel opbouwen van een woning of ander pand. Dit is vaak het geval als je een stuk grond heeft gekocht en daar een woning wilt bouwen. Ook voor een bijgebouw zoals een schuur, garage of tuinkamer is het ontwerp door een architect zeer aan te bevelen.

De architect kan een grotere of kleinere rol vervullen in je project, afhankelijk van je wensen en situatie:

  • Ontwerp en advies - dit kan een exclusief ontwerp zijn maar ook heel eenvoudig, zoals ‘hetzelfde ontwerp als de buren’.
  • Het maken van de bouwtekeningen en het bestek met alle details zoals materiaalgebruik.
  • De architect weet ook alles van vergunningen. Of, in het geval van een monument, de verschillende eisen, beperkingen en de subsidies. Architecten bereiden de vergunningsaanvraag vaak voor en begeleiden deze.
  • De architect kan je ook bijstaan met het vinden van de juist aannemer en het beoordelen van de offertes.
  • Tenslotte kunnen architecten je ook tijdens de bouw ondersteunen, door expertise te bieden in de begeleiding van de bouw en als opzichter op te treden.

In Nederland hebben wij NaN goede architecten gevonden. De architecten in Nederland hebben een gemiddelde Trustoo-score van een -. Welke architect je ook kiest, via Trustoo maak je een goede keuze voor de nieuwbouw, uitbouw of renovatie van je huis. We kunnen je ook helpen door direct prijsopgaven aan te vragen bij verschillende architecten. Zo kun je eenvoudig de architectenbureaus vergelijken en degene kiezen die het beste bij je past. Kan je ook wel wat hulp gebruiken bij het stylen van jouw woning? Schakel dan een interieurstylist in.

Lees meer...

Hoe het werkt

Op zoek naar de meest geschikte architect voor jouw opdracht? Bij Trustoo vraag je gratis en vrijblijvend voorstellen op bij de beste architecten bij jou in de buurt.

De beste {{nameProviders}} {{inCity}}

De beste architecten bij jou in de buurt

We laten de beste architecten zien die actief zijn bij jou in de buurt. Filter op het juiste specialisme en kies zelf welke architect jou het meeste aanspreekt.

Bekijk de beste bedrijven in je buurt

Beschrijf je opdracht

Laat met enkele klikken weten wat je zoekt. Je verstuurt de opdracht veilig, direct en gratis naar maximaal 4 uitgekozen architecten.

Vergelijk prijzen

Vergelijk prijzen

Ontvang prijsopgaven van de architecten die je het meest aanspreken. De meeste architecten reageren binnen 24 uur. Vind de beste architect met de beste prijs.

Laat de opdracht uitvoeren

Laat de opdracht uitvoeren

Kies de beste architect voor jouw opdracht. Tevreden? Schrijf een review zodat we ook bezoekers na jou het beste advies kunnen geven.

Wat kost een architect?

Een architect kost per uur tussen de 80,- en160,- Een architect mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een architect kost heeft ook te maken met wat jouw specifieke wensen zijn.

60
80
160
200

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over architecten in Nederland of ben je benieuwd naar wat een architect precies doet? Bij Trustoo staan we klaar om je te helpen. Hieronder vind je de antwoorden op de meestgestelde vragen over architecten.

Hoe kies ik een betrouwbare architect?

Wanneer heb je een architect nodig?

Wat kost een architect?

De beste architect in Nederland?

Wat voor architecten zijn er?

Wat doet een architect?