Vind een top 10 Relatietherapeut in Leiden

Selecteer de dienst die je nodig hebt
Plaats
relatietherapeut.jpg
usp+1
BETROUWBAREen geverifieerde bedrijven
usp+1
VERGELIJK PRIJZENontvang gratis prijsopgaven
usp_3
291.000+succesvolle aanvragen

Relatietherapeuten in Leiden

Sorteren op
Resultaat 1-10 van 10 relatietherapeuten in Leiden. Het meest complete overzicht. Herstel uw relatie met de beste relatietherapie in uw regio.

In Leiden kunt u een relatietherapeut vinden voor het herstellen van uw relatie met uw partner, echtgenoot, ouder of kind. Een goede relatietherapie staat of valt met de persoonlijke kwaliteiten en het vakgebied van de relatietherapeut:

• Koppel of echtpaar: In elke relatie zijn er soms problemen of spanningen. Veel stellen die in relatietherapie gaan, doen dat pas na een periode van problemen. Eigenlijk kunt u voor de meest uiteenlopende problemen terecht bij een relatietherapeut. Denk aan een moeizame seksuele relatie, schoonouders die de relatie onder druk zetten, een buitenechtelijke relatie die aan het licht is gekomen of simpelweg omdat de relatie niet goed verloopt.
• Gezin of ouder-kind: Wanneer conflicten in het gezin niet opgelost lijken te worden kunt u ook terecht bij een therapeut. Denk aan situaties waarbij u het gevoel heeft dat u elkaar niet begrijpt of bij een ingrijpende gebeurtenis zoals ziekte, echtscheiding of verlies. Een andere situatie is die van een samengesteld gezin, waarbij verschillen in opvoeding en zeggenschap over de stiefkinderen een rol spelen. In deze vorm van relatietherapie is het de bedoeling om het samengestelde gezin op de rails te krijgen met een eigen gezinscultuur.
• Individu: Bij relatieproblemen is het ook mogelijk om individueel in therapie te gaan. Bijvoorbeeld als jullie met individuele problemen kampen of moeilijk met elkaar kunnen communiceren. Individuele therapie helpt u om te reflecteren op uw eigen gedachten en gedrag en ondersteunt de zelfontwikkeling. Op deze manier kunt u kijken wat u zelf kunt doen om de relatie te verbeteren. Het komt vaak voor dat de partner na verloop van tijd bereid is een keer mee te komen en er daarna voor kiest alsnog aan relatietherapie deel te nemen.

In Leiden hebben wij 10 goede relatietherapeuten gevonden. De therapeuten in Leiden hebben een gemiddelde Trustoo-score van een 8.2. Welke specialist u ook kiest, via Trustoo maakt u een goede keuze voor de relatietherapie. We kunnen u ook helpen door direct prijsopgaven aan te vragen bij verschillende relatietherapeuten. Zo kunt u eenvoudig de relatietherapeuten vergelijken en degene kiezen die het beste bij u past.
Lees meer...
Relatietherapie de Ronde Venen.jpg
4
1. Relatietherapie de Ronde Venen
Reageert snel
Zes dagen per week geopend!
8,5 (1)

"Elke relatie is een weerspiegeling van de relatie met jezelf! Relatietherapie bestaat dus niet slechts uit het werken aan de relatie. Het gaat verder dan dat! Het gaat ook om het werken aan de relatie met jezelf. Je mag je partner gaan zien als de spiegel van al wat nog in jou leeft."

Vanuit bovenstaand uitgangspunt werken wij met jullie samen aan jullie relatie. Het kan zijn, dat jullie bij ons komen om jullie relatie nog mooier te maken. Maar het kan ook zijn, dat het gewoon écht niet meer goed gaat tussen jullie.

* Voel je de verbinding met je partner niet meer?
* Is één van jullie misschien vreemdgegaan?
* Zitten jullie in een relatiesleur? Is dit nou alles?
* Stroomt jullie seksleven nauwelijks meer?
* Hebben jullie veel miscommunicaties en terugkerende ruzies?
* Lijden jullie kinderen onder de spanningen en denken jullie al aan scheiden als enige oplossing?

