Vind een top 10 Rijschool in Leiden

Vertel ons wat je zoekt en bekijk de top 10 rijscholen bij jou in de buurt

Ik zoek een rijschool voor
Plaats
rijschool.jpg
Betrouwbare lokale bedrijven
Makkelijk en snel geregeld
Bespaar kosten
Direct contact

Rijscholen in Leiden

Sorteren op
Resultaat 1-10 van 100 rijscholen in Leiden. Het meest complete overzicht. Snel en veilig op weg met de beste rijscholen uit uw regio.

In Leiden kunt u een rijschool inhuren voor rijlessen in auto, motor, scooter/brommer, vrachtwagen, bus, aanhangwagen en tractor.

• Auto: Nederland telt ongeveer 8.5 miljoen personenauto's. Daarmee is de auto veruit het meest gebruikte motorvoertuig. Dat is niet verwonderlijk als u bedenkt hoeveel vrijheid het geeft bij het plannen van vakanties of het reizen naar/tijdens werk. Hoog tijd dus om een autorijbewijs te halen. Een rijschool leert u alles wat u moet weten voor het besturen van een auto en regelt vaak ook de examens voor u. Sommigen zullen ook extra's bieden zoals theorie cursus of een slipcursus na het behalen van het rijbewijs. U kunt ook kiezen om te leren rijden in een automaat, of het nu om persoonlijke voorkeur of om een handicap is.
• Motor: voor het motorrijbewijs is vaak iets meer training nodig dan voor een auto, gewoonweg vanwege hoe kwetsbaar een motorrijder is in het verkeer. Het is dus van belang hier een goede rijinstructeur voor in te schakelen. Welk rijbewijs u nodig heeft (A2, A1 of A) is afhankelijk van het vermogen van de motor die u wilt rijden.
• Scooter of brommer: op een scooter of brommer mag al eerder gereden worden dan op zwaardere motorvoertuigen. Het is dan ook een goede manier om alvast wat ervaring op te doen in het verkeer. Het rijbewijs AM stelt u ook in staat om bijvoorbeeld een brommobiel te mogen besturen of een speed-pedelec.
• Vrachtwagen of bus: voor professionals in het goederen of personenvervoer is het vrachtwagen- dan wel busrijbewijs onmisbaar. Erg belangrijk dus om een rijschool te vinden die deze speciale training aanbiedt. Welk rijbewijs u nodig heeft voor vrachtwagen (C1 of C) is afhankelijk van het gewicht, waar het bij de bus (D1 of D) afhankelijk is van het aantal te vervoeren personen.
• Aanhangwagen: in een auto mag je standaard met een aanhangwagen rijden als het gewicht van de auto + aanhanger niet boven de 3500 kilo uitkomt. Wilt u een zwaardere aanhangwagen dan is daar meestal een aanvullend rijbewijs voor nodig, BE of B+ voor auto's. Voor vrachtwagens en bussen geldt dat de aanhanger niet meer dan 750 kilo mag zijn om zonder aanvullend rijbewijs te mogen rijden.
• Tractor: om met een trekker of ander landbouwvoertuig de openbare weg op te mogen is een rijbewijs T nodig. Dit rijbewijs geldt ook meteen voor andere voertuigen met een maximumsnelheid van tussen de 25 en 45 km/h, zogeheten MMBS. Vanwege het grote snelheidsverschil tussen deze en andere voertuigen is het van belang om een rijschool te vinden die hierin gespecialiseerd is.

In Leiden hebben wij 100 goede rijscholen gevonden. De rijscholen in Leiden hebben een gemiddelde Trustoo-score van een 9.3. Welke rijschool u ook kiest, via Trustoo maakt u een goede keuze voor uw kind, of uzelf natuurlijk. We kunnen u ook helpen door direct prijsopgaven aan te vragen bij verschillende rijscholen. Zo kunt u eenvoudig de rijscholen vergelijken en de rijschool kiezen die bij u past.
Lees meer...
2. Verkeersschool Rietveld
9,4

Je rijbewijs halen bij Verkeersschool Rietveld
Je wilt je rijbewijs halen en het liefst zo snel en voordelig mogelijk en dan ook nog bij een goede verkeersschool.

