Betrouwbare lokale bedrijven
Makkelijk en snel geregeld
Bespaar kosten
Direct contact
Ik zoek een boekhouder voor

Vind een top 10 Rijschool in Rotterdam

Ik zoek een rijschool voor
Plaats
rijschoolsvg

Rijscholen in Rotterdam

Sorteren op
Resultaat 1-10 van 293 rijscholen in Rotterdam. Het meest complete overzicht. Snel en veilig op weg met de beste rijscholen uit uw regio.

In Rotterdam kunt u een rijschool inhuren voor rijlessen in auto, motor, scooter/brommer, vrachtwagen, bus, aanhangwagen en tractor.

• Auto: Nederland telt ongeveer 8.5 miljoen personenauto's. Daarmee is de auto veruit het meest gebruikte motorvoertuig. Dat is niet verwonderlijk als u bedenkt hoeveel vrijheid het geeft bij het plannen van vakanties of het reizen naar/tijdens werk. Hoog tijd dus om een autorijbewijs te halen. Een rijschool leert u alles wat u moet weten voor het besturen van een auto en regelt vaak ook de examens voor u. Sommigen zullen ook extra's bieden zoals theorie cursus of een slipcursus na het behalen van het rijbewijs. U kunt ook kiezen om te leren rijden in een automaat, of het nu om persoonlijke voorkeur of om een handicap is.
• Motor: voor het motorrijbewijs is vaak iets meer training nodig dan voor een auto, gewoonweg vanwege hoe kwetsbaar een motorrijder is in het verkeer. Het is dus van belang hier een goede rijinstructeur voor in te schakelen. Welk rijbewijs u nodig heeft (A2, A1 of A) is afhankelijk van het vermogen van de motor die u wilt rijden.
• Scooter of brommer: op een scooter of brommer mag al eerder gereden worden dan op zwaardere motorvoertuigen. Het is dan ook een goede manier om alvast wat ervaring op te doen in het verkeer. Het rijbewijs AM stelt u ook in staat om bijvoorbeeld een brommobiel te mogen besturen of een speed-pedelec.
• Vrachtwagen of bus: voor professionals in het goederen of personenvervoer is het vrachtwagen- dan wel busrijbewijs onmisbaar. Erg belangrijk dus om een rijschool te vinden die deze speciale training aanbiedt. Welk rijbewijs u nodig heeft voor vrachtwagen (C1 of C) is afhankelijk van het gewicht, waar het bij de bus (D1 of D) afhankelijk is van het aantal te vervoeren personen.
• Aanhangwagen: in een auto mag je standaard met een aanhangwagen rijden als het gewicht van de auto + aanhanger niet boven de 3500 kilo uitkomt. Wilt u een zwaardere aanhangwagen dan is daar meestal een aanvullend rijbewijs voor nodig, BE of B+ voor auto's. Voor vrachtwagens en bussen geldt dat de aanhanger niet meer dan 750 kilo mag zijn om zonder aanvullend rijbewijs te mogen rijden.
• Tractor: om met een trekker of ander landbouwvoertuig de openbare weg op te mogen is een rijbewijs T nodig. Dit rijbewijs geldt ook meteen voor andere voertuigen met een maximumsnelheid van tussen de 25 en 45 km/h, zogeheten MMBS. Vanwege het grote snelheidsverschil tussen deze en andere voertuigen is het van belang om een rijschool te vinden die hierin gespecialiseerd is.

In Rotterdam hebben wij 293 goede rijscholen gevonden. De rijscholen in Rotterdam hebben een gemiddelde Trustoo-score van een 9.3. Welke rijschool u ook kiest, via Trustoo maakt u een goede keuze voor uw kind, of uzelf natuurlijk. We kunnen u ook helpen door direct prijsopgaven aan te vragen bij verschillende rijscholen. Zo kunt u eenvoudig de rijscholen vergelijken en de rijschool kiezen die bij u past.
Lees meer...
7. Motorrijschool Fernando
9,4

Welkom bij de allerleukste motorrijschool van Rotterdam en verre omstreken. Bij ons staan deskundigheid en klantvriendelijkheid hoog in het vaandel. Dat zie je terug in onze lesopbouw, in het hoge slagingspercentage van onze examenkandidaten én in het enthousiasme van onze medewerkers.

