de beste Mediators voor jou
Kies uit +700 top MediatorsKies uit +700 Mediators in Nederland
COVID-19: het contact met bedrijven en de prijsopgave via Trustoo kan online plaatsvinden, Lees meer
1 - 10 van 17 resultaten
Chris van Overbeeke
Dit bedrijf heeft zijn gegevens gevalideerd
flash_on reageert snel
8,4
place

Ik ben Chris van Overbeeke, gevestigd te Heinkenszand en ben sedert 2015 MfN registermediator met een accreditatie voor Familiezaken, echtscheidingen en strafzaken. Naast kantoorruimte in Heinkenszand heb ik ook een kantoor in Goes en Vlissingen. In verband met de huidige Corona crisis is het ook mogelijk om via een online verbinding de intake en mediation te doen, zodat de mediation op uw huisadres kan plaatsvinden. Wel zo veilig!
Ik ben ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand, zodat ik ook op basis van toevoeging kan werken. Sedert maart 2019 ben ik bestuurslid van de NMv, de grootste beroepsvereniging van mediators.
Als specialist op het gebied van scheidingen ben ik u graag van dienst in het lastige proces van scheiden of een deel daarvan. Dat kan uiteenlopen van alleen een kort adviesgesprek om te klankborden, opstellen of wijzigen van een ouderschapsplan en/of het geheleproces vanaf de scheidingsmelding tot en met het convenant. Ook kan ik u helpen met het opstellen van overeenkomsten of coachen in lopende mediations of procedures elders.
Zakelijke mediations en arbeidsmediations worden door mij eveneens behandeld. Gezien mijn juridische achtergrond kan ik u altijd, mits dit mijn onafhankelijkheid niet in gedrang brengt, adviseren over eventueel te nemen beslissingen.
Mediation doe ik al enige jaren naast mijn rechtskundige praktijk. Ik heb mezelf bekwaamd door de opleiding MfN register mediator te volgen en het assessment succesvol af te sluiten en vervolg opleidingen te volgen. Daardoor kan ik professioneel van dienst zijn, van intakegesprek tot deponering van de stukken bij de Rechtbank of het opstellen van een vaststellingsovereenkomst.
Kortom ik ben u graag van dienst in een emotionele echtscheiding, zakelijk conflict of een moeizaam arbeidsconflict.

timelapse16 jaar in bedrijf
Nu ook volledige ONLINE MEDIATION via logo_small.svg
Kalle Advocatuur
Dit bedrijf heeft zijn gegevens gevalideerd
8,9
place
Werkgebied Cadzand

Als u juridische hulp nodig heeft – bijvoorbeeld omdat u gaat scheiden, het ouderlijk gezag dreigt te verliezen of voor de rechter moet verschijnen – dan zoekt u een advocaat die professioneel én menselijk uw belangen kan behartigen. Die helder kan formuleren, deskundig advies geeft of door mediation partijen nader tot elkaar weet te brengen.

Bij Kalle advocatuur werken we niet alleen vóór u, maar ook samen mét u. Want in overleg wordt de strategie bepaald. Zo weet u dat uw zaak bij ons in vertrouwde handen is en dat is een hele zorg minder. Indien u niet tevreden bent, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de behandelend advocaat teneinde een oplossing te vinden. Lukt dat niet dan kunt u bij ons kantoor terecht voor meer informatie over de afhandeling van uw klacht bij de Deken of de Geschillencommissie Advocatuur, waarbij wij aangesloten zijn.

place
Werkgebied Cadzand
grade14 beoordelingen
timelapse11 jaar in bedrijf
Qudos Advocaten
8,5
place
Werkgebied Cadzand

Qudos Advocaten is gevestigd in het centrum van Middelburg, het middelpunt van het Zeeuwse rechtsbestel. Niet alleen de rechtbank, maar ook P.I. Torentijd, Reclassering Nederland, de Raad voor de Kinderbescherming, Bureau Jeugdzorg en het Juridisch Loket zijn in Middelburg gevestigd. Qudos Advocaten staat daarmee midden in de juridische samenleving.
Daarnaast zijn wij per 10 februari 2015 een samenwerking aangegaan met mr. Sandra van Steenberge die is gevestigd in Terneuzen, met haar kantoor Qudos Zeeuws-Vlaanderen. Daarmee staan we ook dichtbij de rechtzoekende in Zeeuws-Vlaanderen. De samenwerking maakt het mogelijk om zo dicht mogelijk bij uw woonplaats een persoonlijk contact met de desbetreffende advocaat te realiseren.
Wij schromen er niet voor om te procederen (in eerste aanleg of in hoger beroep), maar staan ook voor u klaar met een gedegen advies. Indien mogelijk proberen wij een oplossing voor het geschil te vinden buiten de rechter om. Lukt dat niet, geen probleem. De advocaten van Qudos Advocaten hebben samen 18 jaar ervaring in de advocatuur en wij beschikken dus over voldoende proceservaring om uw belangen op de juiste wijze te behartigen in een procedure bij de rechtbank of het gerechtshof.