Omdat er momenteel zoveel aanbieders zijn zie je waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer!

We gaan niet vertellen dat we de goedkoopste of de beste zijn. We kunnen je wel vertellen waar wij voor staan en wat we jou te bieden hebben!

Verkeersschool Rietveld is al 90 jaar een begrip in de regio en daar zijn wij trots op! Wij lessen o.a. in, Den Haag, Voorburg, Leidschendam, Nootdorp, Pijnacker, Delfgauw, Berkel en Rodenrijs, Zoetermeer, Boskoop, Hazerswoude, Zoeterwoude, Leiden en Voorschoten.

Ons streven is om je goed voor te bereiden op je examen maar vooral dat je veilig de weg op kan, dit betekend dat je echt kan rijden voordat we je examen laten doen.

Voor het B rijbewijs starten we indien je nog geen lessen hebt gehad bewust niet met een intest of een proefles om te kijken hoeveel lessen je nodig hebt. Door onze ervaring hebben wij gezien dat je dit in de meeste gevallen niet de eerste les kan bepalen. Je zou dan misschien meer rijlessen geadviseerd krijgt dan dat echt nodig is en dat zou zonde zijn!

We werken met Start & Go pakketten. We hebben 1 startpakket van 10 rijlessen en 5 verschillende Go pakketten. De instructeur krijgt met het startpakket een goed beeld van je vaardigheden en hoeveel lessen er nog nodig zijn tot het examen en jij kan kennis maken met ons. Wil je na deze rijlessen bij ons je rijbewijs halen dan krijg je van ons een advies voor het Go pakket.

Wij willen kwaliteit leveren en willen natuurlijk dat je in 1x slaagt, mocht dit onverhoopt toch niet lukken dan willen wij voor jou de kosten beperken en betaal je alleen je lessen, je krijgt van ons het herexamen!

Je kan lessen wanneer het jou uitkomt, zo ook in de avonden en het weekeind.

Wil je graag starten met je rijbewijs maar heb je nog niet al het geld bij elkaar, geen probleem! Bij ons kan je in termijnen betalen en wil je liever geen pakket dan kan je bij ons ook losse lessen afnemen!

Ben je nog niet overtuigd of wil je gewoon nog meer redenen om voor Rietveld te kiezen kijk dan bij daarom Rietveld, hier staat alles nog eens duidelijk op een rij mocht je nog vragen hebben dan kan je natuurlijk altijd contact met ons opnemen of je telefoonnummer achterlaten dan bellen wij je terug wanneer het jou uitkomt!Het Rietveld team
...

Gratis en vrijblijvend
21 beoordelingen
92 jaar in bedrijf
Werkgebied Leiden
Filters
Ik zoek een rijschool voor
Trustoo score
Afstand

Wat kost een rijschool?

Een rijschool kost per uur tussen de 38,- en € 42,- Een rijschool mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een rijschool kost heeft ook te maken met wat uw specifieke wensen zijn.

35
38
42
45

Veelgestelde vragen

Wat doet een rij-instructeur?

Veel jongeren die bijna 18 jaar zijn kunnen het moment dat ze mogen autorijden maar moeilijk afwachten. Daarnaast zijn er uiteraard ook volwassenen die wat langer wachten om auto te rijden of die op een later moment beslissen om bijvoorbeeld hun motorrijbewijs te halen. Wat de aanleiding ook is, in alle gevallen moet een beroep worden gedaan op een rijschool, maar wat doet een rij instructeur allemaal?

BEHALVE RIJLESSEN OOK THEORIELESSEN
Hoewel het waarschijnlijk niet het eerste is waar u aan denkt bij rij instructeurs en rijscholen, maken ook theorielessen deel uit van hun werkzaamheden. Sterker nog, om gedegen praktijkervaring op te kunnen doen is juist een goede kennis van de theorie ontzettend belangrijk. Rij instructeurs gaan dagelijks met veel verschillende mensen om en zullen hun lesstijl aanpassen op de leerling in kwestie. Nadat de theorie voldoende beheerst wordt leren rij instructeurs hun leerlingen hoe ze het voertuig moeten besturen. Daarvoor rijden ze in of achter het betreffende voertuig mee met de leerlingen.

