Vind een top 10 Relatietherapeut in Nijmegen

Vertel ons wat je zoekt en bekijk de top 10 relatietherapeuten bij jou in de buurt

Ik zoek een relatietherapeut voor
Plaats
relatietherapeut.jpg
Betrouwbare lokale bedrijven
Makkelijk en snel geregeld
Bespaar kosten
Direct contact

Relatietherapeuten in Nijmegen

Sorteren op
Resultaat 1-10 van 40 relatietherapeuten in Nijmegen. Het meest complete overzicht. Herstel uw relatie met de beste relatietherapie in uw regio.

In Nijmegen kunt u een relatietherapeut vinden voor het herstellen van uw relatie met uw partner, echtgenoot, ouder of kind. Een goede relatietherapie staat of valt met de persoonlijke kwaliteiten en het vakgebied van de relatietherapeut:

• Koppel of echtpaar: In elke relatie zijn er soms problemen of spanningen. Veel stellen die in relatietherapie gaan, doen dat pas na een periode van problemen. Eigenlijk kunt u voor de meest uiteenlopende problemen terecht bij een relatietherapeut. Denk aan een moeizame seksuele relatie, schoonouders die de relatie onder druk zetten, een buitenechtelijke relatie die aan het licht is gekomen of simpelweg omdat de relatie niet goed verloopt.
• Gezin of ouder-kind: Wanneer conflicten in het gezin niet opgelost lijken te worden kunt u ook terecht bij een therapeut. Denk aan situaties waarbij u het gevoel heeft dat u elkaar niet begrijpt of bij een ingrijpende gebeurtenis zoals ziekte, echtscheiding of verlies. Een andere situatie is die van een samengesteld gezin, waarbij verschillen in opvoeding en zeggenschap over de stiefkinderen een rol spelen. In deze vorm van relatietherapie is het de bedoeling om het samengestelde gezin op de rails te krijgen met een eigen gezinscultuur.
• Individu: Bij relatieproblemen is het ook mogelijk om individueel in therapie te gaan. Bijvoorbeeld als jullie met individuele problemen kampen of moeilijk met elkaar kunnen communiceren. Individuele therapie helpt u om te reflecteren op uw eigen gedachten en gedrag en ondersteunt de zelfontwikkeling. Op deze manier kunt u kijken wat u zelf kunt doen om de relatie te verbeteren. Het komt vaak voor dat de partner na verloop van tijd bereid is een keer mee te komen en er daarna voor kiest alsnog aan relatietherapie deel te nemen.

In Nijmegen hebben wij 40 goede relatietherapeuten gevonden. De therapeuten in Nijmegen hebben een gemiddelde Trustoo-score van een 8.5. Welke specialist u ook kiest, via Trustoo maakt u een goede keuze voor de relatietherapie. We kunnen u ook helpen door direct prijsopgaven aan te vragen bij verschillende relatietherapeuten. Zo kunt u eenvoudig de relatietherapeuten vergelijken en degene kiezen die het beste bij u past.
Lees meer...
5
1. Praktijk ReACT
Reageert snel
Gratis kennismakingsgesprek
9,3 (10)

ACT & Relatietherapie voor jouzelf, als ouder(s) of als partners.
Relatietherapie die verder gaat dan alleen praten! Inzicht, ervaren, voelen en doen! Meer weten over deze bijzondere combinatie? Lees dan verder!

De rode draad van praktijk ReACT is zoals de naam het al zegt ‘ACT’ (Acceptance and commitment therapy). Het is in te zetten in oneindig veel situaties waaronder in het bijzonder relatietherapie. Het geeft jou o.a. inzicht welke patronen in relaties zijn ontstaan en hoe jij deze bewust maar vooral onbewust in stand houdt door gedachten, rigide overtuigingen en controle (vermijding). En leert jou hoe je eindelijke die hardnekkige patronen kan doorbreken en er ruimte ontstaat voor wat je echt belangrijk vindt.

Naast ACT maak ik ook dankbaar gebruik van de kracht van (familie)opstellingen, Voice Dialogue, Geweldloze communicatie en mijn achtergrond als pedagoog. Daarnaast is het vanaf begin 2022 ook mogelijk om holistische massages te volgen (los of in combinatie met de relatietherapie).

