Vind een top 10 Rijschool in Maastricht

Vertel ons wat je zoekt en bekijk de top 10 rijscholen bij jou in de buurt

Ik zoek een rijschool voor
Plaats
rijschool.jpg
Betrouwbare lokale bedrijven
Makkelijk en snel geregeld
Bespaar kosten
Direct contact

Rijscholen in Maastricht

Sorteren op
Resultaat 1-10 van 72 rijscholen in Maastricht. Het meest complete overzicht. Snel en veilig op weg met de beste rijscholen uit uw regio.

In Maastricht kunt u een rijschool inhuren voor rijlessen in auto, motor, scooter/brommer, vrachtwagen, bus, aanhangwagen en tractor.

• Auto: Nederland telt ongeveer 8.5 miljoen personenauto's. Daarmee is de auto veruit het meest gebruikte motorvoertuig. Dat is niet verwonderlijk als u bedenkt hoeveel vrijheid het geeft bij het plannen van vakanties of het reizen naar/tijdens werk. Hoog tijd dus om een autorijbewijs te halen. Een rijschool leert u alles wat u moet weten voor het besturen van een auto en regelt vaak ook de examens voor u. Sommigen zullen ook extra's bieden zoals theorie cursus of een slipcursus na het behalen van het rijbewijs. U kunt ook kiezen om te leren rijden in een automaat, of het nu om persoonlijke voorkeur of om een handicap is.
• Motor: voor het motorrijbewijs is vaak iets meer training nodig dan voor een auto, gewoonweg vanwege hoe kwetsbaar een motorrijder is in het verkeer. Het is dus van belang hier een goede rijinstructeur voor in te schakelen. Welk rijbewijs u nodig heeft (A2, A1 of A) is afhankelijk van het vermogen van de motor die u wilt rijden.
• Scooter of brommer: op een scooter of brommer mag al eerder gereden worden dan op zwaardere motorvoertuigen. Het is dan ook een goede manier om alvast wat ervaring op te doen in het verkeer. Het rijbewijs AM stelt u ook in staat om bijvoorbeeld een brommobiel te mogen besturen of een speed-pedelec.
• Vrachtwagen of bus: voor professionals in het goederen of personenvervoer is het vrachtwagen- dan wel busrijbewijs onmisbaar. Erg belangrijk dus om een rijschool te vinden die deze speciale training aanbiedt. Welk rijbewijs u nodig heeft voor vrachtwagen (C1 of C) is afhankelijk van het gewicht, waar het bij de bus (D1 of D) afhankelijk is van het aantal te vervoeren personen.
• Aanhangwagen: in een auto mag je standaard met een aanhangwagen rijden als het gewicht van de auto + aanhanger niet boven de 3500 kilo uitkomt. Wilt u een zwaardere aanhangwagen dan is daar meestal een aanvullend rijbewijs voor nodig, BE of B+ voor auto's. Voor vrachtwagens en bussen geldt dat de aanhanger niet meer dan 750 kilo mag zijn om zonder aanvullend rijbewijs te mogen rijden.
• Tractor: om met een trekker of ander landbouwvoertuig de openbare weg op te mogen is een rijbewijs T nodig. Dit rijbewijs geldt ook meteen voor andere voertuigen met een maximumsnelheid van tussen de 25 en 45 km/h, zogeheten MMBS. Vanwege het grote snelheidsverschil tussen deze en andere voertuigen is het van belang om een rijschool te vinden die hierin gespecialiseerd is.

In Maastricht hebben wij 72 goede rijscholen gevonden. De rijscholen in Maastricht hebben een gemiddelde Trustoo-score van een 9.3. Welke rijschool u ook kiest, via Trustoo maakt u een goede keuze voor uw kind, of uzelf natuurlijk. We kunnen u ook helpen door direct prijsopgaven aan te vragen bij verschillende rijscholen. Zo kunt u eenvoudig de rijscholen vergelijken en de rijschool kiezen die bij u past.
Lees meer...
8. Vamor Auto- & Motorrijschool De Langen
9,3

Verkeersschool De Langen!

Mag ik mij even voorstellen?
Mijn naam is Michel Slangen, ik ben eigenaar van, en tevens (RIS)instructeur bij Verkeersschool De Langen. Al 37 jaar ben ik als instructeur werkzaam en heb mij in deze tijd gespecialiseerd op het geven van rijlessen in de categorieën auto (zowel schakel als automaat), motor en bromfiets.

