Betrouwbare lokale bedrijven
Makkelijk en snel geregeld
Bespaar kosten
Direct contact
Ik zoek een mediator voor

Vind een top 10 Relatietherapeut in Den Bosch

Voor wie zoekt u een relatietherapeut?
Plaats
relatietherapeutsvg

Relatietherapeuten in Den Bosch

Sorteren op
Resultaat 1-10 van 29 relatietherapeuten in Den Bosch. Het meest complete overzicht. Herstel uw relatie met de beste relatietherapie in uw regio.

In Den Bosch kunt u een relatietherapeut vinden voor het herstellen van uw relatie met uw partner, echtgenoot, ouder of kind. Een goede relatietherapie staat of valt met de persoonlijke kwaliteiten en het vakgebied van de relatietherapeut:

• Koppel of echtpaar: In elke relatie zijn er soms problemen of spanningen. Veel stellen die in relatietherapie gaan, doen dat pas na een periode van problemen. Eigenlijk kunt u voor de meest uiteenlopende problemen terecht bij een relatietherapeut. Denk aan een moeizame seksuele relatie, schoonouders die de relatie onder druk zetten, een buitenechtelijke relatie die aan het licht is gekomen of simpelweg omdat de relatie niet goed verloopt.
• Gezin of ouder-kind: Wanneer conflicten in het gezin niet opgelost lijken te worden kunt u ook terecht bij een therapeut. Denk aan situaties waarbij u het gevoel heeft dat u elkaar niet begrijpt of bij een ingrijpende gebeurtenis zoals ziekte, echtscheiding of verlies. Een andere situatie is die van een samengesteld gezin, waarbij verschillen in opvoeding en zeggenschap over de stiefkinderen een rol spelen. In deze vorm van relatietherapie is het de bedoeling om het samengestelde gezin op de rails te krijgen met een eigen gezinscultuur.
• Individu: Bij relatieproblemen is het ook mogelijk om individueel in therapie te gaan. Bijvoorbeeld als jullie met individuele problemen kampen of moeilijk met elkaar kunnen communiceren. Individuele therapie helpt u om te reflecteren op uw eigen gedachten en gedrag en ondersteunt de zelfontwikkeling. Op deze manier kunt u kijken wat u zelf kunt doen om de relatie te verbeteren. Het komt vaak voor dat de partner na verloop van tijd bereid is een keer mee te komen en er daarna voor kiest alsnog aan relatietherapie deel te nemen.

In Den Bosch hebben wij 29 goede relatietherapeuten gevonden. De therapeuten in Den Bosch hebben een gemiddelde Trustoo-score van een 8.4. Welke specialist u ook kiest, via Trustoo maakt u een goede keuze voor de relatietherapie. We kunnen u ook helpen door direct prijsopgaven aan te vragen bij verschillende relatietherapeuten. Zo kunt u eenvoudig de relatietherapeuten vergelijken en degene kiezen die het beste bij u past.
Lees meer...
2. Praktijk ZomaarZijn
Dit bedrijf heeft zijn gegevens gevalideerd
8,8


Over het algemeen zijn er twee redenen waarom mensen met een hulpvraag bij mij komen:
- Het kan zijn dat iemand obstakels ervaart in zijn leven (klachten zoals angst of depressiviteit) vaak gekoppeld aan moeilijke omstandigheden zoals een scheiding, overlijden van een dierbare, ziekte of ontslag.
- Het kan ook zijn dat iemand prima functioneert, maar het gevoel heeft dat er iets ontbreekt aan het leven en er een sterk verlangen opkomt of nieuwsgierig wordt.

Beide redenen geven mensen een motivatie om te willen gaan onderzoeken wat er nodig is en welke stappen er gezet mogen worden om een doel te bereiken of antwoord te krijgen op hun hulpvraag.
Mocht Hooggevoeligheid aan de orde zijn dan neem ik dit mee in de behandeling.

Met welke vragen/onderwerpen kun je terecht?
De onderwerpen die in het begeleidingsproces aan bod komen zijn heel divers, aangepast op ieders individuele wensen en vragen. Dit is een selectie van onderwerpen waar ik met mensen aan gewerkt heb:
- bij jezelf blijven in gesprekken met anderen
- de 'lading' van situaties afhalen die veel emotie of spanning oproepen
- met liefde i.p.v. oordelen naar jezelf kijken: zelfacceptatie, en daardoor beter met kritiek om kunnen gaan
- loslaten van hoe het leven 'had kunnen zijn' en openen naar wat er nu is
- omgaan met gevoelens van eenzaamheid
- hoe je je meer verbonden kunt voelen met het grotere geheel
- onderzoeken waarom je leegloopt op een bepaalde situatie en wat je daaraan kunt doen, met liefde voor jezelf en de andere betrokkenen
- oude overtuigingen, patronen, blokkades, spanningen en/of emoties onderzoeken en loslaten, zodat meer ontspanning en zelfvertrouwen ontstaat
- onderzoeken wat je op diep niveau nodig hebt om te kunnen ontspannen

Je krijgt oefeningen/ opdrachten en meditaties om ook thuis je proces te ondersteunen..