Redenen te over om er samen met ons aan te werken. Wij hanteren een holistische werkwijze die wij combineren met reguliere EFT (Emotionally Focused Therapy ) en het gedachtegoed van de positieve oplossingsgerichte psychologie.

Cathelijn vertegenwoordigt de vrouwelijke energie gedurende de sessies en Ramon natuurlijk de mannelijke energie. Door onze unieke werkwijze en onze man-vrouw samenwerking weten wij snelle slagen te maken. Hierdoor blijven de kosten beperkt.

Wij delen, naast onze praktijk, ook een gezin en een fijne relatie. Maar geloof ons, ook wij hebben hard moeten werken aan onszelf én onze relatie. Wil je meer van ons weten? Volg ons dan op Facebook of Instagram.
...

Gratis en vrijblijvend
Werkgebied Leiden
1 beoordeling
3 jaar in bedrijf
Tip! 4 prijsopgaven vergelijken
Tip! 4 prijsopgaven vergelijken
Vergelijk en bespaar door 4 prijsopgaven van de beste relatietherapeuten aan te vragen
Praktijk voor Psychotherapie Jolanda van Veen.jpg
1
4. Praktijk voor Psychotherapie Jolanda van Veen
ECP-certificaat
8,3 (4)

Welkom bij Jolanda van Veen: Praktijk voor psychotherapie, relatietherapie en coaching in Leidschendam – Voorburg.
In mijn praktijk voor psychotherapie, relatietherapie en coaching begeleid ik mensen, stellen en teams die willen veranderen maar nog niet precies weten hoe. Bijvoorbeeld bij relatieproblemen, echtscheiding, ouderschap, stress en burnout, angst, verlies en rouw, en bij problemen in de samenwerking op het werk.

Begeleiding bij verandering vanuit eigen kracht
Ik geloof in tweede kansen, dat je altijd verder kunt én in het vermogen van mensen om hun eigen moeilijkheden te overwinnen.Dagelijks maak ik mee hoe groot de menselijke veerkracht is, maar ook hoe fijn het is om begeleiding te krijgen.

Therapie op maat en met jou centraal
Samen met jou (of jullie) maak ik een persoonlijk plan op maat waarin jij centraal staat. Afgestudeerd aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie werk ik integratief en gebruik daarbij onder andere:

Psychotherapie
Relatietherapie
Hypnotherapie
Supervisie
Coaching
Counseling
EMDR
Mindfulness
Ouderbegeleiding
Werktijden, wachttijd en verwijzing
Mijn praktijk voor psychotherapie, relatietherapie, supervisie en coaching is alle werkdagen geopend. Ik werk op afspraak.

Veel huisartsen uit de regio verwijzen mensen naar mij door. Zo’n verwijzing van de huisarts is niet persé nodig, ook niet voor vergoeding door de zorgverzekeraar (die soms mogelijk is uit de aanvullende ziektekostenverzekering). Wel vind ik het belangrijk dat bij individuele psychotherapie de huisarts op de hoogte is.
...

Gratis en vrijblijvend
Werkgebied Leiden
4 beoordelingen
10 jaar in bedrijf
Faas Psychologie.jpg
5
7. Faas Psychologie
8,1 (12)

Iedereen verdient het om gelukkig te zijn en te genieten van het leven. Een behandeling bij Faas Psychologie betekent dat u in een prettige en veilige omgeving terecht komt en geholpen wordt door hoogopgeleide en ervaren psychologen. Deze combinatie zorgt voor een exclusieve zorgbeleving die door onze patiënten wordt beoordeeld met een 8,8!

U kunt bij ons terecht voor psychologische hulp, psychotherapie, psychiatrische consultatie, systeemtherapie en partnerrelatietherapie. Wij bieden cognitieve gedrags therapie (CGT), EMDR, Dialectische gedrags therapie (DGT), Interpersoonlijke therapie (IPT), Cognitieve gedragstherapie met de focus op zelfbeeld (COMET), Systeemtherapie, Relatietherapie, Acceptance commitment therapie (ACT), Oplossingsgerichte therapie, Schematherapie, Inzichtgevende psychotherapie en Farmacotherapie aan. Klik hier voor meer informatie over deze behandelmethoden.