place
Werkgebied Cadzand
grade21 beoordelingen
timelapse6 jaar in bedrijf
Penning Juridisch Advies & Mediation
Dit bedrijf heeft zijn gegevens gevalideerd
8,3
place
Werkgebied Cadzand

Ik ben een ervaren mediator. In 2011 heb ik de opleiding afgerond tot MfN Registermediator. Ik doe mediations voor particulieren, bedrijven en overheid. U bent welkom in mijn kantoor in Burgh-Haamstede. Maar als u wenst is een andere locatie ook mogelijk. Daarnaast help ik overheden met het invoeren van mediation in de besluitvorming (zowel in de primaire fase als in de fase van bezwaar en beroep). Bel gerust vrijblijvend als u vermoedt dat mediation voor u een oplossing kan zijn.
Tevens ben ik een zeer ervaren jurist. Sinds 2008 heb ik mijn eigen rechtspraktijk: Penning Juridisch Advies & Mediation. zie www.penningadvies.nl Ik geef juridisch advies en verleen rechtsbijstand aan overheid, bedrijven en particulieren.

place
Werkgebied Cadzand
timelapse12 jaar in bedrijf
Burlet & van de Wijnckel Advocaten
8,3
place
Werkgebied Cadzand

Jean Burlet startte in 1983, na afronding van zijn rechtenstudie in Leiden, een eigen advocatenkantoor in zijn woonplaats Oostburg. Na samengewerkt te hebben met verschillende collega’s, vormde Jean Burlet in 2006 een maatschap met zijn schoonzoon, Bart van de Wijnckel, en dochter, Daniëlle Burlet. Bart van de Wijnckel is na afronding van zijn rechtenstudie in 2000 tot de advocatuur toegetreden, waarna Daniëlle Burlet in 2002 in de voetsporen van haar vader en haar man trad.
In het familiebedrijf heerst een persoonlijke en informele sfeer in relatie tot het ondersteunend team van secretaresses, administratief medewerkers, bewindvoerder en advocaten en deze persoonlijke en informele aanpak wordt eveneens ervaren door cliënten. Door hun expertise, ervaring en mensenkennis staan de bij dit kantoor werkzame advocaten en hun medewerkers inmiddels bekend als zeer gerespecteerde collega’s, maar vooral ook als directe, persoonlijke en zeer kundige juristen welke door het vuur gaan voor hun cliënten.

place
Werkgebied Cadzand
grade9 beoordelingen
timelapse14 jaar in bedrijf
miniwizard.svg
Waarom via logo_small.svg
  • De beste bedrijven
  • Bespaar tot 30%
  • Gratis en vrijblijvend
kv-min.png

Wat kost een mediator?

Een mediator kost tussen de 80,- en € 250,- Een mediator mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een mediator kost heeft ook te maken met wat uw specifieke wensen zijn.

80
120
170
250
Veelgestelde vragen

Wat doet een mediator?

WAT DOET EEN MEDIATOR?
Als u onverhoopt in een scheiding verwikkeld raakt of met een arbeidsconflict te maken krijgt kan een mediator u helpen, maar wat doet een mediator eigenlijk? Mediators zijn onafhankelijke en professionele bemiddelaars. Zij bieden begeleiding bij het oplossen van juridische problemen. Met andere woorden, een mediator is geen eenzijdige belangenhartiger. Integendeel. Een mediator is geheel onafhankelijk en neemt geen standpunt in zoals een advocaat dit bijvoorbeeld wel doet.

MEDIATOR: OPLOSSINGSGERICHTE ROL
Een mediator bemiddelt tussen mensen die bijvoorbeeld in scheiding liggen. Hij of zij helpt hen als zij een conflict met elkaar hebben. De rol van de mediator is hierbij vooral oplossingsgericht. De mediator brengt beide partijen weer met elkaar in gesprek. Door de gemeenschappelijke belangen in kaart te brengen en inzichtelijk te maken, wordt er zo door mediators een oplossing aangedragen. Door het een en ander juridisch correct te formuleren, worden oplossingen gevonden en kan het conflict tot een einde worden gebracht. Vaak biedt dit beide partijen gemoedsrust in een emotioneel heftige tijd.