Ik begeleid vanuit een een holistische benadering: je lichaam en je gevoel met lichaamsgerichte psychotherapie, je verstandelijke vermogen met cognitieve gedragstherapie(ACT)en het hoger bewustzijn door spirituele coaching.
Deze drie peilers geven je toegang om meer met zelfvertrouwen in het leven te kunnen gaan staan. Dit maakt dat je van moeten naar mogen gaat en jouw diepste verlangen of wens weer gaat leven.

Mijn visie: ‘Als we onze grondhouding t.a.v. vroegere ervaringen niet veranderen, en ze steeds maar blijven oplossen op een bepaalde manier (onbewuste controle en overtuigingen), herhalen we steeds opnieuw onze oude pijn en angsten’.

Mijn praktijk is gevestigd in het Gezondheidscentrum Heel De Mens, hier werk ik samen met collega's die ieder hun eigen specialisme hebben. Dit bevordert het holistische werken op een breed niveau.
...

Gratis en vrijblijvend
1 beoordeling
26 jaar in bedrijf
Werkgebied Den Bosch
6. Psychologiepraktijk Elisabeth van Dieten
8,4

In mijn psychologie praktijk kun je terecht voor professionele begeleiding, met afgestemde aandacht voor jouw vraag. Deze begeleiding bied ik je zowel op persoonlijk, relationeel als werk gerelateerd gebied.

Ontknopen

Het leven kan vaak aanvoelen als een door elkaar lopende snelweg. Al rijdend kun je dan het gevoel krijgen dat je er geen grip meer op hebt, dat de verwarring je overkomt. Je neiging is dan soms om hiertegen te gaan vechten of te vluchten, wat dit gevoel uiteindelijk alleen maar versterkt. Ik ga onderzoekend te werk en kijk naar jouw mogelijkheden. Ik zie dit als het ontwarren van de problemen waar je tegen aanloopt door te kijken hoe deze kluwen ontstaan is, om vervolgens de draad vast te pakken en stap voor stap af te rollen.

Ik wil je inzicht geven in deze automatische keuze voor de bekende weg en samen met je ontdekken welke wegen er zijn om uit deze verwarring te komen. Dit kan door het overschrijven van je oude overtuigingen meer bewust aandacht te geven (mindfulness) en present te zijn. Op deze manier kun je weer met plezier en vernieuwde energie, bewust van jouw mogelijkheden je weg kiezen. Zo kan jij je leven creëren volgens jouw wensen en verlangens.

Je kunt bij mij terecht voor:

Individuele therapie

Met deze therapie geef ik je inzicht en pakken we problemen aan, onder andere met:

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing), een vorm van behandeling van de gevolgen van een schokkende ervaring.

Energetische Psychologie Psych K, een methodiek om onderbewuste processen en beperkende overtuigingen te veranderen.

Familieopstellingen (individueel). Het opstellen van jouw geschiedenis waardoor je helder kan worden waardoor blokkades zijn ontstaan en wat je blinde vlekken zijn.

Relatietherapie

Met relatietherapie kijken we waar jullie tegenaan lopen en wat jullie missen in je relatie. We onderzoeken waardoor het kan voelen dat je uit elkaar gegroeid bent.

Dit doen we met EFT (Emotionally Focused Therapy). EFT is de best onderzochte relatietherapie met de meeste impact. Tijdens het traject ga je ontdekken wat jouw patronen in de relatie met je partner zijn. Maar ook waar de vreugde en de liefde zit en de pijn en frustratie. Welke behoeften worden er niet vervuld? We maken het spanningsveld tussen intimiteit en de behoefte aan vrijheid inzichtelijk en bespreekbaar.
...