Middels cursussen heb ik mij daarnaast gespecialiseerd in het instrueren van kandidaten met faalangst. Dat betekend voor de kandidaat met faalangst dat er sprake is van optimale begeleiding op maat, waarbij de kandidaat en zijn persoonlijk welbevinden centraal staat. Je leert immers gemakkelijker in een ontspannen en ongedwongen sfeer! Vraag gerust voor nadere informatie en uitleg, ik sta graag met tekst en uitleg voor zowel kandidaat als ouder(s) klaar.Zonder eigen vervoer ben je tegenwoordig nergens. Wie kent de vervelende situatie niet waarbij je afhankelijk bent van het vervoer van vrienden, ouders, openbaar vervoer enzovoorts. Daarnaast wordt zelfstandigheid en vooral onafhankelijkheid steeds belangrijker. Steeds meer werkgevers stellen als eis bij de sollicitatie dat je in het bezit bent van een rijbewijs.Heb je nog geen rijbewijs? Dan ben je bij Verkeersschool De Langen aan het juiste adres! Als échte specialist is Verkeersschool De Langen hét voorbeeld bij uitstek!

Waarom kies je voor Verkeersschool De Langen?
Hoog slagingspercentage (eerst geslaagden).
Er is sprake van kwalitatief goede rijles voor een eerlijke prijs.
Rijlessen aangepast op jouw tempo, niveau en capaciteiten.
Flexibel lessen wanneer het jou uitkomt.
Uiteraard worden de lessen van zowel auto, motor als bromfiets gegeven op kwalitatief hoogwaardig en nieuw materiaal.
...

Gratis en vrijblijvend
31 beoordelingen
55 jaar in bedrijf
Werkgebied Maastricht
10. Autorijschool Jos Janssen
Dit bedrijf heeft zijn gegevens gevalideerd
BOVAG Rijschool
9,1

Autorijschool Jos Janssen verzorgt rijlessen voor de categorie B . Ik heb mij gespecialiseerd in het geven van rijles aan mensen met een bepaalde behoefte aan speciale begeleiding op het gebied van rijles, met de nadruk op leerlingen met een gedragsstoornis. Uiteraard hebben de reguliere leerlingen ook baat bij mijn ontwikkeling.

Ook bied ik de mogelijkheid tot het volgen van theorieles. Dit kan in de vorm van klassikale opleiding of een opleiding in een kleine groep (max. 4 personen).

Voordat een leerling een rijopleiding bij mij begint, houd ik met de leerling en eventueel de ouders een (vrijwillig) intakegesprek, dit zodat we elkaar beter leren kennen en weten wat we van elkaar verwachten. Het voordeel hiervan is dat de leerling niet bij een vreemd iemand in de auto stapt en minder nerveus is voor de eerste rijles.
Verder worden de vorderingen van de leerling besproken met de ouders en kan er desgewenst door een van de ouders met een rijles van hun zoon of dochter meegereden worden.
Tijdens de opleiding worden de vorderingen van de leerling bijgehouden op een instructiekaart die na iedere rijles samen met de leerling wordt ingevuld en er wordt leerdoel voor de volgende rijles besproken.
Leerlingen die ervoor kiezen om bij mij het rijbewijs te halen, kiezen bewust voor een persoonlijke begeleiding. Elke leerling is immers anders. Je verdient en krijgt daarom een persoonlijke aanpak die bij jou past, waarbij op een prettige en ontspannen manier les wordt gegeven. Stap voor stap wordt je begeleid naar je examen.

Mijn motto is dan ook: “Jouw rust is mijn doel”

Wij zijn een kleine beroepsrijschool en kiezen er opzettelijk voor om niet 60 uur per week in de auto te zitten, dit zodat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Dit is ook de reden waarom we niet meedoen aan acties zoals op Groupon, Social Deal, etc…

Bij ons kunnen leerlingen vanaf 16,5 jaar terecht om het rijbewijs te halen. Ook herintreders of ouderen zijn bij ons welkom om hun rijvaardigheden nog eens op te frissen. Neem gerust contact met ons op als je nog vragen hebt, geheel vrijblijvend krijg je dan een persoonlijk advies.
...

Gratis en vrijblijvend
66 beoordelingen
6 jaar in bedrijf
Kasteel Oostlaan 40, Maastricht
Filters
Ik zoek een rijschool voor
Trustoo score
Afstand
Keurmerken

Wat kost een rijschool?

Een rijschool kost per uur tussen de 38,- en € 42,- Een rijschool mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een rijschool kost heeft ook te maken met wat uw specifieke wensen zijn.

35
38
42
45

Veelgestelde vragen

Wat doet een rij-instructeur?

Veel jongeren die bijna 18 jaar zijn kunnen het moment dat ze mogen autorijden maar moeilijk afwachten. Daarnaast zijn er uiteraard ook volwassenen die wat langer wachten om auto te rijden of die op een later moment beslissen om bijvoorbeeld hun motorrijbewijs te halen. Wat de aanleiding ook is, in alle gevallen moet een beroep worden gedaan op een rijschool, maar wat doet een rij instructeur allemaal?