Daarnaast bieden wij een aantal behandelingen aan in groepsverband:
- COMET (cognitieve gedragstherapie met de focus op zelfbeeld)
- Dieet-psychologie (cognitieve gedragstherapie bij eetproblematiek)
- Mindfulness (Mindfulness Based Cognitive Therapy)
- Inzichtgevende psychotherapie
- Schematherapie
- Psychodynamische psychotherapie (op eigen benen en jongvolwassenen)

Exclusiecriteria: wij bieden geen hulp aan kinderen tot 18 jaar. Daarnaast bieden wij geen hulp indien er sprake is van een extreme crisisgevoeligheid waarvoor 24-uurszorg noodzakelijk is.


...

Gratis en vrijblijvend
Werkgebied Leiden
12 beoordelingen
5 jaar in bedrijf
Psyned Therapie Sassenheim - Christine Heijnen.jpg
8. Psyned Therapie Sassenheim - Christine Heijnen
8,1 (1)

Om te beginnen: goed dat je hier bent. Het is niet makkelijk om de stap te zetten, om voor jezelf te zien dat het niet goed gaat, te erkennen dat je het waarschijnlijk niet alleen kunt nu en ook echt op zoek te gaan naar hulp van buitenaf. Sterker nog, dat zijn ongeveer de zwaarste stappen op weg naar beter. En jij hebt die stappen al gezet. Mijn naam is Petra van Assen en heb mijn eigen praktijk in Leiden, 13 km van Sassenheim vandaan. Ik help je graag met jouw hulpvraag.

Ik kan je helpen
In mijn praktijk Sassenheim behandel ik heel veel soorten klachten:

Stellen met relatieproblemen,
Stressgerelateerde klachten,
Moeilijk verlopende rouwprocessen,
Depressies,
Angstklachten,
En mensen die op de één of andere manier vast zitten.
Ik heb een overzicht gemaakt van veel voorkomende klachten. Toch kan het heel goed zijn dat waar jij last van hebt helemaal nergens op deze site wordt genoemd. Dat wil niet zeggen dat ik je niet kan helpen. Als je mij belt of mailt kun je mij vertellen wat er aan de hand is en kan ik uitleggen wat ik voor je kan doen. Ook als ik je niet persoonlijk kan helpen, ga ik je toch helpen. Door je door te verwijzen en je verhaal te helpen vertellen.

Worden wie je bent
Het middelpunt van de behandeling ben JIJ. Niet jouw klacht, noch de doelen die je jezelf stelt. Dat klinkt nogal logisch, maar het gaat verder dan je zo op het eerste oog zou denken. Jij hebt namelijk alles in huis om jezelf verder te helpen. Je hebt de kwaliteiten en talenten om jouw leven in te richten zoals jij dat wilt. Ik kan mij voorstellen dat het nu misschien niet zo voelt, maar je zult snel merken dat je jezelf herontdekt. De behandeling door middel van integratieve psychotherapie werkt op een positieve manier aan het hervinden van jezelf. Dat kan soms ook best confronterend zijn en in sommige gevallen zelfs een schok.

Gaandeweg de jaren heb je heel veel vaste patronen ontwikkeld en methoden om ‘te overleven’ – we vinden uit wat er gebeurt als je die doorbreekt, als je jezelf toestaat door te dringen tot de kern. Je zult ook merken dat de behandeling zich niet beperkt tot één enkel aspect van jou. Je bent een complex mens, van je lichaam tot je geest en de omgeving waarin je leeft, het heeft allemaal te maken met jou en wat er nu speelt. We maken het niet moeilijker dan het is, ook niet zwaarder.

We ontrafelen de storm en vinden de plekken van waaruit je weer kunt groeien. Om te worden wie je bent, want dat is het mooiste geschenk dat je jezelf kunt geven.
...

