Vind een top 10 Relatietherapeut in Utrecht

Vertel ons wat je zoekt en bekijk de top 10 relatietherapeuten bij jou in de buurt

Voor wie zoekt u een relatietherapeut?
Plaats
relatietherapeut.jpg
Betrouwbare lokale bedrijven
Makkelijk en snel geregeld
Bespaar kosten
Direct contact

Relatietherapeuten in Utrecht

Sorteren op
Resultaat 1-10 van 31 relatietherapeuten in Utrecht. Het meest complete overzicht. Herstel uw relatie met de beste relatietherapie in uw regio.

In Utrecht kunt u een relatietherapeut vinden voor het herstellen van uw relatie met uw partner, echtgenoot, ouder of kind. Een goede relatietherapie staat of valt met de persoonlijke kwaliteiten en het vakgebied van de relatietherapeut:

• Koppel of echtpaar: In elke relatie zijn er soms problemen of spanningen. Veel stellen die in relatietherapie gaan, doen dat pas na een periode van problemen. Eigenlijk kunt u voor de meest uiteenlopende problemen terecht bij een relatietherapeut. Denk aan een moeizame seksuele relatie, schoonouders die de relatie onder druk zetten, een buitenechtelijke relatie die aan het licht is gekomen of simpelweg omdat de relatie niet goed verloopt.
• Gezin of ouder-kind: Wanneer conflicten in het gezin niet opgelost lijken te worden kunt u ook terecht bij een therapeut. Denk aan situaties waarbij u het gevoel heeft dat u elkaar niet begrijpt of bij een ingrijpende gebeurtenis zoals ziekte, echtscheiding of verlies. Een andere situatie is die van een samengesteld gezin, waarbij verschillen in opvoeding en zeggenschap over de stiefkinderen een rol spelen. In deze vorm van relatietherapie is het de bedoeling om het samengestelde gezin op de rails te krijgen met een eigen gezinscultuur.
• Individu: Bij relatieproblemen is het ook mogelijk om individueel in therapie te gaan. Bijvoorbeeld als jullie met individuele problemen kampen of moeilijk met elkaar kunnen communiceren. Individuele therapie helpt u om te reflecteren op uw eigen gedachten en gedrag en ondersteunt de zelfontwikkeling. Op deze manier kunt u kijken wat u zelf kunt doen om de relatie te verbeteren. Het komt vaak voor dat de partner na verloop van tijd bereid is een keer mee te komen en er daarna voor kiest alsnog aan relatietherapie deel te nemen.

In Utrecht hebben wij 31 goede relatietherapeuten gevonden. De therapeuten in Utrecht hebben een gemiddelde Trustoo-score van een 8.3. Welke specialist u ook kiest, via Trustoo maakt u een goede keuze voor de relatietherapie. We kunnen u ook helpen door direct prijsopgaven aan te vragen bij verschillende relatietherapeuten. Zo kunt u eenvoudig de relatietherapeuten vergelijken en degene kiezen die het beste bij u past.
Lees meer...
2. Tantra, Tantratraining.nl
8,4

Voor ons is Tantra is een manier van leven, in onze liefdes relatie en het dagelijks leven. Deze manier van leven hebben we uitgewerkt in onze trainingen met een doordacht en doorleefd programma, gebaseerd op een verscheidenheid van tantrische tradities, het boeddhisme, de wetenschap en een lange ervaring als trainers.

Verlangen is ons belangrijkste thema en seksueel verlangen is een mogelijkheid voor een krachtige tantrische meditatie. Als je echt vrij kunt zijn in je (seksuele) verlangen ben je vrij én in verbinding. Dan kunt je kiezen om te leven in balans en in liefdevolle vriendelijkheid.

Wij integreren tantra in ons leven door bewust te leven, een heldere intentie hoe we willen leven en regelmatig oefenen. Dat delen we graag in onze trainingen en individuele sessies.

janencarolineOnze trainingen zijn gebaseerd op langdurige ervaring, Jan geeft sinds 1994 tantra, samen geven we de training sinds 2008. We hebben allebei vele opleidingen en cursussen gevolgd, en gesprekken gevoerd met spirituele leraren en wetenschappers.