RIJLES IN VERSCHILLENDE VOERTUIGEN
Veel rij instructeurs verzorgen rijlessen in verschillende voertuigen. Naast de auto moet u dan denken aan vrachtwagens, bussen en motoren. Ook voor het behalen van een tractorrijbewijs doet u een beroep op de erkende rijschool. Bij alle voertuigen is het belangrijk dat rij instructeurs hun kennis op een dusdanige manier overbrengen op leerlingen dat ze slagen. Geduld is daarbij een eigenschap waarover iedere rij instructeur moet beschikken. Vaak is het eerder nodig om het enthousiasme van leerlingen wat te temperen dan om ze te motiveren.

Ook uw rijbewijs halen bij een erkende rij instructeur? Vraag dan 3 tot 4 offertes op.
Lees meer...

Wat kost het halen van een rijbewijs?

Als u het rijbewijs wilt halen voor de auto, de motor of een ander voertuig dan is dat vaak een aanzienlijke investering. U vraagt zich dan wellicht af: wat kost het halen van een rijbewijs? Dit varieert nogal. Ten eerste hangt het ervan af voor welk voertuig u een rijbewijs wilt behalen. Daarnaast is het eveneens van invloed welke tarieven uw rij instructeur hanteert en hoeveel rijlessen u nodig heeft alvorens het rijexamen aangevraagd kan worden.

TOTAALKOSTEN VOOR HET AUTORIJBEWIJS
Volgens onderzoek van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) lagen de gemiddelde kosten voor het behalen van een autorijbewijs in 2019 rond de € 2400,-. Daarbij lag de prijs voor een enkele autorijles volgens ditzelfde onderzoek op gemiddeld € 42,-. Hou er rekening mee dat deze kosten per rij instructeur kunnen verschillen. Zo hanteert de ene rij instructeur een rijlestarief per uur en de ander per anderhalf uur of per 50 minuten. Het is daarbij raadzaam om vooraf aan de rij instructeur te vragen wat zijn of haar inschatting is hoeveel rijlessen u nodig heeft.

RIJBEWIJS VOOR ANDERE VOERTUIGEN EN THEORIE-EXAMEN
Ook voor de rijbewijzen van andere voertuigen gelden gemiddelde totaalpakketkosten. Voor het motorrijbewijs bijvoorbeeld, ligt dit tussen de € 1000,- en € 1500,-. Houd er rekening mee dat u naast het behalen van het rijbewijs zelf, ook kosten heeft voor het theorie-examen. Vaak zitten deze kosten bij het totaalpakket in dat u met uw rij instructeur afspreekt. Datzelfde geldt voor een aantal andere kostensoorten. Het is daarom altijd verstandig om vooraf 3 tot 4 offertes op te vragen bij verschillende rij instructeurs.
Lees meer...
Keurmerken & Lidmaatschappen
Vereniging Rijschool Belang

De Vereniging Rijschool Belang is de belangenvereniging van en voor zelfstandige autorijschoolhouders en rijinstructeurs. VRB leden zijn gemotiveerde rijschoolhouders/instructeurs, die hun vak serieus nemen en als primair doel hebben hun kandidaten een gedegen rijopleiding te geven en goed voor te bereiden op het CBR examen .
Lees meer...

.
Hoe werkt Trustoo?
We brengen je rechtstreeks in contact met de beste rijscholen in je buurt
Kies uit de beste {{nameProviders}}
1.
Kies uit de beste rijscholen
Geen urenlange zoektochten meer. Wij hebben alle informatie al op een rijtje gezet. Kies uit de beste rijscholen actief in Leiden.
Vergelijk en bespaar
2.
Vergelijk en bespaar
Beantwoord enkele vragen over wat je nodig hebt. En vraag binnen één minuut 4 prijsopgaven aan.
Direct contact
3.
Direct contact
Het antwoord van de bedrijven direct in je mailbox. We delen je e-mailadres niet met anderen en we rekenen geen commissie.
Wat anderen zeggen over Trustoo
Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren en te personaliseren. Door het gebruik van deze site, gaat u akkoord met onze cookies.