thumb_up_altHet meest complete overzicht
local_offerBespaar tot 40%
verified_userDe beste bedrijven

Ik zoek een webdesigner voor

Vind een top 10 Rijschool in Tilburg

Ik zoek een rijschool voor
Plaats
rijschoolsvg

Rijscholen in Tilburg

sort
Resultaat 1-10 van 61 rijscholen in Tilburg. Het meest complete overzicht. Snel en veilig op weg met de beste rijscholen uit uw regio.

In Tilburg kunt u een rijschool inhuren voor rijlessen in auto, motor, scooter/brommer, vrachtwagen, bus, aanhangwagen en tractor.

• Auto: Nederland telt ongeveer 8.5 miljoen personenauto's. Daarmee is de auto veruit het meest gebruikte motorvoertuig. Dat is niet verwonderlijk als u bedenkt hoeveel vrijheid het geeft bij het plannen van vakanties of het reizen naar/tijdens werk. Hoog tijd dus om een autorijbewijs te halen. Een rijschool leert u alles wat u moet weten voor het besturen van een auto en regelt vaak ook de examens voor u. Sommigen zullen ook extra's bieden zoals theorie cursus of een slipcursus na het behalen van het rijbewijs. U kunt ook kiezen om te leren rijden in een automaat, of het nu om persoonlijke voorkeur of om een handicap is.
• Motor: voor het motorrijbewijs is vaak iets meer training nodig dan voor een auto, gewoonweg vanwege hoe kwetsbaar een motorrijder is in het verkeer. Het is dus van belang hier een goede rijinstructeur voor in te schakelen. Welk rijbewijs u nodig heeft (A2, A1 of A) is afhankelijk van het vermogen van de motor die u wilt rijden.
• Scooter of brommer: op een scooter of brommer mag al eerder gereden worden dan op zwaardere motorvoertuigen. Het is dan ook een goede manier om alvast wat ervaring op te doen in het verkeer. Het rijbewijs AM stelt u ook in staat om bijvoorbeeld een brommobiel te mogen besturen of een speed-pedelec.
• Vrachtwagen of bus: voor professionals in het goederen of personenvervoer is het vrachtwagen- dan wel busrijbewijs onmisbaar. Erg belangrijk dus om een rijschool te vinden die deze speciale training aanbiedt. Welk rijbewijs u nodig heeft voor vrachtwagen (C1 of C) is afhankelijk van het gewicht, waar het bij de bus (D1 of D) afhankelijk is van het aantal te vervoeren personen.
• Aanhangwagen: in een auto mag je standaard met een aanhangwagen rijden als het gewicht van de auto + aanhanger niet boven de 3500 kilo uitkomt. Wilt u een zwaardere aanhangwagen dan is daar meestal een aanvullend rijbewijs voor nodig, BE of B+ voor auto's. Voor vrachtwagens en bussen geldt dat de aanhanger niet meer dan 750 kilo mag zijn om zonder aanvullend rijbewijs te mogen rijden.
• Tractor: om met een trekker of ander landbouwvoertuig de openbare weg op te mogen is een rijbewijs T nodig. Dit rijbewijs geldt ook meteen voor andere voertuigen met een maximumsnelheid van tussen de 25 en 45 km/h, zogeheten MMBS. Vanwege het grote snelheidsverschil tussen deze en andere voertuigen is het van belang om een rijschool te vinden die hierin gespecialiseerd is.

In Tilburg hebben wij 61 goede rijscholen gevonden. De rijscholen in Tilburg hebben een gemiddelde Trustoo-score van een 8.6. Welke rijschool u ook kiest, via Trustoo maakt u een goede keuze voor uw kind, of uzelf natuurlijk. We kunnen u ook helpen door direct prijsopgaven aan te vragen bij verschillende rijscholen. Zo kunt u eenvoudig de rijscholen vergelijken en de rijschool kiezen die bij u past.
Lees meer...
6. Rits Verkeersopleidingen
8,5

We mogen weer gaan rijlessen!
Rits Verkeersopleidingen heeft het hoogste slagingspercentage in de hele regio van Tilburg.
Tijdens de coronacrisis hanteren wij de nodige voorzorgsmaatregelen.
Voor jullie en voor onze veiligheid hebben we bepaalde regels opgesteld volgens de richtlijnen van het RIVM.

Heb jij of iemand in je huishouden een of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid of koorts kun je niet rijlessen.
Je kunt je rijles tenminste 48 uur van tevoren annuleren.

De rijlessen blijven 90min. Maar omdat er niet meer dan 2 personen in één auto zijn toegestaan word er 10min. van je les gerekend voor het halen/brengen en desinfecteren van de auto.

