thumb_up_altHet meest complete overzicht
local_offerBespaar tot 40%
verified_userDe beste bedrijven

Ik zoek een cateraar voor

Vind een top 10 Rijschool in Nijmegen

Ik zoek een rijschool voor
Plaats
rijschoolsvg

Rijscholen in Nijmegen

sort
Resultaat 1-10 van 89 rijscholen in Nijmegen. Het meest complete overzicht. Snel en veilig op weg met de beste rijscholen uit uw regio.

In Nijmegen kunt u een rijschool inhuren voor rijlessen in auto, motor, scooter/brommer, vrachtwagen, bus, aanhangwagen en tractor.

• Auto: Nederland telt ongeveer 8.5 miljoen personenauto's. Daarmee is de auto veruit het meest gebruikte motorvoertuig. Dat is niet verwonderlijk als u bedenkt hoeveel vrijheid het geeft bij het plannen van vakanties of het reizen naar/tijdens werk. Hoog tijd dus om een autorijbewijs te halen. Een rijschool leert u alles wat u moet weten voor het besturen van een auto en regelt vaak ook de examens voor u. Sommigen zullen ook extra's bieden zoals theorie cursus of een slipcursus na het behalen van het rijbewijs. U kunt ook kiezen om te leren rijden in een automaat, of het nu om persoonlijke voorkeur of om een handicap is.
• Motor: voor het motorrijbewijs is vaak iets meer training nodig dan voor een auto, gewoonweg vanwege hoe kwetsbaar een motorrijder is in het verkeer. Het is dus van belang hier een goede rijinstructeur voor in te schakelen. Welk rijbewijs u nodig heeft (A2, A1 of A) is afhankelijk van het vermogen van de motor die u wilt rijden.
• Scooter of brommer: op een scooter of brommer mag al eerder gereden worden dan op zwaardere motorvoertuigen. Het is dan ook een goede manier om alvast wat ervaring op te doen in het verkeer. Het rijbewijs AM stelt u ook in staat om bijvoorbeeld een brommobiel te mogen besturen of een speed-pedelec.
• Vrachtwagen of bus: voor professionals in het goederen of personenvervoer is het vrachtwagen- dan wel busrijbewijs onmisbaar. Erg belangrijk dus om een rijschool te vinden die deze speciale training aanbiedt. Welk rijbewijs u nodig heeft voor vrachtwagen (C1 of C) is afhankelijk van het gewicht, waar het bij de bus (D1 of D) afhankelijk is van het aantal te vervoeren personen.
• Aanhangwagen: in een auto mag je standaard met een aanhangwagen rijden als het gewicht van de auto + aanhanger niet boven de 3500 kilo uitkomt. Wilt u een zwaardere aanhangwagen dan is daar meestal een aanvullend rijbewijs voor nodig, BE of B+ voor auto's. Voor vrachtwagens en bussen geldt dat de aanhanger niet meer dan 750 kilo mag zijn om zonder aanvullend rijbewijs te mogen rijden.
• Tractor: om met een trekker of ander landbouwvoertuig de openbare weg op te mogen is een rijbewijs T nodig. Dit rijbewijs geldt ook meteen voor andere voertuigen met een maximumsnelheid van tussen de 25 en 45 km/h, zogeheten MMBS. Vanwege het grote snelheidsverschil tussen deze en andere voertuigen is het van belang om een rijschool te vinden die hierin gespecialiseerd is.

In Nijmegen hebben wij 89 goede rijscholen gevonden. De rijscholen in Nijmegen hebben een gemiddelde Trustoo-score van een 8.9. Welke rijschool u ook kiest, via Trustoo maakt u een goede keuze voor uw kind, of uzelf natuurlijk. We kunnen u ook helpen door direct prijsopgaven aan te vragen bij verschillende rijscholen. Zo kunt u eenvoudig de rijscholen vergelijken en de rijschool kiezen die bij u past.
Lees meer...
photo_size_select_actual4
2. Rijschool Tempo
Dit bedrijf heeft zijn gegevens gevalideerd
9,3

Rijschool Nijmegen? Autorijschool Tempo Nijmegen.
Rijschool Nijmegen? Autorijschool Tempo Nijmegen is een klein familiebedrijf met meer dan 30 jaar ervaring in het geven van rijlessen in Nijmegen en omgeving. Voor de prijs hoef je het niet te laten, een proefles is bij ons GRATIS en vrijblijvend. U zult zelf ervaren hoe het is om rij-instructie te krijgen bij een van de beste en goedkoopste rijscholen van Nijmegen. In de afgelopen 30 jaar hebben wij een perfecte rijopleiding weten te realiseren waarbij de leerling centraal staat. Tevens nieuw sinds 2017, de online rijlesplanner. Via het softwareprogramma van Flexpulse i.s.m. rijschool Tempo kunnen de leerlingen voortaan zelf hun rijlessen inplannen, toets en examen inzien, rijlessen bijhouden en betalen, ophaaladres aanpassen etc. Zeer praktisch voor leerling en rij-instructeur!