DE MEDIATION-OVEREENKOMST
Voordat een mediator voor u aan de slag gaat moet er een zogeheten mediation-overeenkomst ondertekend worden door beide partijen. Verder worden zaken als vertrouwelijkheid en de vergoeding van de mediator in deze overeenkomst vastgelegd. Zo kunt u besluiten om elk de helft te betalen, maar ook is het mogelijk een andere verdeling overeen te komen. Wat in uw geval ook van toepassing is: het is altijd raadzaam om 3 of 4 offertes van mediators op te vragen. Zo maakt u een weloverwogen beslissing waar u beide achter staat.

Wat kost een mediator?

WAT KOST EEN MEDIATOR?
Een mediator kan u juridisch begeleiden als u te maken krijgt met een ingrijpende gebeurtenis in uw leven. Denkt u dan aan een scheiding of een arbeidsconflict. Mediators zijn onafhankelijke en professionele bemiddelaars. Ze zijn volledig op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving. Juist daarom vertrouwen veel mensen bij een scheiding of arbeidsconflict op deze deskundige bemiddelaars. Maar wat kost een mediator eigenlijk? Vaak werkt een mediator met een uurtarief. Een mediator mag echter zelf de tarieven bepalen, waardoor de kosten kunnen variëren. Daarom is het goed om meerdere prijsopgaves te vergelijken.

ALLEBEI DE HELFT BETALEN
Naast het feit dat een mediator zelf zijn of haar tarieven mag bepalen, spelen ook uw specifieke wensen een rol bij de tariefhoogte. Doorgaans betaalt u ongeveer € 150,- per uur voor een mediator. Dit is exclusief BTW. In het geval van een scheiding worden de totale kosten vaak door beide partijen voor de helft betaald. Uiteraard is het ook mogelijk een andere verdeling overeen te komen. Als beide partijen hiermee akkoord gaan, wordt deze verdeling vastgelegd in een mediation-overeenkomst.

RAADZAAM OM MEERDERE OFFERTES OP TE VRAGEN
Zodra de verdeling van de mediation-kosten overeen is gekomen, is het afhankelijk van diverse factoren wat het uiteindelijke totaalbedrag zal zijn. Zo is het van invloed hoe vaak u een mediator raadpleegt en ook wat de duur van het aantal keren is dat u dit doet. Omdat het uurtarief van verschillende mediators kan verschillen, is het raadzaam om meerdere offertes op te vragen. Met 3 of 4 offertes kunt u samen een weloverwogen keuze maken voor een mediator.

Wat kost mediation?

WAT KOST MEDIATION?
Soms komen er gebeurtenissen op uw levenspad waarbij u heel goed mediation kunt gebruiken. Denkt u dan aan een scheiding bijvoorbeeld of een arbeidsconflict. In dergelijke situaties bent u waarschijnlijk emotioneel te veel betrokken om u te verdiepen in de juridische aspecten die hierbij komen kijken. Precies daarom schakelt u een mediator in. Deze onafhankelijke bemiddelaars zijn altijd op de hoogte van de meest recente juridische wet- en regelgeving. Maar wat kost mediation eigenlijk?

SPECIFIEKE WENSEN
Mediators mogen zelf hun tarieven bepalen dus de daadwerkelijke kosten die u moet betalen kunnen (behoorlijk) van elkaar verschillen. Doorgaans moet u rekening houden met een vergoeding van ongeveer € 150,- per uur (exclusief BTW). Daarnaast zijn ook uw specifieke wensen van invloed op de uiteindelijke tariefhoogte van de mediation. Hoeveel keer wilt u bijvoorbeeld uw mediator raadplegen en wat is de duur per raadplegingssessie? Deze specifieke wensen zijn van invloed op de hoogte van het tarief dat uw mediator hanteert.

VERDELING EN VERZEKERING
Bij een scheiding is het gebruikelijk dat beide partijen elk de helft van de mediatorkosten betalen. Ook is het mogelijk een afwijkende verdeling met elkaar af te stemmen. Dit legt u vast in een mediation-overeenkomst die u beide ondertekent. Bij een arbeidsconflict is het belangrijk om te controleren of u verzekerd bent. Als u daadwerkelijk een verzekering voor arbeidsconflicten hebt afgesloten namelijk, kan het zijn dat u helemaal niets hoef te betalen voor mediation. Alle reden om meerdere offertes op te vragen als u een mediator nodig hebt.

Wat kost een mediator bij scheiding?