En hoewel wij al jaren bekend staan als een motorrijschool, kunnen wij vertellen dat wij met ingang van januari 2019 ook autorijlessen aanbieden. Al met al dus een slimme zet om voor ons te kiezen!

Motorrijlessen
Het hoge slagingspercentage is te herleiden naar hoe wij lesgeven. Waar bij andere rijscholen vaak vanuit een volgauto instructies gegeven worden aan twee cursisten per les, rijden onze instructeurs op een motor achter jou aan om je een les lang álle aandacht te geven die je verdient. Met andere woorden, bij ons krijg je altijd individuele lessen! Na de les worden de aandachtspunten die er zijn uitgebreid met je doorgenomen, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Die exclusieve begeleiding kan ertoe leiden dat je bij ons 25% minder lessen nodig hebt dan bij een willekeurige andere rijschool en dat kan dus aardig wat in de kosten uitmaken. Een les duurt bij ons altijd 90 minuten, zowel voor een AVB*- als een AVD**-les.

Autorijlessen
Heb je meer interesse in autorijden dan in motorrijden, dan willen wij jou met alle plezier de fijne kneepjes van het autorijden bijbrengen. Maak snel een afspraak voor meer informatie en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen. Of maak meteen een afspraak voor een proefles, nog beter.
...

Gratis en vrijblijvend
32 beoordelingen
15 jaar in bedrijf
Buislaan 44-46, Rotterdam
9. Autorijschool Pieter de Geus
9,4

WAAR STAAN WIJ VOOR?
Wat kun je verwachten van de rijschool?
1) Er wordt les gegeven door een vaste instructeur met ruime ervaring.
2) 2toDrive mogelijkheid. (praktijkles vanaf 16,5 jaar)
3) Veilig en vertrouwd rijlessen in je eigen tempo.
4) Spoedopleiding(en) kunnen vanaf heden in overleg worden ingepland.
5) Nu ook privé lessen mogelijk, veilig en vertrouwd wordt je opgehaald en weer thuis gebracht zonder iemand weg te brengen of op te halen!
6) Ruime ervaring met het lesgeven van mensen met faalangst en ook autisme of ADHD.
7) Keuze uit verschillende pakketten. (zie tarieven)
8) Theorielessen volgen is ook mogelijk. (zie theorie)
9) Ook praktijk en theorie voor de brommer mogelijk. (zie tarieven)

ONZE VISIE
Geen leerling is gelijk, dus krijgt elke leerling een opleiding op maat van een vaste instructeur. Belangrijk is, dat de lessen op een prettige manier gegeven worden, waarin een positieve benadering en persoonlijke begeleiding centraal staan. Ook humor mag tijdens de les niet ontbreken. Kortom, rijles op een ontspannen manier.

DE RIJSCHOOL
Autorijschool Pieter de Geus is een moderne rijschool. Het geven van rijlessen is meer dan het geven van instructies omtrent verkeersregels, over hoe te handelen in bepaalde verkeerssituaties en over hoe men met het voertuig om moet gaan. Waarbij de leerling zich te allen tijde op zijn gemak voelt en tot een veilige chauffeur wordt opgeleid. Wij zijn gevestigd in Hendrik Ido Ambacht. Daarnaast geven wij ook les in Zwijndrecht, Dordrecht en omstreken.
...

Gratis en vrijblijvend
26 beoordelingen
16 jaar in bedrijf
Werkgebied Rotterdam
Filters
Ik zoek een rijschool voor
Trustoo score
Afstand

Wat kost een rijschool?

Een rijschool kost per uur tussen de 38,- en € 42,- Een rijschool mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een rijschool kost heeft ook te maken met wat uw specifieke wensen zijn.

35
38
42
45

Veelgestelde vragen

Wat doet een rij-instructeur?

Veel jongeren die bijna 18 jaar zijn kunnen het moment dat ze mogen autorijden maar moeilijk afwachten. Daarnaast zijn er uiteraard ook volwassenen die wat langer wachten om auto te rijden of die op een later moment beslissen om bijvoorbeeld hun motorrijbewijs te halen. Wat de aanleiding ook is, in alle gevallen moet een beroep worden gedaan op een rijschool, maar wat doet een rij instructeur allemaal?

