trustoo.nl logo.png
De beste 725+ mediators voor jou
ContactOver onsErvaringReviewsFAQ

mex2max

Gratis kennismakingsgesprek
Reageert binnen 1 uur
Van somerenweg 12, Rotterdam
2 jaar in bedrijf
8,5score_fullscore_fullscore_fullscore_fullscore_half (2)
Vraag een prijsopgave aan bij mex2max
Ik zoek een mediator voor
Gratis en vrijblijvendGratis en vrijblijvend
Of neem contact op via:
Of neem contact op via:

Over mex2max:

MXMEDIATION voor zakelijke mediation en mediation in werk gerelateerde zaken, en alternatieve manieren van geschiloplossing zoals pre-mediation en conflictcoaching.
zie www.mxmediation.nl

MXMEDIATION brengt ruimte voor een nieuw perspectief, waarin een oplossing vaak wel mogelijk is. In werkverhoudingen, zakelijke en familie relaties. Met laagdrempelige en kostenefficiënte ondersteuning.

Mechteld van den Brandeler van MXMEDIATION is een MfN gecertificeerd mediator en een LVV gecertificeerde vertrouwenspersoon.

Met haar veelzijdige achtergrond en uitgebreide ervaring als advocaat, hoofd juridische zaken, zowel in het bedrijfsleven als in de (semi-) publieke sector, trainer en adviseur, en haar diverse nevenfuncties, legt zij gewicht in de schaal.

Mechteld is verbindend en empatisch, heeft humor en relativeringsvermogen, is creatief en houdt van praktische en oplossingen.

Mechteld hecht grote waarde aan kwaliteit en professionaliteit, en aan permanente ontwikkeling. Naast haar juridische achtergrond, is zij opgeleid als coach, en heeft zij diverse management opleidingen en vaardigheden trainingen gevolgd, onder andere op het gebied van onderhandelen en project management. Zij is mediator sinds 2004.
Lees meer...

Expertise

mediation
vertrouwenspersoon
juridisch adviseur
arbeidsrecht specialist
trainer
Arbeidsconflict / ontslag
Ziekteverzuim
Conflict over contracten
Zakelijk conflict
Conflict met overheid
Conflict met buren / omgeving
Traditionele mediation (fysieke afspraak)
Openingstijden
Gesloten - Gaat open op donderdag om 09:00
Maandag
-
09:00 tot 17:00
Dinsdag
-
09:00 tot 17:00
Woensdag
-
09:00 tot 17:00
Donderdag
-
09:00 tot 17:00
Vrijdag
-
09:00 tot 17:00
Zaterdag
-
Gesloten
Zondag
-
Gesloten

Ervaring & vakmanschap

Ervaring

2 jaar in bedrijf
2 reviews
1 medewerkers
32 jaar ervaring

Lid van

Nederlandse Mediatorsvereniging
MfN-Registermediator
Vereniging voor Arbeidsrecht

Opleidingen en certificaten

MfN mediator
CIPM gecertificeerd AVG professional
LVV gecertificeerd vertrouwenspersoon
Beroepsopleiding advocatuur en diverse specialisatie opleidingen
De Baak Management Opleiding voor Young Professionals en diverse andere (internationale) management opleidingen
Frits Philips Open Onderhandelen (Harvard Methode)

Reviews over mex2max

info_outline
Uitstekend 4,5
starstarstarstarstar_half
0 reviews

FAQ - veelgestelde vragen aan mex2max

Wat is mediation?
Mediation is een vorm van conflictoplossing waarbij de deelnemers, onder begeleiding van een mediator, die altijd neutraal en onpartijdig is, in gesprek gaan, verschillende fases doorlopen en zelf tot een oplossing komen.
Mediation is altijd vrijwillig, en de deelnemers zijn pas aan een uitkomst of afspraak gebonden als dat expliciet is overeengekomen.
Een mediator is dus geen rechter of bindend adviseur die een beslissing oplegt.
Wat is een mediator?
Een mediator is een onpartijdige en neutrale gespreksleider, die de deelnemers helpt het conflict op een constructieve manier te onderzoeken en op te lossen. De oplossing bepalen de deelnemers zelf.
Waarom zou ik voor mediation kiezen?
De deelnemers krijgen weer grip op hun conflict, en zaken worden weer bespreekbaar.

Mediation is laagdrempelig, informeel en snel, en in de meeste gevallen goedkoper dan een juridische procedure. De uitkomst bepalen de deelnemers zelf, en omvat alles waar de deelnemers afspraken over willen maken, vaak ook over hun toekomstige samenwerking of relatie. De oplossingen in mediation zijn daardoor duurzaam en toekomstbestendig.

Mediation is vertrouwelijk. Voor alles wat in een mediation wordt besproken geldt een geheimhoudingsplicht en mag niet worden gedeeld, tenzij hierover afspraken zijn gemaakt. Dat maakt het veilig en persoonlijk.

Daardoor kunnen de deelnemers ook in vrijheid ook diverse mogelijkheden en scenario’s in vertrouwen gezamenlijk onderzoeken. Het schaadt de onderhandelingspositie dus niet.
Welke conflicten zijn geschikt voor mediation?
In principe lenen alle soorten conflicten zich voor mediation. Werk gerelateerde conflicten, zakelijke conflicten, conflicten in de familiesfeer, en ook conflicten over ongewenst gedrag, en bijvoorbeeld conflicten tussen cliënten en dienstverleners, in de zorg, het onderwijs en tussen burger en overheid.

Ook complexe zaken lenen zich goed voor mediation. Er is ruimte om deelaspecten in aparte sessies of aparte agendapunten te behandelen, en samen een passende structuur te zoeken voor de complexiteit.