Gratis en vrijblijvend
Werkgebied Leiden
1 beoordeling
14 jaar in bedrijf
Praktijk Tazelaar van Midde.jpg
9. Praktijk Tazelaar van Midde
8,1 (4)

Mevr. drs M.D. Tazelaar-van Midde (1952) is orthopedagoog en GZ-psycholoog en voert de Praktijk als vrijgevestigd psycholoog gedurende vijf dagen per week.

* In 1980 als orthopedagoog afgestudeerd aan de Rijks-universiteit van Leiden
* Sinds 1999 geregistreerd als GZ-psycholoog
* Ervaring met jonge kinderen en hun ouders opgedaan in een Medisch Kleuterdagverblijf
* Ruim 25 jaar werkzaam geweest in het Speciaal Voortgezet Onderwijs in Leiden (SVO-LOM, later OPDC); op deze school heeft zij ruime ervaring opgedaan met de begeleiding van een breed scala aan ontwikkelingsproblemen (zoals ADHD, NLD, Autisme, Angst-en Stemmingsstoornissen, Post Traumatische Stress Problematiek PTSS, e.a.)
* Lid geweest van de Permanente Commissie Leerlingzorg voor het Voortgezet Onderwijs in Leiden
* Een aantal jaren werkzaam geweest in het Zorgloket van het Samenwerkingsverband Leiden en omgeving, waar zij scholen voor Voortgezet Onderwijs adviseerde bij schooloverstijgende problematiek rond leerlingen
* Door deze werkervaring is zij goed op de hoogte van de ingewikkelde en steeds aan verandering onderhevige wet- en regelgeving ten aanzien van Zorgleerlingen in het onderwijs en de te bewandelen wegen
* In 2003 gestart met eigen praktijk, waar jongeren vanaf 12 jaar alsook volwassenen in alle leeftijden terecht kunnen met uiteenlopende vragen op persoonlijk, relationeel, school-, studie- en werkgebied
* In 2009 gestart met gezins- en relatietherapie, waarin alle ervaring bij elkaar komt
...

Gratis en vrijblijvend
Werkgebied Leiden
4 beoordelingen
18 jaar in bedrijf
Tip! 4 prijsopgaven vergelijken
Tip! 4 prijsopgaven vergelijken
Vergelijk en bespaar door 4 prijsopgaven van de beste relatietherapeuten aan te vragen
Filters
Relatietherapeut voor
Afstand
Trustoo score
Keurmerken

Wat kost een relatietherapeut?

Een relatietherapeut kost per uur tussen de Een relatietherapeut mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een relatietherapeut kost heeft ook te maken met wat uw specifieke wensen zijn.

60
100
130
170

Veelgestelde vragen

Wat doet een relatietherapeut?

Wanneer u relatieproblemen heeft, of de relatie met uw partner wilt verbeteren, kunt u een relatietherapeut inschakelen. Maar wat doet een relatietherapeut precies? Relatietherapeuten helpen stellen dichter bij elkaar te komen. Dit doen zij door gesprekken te voeren en zo uit te vinden waar de relatie verbeterd kan worden. Soms hebben relatietherapeuten een opleiding in de psychologie gehad, maar dat is niet altijd het geval. Er zijn ook relatietherapeuten die een cursus in coaching hebben gevolgd en vanuit deze basis beide partners helpen.

SAMEN EEN NIEUWE START MAKEN
Een vaak gehoorde wens van stellen die een relatietherapeut inschakelen is om samen een nieuwe start te maken. Relatietherapeuten bieden hierin begeleiding. Zij kijken waar en waarom de relatie is vastgelopen en hoe deze relatie hersteld kan worden. Ook focussen relatietherapeuten zich op zaken waarop de relatie in de toekomst vast kan lopen. De oorzaken hiervan zijn vaak velerlei. Denk aan stress, ingrijpende levensgebeurtenissen en andere zaken. Hierdoor kan het aantal raakvlakken in een relatie verminderen waarmee de relatie onder druk komt te staan.