Jan heeft een groot aantal artikelen en een aantal boeken hierover geschreven, deze zijn op deze website vinden.

Sinds 2004 organiseren we jaarlijks het Tantra Festival begin november in Djoj in Rotterdam. Een groot festival met 36 workshops en ongeveer 300 aanwezigen. De afgelopen jaren hebben we workshops gegeven op diverse internationale festivals, onder meer op Ibiza, in Estland, Zuid Engeland (Osho-Leela), in Amsterdam en in Delhi.

Wij zijn getrouwd, we hebben samen drie kinderen. We wonen in Vleuten, daar geven we ook onze (relatie-) sessies. Veel van onze activiteiten zijn in Djoj in Rotterdam, soms ook in De Roos in Amsterdam. De Jaartraining is in Smalhoorn (Orvelte).
...

Gratis en vrijblijvend
7 beoordelingen
27 jaar in bedrijf
Werkgebied Utrecht
7. PHHaastrecht
EFT-Registertherapeut
8,2

Het verhaal van PHHaastrecht begint in 2007 wanneer psycholoog Astrid van Jaarsveld de praktijk voor psychologische hulpverlening overneemt van een collega. Er is dan al direct veel vraag naar hulp, doordat er weinig aanbod is op dat gebied. Hierdoor werken er al snel meerdere psychologen.

Het pand aan de Veerlaan in Haastrecht is na een half jaar te klein en het monumentale herenhuis in Oudewater, waar de directie van de Touwfabriek G. van der Lee tot dan toe zetelde, werd voor de psychologen de tweede praktijklocatie (mei 2008). Er volgden nog 2 nieuwe locaties; op verzoek van huisartsen in Medisch Centrum Hofplein in Montfoort (januari 2009) en Gezondheidscentrum Goverwelle in Gouda (juni 2009) werden de diensten uitgebreid. De bekendheid van de praktijk neemt toe door korte en pakkende advertenties die de praktijk tweewekelijks in de IJsselbode en Zenderstreeknieuws laat plaatsen. Hierdoor brokkelt het taboe rond psychologie verder af.

In augustus 2010 kwam Ad van Jaarsveld, tot dan toe een docent in het VMBO, als partner van Astrid, full-time in de praktijk als medepraktijkhouder, mede-eigenaar en manager. Als begin 2011 het team van psychologen is uitgegroeid tot een kleine twintig werknemers wordt het duidelijk dat de vergoeding voor psychologische hulpverlening door de bezuinigingen zal worden ingekrompen. Men besluit om de koers te wijzigen. Ten koste van prima psychologen, die door aangescherpte eisen van de zorgverzekeringsmaatschappijen niet over de juiste registratie beschikken, wordt de dienstverlening van de praktijk omgebogen.

buiten1
buiten2 1
Eind 2011 is een kernteam van psychologen aan het werk die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen zoals gesteld door de zorgverzekeringsmaatschappijen. Met hulp van verschillende psychologen in opleiding wordt een lans gebroken voor correcte dossiervorming en verslaglegging. Er zijn dan al meer dan 4.000 mensen als cliënt bij PHHaastrecht geweest en ruim veertig huisartsen in de directe omgeving en in aangrenzende regio’s fungeren als vaste verwijzer. De praktijkvoering voldoet als één van de eerste psychologiepraktijken in Nederland aan het kwaliteitskeurmerk van het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP), onze beroepsvereniging.

Het ‘zorgarrangement’ werd ontwikkeld om de stroom van aanmeldingen van nieuwe cliënten, die niet afnam, de baas te blijven en een snelle intake en behandeling te kunnen blijven bieden. Ook werd geïnvesteerd in openheid en duidelijkheid voor diezelfde cliënten, met het toesturen van het verslag dat bij de intake werd gemaakt, het behandelplan met het beoogde resultaat en de methoden waarmee de behandelaar die doelen denkt te kunnen halen.

Dit wordt zeer gewaardeerd door de cliënten, wat tot uitdrukking komt in het feit dat in april 2012 Astrid van Jaarsveld op www.zorgkaartnederland.nl, een site waarop mensen hun mening en waardering geven aan hulpverleners (als huisarts, specialist, fysiotherapeut) de meest gewaardeerde psycholoog van Nederland is, met een 9,2 als gemiddeld cijfer na 23 waarderingen.
...