Gratis en vrijblijvend
12 beoordelingen
11 jaar in bedrijf
Werkgebied Den Bosch
9. Power Personality
8,2

Power Personality
Healer, Mental coach, Gezins coach, Relatie coach, Mediator,
Consultant Familieopstellingen(individueel)®,
Consultant Management Drives®
PP werkt met Inzichtgevende gesprekken, waarbij ik tevens frequenties gebruik van licht en kleur.
Waardoor er healing plaatsvindt op emotioneel- fysiek- mentaal- sociaal en spiritueel niveau.
Ik werk ook op afstand, met hetzelfde resultaat! Frequenties werken altijd en worden niet gehinderd door afstand dus wereldwijde healingen zijn mogelijk!) Healingen op afstand hebben o.a. plaatsgevonden in Australië, Spanje, Italië, Amerika, Papoea-Nieuw Guinea.
Daarnaast gebruik ik de Management Drives® als krachtige en praktisch toepasbare onderlegger
bij het bewustwordingsproces en coaching traject.

Met deze unieke concepten kan er een daadwerkelijke healing
plaatsvinden in je mentale, fysieke, emotionele, sociale en spirituele intelligentie.
Groei naar bewustzijn, je oorspronkelijkheid herontdekken
De onderlinge samenhang tussen je Lichaam, Geest en Ziel wordt weer geactiveerd.
Het biedt je de gelegenheid om je oorspronkelijkheid hierop aarde te ZIJN!
Power Personality werkt bewust en is puur en integer.
Het vertrekpunt is altijd jijzelf- in diepere betekenis ‘the Self.’
Zo kan de herkenning én erkenning van je ware Zelf- je groei naar bewustzijn- plaatsvinden.
Omdat dit uit het diepst van je essentie komt, kun je weer authentiek zijn én blijven.

Dat is wat Power Personality je biedt: ‘Guide, but never push’
PP is helend voor je totaliteit als mens. En stimuleert je groei van bewustwording naar bewustzijn.
Als leidend principe geldt dat jij vanuit jouw essentie niets hoeft te forceren,maar je innerlijke drive je groei is. Daar zit je kracht.
Verwelkom jouw Power Personality… met Power Personality!
...

Gratis en vrijblijvend
4 beoordelingen
12 jaar in bedrijf
Werkgebied Den Bosch
Filters
Voor wie zoekt u een relatietherapeut?
Trustoo score
Afstand

Wat kost een relatietherapeut?

Een relatietherapeut kost per uur tussen de 100,- en € 130,- Een relatietherapeut mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een relatietherapeut kost heeft ook te maken met wat uw specifieke wensen zijn.

60
100
130
170

Veelgestelde vragen

Wat doet een relatietherapeut?

Wanneer u relatieproblemen heeft, of de relatie met uw partner wilt verbeteren, kunt u een relatietherapeut inschakelen. Maar wat doet een relatietherapeut precies? Relatietherapeuten helpen stellen dichter bij elkaar te komen. Dit doen zij door gesprekken te voeren en zo uit te vinden waar de relatie verbeterd kan worden. Soms hebben relatietherapeuten een opleiding in de psychologie gehad, maar dat is niet altijd het geval. Er zijn ook relatietherapeuten die een cursus in coaching hebben gevolgd en vanuit deze basis beide partners helpen.

SAMEN EEN NIEUWE START MAKEN
Een vaak gehoorde wens van stellen die een relatietherapeut inschakelen is om samen een nieuwe start te maken. Relatietherapeuten bieden hierin begeleiding. Zij kijken waar en waarom de relatie is vastgelopen en hoe deze relatie hersteld kan worden. Ook focussen relatietherapeuten zich op zaken waarop de relatie in de toekomst vast kan lopen. De oorzaken hiervan zijn vaak velerlei. Denk aan stress, ingrijpende levensgebeurtenissen en andere zaken. Hierdoor kan het aantal raakvlakken in een relatie verminderen waarmee de relatie onder druk komt te staan.

WANNEER EEN RELATIETHERAPEUT INSCHAKELEN?
Zodra een relatie is vastgelopen, is het raadzaam een relatietherapeut te raadplegen. Vooral wanneer stellen er zelf niet meer uitkomen. Bijvoorbeeld omdat er sprake is van ontrouw, of omdat de partners uit elkaar gegroeid zijn. Relatietherapeuten verdiepen zich niet alleen in de relatie zelf, maar ook in de karaktereigenschappen van de betreffende partners. Door hierin inzicht te verschaffen, kan er structureel aan verbetering worden gewerkt. Communicatieproblemen kunnen zo doorbroken worden en ook draagt een relatietherapeut methoden aan die hierbij gebruikt kunnen worden.

Wilt u ook een relatietherapeut inschakelen? Vraag dan 3 tot 4 offertes op en vind zo de relatietherapeut die perfect bij u past.
Lees meer...

Wat is relatietherapie?