Relaties gaan veel verder dan alleen de relatie tussen twee geliefde. Een relatie ga je met personen (familie, vrienden, geliefden), maar ook met (huis)dieren, je werk, sport, hobby, dingen etc. En wat dacht je van de relatie die je met je zelf hebt? Indien je op één van deze gebieden problemen ervaart, is het voor de hand liggend dat je op andere gebieden direct en indirect ook problemen kan ervaren. Als je bindingsangst hebt, dan uit zich dat mogelijk niet alleen in het aangaan van een liefdesrelaties en/of vriendschappen, maar kan zeker ook zijn weerslag hebben op je werk. Herken je het dat je steeds van werk wisselt en/of je hierin niet kan committeren? Maak je dingen steeds niet af? Of loop je steeds tegen dezelfde collega’s of baas aan? Ook is het veelvoorkomend dat het krijgen van kinderen een vergrootglas legt op de manier waarop jij relaties aangaat. Dat kan erg confronterend zijn en voor veel frustratie in het gezin zorgen. En zo zijn er nog vele voorbeelden te noemen. De manier waarop jij relaties aangaat is een spiegel voor wie jij bent, waar je behoefte en verlangens liggen. En daarnaast bieden ‘gezonde’ relaties een veilige bedding waar jij als persoon het gevoel van thuiskomen mag ervaren en jezelf in mag ontplooien.

Kortom, het is zeker geen zonde om aan je relatie(s) te werken!

Deze vorm van relatietherapie onderscheid zich van vele andere vormen van relatietherapie en is in te zetten voor jouzelf, voor ouders en partners. Benieuwd hoe of in welke vorm ik iets voor jou of jullie kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op.

Een kennismakingsgesprek / intakegesprek is altijd gratis en vrijblijvend, zodat je zelf kan ervaren of er klik is en ik iets voor je kan betekenen.

"Ik steek je mijn hand uit, durf jij hem te pakken?"
...

Gratis en vrijblijvend
Werkgebied Nijmegen
10 beoordelingen
10 jaar in bedrijf
2. Praktijk ZomaarZijn
8,8 (1)


Over het algemeen zijn er twee redenen waarom mensen met een hulpvraag bij mij komen:
- Het kan zijn dat iemand obstakels ervaart in zijn leven (klachten zoals angst of depressiviteit) vaak gekoppeld aan moeilijke omstandigheden zoals een scheiding, overlijden van een dierbare, ziekte of ontslag.
- Het kan ook zijn dat iemand prima functioneert, maar het gevoel heeft dat er iets ontbreekt aan het leven en er een sterk verlangen opkomt of nieuwsgierig wordt.

Beide redenen geven mensen een motivatie om te willen gaan onderzoeken wat er nodig is en welke stappen er gezet mogen worden om een doel te bereiken of antwoord te krijgen op hun hulpvraag.
Mocht Hooggevoeligheid aan de orde zijn dan neem ik dit mee in de behandeling.

Met welke vragen/onderwerpen kun je terecht?
De onderwerpen die in het begeleidingsproces aan bod komen zijn heel divers, aangepast op ieders individuele wensen en vragen. Dit is een selectie van onderwerpen waar ik met mensen aan gewerkt heb:
- bij jezelf blijven in gesprekken met anderen
- de 'lading' van situaties afhalen die veel emotie of spanning oproepen
- met liefde i.p.v. oordelen naar jezelf kijken: zelfacceptatie, en daardoor beter met kritiek om kunnen gaan
- loslaten van hoe het leven 'had kunnen zijn' en openen naar wat er nu is
- omgaan met gevoelens van eenzaamheid
- hoe je je meer verbonden kunt voelen met het grotere geheel
- onderzoeken waarom je leegloopt op een bepaalde situatie en wat je daaraan kunt doen, met liefde voor jezelf en de andere betrokkenen
- oude overtuigingen, patronen, blokkades, spanningen en/of emoties onderzoeken en loslaten, zodat meer ontspanning en zelfvertrouwen ontstaat
- onderzoeken wat je op diep niveau nodig hebt om te kunnen ontspannen

Je krijgt oefeningen/ opdrachten en meditaties om ook thuis je proces te ondersteunen..

Ik begeleid vanuit een een holistische benadering: je lichaam en je gevoel met lichaamsgerichte psychotherapie, je verstandelijke vermogen met cognitieve gedragstherapie(ACT)en het hoger bewustzijn door spirituele coaching.
Deze drie peilers geven je toegang om meer met zelfvertrouwen in het leven te kunnen gaan staan. Dit maakt dat je van moeten naar mogen gaat en jouw diepste verlangen of wens weer gaat leven.

Mijn visie: ‘Als we onze grondhouding t.a.v. vroegere ervaringen niet veranderen, en ze steeds maar blijven oplossen op een bepaalde manier (onbewuste controle en overtuigingen), herhalen we steeds opnieuw onze oude pijn en angsten’.