BEHALVE RIJLESSEN OOK THEORIELESSEN
Hoewel het waarschijnlijk niet het eerste is waar u aan denkt bij rij instructeurs en rijscholen, maken ook theorielessen deel uit van hun werkzaamheden. Sterker nog, om gedegen praktijkervaring op te kunnen doen is juist een goede kennis van de theorie ontzettend belangrijk. Rij instructeurs gaan dagelijks met veel verschillende mensen om en zullen hun lesstijl aanpassen op de leerling in kwestie. Nadat de theorie voldoende beheerst wordt leren rij instructeurs hun leerlingen hoe ze het voertuig moeten besturen. Daarvoor rijden ze in of achter het betreffende voertuig mee met de leerlingen.

RIJLES IN VERSCHILLENDE VOERTUIGEN
Veel rij instructeurs verzorgen rijlessen in verschillende voertuigen. Naast de auto moet u dan denken aan vrachtwagens, bussen en motoren. Ook voor het behalen van een tractorrijbewijs doet u een beroep op de erkende rijschool. Bij alle voertuigen is het belangrijk dat rij instructeurs hun kennis op een dusdanige manier overbrengen op leerlingen dat ze slagen. Geduld is daarbij een eigenschap waarover iedere rij instructeur moet beschikken. Vaak is het eerder nodig om het enthousiasme van leerlingen wat te temperen dan om ze te motiveren.

Ook uw rijbewijs halen bij een erkende rij instructeur? Vraag dan 3 tot 4 offertes op.
Lees meer...

Wat kost het halen van een rijbewijs?

Als u het rijbewijs wilt halen voor de auto, de motor of een ander voertuig dan is dat vaak een aanzienlijke investering. U vraagt zich dan wellicht af: wat kost het halen van een rijbewijs? Dit varieert nogal. Ten eerste hangt het ervan af voor welk voertuig u een rijbewijs wilt behalen. Daarnaast is het eveneens van invloed welke tarieven uw rij instructeur hanteert en hoeveel rijlessen u nodig heeft alvorens het rijexamen aangevraagd kan worden.

TOTAALKOSTEN VOOR HET AUTORIJBEWIJS
Volgens onderzoek van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) lagen de gemiddelde kosten voor het behalen van een autorijbewijs in 2019 rond de € 2400,-. Daarbij lag de prijs voor een enkele autorijles volgens ditzelfde onderzoek op gemiddeld € 42,-. Hou er rekening mee dat deze kosten per rij instructeur kunnen verschillen. Zo hanteert de ene rij instructeur een rijlestarief per uur en de ander per anderhalf uur of per 50 minuten. Het is daarbij raadzaam om vooraf aan de rij instructeur te vragen wat zijn of haar inschatting is hoeveel rijlessen u nodig heeft.

RIJBEWIJS VOOR ANDERE VOERTUIGEN EN THEORIE-EXAMEN
Ook voor de rijbewijzen van andere voertuigen gelden gemiddelde totaalpakketkosten. Voor het motorrijbewijs bijvoorbeeld, ligt dit tussen de € 1000,- en € 1500,-. Houd er rekening mee dat u naast het behalen van het rijbewijs zelf, ook kosten heeft voor het theorie-examen. Vaak zitten deze kosten bij het totaalpakket in dat u met uw rij instructeur afspreekt. Datzelfde geldt voor een aantal andere kostensoorten. Het is daarom altijd verstandig om vooraf 3 tot 4 offertes op te vragen bij verschillende rij instructeurs.
Lees meer...
Hoe werkt Trustoo?
We brengen je rechtstreeks in contact met de beste rijscholen in je buurt
Kies uit de beste {{nameProviders}}
1.
Kies uit de beste rijscholen
Geen urenlange zoektochten meer. Wij hebben alle informatie al op een rijtje gezet. Kies uit de beste rijscholen actief in Rotterdam.
Vergelijk en bespaar
2.
Vergelijk en bespaar
Beantwoord enkele vragen over wat je nodig hebt. En vraag binnen één minuut 4 prijsopgaven aan.
Direct contact
3.
Direct contact
Het antwoord van de bedrijven direct in je mailbox. We delen je e-mailadres niet met anderen en we rekenen geen commissie.
Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren en te personaliseren. Door het gebruik van deze site, gaat u akkoord met onze cookies.