Gratis en vrijblijvend
6 beoordelingen
5 jaar in bedrijf
Werkgebied Utrecht
Filters
Voor wie zoekt u een relatietherapeut?
Trustoo score
Afstand
Keurmerken

Wat kost een relatietherapeut?

Een relatietherapeut kost per uur tussen de 100,- en € 130,- Een relatietherapeut mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een relatietherapeut kost heeft ook te maken met wat uw specifieke wensen zijn.

60
100
130
170

Veelgestelde vragen

Wat doet een relatietherapeut?

Wanneer u relatieproblemen heeft, of de relatie met uw partner wilt verbeteren, kunt u een relatietherapeut inschakelen. Maar wat doet een relatietherapeut precies? Relatietherapeuten helpen stellen dichter bij elkaar te komen. Dit doen zij door gesprekken te voeren en zo uit te vinden waar de relatie verbeterd kan worden. Soms hebben relatietherapeuten een opleiding in de psychologie gehad, maar dat is niet altijd het geval. Er zijn ook relatietherapeuten die een cursus in coaching hebben gevolgd en vanuit deze basis beide partners helpen.

SAMEN EEN NIEUWE START MAKEN
Een vaak gehoorde wens van stellen die een relatietherapeut inschakelen is om samen een nieuwe start te maken. Relatietherapeuten bieden hierin begeleiding. Zij kijken waar en waarom de relatie is vastgelopen en hoe deze relatie hersteld kan worden. Ook focussen relatietherapeuten zich op zaken waarop de relatie in de toekomst vast kan lopen. De oorzaken hiervan zijn vaak velerlei. Denk aan stress, ingrijpende levensgebeurtenissen en andere zaken. Hierdoor kan het aantal raakvlakken in een relatie verminderen waarmee de relatie onder druk komt te staan.

WANNEER EEN RELATIETHERAPEUT INSCHAKELEN?
Zodra een relatie is vastgelopen, is het raadzaam een relatietherapeut te raadplegen. Vooral wanneer stellen er zelf niet meer uitkomen. Bijvoorbeeld omdat er sprake is van ontrouw, of omdat de partners uit elkaar gegroeid zijn. Relatietherapeuten verdiepen zich niet alleen in de relatie zelf, maar ook in de karaktereigenschappen van de betreffende partners. Door hierin inzicht te verschaffen, kan er structureel aan verbetering worden gewerkt. Communicatieproblemen kunnen zo doorbroken worden en ook draagt een relatietherapeut methoden aan die hierbij gebruikt kunnen worden.

Wilt u ook een relatietherapeut inschakelen? Vraag dan 3 tot 4 offertes op en vind zo de relatietherapeut die perfect bij u past.
Lees meer...

Wat is relatietherapie?

Op het moment dat u lijkt te zijn vastgelopen in uw relatie kunt u een relatietherapeut in de arm nemen. Maar wat is relatietherapie eigenlijk? Relatietherapie wordt ook wel systeem- of gezinstherapie genoemd. Het is een therapievorm die als doel heeft de relatie tussen twee partners te verbeteren of de relaties binnen een gezin. Men kiest doorgaans voor relatietherapie als de problemen ernstig zijn en/of wanneer er onvoldoende draagkracht meer is onder één of meerdere gezinsleden. Een relatietherapeut kan u in dergelijke situaties ondersteuning bieden door naar een oplossing te zoeken.

WANNEER IS RELATIETHERAPIE NODIG?
Vaak twijfelen mensen of ze een relatietherapeut moeten inschakelen. Dit komt onder andere doordat er geen eenduidige definitie is van een gezonde relatie. Toch zijn er wel gevoelens die erop kunnen duiden dat relatietherapie gewenst is. Bijvoorbeeld als u zich structureel onbegrepen voelt door uw partner of wanneer u liever alleen bent dan samen. Als u liever uw emoties deelt met een vriend(in) of een familielid in plaats van met uw partner is dit vaak ook een reden om in relatietherapie te gaan. Datzelfde geldt voor als u snel door uw partner geïrriteerd raakt en vaak ruzie heeft.