Op het moment dat u lijkt te zijn vastgelopen in uw relatie kunt u een relatietherapeut in de arm nemen. Maar wat is relatietherapie eigenlijk? Relatietherapie wordt ook wel systeem- of gezinstherapie genoemd. Het is een therapievorm die als doel heeft de relatie tussen twee partners te verbeteren of de relaties binnen een gezin. Men kiest doorgaans voor relatietherapie als de problemen ernstig zijn en/of wanneer er onvoldoende draagkracht meer is onder één of meerdere gezinsleden. Een relatietherapeut kan u in dergelijke situaties ondersteuning bieden door naar een oplossing te zoeken.

WANNEER IS RELATIETHERAPIE NODIG?
Vaak twijfelen mensen of ze een relatietherapeut moeten inschakelen. Dit komt onder andere doordat er geen eenduidige definitie is van een gezonde relatie. Toch zijn er wel gevoelens die erop kunnen duiden dat relatietherapie gewenst is. Bijvoorbeeld als u zich structureel onbegrepen voelt door uw partner of wanneer u liever alleen bent dan samen. Als u liever uw emoties deelt met een vriend(in) of een familielid in plaats van met uw partner is dit vaak ook een reden om in relatietherapie te gaan. Datzelfde geldt voor als u snel door uw partner geïrriteerd raakt en vaak ruzie heeft.

DE DUUR VAN RELATIETHERAPIE
Hoelang relatietherapie duurt verschilt per situatie en is afhankelijk van meerdere factoren. Onder meer van hoe groot het probleem is, maar ook van hoeveel energie u wilt steken in een oplossing. Daarbij is het belangrijk om een relatietherapeut te kiezen waar u beide – of als gezin – een goed gevoel bij heeft. Om die reden raden wij u aan om altijd meerdere offertes op te vragen van verschillende relatietherapeuten.
Lees meer...

Wat kost een relatietherapeut?

Stel, u besluit om samen met uw partner in relatietherapie te gaan. Of misschien overweegt u gezinstherapie? De vraag die veel mensen hebben is: wat kost een relatietherapeut? Dat is afhankelijk van meerdere factoren. Zo is vooral de duur van de sessie van invloed op de kosten. Voor een sessie van 45 tot 60 minuten betaalt u gemiddeld tussen de € 95,- en € 115,- per sessie. Voor een sessie van 75 tot 90 minuten moet u rekening houden met € 135,- tot € 155,- per sessie.

DUUR VAN EEN SESSIE
Of u een sessie van een uur nodig heeft of een langere sessie van anderhalf uur, is afhankelijk van uw voorkeur. Daarnaast speelt ook het aanbod van de betreffende relatietherapeut een rol en wat hij of zij hierin adviseert. Bij sommige relatietherapeuten krijgt u een korting wanneer u direct meerdere sessies wilt inplannen. Ook bieden veel relatietherapeuten de mogelijkheid om buiten kantoortijden een sessie in te plannen. Vaak betaalt u hiervoor een toeslag bovenop het reguliere tarief. Gemiddeld rekenen relatietherapeuten hiervoor € 20,- extra per sessie.

RELATIETHERAPIE BETAALT ZICHZELF TERUG
Investeren in een relatietherapeut die bij u past betaalt zichzelf terug. Hou er wel rekening mee dat u de kosten doorgaans niet vergoed krijgt door uw zorgverzekering. In sommige gevallen wordt slechts een klein gedeelte van de sessies vergoed. Daarom is het verstandig om circa 3 tot 4 offertes op te vragen bij verschillende relatietherapeuten. Naast de kosten is het daarbij nogmaals belangrijk om te vergelijken met welke relatietherapeut u de beste klik heeft.
Lees meer...
Keurmerken & Lidmaatschappen
European Certificate of Psychotherapy

Het European Certificate of Psychotherapy (ECP) wordt verleend door de European Association for Psychotherapy (EAP). Doel van de EAP is een Europese standaard voor de Psychotherapist European Registered®.
Lees meer...

.
Hoe werkt Trustoo?
We brengen je rechtstreeks in contact met de beste relatietherapeuten in je buurt
Kies uit de beste {{nameProviders}}
1.
Kies uit de beste relatietherapeuten
Geen urenlange zoektochten meer. Wij hebben alle informatie al op een rijtje gezet. Kies uit de beste relatietherapeuten actief in Den Bosch.
Vergelijk en bespaar
2.
Vergelijk en bespaar
Beantwoord enkele vragen over wat je nodig hebt. En vraag binnen één minuut 4 prijsopgaven aan.
Direct contact
3.
Direct contact
Het antwoord van de bedrijven direct in je mailbox. We delen je e-mailadres niet met anderen en we rekenen geen commissie.
Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren en te personaliseren. Door het gebruik van deze site, gaat u akkoord met onze cookies.