WAT KOST EEN MEDIATOR BIJ SCHEIDING?
Wanneer u onverhoopt in een scheiding terechtkomt is het belangrijk om juridisch het een en ander goed af te stemmen. Een mediator helpt u daarbij. Hij of zij is geheel onafhankelijk en zal geen standpunt innemen zoals een advocaat dit bijvoorbeeld doet. In plaats daarvan weegt de mediator belangen van de betrokken partijen af en geeft daarbij aan wat juridisch redelijk en haalbaar is. Dat klinkt niet alleen positief, maar dat is het ook. Er wordt dan ook vaak de vraag gesteld: wat kost een mediator bij scheiding?

GEEN VASTGESTELDE KOSTEN
Er zijn geen vastgestelde kosten op het moment dat u een mediator inschakelt. Ten eerste verschillen de kosten per mediator omdat zij zelf hun tarief mogen bepalen. Daarnaast worden de daadwerkelijke kosten eveneens beïnvloed door uw specifieke wensen. Denkt u dan aan de duur en het aantal keren dat u een beroep doet op uw mediator. Doorgaans kost een mediator u ongeveer € 150,- per uur (exclusief BTW).

VERDELING VAN DE KOSTEN
Bij een scheiding is het gebruikelijk dat de kosten voor de mediator evenredig betaald woorden door u en uw (ex-)partner. U betaalt dan elk de helft. Daarnaast kun u er ook voor kiezen om een andere verdeling van de kosten te hanteren. Beide – zowel het betalen van elk de helft als een andere verdeling – worden vastgelegd in een mediation-overeenkomst. Zodra u beide akkoord gaat met de inhoud hiervan zal de mediator voor u aan de slag gaan. Het is verstandig om vooraf meerdere offertes op te vragen bij goede mediators bij u in de buurt, zodat u een goede keuze kunt maken.

Wat kost een mediator bij arbeidsconflict?

WAT KOST EEN MEDIATOR BIJ ARBEIDSCONFLICT?
Stel, u raakt verwikkeld in een arbeidsconflict met uw werkgever, wat doet u dan? Veel mensen maken op dat moment gebruik van een mediator. Mediators zijn altijd op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving rondom arbeidsrecht en zij kunnen u hierin juridisch begeleiden. Zij vervullen een bemiddelende rol tussen u en uw werkgever en zijn hierin geheel onafhankelijk. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken dat de mediator een standpunt inneemt ten faveure van uw werkgever.

GEMIDDELDE KOSTEN
Werknemers die een conflict hebben met hun werkgever vragen zich hierbij af: wat kost een mediator bij arbeidsconflict precies? Doorgaans moet u rekening houden met een bedrag tussen de € 1.000 en € 5.000 voor een mediator bij een arbeidsconflict. Dit kan ook minder zijn. Dit komt doordat sommige werknemers een verzekering hebben afgesloten. De kosten voor mediation worden dan (deels) gedekt door hun verzekering. Het is belangrijk dit goed te controleren voordat u een keuze maakt voor een mediator. Het komt in dergelijke situaties namelijk voor dat uw werkgever de volledige kosten betaalt en u als werknemer helemaal niets.

RAADZAAM OM MEERDERE OFFERTES OP TE VRAGEN
Ook als u niet verzekerd bent stellen de gemiddelde kosten tussen de € 1.000 en € 5.000 niet veel voor. Althans, als u dit vergelijkt met de feitelijke kosten van een gemiddeld arbeidsconflict. Deze kunnen namelijk oplopen van € 30.000 tot wel € 70.000. Een werkgever zal dit ongeveer kwijt zijn aan juridische kosten, verzuimkosten, noem maar op. Juist daarom is het altijd raadzaam om meerdere offertes op te vragen als u in een arbeidsconflict verzeild raakt.

De beste mediator?

DE BESTE MEDIATOR?
Het vinden van de juiste mediator is hele persoonlijke keuze. Om deze keuze makkelijk te maken hebben we alle informatie die te vinden is over mediators voor u op een rijtje gezet. Zodat u eenvoudig kunt kiezen wie de beste mediator is voor uw situatie en in uw regio.
Er zijn in Nederland zo’n 3.000 mediators met allemaal hun eigen kenmerken. Bij het bepalen wie de beste is spelen verschillende factoren:

- Waar zijn ze in gespecialiseerd? Scheidingen? Familiezaken? Zakelijke conflicten?
- Wat is hun achtergrond, opleiding, ervaring? Zijn ze gecertificeerd mediator?
- Hebben ze reviews? Hoe veel en op welke sites? Wat wordt er over ze gezegd?
- Is er veel informatie van ze bekend? Op hun website, KvK gegevens, foto’s, social media?