WANNEER EEN RELATIETHERAPEUT INSCHAKELEN?
Zodra een relatie is vastgelopen, is het raadzaam een relatietherapeut te raadplegen. Vooral wanneer stellen er zelf niet meer uitkomen. Bijvoorbeeld omdat er sprake is van ontrouw, of omdat de partners uit elkaar gegroeid zijn. Relatietherapeuten verdiepen zich niet alleen in de relatie zelf, maar ook in de karaktereigenschappen van de betreffende partners. Door hierin inzicht te verschaffen, kan er structureel aan verbetering worden gewerkt. Communicatieproblemen kunnen zo doorbroken worden en ook draagt een relatietherapeut methoden aan die hierbij gebruikt kunnen worden.

Wilt u ook een relatietherapeut inschakelen? Vraag dan 3 tot 4 offertes op en vind zo de relatietherapeut die perfect bij u past.
Lees meer...

Wat is relatietherapie?

Op het moment dat u lijkt te zijn vastgelopen in uw relatie kunt u een relatietherapeut in de arm nemen. Maar wat is relatietherapie eigenlijk? Relatietherapie wordt ook wel systeem- of gezinstherapie genoemd. Het is een therapievorm die als doel heeft de relatie tussen twee partners te verbeteren of de relaties binnen een gezin. Men kiest doorgaans voor relatietherapie als de problemen ernstig zijn en/of wanneer er onvoldoende draagkracht meer is onder één of meerdere gezinsleden. Een relatietherapeut kan u in dergelijke situaties ondersteuning bieden door naar een oplossing te zoeken.

WANNEER IS RELATIETHERAPIE NODIG?
Vaak twijfelen mensen of ze een relatietherapeut moeten inschakelen. Dit komt onder andere doordat er geen eenduidige definitie is van een gezonde relatie. Toch zijn er wel gevoelens die erop kunnen duiden dat relatietherapie gewenst is. Bijvoorbeeld als u zich structureel onbegrepen voelt door uw partner of wanneer u liever alleen bent dan samen. Als u liever uw emoties deelt met een vriend(in) of een familielid in plaats van met uw partner is dit vaak ook een reden om in relatietherapie te gaan. Datzelfde geldt voor als u snel door uw partner geïrriteerd raakt en vaak ruzie heeft.

DE DUUR VAN RELATIETHERAPIE
Hoelang relatietherapie duurt verschilt per situatie en is afhankelijk van meerdere factoren. Onder meer van hoe groot het probleem is, maar ook van hoeveel energie u wilt steken in een oplossing. Daarbij is het belangrijk om een relatietherapeut te kiezen waar u beide – of als gezin – een goed gevoel bij heeft. Om die reden raden wij u aan om altijd meerdere offertes op te vragen van verschillende relatietherapeuten.
Lees meer...

Wat kost een relatietherapeut?

Stel, u besluit om samen met uw partner in relatietherapie te gaan. Of misschien overweegt u gezinstherapie? De vraag die veel mensen hebben is: wat kost een relatietherapeut? Dat is afhankelijk van meerdere factoren. Zo is vooral de duur van de sessie van invloed op de kosten. Voor een sessie van 45 tot 60 minuten betaalt u gemiddeld tussen de € 95,- en € 115,- per sessie. Voor een sessie van 75 tot 90 minuten moet u rekening houden met € 135,- tot € 155,- per sessie.

DUUR VAN EEN SESSIE
Of u een sessie van een uur nodig heeft of een langere sessie van anderhalf uur, is afhankelijk van uw voorkeur. Daarnaast speelt ook het aanbod van de betreffende relatietherapeut een rol en wat hij of zij hierin adviseert. Bij sommige relatietherapeuten krijgt u een korting wanneer u direct meerdere sessies wilt inplannen. Ook bieden veel relatietherapeuten de mogelijkheid om buiten kantoortijden een sessie in te plannen. Vaak betaalt u hiervoor een toeslag bovenop het reguliere tarief. Gemiddeld rekenen relatietherapeuten hiervoor € 20,- extra per sessie.