De deelnemers moeten er wel voor open staan en er moet bereidheid zijn in gesprek te gaan. Is die bereidheid er niet of verlangt een van de deelnemers een rechterlijke uitspraak, dan is mediation minder of niet geschikt.
Wat is een exit-mediation?
Wanneer een voortzetting van de (arbeids)relatie geen reële optie meer is kan exit-mediation een oplossing zijn. Exit-mediation is een begeleid onderhandelingsproces bij de beëindiging van een overeenkomst.

Het komt regelmatig voor dat deelnemers in een mediation deze oplossingen kiezen en gaan uitwerken. Dan wordt de mediation een exit-mediation.

Deelnemers kunnen in een exit-mediaton vanuit ieders belangen zo zelf tot een voor beiden acceptabele oplossing komen en daarmee kosten besparen.
Hoe ziet een mediation traject er bij MXMEDIATION uit?
Een mediation traject start met kennismakingsgesprekken met alle deelnemers, waarin ook kort gesproken wordt over het conflict.

Voorafgaande aan het eerste gezamenlijke gesprek wordt de MfN-mediation overeenkomst getekend.

Na de kennismakingsgesprekken vindt de eigenlijke mediation plaats. Hierin worden verschillende fases doorlopen:
inventarisatie en verkenning (de verschillende kanten, wat, hoe, betekenis), bespreking, opties en mogelijkheden, oplossing (onderhandelen) en afspraken,
afronding

Dit is geen strikte fasering, en vaak wordt er op een fase teruggegrepen, maar in hoofdlijnen is dit het proces.
Wat zijn de nadelen van mediation?
Het kan zijn dat deelnemers er niet in slagen – op alle punten – een aanvaardbare oplossing te vinden. Maar een deelnemer wordt nooit geconfronteerd met een oplossing waar hij/zij geen ja tegen heeft gezegd.

Mediation kan emotioneel uitdagend zijn, vooral als de kwestie persoonlijk en gevoelig is.

Aan mediation zijn kosten verbonden, hoewel deze veel lager zijn dan de kosten voor een juridische procedure met proceskosten en advocaatkosten, en in de regel ook lager zijn dan de kosten en schade die ontstaan door het voortduren van het conflict.

De uitkomst van een mediation is niet bindend. Wel kunnen de afspraken die gemaakt zijn vastgelegd worden in een vaststellingsovereenkomst.

De nakoming van de vaststellingsovereenkomst kan via de rechter worden afgedwongen. De rechter gaat dan uit van de afspraken die de partijen hebben gemaakt en de vaststellingsovereenkomst, en het 'hele verhaal' wordt niet voorgelegd. De procedure is dan veel korter en sneller.
Zijn ongelijke machtsverhoudingen een contra-indicatie voor mediation?
In mediations is vaak sprake van ongelijke machtsverhoudingen, bijvoorbeeld vanuit een hiërarchische relatie, zoals werkgever tegenover werknemer, of door hele verschillende belangen of achtergronden, en vaak is het zo dat deelnemers niet over dezelfde kennis, informatie of ondersteuning beschikken.

De mediator bewaakt de balans in een mediation en zorgt dat alle deelnemers hun punten, zorgen en belangen naar voren kunnen brengen en dat deze bespreekbaar gemaakt worden.

Daarnaast waakt een mediator ervoor dat alle deelnemers zich bewust zijn en zich geïnformeerd hebben over hun positie, ook over de juridische aspecten, en dat deelnemers ‘willens en wetens’ tot afspraken komen. Dit heet ‘informed consent’.
Heb ik een advocaat nodig bij een mediation?
Je hebt geen advocaat nodig bij een mediation. Maar soms zijn er advocaten aanwezig.

In de meeste gevallen nemen deelnemers geen advocaten mee naar de mediation bijeenkomsten. In sommige gevallen wordt daar wel voor gekozen. Ook zijn advocaten vaak op de achtergrond aanwezig om deelnemers te adviseren over hun juridische positie en bijvoorbeeld over de inhoud van de vaststellingsovereenkomst.
Wat gebeurt er als de mediation niet tot een oplossing leidt?
In meer dan 75% van de gevallen wordt het conflict opgelost als mediation wordt toegepast.

Als deelnemers niet of slechts gedeeltelijk tot een oplossing komen dan kan het conflict of een deel daarvan aan de rechter of een andere instantie worden voorgelegd.

Alles wat in de mediation is besproken, en niet reeds bekend was, blijft vertrouwelijk en mag ook in een juridische procedure niet worden gedeeld.
Wie draagt de kosten van een mediation?
Dat spreken deelnemers onderling af.

Gebruikelijk is dat deelnemers de kosten 50%/50% dragen.

Behalve bij werk gerelateerde geschillen waarbij het gebruikelijk is dat de werkgever de kosten draagt.
Welke tarieven hanteert MXMEDIATION?
MXMEDIATION werkt op basis van een uurtarief van €175, excl BTW. Voor particuliere klanten wordt soms een iets lager tarief afgesproken.
Waar vinden de mediation bijeenkomsten plaats?
De mediation bijeenkomsten vinden altijd plaats op een locatie die voor alle deelnemers prettig en neutraal is. Dat kan een eigen locatie zijn of een externe locatie.

MXMEDIATION bespreekt de gewenste locatie in het kennismakingsgesprek. Op basis van de wensen van de deelnemers wordt de locatie bepaald.

Als externe locatie maakt MXMEDIATION vaak gebruik van de ruimtes van Het Coachhuis, die ruimtes aanbiedt voor redelijke prijzen door heel Nederland.
Vraag een prijsopgave aan bij mex2max
Ik zoek een mediator voor
Gratis en vrijblijvendGratis en vrijblijvend

Vergelijkbare mediators in de buurt