Mijn praktijk is gevestigd in het Gezondheidscentrum Heel De Mens, hier werk ik samen met collega's die ieder hun eigen specialisme hebben. Dit bevordert het holistische werken op een breed niveau.
...

Gratis en vrijblijvend
Werkgebied Nijmegen
1 beoordeling
27 jaar in bedrijf
3
7. Irene Poolman Poly Energetisch Therapeut & Stressconsultant
8,4 (2)

Wat kan ik voor je betekenen?

Energetische therapie: Bij het woord energetische therapie wordt vaak gedacht aan iets zweverigs. Niets is minder waar. Het is een werkwijze die snel resultaat biedt, omdat er gebruik gemaakt wordt van een combinatie van diverse therapievormen. Geen mens is hetzelfde en iedereen is uniek. Door deze combinaties toe te passen, krijgt de cliënt altijd een op maat gesneden behandeling.
Het is een holistische therapie die zich richt op het in het balans brengen van lichaam, geest en bewustzijn van de cliënt.
Wanneer je vastloopt in bepaalde zaken, blijf je vaak in cirkels ronddraaien, je wilt iets veranderen maar je weet niet hoe. Weet dat er altijd een ingang is om tot inzichten en oplossingen te komen. Tijdens een sessie gaan wij op zoek naar die ingang die maakt dat je een nieuwe beweging kunt maken, waardoor je weer verder kunt.

Bewustzijnstherapie:
Bewustwordingstherapie is een unieke bewustzijns en behandelmethode, waarbij je inzichten krijgt in jouw patronen, overtuigingen en conditioneringen. Hoe vaak is je verteld dat het beter kon. Of herken je deze Wat heb je nu weer gedaan. Een klein zinnetje met daarbij een bepaalde toonzetting kunnen al als een bom inslaan bij een kind, die veel impact hebben op je vorming en indentiteit. Je leert je al heel vroeg om je aan te passen wat je omgeving van je verwacht. Dit alles voor een schouderklopje of een compliment. Er ontstaat een gevoel van machteloosheid, verdriet of eenzaamheid. Echter dit compenseer je dan weer door een bepaald gedrag. Maar klopt dat wat je verteld is vroeger eigenlijk wel. Dit soort vragen maakt dat je stil gaat staan bij hoe het voor jou was. Je krijgt inzicht in je eigen blokkade en wat jou gevormd heeft in de persoon die je nu bent. Je bent letterlijk vastgelopen.
Hoe zou het voor je zijn dat je vrij kunt zijn wie je bent zonder je af te hoeven vragen is dat wat ik doe of zeg wel oké?

EMDR:
EMDR is de afkorting van Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het is een behandeling voor mensen die last blijven houden van de gevolgen na een traumatische ervaring.

Hypnotherapie
Hypnose is afgeleid van het Griekse woord “hypnos”. Dit betekent “slaap”. Hoewel het uiterlijk op slaap lijkt, heeft EEG-onderzoek aangetoond dat slaap en hypnose sterk verschillend zijn.

Relatie coaching
Waar mensen met elkaar leven en werken, ontstaan weleens conflicten. Je herkent dat ongetwijfeld wel. Soms vraagt dat om een juridische oplossing maar liever wil je een harmonieuze benadering.

Coaching op maat
En dan ineens dient zich iets in je aan waarvan je voelt dat het nu de tijd is om orde op zaken te stellen. Je wilt niet langer wachten. Werken aan jezelf is echt leuk.
...

Gratis en vrijblijvend
Werkgebied Nijmegen
2 beoordelingen
13 jaar in bedrijf
Filters
Relatietherapeut voor
Trustoo score
Afstand
Keurmerken

Wat kost een relatietherapeut?

Een relatietherapeut kost per uur tussen de 100,- en € 130,- Een relatietherapeut mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een relatietherapeut kost heeft ook te maken met wat uw specifieke wensen zijn.

60
100
130
170

Veelgestelde vragen

Wat doet een relatietherapeut?

Wanneer u relatieproblemen heeft, of de relatie met uw partner wilt verbeteren, kunt u een relatietherapeut inschakelen. Maar wat doet een relatietherapeut precies? Relatietherapeuten helpen stellen dichter bij elkaar te komen. Dit doen zij door gesprekken te voeren en zo uit te vinden waar de relatie verbeterd kan worden. Soms hebben relatietherapeuten een opleiding in de psychologie gehad, maar dat is niet altijd het geval. Er zijn ook relatietherapeuten die een cursus in coaching hebben gevolgd en vanuit deze basis beide partners helpen.