BEHALVE RIJLESSEN OOK THEORIELESSEN
Hoewel het waarschijnlijk niet het eerste is waar u aan denkt bij rij instructeurs en rijscholen, maken ook theorielessen deel uit van hun werkzaamheden. Sterker nog, om gedegen praktijkervaring op te kunnen doen is juist een goede kennis van de theorie ontzettend belangrijk. Rij instructeurs gaan dagelijks met veel verschillende mensen om en zullen hun lesstijl aanpassen op de leerling in kwestie. Nadat de theorie voldoende beheerst wordt leren rij instructeurs hun leerlingen hoe ze het voertuig moeten besturen. Daarvoor rijden ze in of achter het betreffende voertuig mee met de leerlingen.

RIJLES IN VERSCHILLENDE VOERTUIGEN
Veel rij instructeurs verzorgen rijlessen in verschillende voertuigen. Naast de auto moet u dan denken aan vrachtwagens, bussen en motoren. Ook voor het behalen van een tractorrijbewijs doet u een beroep op de erkende rijschool. Bij alle voertuigen is het belangrijk dat rij instructeurs hun kennis op een dusdanige manier overbrengen op leerlingen dat ze slagen. Geduld is daarbij een eigenschap waarover iedere rij instructeur moet beschikken. Vaak is het eerder nodig om het enthousiasme van leerlingen wat te temperen dan om ze te motiveren.

Ook uw rijbewijs halen bij een erkende rij instructeur? Vraag dan 3 tot 4 offertes op.
Lees meer...

Wat kost het halen van een rijbewijs?

Als u het rijbewijs wilt halen voor de auto, de motor of een ander voertuig dan is dat vaak een aanzienlijke investering. U vraagt zich dan wellicht af: wat kost het halen van een rijbewijs? Dit varieert nogal. Ten eerste hangt het ervan af voor welk voertuig u een rijbewijs wilt behalen. Daarnaast is het eveneens van invloed welke tarieven uw rij instructeur hanteert en hoeveel rijlessen u nodig heeft alvorens het rijexamen aangevraagd kan worden.

TOTAALKOSTEN VOOR HET AUTORIJBEWIJS
Volgens onderzoek van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) lagen de gemiddelde kosten voor het behalen van een autorijbewijs in 2019 rond de € 2400,-. Daarbij lag de prijs voor een enkele autorijles volgens ditzelfde onderzoek op gemiddeld € 42,-. Hou er rekening mee dat deze kosten per rij instructeur kunnen verschillen. Zo hanteert de ene rij instructeur een rijlestarief per uur en de ander per anderhalf uur of per 50 minuten. Het is daarbij raadzaam om vooraf aan de rij instructeur te vragen wat zijn of haar inschatting is hoeveel rijlessen u nodig heeft.

RIJBEWIJS VOOR ANDERE VOERTUIGEN EN THEORIE-EXAMEN
Ook voor de rijbewijzen van andere voertuigen gelden gemiddelde totaalpakketkosten. Voor het motorrijbewijs bijvoorbeeld, ligt dit tussen de € 1000,- en € 1500,-. Houd er rekening mee dat u naast het behalen van het rijbewijs zelf, ook kosten heeft voor het theorie-examen. Vaak zitten deze kosten bij het totaalpakket in dat u met uw rij instructeur afspreekt. Datzelfde geldt voor een aantal andere kostensoorten. Het is daarom altijd verstandig om vooraf 3 tot 4 offertes op te vragen bij verschillende rij instructeurs.
Lees meer...
Keurmerken & Lidmaatschappen
BOVAG

BOVAG is een brancheorganisatie van ongeveer 9.000 ondernemers die zich met mobiliteit bezighouden. Alle BOVAG-rijscholen en hun instructeurs worden periodiek op belangrijke punten gecheckt, zijn bevoegd en hebben een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).
Lees meer...

Vereniging Rijschool Belang

De Vereniging Rijschool Belang is de belangenvereniging van en voor zelfstandige autorijschoolhouders en rijinstructeurs. VRB leden zijn gemotiveerde rijschoolhouders/instructeurs, die hun vak serieus nemen en als primair doel hebben hun kandidaten een gedegen rijopleiding te geven en goed voor te bereiden op het CBR examen .
Lees meer...

.
Hoe werkt Trustoo?
We brengen je rechtstreeks in contact met de beste rijscholen in je buurt
Kies uit de beste {{nameProviders}}
1.
Kies uit de beste rijscholen
Geen urenlange zoektochten meer. Wij hebben alle informatie al op een rijtje gezet. Kies uit de beste rijscholen actief in Maastricht.
Vergelijk en bespaar
2.
Vergelijk en bespaar
Beantwoord enkele vragen over wat je nodig hebt. En vraag binnen één minuut 4 prijsopgaven aan.
Direct contact
3.
Direct contact
Het antwoord van de bedrijven direct in je mailbox. We delen je e-mailadres niet met anderen en we rekenen geen commissie.
Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren en te personaliseren. Door het gebruik van deze site, gaat u akkoord met onze cookies.