Autorijschool Tempo verzorgt rijlessen in Nijmegen, Beuningen, Wijchen, Lent, Ewijk en omgeving.

Autorijschool Nijmegen? Waarom Rijschool Tempo i.p.v. een van de andere rijscholen in Nijmegen?
rijscholen nijmegenHoog slagingspercentage

rijscholen nijmegenGratis proefles

rijscholen nijmegen30 jaar ervaring

rijscholen nijmegenZelfstandig online je rijlessen plannen

rijscholen nijmegenRookvrije lesauto

rijscholen nijmegenVaste rij-instructeur/trice

rijscholen nijmegenKeuze mannelijke of vrouwelijke instructeur

rijscholen nijmegenKlein familiebedrijf

rijscholen nijmegenGratis online theoriecursus

rijscholen nijmegenIn 3 termijnen betalen mogelijk

rijscholen nijmegenGoedkope rijlessen en kwaliteit

rijscholen nijmegenFaalangst-rijangst, ADHD-ADD, Autisme specialist
...

checkGratis en vrijblijvend
grade85 beoordelingen
timelapse10 jaar in bedrijf
place
Malvert 2845, Nijmegen
4. NOVA Centrum Verkeersopleidingen
9,0

NOVA Verkeersopleidingen

NOVA Verkeersopleidingen is al vele jaren een begrip in Nijmegen. Dit willen we graag zo houden; uitstekende opleidingen met een duidelijke missie: vaardigheid, zekerheid, veiligheid
Gefocust op deze drie speerpunten willen we je laten ervaren dat deelnemen aan het verkeer gewoonweg FUN kan zijn. Dat je met veel zelfvertrouwen en overtuiging een steentje bijdraagt aan veilig verkeer.

Bij NOVA Verkeersopleidingen staat jouw belang als leerling echt centraal.

De autorijlessen worden bij NOVA Verkeersopleidingen gegeven in de nieuwste Volkswagen Polo. Voor je motorrijbewijs les je op de uiterst betrouwbare en wendbare Kawasaki Z650. Voor onze bromfietsrijlessen hebben wij de snelle Kymco Agility in huis. Ook ben je bij NOVA Verkeersopleidingen aan het goede adres voor het leren rijden met een aanhangwagen of caravan. Je kruipt dan achter het stuur van de Nissan Qashqai tevens gebruiken wij deze auto ook voor de automaat lessen. Voor het volgen van wat opfrislessen tot het wegnemen van rijangst heeft NOVA Verkeersopleidingen gecertificeerde specialisten in huis.

De rijlessen worden bij ons gegeven op maandag t/m vrijdag van 08:10 uur tot 21:30 uur en zaterdag van 08:10 uur tot 18:10 uur. Bij Rijschool NOVA de Verkeersopleider van Nijmegen werken wij zonder wachttijden. Natuurlijk kun je eerst een vrijblijvende rijles plannen om kennis te maken met NOVA Verkeersopleidingen en de instructeur, dus misschien morgen al?

Mocht je vragen of opmerkingen hebben kun je natuurlijk altijd bellen of kom even langs op ons kantoor in Nijmegen.
...

checkGratis en vrijblijvend
grade68 beoordelingen
timelapse6 jaar in bedrijf
place
Sint Annastraat 338B, Nijmegen
8. Rijschool Speed Nijmegen
8,7

Waarom rijschool Speed een vaste rijinstructeur adviseert?
Bij veel rijscholen wisselt uw instructeur per les en is het elke keer weer een verrassing wie het deze keer zal zijn. Veel mensen ervaren rijlessen met een wisselende instructeur als onprettig, en terecht! Rijschool Nijmegen Speed zorgt voor een vaste instructeur bij elke rijles, alleen bij hoge uitzondering, zoals ziekte of vakantie, zorgen we dat er een vervanger beschikbaar is. Hierdoor zijn we nog meer betrokken bij onze leerlingen en goed op de hoogte van de vorderingen. Tevens is deze continuïteit uitermate geschikt voor leerlingen met autistische kenmerken. Elke minuut zal nuttig besteed worden en zo gaan we samen op ons doel af.
We hopen u te mogen verwelkomen.

Rijschool Nijmegen Speed heeft ook een flexibele opfris cursus
Rijschool Nijmegen Speed verzorgt opfriscursussen in en rondom Nijmegen, helemaal flexibel door uzelf in te delen. Wilt u beter leren inparkeren, of rijd u graag nog even onder begeleiding over het Keizer Karel Plein? Geen probleem we helpen precies waar u het nodig heeft! Natuurlijk kiest u zelf hoeveel tijd u denk nodig te hebben, maar in een uur kunnen onze instructeurs vaak al veel bijschaven en u uw zekerheid teruggeven!