SAMEN EEN NIEUWE START MAKEN
Een vaak gehoorde wens van stellen die een relatietherapeut inschakelen is om samen een nieuwe start te maken. Relatietherapeuten bieden hierin begeleiding. Zij kijken waar en waarom de relatie is vastgelopen en hoe deze relatie hersteld kan worden. Ook focussen relatietherapeuten zich op zaken waarop de relatie in de toekomst vast kan lopen. De oorzaken hiervan zijn vaak velerlei. Denk aan stress, ingrijpende levensgebeurtenissen en andere zaken. Hierdoor kan het aantal raakvlakken in een relatie verminderen waarmee de relatie onder druk komt te staan.

WANNEER EEN RELATIETHERAPEUT INSCHAKELEN?
Zodra een relatie is vastgelopen, is het raadzaam een relatietherapeut te raadplegen. Vooral wanneer stellen er zelf niet meer uitkomen. Bijvoorbeeld omdat er sprake is van ontrouw, of omdat de partners uit elkaar gegroeid zijn. Relatietherapeuten verdiepen zich niet alleen in de relatie zelf, maar ook in de karaktereigenschappen van de betreffende partners. Door hierin inzicht te verschaffen, kan er structureel aan verbetering worden gewerkt. Communicatieproblemen kunnen zo doorbroken worden en ook draagt een relatietherapeut methoden aan die hierbij gebruikt kunnen worden.

Wilt u ook een relatietherapeut inschakelen? Vraag dan 3 tot 4 offertes op en vind zo de relatietherapeut die perfect bij u past.
Lees meer...

Wat is relatietherapie?

Op het moment dat u lijkt te zijn vastgelopen in uw relatie kunt u een relatietherapeut in de arm nemen. Maar wat is relatietherapie eigenlijk? Relatietherapie wordt ook wel systeem- of gezinstherapie genoemd. Het is een therapievorm die als doel heeft de relatie tussen twee partners te verbeteren of de relaties binnen een gezin. Men kiest doorgaans voor relatietherapie als de problemen ernstig zijn en/of wanneer er onvoldoende draagkracht meer is onder één of meerdere gezinsleden. Een relatietherapeut kan u in dergelijke situaties ondersteuning bieden door naar een oplossing te zoeken.

WANNEER IS RELATIETHERAPIE NODIG?
Vaak twijfelen mensen of ze een relatietherapeut moeten inschakelen. Dit komt onder andere doordat er geen eenduidige definitie is van een gezonde relatie. Toch zijn er wel gevoelens die erop kunnen duiden dat relatietherapie gewenst is. Bijvoorbeeld als u zich structureel onbegrepen voelt door uw partner of wanneer u liever alleen bent dan samen. Als u liever uw emoties deelt met een vriend(in) of een familielid in plaats van met uw partner is dit vaak ook een reden om in relatietherapie te gaan. Datzelfde geldt voor als u snel door uw partner geïrriteerd raakt en vaak ruzie heeft.

DE DUUR VAN RELATIETHERAPIE
Hoelang relatietherapie duurt verschilt per situatie en is afhankelijk van meerdere factoren. Onder meer van hoe groot het probleem is, maar ook van hoeveel energie u wilt steken in een oplossing. Daarbij is het belangrijk om een relatietherapeut te kiezen waar u beide – of als gezin – een goed gevoel bij heeft. Om die reden raden wij u aan om altijd meerdere offertes op te vragen van verschillende relatietherapeuten.
Lees meer...

Wat kost een relatietherapeut?

Stel, u besluit om samen met uw partner in relatietherapie te gaan. Of misschien overweegt u gezinstherapie? De vraag die veel mensen hebben is: wat kost een relatietherapeut? Dat is afhankelijk van meerdere factoren. Zo is vooral de duur van de sessie van invloed op de kosten. Voor een sessie van 45 tot 60 minuten betaalt u gemiddeld tussen de € 95,- en € 115,- per sessie. Voor een sessie van 75 tot 90 minuten moet u rekening houden met € 135,- tot € 155,- per sessie.

DUUR VAN EEN SESSIE
Of u een sessie van een uur nodig heeft of een langere sessie van anderhalf uur, is afhankelijk van uw voorkeur. Daarnaast speelt ook het aanbod van de betreffende relatietherapeut een rol en wat hij of zij hierin adviseert. Bij sommige relatietherapeuten krijgt u een korting wanneer u direct meerdere sessies wilt inplannen. Ook bieden veel relatietherapeuten de mogelijkheid om buiten kantoortijden een sessie in te plannen. Vaak betaalt u hiervoor een toeslag bovenop het reguliere tarief. Gemiddeld rekenen relatietherapeuten hiervoor € 20,- extra per sessie.