Wij hebben al deze informatie voor u verzameld en op basis daarvan een score berekend voor alle mediators in Nederland. Een score die rekening houdt met al deze factoren. En de berekening van die score is voor ieder bedrijf gelijk, dus objectief.

TOP 10 BESTE MEDIATORS IN UW REGIO
Op basis van deze score, hebben we een top 10 van beste mediators per woonplaats gemaakt. Dat bespaart u veel tijd en zoekwerk, want zo kunt u eenvoudig de mediators selecteren die u het meest aanspreken.

Heeft u de mediator gevonden die bij u past? Vraag dan een offerte aan of plan een kennismakingsgesprek. We raden u aan 3 á 4 mediators te benaderen zodat u goed kunt vergelijken en een afgewogen kunt maken.

Hoe verloopt het contact met de mediator ivm COVID-19/Corona?

Gezien de huidige omstandigheden bieden we je graag de mogelijkheid om de prijsopgave en het contact met de mediators geheel online plaats te laten vinden. De gezondheid van eenieder die van onze service gebruikt maakt en de mediators die bij ons zijn aangesloten staat centraal.

We bieden meerdere mogelijkheden aan om met mediators in contact te komen. Zo kun je eenvoudig en snel je prijsopgave ontvangen én deze online met de mediator bespreken. Ook kun je eenvoudig een terugbelverzoek doen met het bedrijf naar keuze als je het liever telefonisch afhandelt. In deze tijd zijn de meeste bedrijven telefonisch juist erg goed bereikbaar.

Veel mediators bieden ook online mediation, dat kan via een video-gesprekken en werkt in de meeste gevallen uitstekend.

Toch liever de afspraak later inplannen? En niet te veel vertraging oplopen? Bekijk dan samen met de mediator wat de mogelijkheden zijn om alvast een afspraak voor een andere datum te maken.
Keurmerken
Raad voor Rechtsbijstand

De Raad voor Rechtsbijstand regelt de gesubsidieerde mediation en rechtsbijstand in Nederland. Dit doet de Raad op basis van de Wet op de Rechtsbijstand (Wrb). Deze website biedt de benodigde informatie voor advocaten en mediators.

Nederlandse Mediatorsvereniging

De Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) behartigt de belangen van ruim 2.200 professionals en is daarmee de grootste beroepsvereniging voor mediators als het gaat om belangenbehartiging van mediators binnen de politiek en het bedrijfsleven. Netwerken, continue persoonlijke ontwikkeling, een betere rechtspositie van mediators en het vergroten van de markt voor mediation zijn de speerpunten van de NMv.

MfN-registermediator

Mediatorsfederatie Nederland (MfN) is de autoriteit op het gebied van mediation in Nederland. Eén register als kwaliteitsstempel binnen de mediation-branche, dé bindende factor tussen mediators met een diversiteit aan expertises en achtergronden. Het MfN-register: het grootste kwaliteitsregister van mediators in Nederland.
Een MfN-registermediator bezit kwaliteitsaspecten waar de samenleving op kan bouwen. De kwaliteitsstandaard, -beheersing en –borging is de reden dat de markt MfN-registermediators erkent en inzet bij bestaande of dreigende conflictsituaties. Ook de Raad voor de Rechtspraak en de Raad voor Rechtsbijstand erkennen het MfN-register. Zo kunnen uitsluitend MfN-registermediators werkzaam zijn binnen de Rechtspraak (in de verwijzingsvoorziening: mediation naast rechtspraak).

ADR Register

ADR Register registreert en certificeert ADR practitioners (arbiters, conflictcoaches, mediators, onderhandelaars) en hun bedrijven.
ADR Register is het wereldwijde keurmerk en register voor goed opgeleide professionele ADR practitioners.
ADR practitioners werken lokaal, nationaal en internationaal, staan in verbinding met uiteenlopende sectoren en onderscheiden zich door specialisaties.
ADR Register is een activiteit van registratie- en certificeringsspecialist Global Network Group. Als direct effect zijn ADR practitioners in meer registers vind- & zichtbaar en worden essentiële online registerfuncties, zoals bijvoorbeeld de zoekmachine, 24/7 state-of-the-art in de gaten gehouden en doorontwikkeld.
ADR Register heeft diverse internationale accreditaties, zoals ISO 9001, CRKBO, QAP IMI.

.
Waarom Trustoo?
compare.svg
De beste bedrijven voor jou

We hebben alles voor je op een rijtje gezet

compare.svg
Vergelijk en bespaar

Vergelijk prijsopgaven en bespaar tot 30%

compare.svg
Direct contact

In één minuut direct contact, zonder tussenpersoon