Maatregelen rijlessen auto:
Vóór aanvang van de les wordt dit nogmaals gevraagd door de instructeur, bij twijfel heeft de instructeur het recht om te weigeren.
Was je handen voor iedere les!!
Uiteraard wordt de auto vóór je instapt nog goed gedesinfecteerd.
Voor de veiligheid van de leerlingen en de instructeurs dragen wij mondkapjes en handschoenen. De handschoentjes krijg je van Rits Verkeersopleidingen en de mondkapjes kun je zelf meenemen. Maar ze zijn ook te koop op onze rijschool voor € 2,-.
De handschoenen mogen pas uit als je uit de auto bent.
Persoonlijke spullen worden achterin de kofferbak gelegd.

Theorielessen voor de auto worden hervat per 18 mei. Volgens RIVM regels.
Voor jullie zelf zie punt A.

Bekijk hieronder onze aanbiedingen:
...

checkGratis en vrijblijvend
grade13 beoordelingen
timelapse16 jaar in bedrijf
place
Broekhovenseweg 130A, Tilburg
9. Verkeersschool Michael
8,5

Op zoek naar een fijne rijschool in Tilburg? Maak dan eens kennis met Verkeersschool Michael. Kwaliteit, betrokkenheid en flexibiliteit staan bij ons voorop.

Nu ook rijlessen in Weert en omgeving!

Vrijblijvend opleidingsadvies
Voor je definitief voor een autorijschool kiest, wil je natuurlijk graag even kennismaken en zien of deze rijschool echt bij je past. Daarom krijg je voor je aan je rijlessen begint eerst een kennismakingsles van Michael. Hij kijkt samen met jou hoe deze eerste ervaring je bevalt en laat je zien wat er zoal komt kijken bij een rijles.

Als dit eerste ritje erop zit gaan jullie deze les samen evalueren. Hoe is het gegaan? Zijn er bijzondere dingen gebeurd? Hoe zie jij je rijopleiding voor je bij dé verkeersschool in Tilburg en omstreken? Dit opleidingsadvies bieden we je helemaal vrijblijvend aan.

Een kennismakingsles duurt ongeveer 75 minuten. Je weet dus al heel snel waar je aan toe bent.

Altijd voldoende rijlessen om te slagen
Je krijgt bij VS Michael altijd voldoende lessen om je rijexamen in één keer te halen.

We maken vaak mee dat wanneer leerlingen die bij hun vorige rijschool al drie keer gezakt zijn voor het examen, bij ons komen lessen en dan schrikken van het aantal lessen dat we adviseren. Dit blijkt dan veel meer dan bij hun vorige rijschool. Maar dit aantal lessen is wat je nodig hebt om te slagen. Je kunt tenslotte beter voor een paar "extra" lessen betalen dan drie keer voor een rijexamen. Dit heeft bovendien ook geen goede invloed op je zelfvertrouwen.

De beste verkeersschool in Tilburg en omstreken
De kwaliteit en service van onze rijopleidingen zijn belangrijk. Deze willen we sterk houden en waar mogelijk nog meer verbeteren. Daarom hebben we onder zo'n 400 leerlingen onderzoek gedaan naar onze rijschool en wat we nog konden verbeteren. Onze leerlingen geven aan dat ze de kwaliteit van onze rijlessen zeer goed vinden en dat we een hele goede, persoonlijke service bieden. Ze begeven zich nu als nog veiligere en nog betere chauffeurs op de weg. Lees de reviews van onze leerlingen.

Vaste rij-instructeur
Onze ervaring heeft geleerd dat het zeer gewaardeerd wordt als je gedurende je hele rijopleiding één vaste instructeur houdt. Zelf ervaren bij de grotere rijscholen waar ik heb gewerkt of van wat ik van leerlingen of collega's heb gehoord: een vaste instructeur wordt hoog gewaardeerd. Je moet tenslotte al aan genoeg dingen wennen, een vaste instructeur biedt de nodige houvast. Om deze redenen zorgen wij ervoor dat je van begin tot eind, tot aan je rijbewijs, een vaste instructeur houdt.

Mocht je halverwege toch willen wisselen, bijvoorbeeld omdat je toch liever een jongere of juist oudere instructeur wilt of omdat het niet echt klikt tussen jou en je rij-instructeur, dan is dat natuurlijk geen enkel probleem.
...

checkGratis en vrijblijvend
grade9 beoordelingen
timelapse16 jaar in bedrijf
place
Heubergerstraat 31, Tilburg
filter_list
Filters
Ik zoek een rijschool voor
Trustoo score
Afstand

Wat kost een rijschool?

Een rijschool kost per uur tussen de 38,- en € 42,- Een rijschool mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een rijschool kost heeft ook te maken met wat uw specifieke wensen zijn.

35
38
42
45

Veelgestelde vragen

Wat doet een rij-instructeur?