RELATIETHERAPIE BETAALT ZICHZELF TERUG
Investeren in een relatietherapeut die bij u past betaalt zichzelf terug. Hou er wel rekening mee dat u de kosten doorgaans niet vergoed krijgt door uw zorgverzekering. In sommige gevallen wordt slechts een klein gedeelte van de sessies vergoed. Daarom is het verstandig om circa 3 tot 4 offertes op te vragen bij verschillende relatietherapeuten. Naast de kosten is het daarbij nogmaals belangrijk om te vergelijken met welke relatietherapeut u de beste klik heeft.
Lees meer...

De beste relatietherapeut?

Het vinden van de juiste relatietherapeut is een persoonlijke keuze. Om deze keuze makkelijk te maken hebben we alle informatie die te vinden is over relatietherapeuten voor u op een rijtje gezet. Zodat u eenvoudig kunt kiezen wie de beste relatietherapeut is voor u en uw partner of gezin.

Er zijn in Nederland duizenden relatietherapeuten actief met allemaal hun eigen kenmerken. Bij het bepalen wie de beste relatietherapeut is spelen verschillende factoren:

- Waar zijn ze in gespecialiseerd? Relatietherapie met uw partner of voor ouder en kind?
- Wat is hun achtergrond, opleiding, ervaring? Zijn ze een gecertificeerde relatietherapeut?
- Hebben ze reviews? Hoe veel en op welke sites? Wat wordt er over ze gezegd?
- Is er veel informatie van ze bekend? Op hun website, KvK gegevens, foto’s, social media?

Wij hebben al deze informatie voor u verzameld en op basis daarvan een score berekend voor alle relatietherapeuten in Nederland. Een score die rekening houdt met al deze factoren. En de berekening van die score is voor ieder bedrijf gelijk, dus objectief.

TOP 10 BESTE RELATIETHERAPEUTEN IN UW REGIO
Op basis van deze score, hebben we een top 10 van beste relatietherapeuten per woonplaats gemaakt. Dat bespaart u veel tijd en zoekwerk, want zo kunt u eenvoudig de therapeuten voor uw relatie selecteren die u het meest aanspreken.

Heeft u de relatietherapeut gevonden die bij u past? Vraag dan een offerte aan of plan een kennismakingsgesprek. We raden u aan 3 á 4 relatietherapeuten te benaderen zodat u goed kunt vergelijken en een afgewogen keuze kunt maken voor de relatietherapie.
Lees meer...
Keurmerken & Lidmaatschappen
Emotionally Focused Therapy

EFT is een relatietherapie, ontwikkeld door dr. Sue Johnson in Canada. Zij heeft jarenlang onderzoek gedaan naar echtparen en heeft gezocht naar een effectieve manier om de verbinding te herstellen of te verbeteren. Inmiddels is EFT de best onderzochte relatietherapie en bewezen effectief.
Lees meer...

European Certificate of Psychotherapy

Het European Certificate of Psychotherapy (ECP) wordt verleend door de European Association for Psychotherapy (EAP). Doel van de EAP is een Europese standaard voor de Psychotherapist European Registered®.
Lees meer...

Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie

De Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie bewaakt en versterkt het vakgebied psychotherapie en de positie van de psychotherapeut. We zijn sinds 1930 dé beroepsvereniging van en voor alle BIG-geregistreerde psychotherapeuten.
Lees meer...

Stichting Kwaliteitsregister Jeugd

De SKJ is de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd en is bedoeld voor professionals die in hun dagelijkse praktijk te maken hebben met kinderen en jeugd (18-). Voor een SKJ-registratie is het daarom belangrijk dat de professionals kunnen aantonen dat ze voldoende up-to-date kennis en/of ervaring hebben met die doelgroep. De SKJ ziet toe op kwaliteit, toetsing en scholing.
Lees meer...

.
Hoe werkt Trustoo?
We brengen je rechtstreeks in contact met de beste relatietherapeuten in je buurt
Kies uit de beste {{nameProviders}}
1.
Kies uit de beste relatietherapeuten
Geen urenlange zoektochten meer. Wij hebben alle informatie al op een rijtje gezet. Kies uit de beste relatietherapeuten actief in Nijmegen.
Vergelijk en bespaar
2.
Vergelijk en bespaar
Beantwoord enkele vragen over wat je nodig hebt. En vraag binnen één minuut 4 prijsopgaven aan.
Direct contact
3.
Direct contact
Het antwoord van de bedrijven direct in je mailbox. We delen je e-mailadres niet met anderen en we rekenen geen commissie.
Wat anderen zeggen over Trustoo
Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren en te personaliseren. Door het gebruik van deze site, gaat u akkoord met onze cookies.