RELATIETHERAPIE BETAALT ZICHZELF TERUG
Investeren in een relatietherapeut die bij u past betaalt zichzelf terug. Hou er wel rekening mee dat u de kosten doorgaans niet vergoed krijgt door uw zorgverzekering. In sommige gevallen wordt slechts een klein gedeelte van de sessies vergoed. Daarom is het verstandig om circa 3 tot 4 offertes op te vragen bij verschillende relatietherapeuten. Naast de kosten is het daarbij nogmaals belangrijk om te vergelijken met welke relatietherapeut u de beste klik heeft.
Lees meer...

De beste relatietherapeut?

Het vinden van de juiste relatietherapeut is een persoonlijke keuze. Om deze keuze makkelijk te maken hebben we alle informatie die te vinden is over relatietherapeuten voor u op een rijtje gezet. Zodat u eenvoudig kunt kiezen wie de beste relatietherapeut is voor u en uw partner of gezin.

Er zijn in Nederland duizenden relatietherapeuten actief met allemaal hun eigen kenmerken. Bij het bepalen wie de beste relatietherapeut is spelen verschillende factoren:

- Waar zijn ze in gespecialiseerd? Relatietherapie met uw partner of voor ouder en kind?
- Wat is hun achtergrond, opleiding, ervaring? Zijn ze een gecertificeerde relatietherapeut?
- Hebben ze reviews? Hoe veel en op welke sites? Wat wordt er over ze gezegd?
- Is er veel informatie van ze bekend? Op hun website, KvK gegevens, foto’s, social media?

Wij hebben al deze informatie voor u verzameld en op basis daarvan een score berekend voor alle relatietherapeuten in Nederland. Een score die rekening houdt met al deze factoren. En de berekening van die score is voor ieder bedrijf gelijk, dus objectief.

TOP 10 BESTE RELATIETHERAPEUTEN IN UW REGIO
Op basis van deze score, hebben we een top 10 van beste relatietherapeuten per woonplaats gemaakt. Dat bespaart u veel tijd en zoekwerk, want zo kunt u eenvoudig de therapeuten voor uw relatie selecteren die u het meest aanspreken.

Heeft u de relatietherapeut gevonden die bij u past? Vraag dan een offerte aan of plan een kennismakingsgesprek. We raden u aan 3 á 4 relatietherapeuten te benaderen zodat u goed kunt vergelijken en een afgewogen keuze kunt maken voor de relatietherapie.
Lees meer...
Keurmerken & Lidmaatschappen
Nederlands Instituut van Psychologen

Het NIP is met 13.000 leden al meer dan 80 jaar de grootste vereniging van psychologen in Nederland. We zetten ons in voor de psycholoog als professional en voor de psychologie als vak. Dit doen we door de standaard van de professionals hoog te houden en de psychologie stevig op de kaart te zetten.
Lees meer...

European Certificate of Psychotherapy

Het European Certificate of Psychotherapy (ECP) wordt verleend door de European Association for Psychotherapy (EAP). Doel van de EAP is een Europese standaard voor de Psychotherapist European Registered®.
Lees meer...

Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie

De Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie bewaakt en versterkt het vakgebied psychotherapie en de positie van de psychotherapeut. We zijn sinds 1930 dé beroepsvereniging van en voor alle BIG-geregistreerde psychotherapeuten.
Lees meer...

.
Hoe werkt Trustoo?
We brengen je rechtstreeks in contact met de beste relatietherapeuten in je buurt
Kies uit de beste {{nameProviders}}
1.
Kies uit de beste relatietherapeuten
Geen urenlange zoektochten meer. Wij hebben alle informatie al op een rijtje gezet. Kies uit de beste relatietherapeuten actief in Leiden.
Vergelijk en bespaar
2.
Vergelijk en bespaar
Beantwoord enkele vragen over wat je nodig hebt. En vraag binnen één minuut 4 prijsopgaven aan.
Direct contact
3.
Direct contact
Het antwoord van de bedrijven direct in je mailbox. We delen je e-mailadres niet met anderen en we rekenen geen commissie.
Wat anderen zeggen over Trustoo
Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren en te personaliseren. Door het gebruik van deze site, gaat u akkoord met onze cookies.