Veel jongeren die bijna 18 jaar zijn kunnen het moment dat ze mogen autorijden maar moeilijk afwachten. Daarnaast zijn er uiteraard ook volwassenen die wat langer wachten om auto te rijden of die op een later moment beslissen om bijvoorbeeld hun motorrijbewijs te halen. Wat de aanleiding ook is, in alle gevallen moet een beroep worden gedaan op een rijschool, maar wat doet een rij instructeur allemaal?

BEHALVE RIJLESSEN OOK THEORIELESSEN
Hoewel het waarschijnlijk niet het eerste is waar u aan denkt bij rij instructeurs en rijscholen, maken ook theorielessen deel uit van hun werkzaamheden. Sterker nog, om gedegen praktijkervaring op te kunnen doen is juist een goede kennis van de theorie ontzettend belangrijk. Rij instructeurs gaan dagelijks met veel verschillende mensen om en zullen hun lesstijl aanpassen op de leerling in kwestie. Nadat de theorie voldoende beheerst wordt leren rij instructeurs hun leerlingen hoe ze het voertuig moeten besturen. Daarvoor rijden ze in of achter het betreffende voertuig mee met de leerlingen.

RIJLES IN VERSCHILLENDE VOERTUIGEN
Veel rij instructeurs verzorgen rijlessen in verschillende voertuigen. Naast de auto moet u dan denken aan vrachtwagens, bussen en motoren. Ook voor het behalen van een tractorrijbewijs doet u een beroep op de erkende rijschool. Bij alle voertuigen is het belangrijk dat rij instructeurs hun kennis op een dusdanige manier overbrengen op leerlingen dat ze slagen. Geduld is daarbij een eigenschap waarover iedere rij instructeur moet beschikken. Vaak is het eerder nodig om het enthousiasme van leerlingen wat te temperen dan om ze te motiveren.

Ook uw rijbewijs halen bij een erkende rij instructeur? Vraag dan 3 tot 4 offertes op.
Lees meer...

Wat kost het halen van een rijbewijs?

Als u het rijbewijs wilt halen voor de auto, de motor of een ander voertuig dan is dat vaak een aanzienlijke investering. U vraagt zich dan wellicht af: wat kost het halen van een rijbewijs? Dit varieert nogal. Ten eerste hangt het ervan af voor welk voertuig u een rijbewijs wilt behalen. Daarnaast is het eveneens van invloed welke tarieven uw rij instructeur hanteert en hoeveel rijlessen u nodig heeft alvorens het rijexamen aangevraagd kan worden.

TOTAALKOSTEN VOOR HET AUTORIJBEWIJS
Volgens onderzoek van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) lagen de gemiddelde kosten voor het behalen van een autorijbewijs in 2019 rond de € 2400,-. Daarbij lag de prijs voor een enkele autorijles volgens ditzelfde onderzoek op gemiddeld € 42,-. Hou er rekening mee dat deze kosten per rij instructeur kunnen verschillen. Zo hanteert de ene rij instructeur een rijlestarief per uur en de ander per anderhalf uur of per 50 minuten. Het is daarbij raadzaam om vooraf aan de rij instructeur te vragen wat zijn of haar inschatting is hoeveel rijlessen u nodig heeft.

RIJBEWIJS VOOR ANDERE VOERTUIGEN EN THEORIE-EXAMEN
Ook voor de rijbewijzen van andere voertuigen gelden gemiddelde totaalpakketkosten. Voor het motorrijbewijs bijvoorbeeld, ligt dit tussen de € 1000,- en € 1500,-. Houd er rekening mee dat u naast het behalen van het rijbewijs zelf, ook kosten heeft voor het theorie-examen. Vaak zitten deze kosten bij het totaalpakket in dat u met uw rij instructeur afspreekt. Datzelfde geldt voor een aantal andere kostensoorten. Het is daarom altijd verstandig om vooraf 3 tot 4 offertes op te vragen bij verschillende rij instructeurs.
Lees meer...
Keurmerken & Lidmaatschappen
BOVAG

BOVAG is een brancheorganisatie van ongeveer 9.000 ondernemers die zich met mobiliteit bezighouden. Alle BOVAG-rijscholen en hun instructeurs worden periodiek op belangrijke punten gecheckt, zijn bevoegd en hebben een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).
Lees meer...

.
Waarom Trustoo?
compare.svg
Waarom Trustoo?

We hebben alles voor je op een rijtje gezet

compare.svg
Vergelijk en bespaar

Vergelijk prijsopgaven en bespaar tot 30%

compare.svg
Direct contact

In één minuut direct contact, zonder tussenpersoon

Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren en te personaliseren. Door het gebruik van deze site, gaat u akkoord met onze cookies.