5 redenen om een life coach in te schakelen

Gepubliceerd op 09 May, 2021

Deel artikel
Trustoo
De beste bedrijven voor jou

Bewustwording van wie je bent, wat je wilt en wat je kunt: een life coach helpt je hierbij. Life coaches bieden je ondersteuning bij het vinden van de juiste balans in je leven. Daarnaast kunnen life coaches je ook helpen als je financiële of relationele problemen hebt. Een life coach draagt bij aan jouw persoonlijke ontwikkeling zodat je jouw leven in eigen handen kunt nemen. Samengevat kunnen er 5 redenen zijn om een life coach in te huren:

1. Visie ontwikkelen

Wat je ook hoopt te bereiken in je leven, het ontwikkelen van een duidelijke visie kan je helpen. Als je niet precies weet wat je wilt bereiken, zal je weinig succesvol zijn. Misschien heb je helemaal geen visie, of misschien is deze zo breed dat je dit als overweldigend ervaart. Een life coach helpt je dan bij het ontwikkelen van jouw visie en ook om deze te verfijnen. Op deze manier krijg je jouw visie duidelijk inzichtelijk.

2. Je doel vinden

Ieder mens heeft een doel nodig in het leven. Alles wat we doen heeft een reden. Wanneer je het gevoel hebt dat succes alleen niet genoeg is, dan is een life coach misschien precies wat je nodig hebt. Hij of zij luistert naar jouw ideeën en helpt je een doel in je leven te vinden. Life coaches oordelen niet, maar geven je handvaten om jouw doel te vinden.

Ontvang prijsopgaven van de beste coaches in jouw buurt
zoeken


3. Je doel bereiken

Misschien heb je een duidelijk doel voor ogen, maar vind je het moeilijk dit doel ook daadwerkelijk te bereiken? Of het je nu ontbreekt aan de tijd of worstelt met de weg naar jouw doel toe: het inhuren van een life coach kan voor jou dé oplossing zijn. Life coaches bespreken jouw doel met je en ze helpen je door een plan van aanpak op te stellen waarmee je stapsgewijs jouw doel bereikt.

4. Zelfvertrouwen vergroten

Wanneer het je aan zelfvertrouwen ontbreekt, kan dit van invloed zijn op het bereiken van jouw doel. Een life coach kan je ondersteuning bieden bij het vergroten van jouw zelfvertrouwen. Daardoor ben je beter in staat jouw doel te bereiken en jouw capaciteiten maximaal te benutten.

5. Door het leven navigeren

Soms is het uitdagend om het levenspad te bewandelen. Dit is met name het geval wanneer je een ingrijpende verandering meemaakt. Denk je dan aan een verandering in jouw carrière bijvoorbeeld, of een verbroken relatie. De stress en angst die deze gebeurtenissen met zich meebrengen kunnen ervoor zorgen dat je je onzeker voelt over jouw toekomst. Een life coach kan dan optreden als een onpartijdig klankbord. Zo verwerk je beter wat je doormaakt.

Ontvang prijsopgaven van de beste coaches in jouw buurt
zoeken


Wat doet een life coach?

Van waar je nu bent naar waar je wilt zijn

Eenvoudig gezegd brengt een life coach je van waar je nu bent naar waar je wilt zijn. Hoewel life coaches net als therapeuten hun cliënten helpen hun levenskwaliteit te vergroten, is er een groot verschil tussen beide. Een therapeut is breder opgeleid, waaronder in de psychologie. Ook zal een therapeut teruggaan naar het verleden van de cliënt om zijn of haar persoonlijkheid nu te kunnen begrijpen.

Life coaches daarentegen, richten zich vooral op het hier en nu. Ze zijn gespecialiseerd in het blootleggen van de actuele problematiek. Daarnaast dragen ze diverse strategieën aan om de huidige problemen aan te pakken. Dit zorgt ervoor dat je obstakels in jouw dagelijkse leven beter kunt trotseren.

Luisteren en begrip tonen

Je life coach begint altijd eerst met luisteren en het stellen van vragen. Zo weet hij of zij wat er op dit moment in jouw leven speelt. Er kunnen hindernissen zijn die je in de weg staan om jouw ambities te verwezenlijken. Dit kan door een gebrek aan zelfvertrouwen komen of doordat je belangrijke keuzes steeds uitstelt. Ongeacht de problemen waar je mee worstelt, zal een life coach begrip tonen en zo samen met je vaststellen wat je precies tegenhoudt. Vervolgens werken ze samen met jou aan een oplossing.

Ontvang prijsopgaven van de beste coaches in jouw buurt
zoeken


Een onpartijdig klankbord

Een life coach luistert, geeft advies en moedigt je aan zonder daarbij te oordelen. Mogelijk heb je ook familie of vrienden waar je terechtkunt, maar meestal zijn dit niet de aangewezen personen om je te helpen. Sommigen ontbreekt het wellicht aan de tijd en anderen hebben niet de juiste levenservaring. Dit heeft een life coach allemaal wel en daarbij is hij of zij altijd onpartijdig. Ze weten niets anders over jou dan wat je vertelt. Dit is belangrijk om met een neutrale blik naar jouw situatie te kijken. Vooral als je aan de vooravond staat van een grote verandering in jouw leven.

Het realiseren van jouw doelen en dromen

Het is niet altijd eenvoudig om uit het leven te halen wat we willen. Doorgaan zoals je gewend bent, breng je niet altijd waar je wil zijn. Dan is er een verandering nodig. Een life coach zal je helpen om uit deze spiraal te komen en het maximale uit jouw potentieel te halen. Hiermee wordt een veel betere basis gecreëerd voor succes en geluk. Dus of je nu een drastische carrièreswitch overweegt of meer zelfvertrouwen wilt krijgen: een life coach leidt je de weg.

Een plan van aanpak maken

Als je eenmaal inzichtelijk hebt wat je tegenhoudt, is het tijd om deze obstakels aan te pakken. Jouw life coach helpt je hierbij door een plan van aanpak te maken. Hij of zij zorgt ervoor dat jouw doelen realistisch zijn. Ook zullen life coaches actief in de gaten houden welke stappen je hebt ondernomen om deze doelen te bereiken. Daardoor is de kans veel groter dat je jouw doelen ook daadwerkelijk realiseert.

Ontvang prijsopgaven van de beste coaches in jouw buurt
zoeken


Hoe vind je de life coach die bij jou past?

Hoewel een life coach niet alle problemen in jouw leven kan oplossen, kan zijn of haar professionele ervaring je zeker helpen. Eigenlijk kan iedereen wel begeleiding gebruiken, ongeacht leeftijd of waar we ons op het levenspad bevinden. Daarbij moet je alles wat je wilt aan jouw life coach kunnen toevertrouwen. Het is dan ook belangrijk om een life coach te vinden waar je je prettig bij voelt. Uiteindelijk is jouw life coach immers iemand waarmee je een emotionele band opbouwt. Als je een life coach zoekt die perfect bij je past dan vind je hem of haar op Trustoo.

miniwizard.svg
Gratis en vrijblijvendGratis en vrijblijvend

Wat kost een undefined?

Een undefined kost undefined tussen de ,- en,- Een undefined mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een undefined kost heeft ook te maken met wat jouw specifieke wensen zijn.