DE DUUR VAN RELATIETHERAPIE
Hoelang relatietherapie duurt verschilt per situatie en is afhankelijk van meerdere factoren. Onder meer van hoe groot het probleem is, maar ook van hoeveel energie u wilt steken in een oplossing. Daarbij is het belangrijk om een relatietherapeut te kiezen waar u beide – of als gezin – een goed gevoel bij heeft. Om die reden raden wij u aan om altijd meerdere offertes op te vragen van verschillende relatietherapeuten.
Lees meer...

Wat kost een relatietherapeut?

Stel, u besluit om samen met uw partner in relatietherapie te gaan. Of misschien overweegt u gezinstherapie? De vraag die veel mensen hebben is: wat kost een relatietherapeut? Dat is afhankelijk van meerdere factoren. Zo is vooral de duur van de sessie van invloed op de kosten. Voor een sessie van 45 tot 60 minuten betaalt u gemiddeld tussen de € 95,- en € 115,- per sessie. Voor een sessie van 75 tot 90 minuten moet u rekening houden met € 135,- tot € 155,- per sessie.

DUUR VAN EEN SESSIE
Of u een sessie van een uur nodig heeft of een langere sessie van anderhalf uur, is afhankelijk van uw voorkeur. Daarnaast speelt ook het aanbod van de betreffende relatietherapeut een rol en wat hij of zij hierin adviseert. Bij sommige relatietherapeuten krijgt u een korting wanneer u direct meerdere sessies wilt inplannen. Ook bieden veel relatietherapeuten de mogelijkheid om buiten kantoortijden een sessie in te plannen. Vaak betaalt u hiervoor een toeslag bovenop het reguliere tarief. Gemiddeld rekenen relatietherapeuten hiervoor € 20,- extra per sessie.

RELATIETHERAPIE BETAALT ZICHZELF TERUG
Investeren in een relatietherapeut die bij u past betaalt zichzelf terug. Hou er wel rekening mee dat u de kosten doorgaans niet vergoed krijgt door uw zorgverzekering. In sommige gevallen wordt slechts een klein gedeelte van de sessies vergoed. Daarom is het verstandig om circa 3 tot 4 offertes op te vragen bij verschillende relatietherapeuten. Naast de kosten is het daarbij nogmaals belangrijk om te vergelijken met welke relatietherapeut u de beste klik heeft.
Lees meer...
Keurmerken & Lidmaatschappen
Nederlands Instituut van Psychologen

Het NIP is met 13.000 leden al meer dan 80 jaar de grootste vereniging van psychologen in Nederland. We zetten ons in voor de psycholoog als professional en voor de psychologie als vak. Dit doen we door de standaard van de professionals hoog te houden en de psychologie stevig op de kaart te zetten.
Lees meer...

Emotionally Focused Therapy

EFT is een relatietherapie, ontwikkeld door dr. Sue Johnson in Canada. Zij heeft jarenlang onderzoek gedaan naar echtparen en heeft gezocht naar een effectieve manier om de verbinding te herstellen of te verbeteren. Inmiddels is EFT de best onderzochte relatietherapie en bewezen effectief.
Lees meer...

Algemene Beroepsvereniging voor Counselling

De ABvC staat voor het uitdragen van een efficiente en effectieve vorm van psychosociale hulpverlening met een kwaliteitskeurmerk. De ABvC heeft de professionalisering van counselling in Nederland tot haar speerpunt gemaakt.
Lees meer...

.
Hoe werkt Trustoo?
We brengen je rechtstreeks in contact met de beste relatietherapeuten in je buurt
Kies uit de beste {{nameProviders}}
1.
Kies uit de beste relatietherapeuten
Geen urenlange zoektochten meer. Wij hebben alle informatie al op een rijtje gezet. Kies uit de beste relatietherapeuten actief in Utrecht.
Vergelijk en bespaar
2.
Vergelijk en bespaar
Beantwoord enkele vragen over wat je nodig hebt. En vraag binnen één minuut 4 prijsopgaven aan.
Direct contact
3.
Direct contact
Het antwoord van de bedrijven direct in je mailbox. We delen je e-mailadres niet met anderen en we rekenen geen commissie.
Wat anderen zeggen over Trustoo
Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren en te personaliseren. Door het gebruik van deze site, gaat u akkoord met onze cookies.