Hoe start u uw rijlessen bij rijschool Nijmegen Speed?
Klik op onderstaande knop en vul vrijblijvend ons aanmeld formulier in. Onze administratieve medewerkers zullen u dan zo spoedig mogelijk bellen om de eerste gratis proefles af te spreken. U krijgt dan ook alle gewenste informatie rond het behalen van uw rijbewijs.
We wensen u veel plezier bij rijschool Nijmegen Speed en omstreken
...

checkGratis en vrijblijvend
grade135 beoordelingen
timelapse6 jaar in bedrijf
place
De Steekse acker 1221, Nijmegen
filter_list
Filters
Ik zoek een rijschool voor
Trustoo score
Afstand

Wat kost een rijschool?

Een rijschool kost per uur tussen de 38,- en € 42,- Een rijschool mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een rijschool kost heeft ook te maken met wat uw specifieke wensen zijn.

35
38
42
45

Veelgestelde vragen

Wat doet een rij-instructeur?

Veel jongeren die bijna 18 jaar zijn kunnen het moment dat ze mogen autorijden maar moeilijk afwachten. Daarnaast zijn er uiteraard ook volwassenen die wat langer wachten om auto te rijden of die op een later moment beslissen om bijvoorbeeld hun motorrijbewijs te halen. Wat de aanleiding ook is, in alle gevallen moet een beroep worden gedaan op een rijschool, maar wat doet een rij instructeur allemaal?

BEHALVE RIJLESSEN OOK THEORIELESSEN
Hoewel het waarschijnlijk niet het eerste is waar u aan denkt bij rij instructeurs en rijscholen, maken ook theorielessen deel uit van hun werkzaamheden. Sterker nog, om gedegen praktijkervaring op te kunnen doen is juist een goede kennis van de theorie ontzettend belangrijk. Rij instructeurs gaan dagelijks met veel verschillende mensen om en zullen hun lesstijl aanpassen op de leerling in kwestie. Nadat de theorie voldoende beheerst wordt leren rij instructeurs hun leerlingen hoe ze het voertuig moeten besturen. Daarvoor rijden ze in of achter het betreffende voertuig mee met de leerlingen.

RIJLES IN VERSCHILLENDE VOERTUIGEN
Veel rij instructeurs verzorgen rijlessen in verschillende voertuigen. Naast de auto moet u dan denken aan vrachtwagens, bussen en motoren. Ook voor het behalen van een tractorrijbewijs doet u een beroep op de erkende rijschool. Bij alle voertuigen is het belangrijk dat rij instructeurs hun kennis op een dusdanige manier overbrengen op leerlingen dat ze slagen. Geduld is daarbij een eigenschap waarover iedere rij instructeur moet beschikken. Vaak is het eerder nodig om het enthousiasme van leerlingen wat te temperen dan om ze te motiveren.

Ook uw rijbewijs halen bij een erkende rij instructeur? Vraag dan 3 tot 4 offertes op.
Lees meer...

Wat kost het halen van een rijbewijs?

Als u het rijbewijs wilt halen voor de auto, de motor of een ander voertuig dan is dat vaak een aanzienlijke investering. U vraagt zich dan wellicht af: wat kost het halen van een rijbewijs? Dit varieert nogal. Ten eerste hangt het ervan af voor welk voertuig u een rijbewijs wilt behalen. Daarnaast is het eveneens van invloed welke tarieven uw rij instructeur hanteert en hoeveel rijlessen u nodig heeft alvorens het rijexamen aangevraagd kan worden.

TOTAALKOSTEN VOOR HET AUTORIJBEWIJS
Volgens onderzoek van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) lagen de gemiddelde kosten voor het behalen van een autorijbewijs in 2019 rond de € 2400,-. Daarbij lag de prijs voor een enkele autorijles volgens ditzelfde onderzoek op gemiddeld € 42,-. Hou er rekening mee dat deze kosten per rij instructeur kunnen verschillen. Zo hanteert de ene rij instructeur een rijlestarief per uur en de ander per anderhalf uur of per 50 minuten. Het is daarbij raadzaam om vooraf aan de rij instructeur te vragen wat zijn of haar inschatting is hoeveel rijlessen u nodig heeft.

RIJBEWIJS VOOR ANDERE VOERTUIGEN EN THEORIE-EXAMEN
Ook voor de rijbewijzen van andere voertuigen gelden gemiddelde totaalpakketkosten. Voor het motorrijbewijs bijvoorbeeld, ligt dit tussen de € 1000,- en € 1500,-. Houd er rekening mee dat u naast het behalen van het rijbewijs zelf, ook kosten heeft voor het theorie-examen. Vaak zitten deze kosten bij het totaalpakket in dat u met uw rij instructeur afspreekt. Datzelfde geldt voor een aantal andere kostensoorten. Het is daarom altijd verstandig om vooraf 3 tot 4 offertes op te vragen bij verschillende rij instructeurs.
Lees meer...
Waarom Trustoo?
compare.svg
Waarom Trustoo?

We hebben alles voor je op een rijtje gezet

compare.svg
Vergelijk en bespaar

Vergelijk prijsopgaven en bespaar tot 30%

compare.svg
Direct contact

In één minuut direct contact, zonder tussenpersoon

Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren en te personaliseren. Door het gebruik van deze site, gaat u akkoord met onze cookies.