Vind een top 10 Relatietherapeut in Amsterdam

Vertel ons wat je zoekt en bekijk de top 10 relatietherapeuten bij jou in de buurt

Ik zoek een relatietherapeut voor
Plaats
relatietherapeut.jpg
Betrouwbare lokale bedrijven
Makkelijk en snel geregeld
Bespaar kosten
Direct contact

Relatietherapeuten in Amsterdam

Sorteren op
Resultaat 1-10 van 53 relatietherapeuten in Amsterdam. Het meest complete overzicht. Herstel uw relatie met de beste relatietherapie in uw regio.

In Amsterdam kunt u een relatietherapeut vinden voor het herstellen van uw relatie met uw partner, echtgenoot, ouder of kind. Een goede relatietherapie staat of valt met de persoonlijke kwaliteiten en het vakgebied van de relatietherapeut:

• Koppel of echtpaar: In elke relatie zijn er soms problemen of spanningen. Veel stellen die in relatietherapie gaan, doen dat pas na een periode van problemen. Eigenlijk kunt u voor de meest uiteenlopende problemen terecht bij een relatietherapeut. Denk aan een moeizame seksuele relatie, schoonouders die de relatie onder druk zetten, een buitenechtelijke relatie die aan het licht is gekomen of simpelweg omdat de relatie niet goed verloopt.
• Gezin of ouder-kind: Wanneer conflicten in het gezin niet opgelost lijken te worden kunt u ook terecht bij een therapeut. Denk aan situaties waarbij u het gevoel heeft dat u elkaar niet begrijpt of bij een ingrijpende gebeurtenis zoals ziekte, echtscheiding of verlies. Een andere situatie is die van een samengesteld gezin, waarbij verschillen in opvoeding en zeggenschap over de stiefkinderen een rol spelen. In deze vorm van relatietherapie is het de bedoeling om het samengestelde gezin op de rails te krijgen met een eigen gezinscultuur.
• Individu: Bij relatieproblemen is het ook mogelijk om individueel in therapie te gaan. Bijvoorbeeld als jullie met individuele problemen kampen of moeilijk met elkaar kunnen communiceren. Individuele therapie helpt u om te reflecteren op uw eigen gedachten en gedrag en ondersteunt de zelfontwikkeling. Op deze manier kunt u kijken wat u zelf kunt doen om de relatie te verbeteren. Het komt vaak voor dat de partner na verloop van tijd bereid is een keer mee te komen en er daarna voor kiest alsnog aan relatietherapie deel te nemen.

In Amsterdam hebben wij 53 goede relatietherapeuten gevonden. De therapeuten in Amsterdam hebben een gemiddelde Trustoo-score van een 8.8. Welke specialist u ook kiest, via Trustoo maakt u een goede keuze voor de relatietherapie. We kunnen u ook helpen door direct prijsopgaven aan te vragen bij verschillende relatietherapeuten. Zo kunt u eenvoudig de relatietherapeuten vergelijken en degene kiezen die het beste bij u past.
Lees meer...
83
TOP PRO
1. Caroline Bun Coaching & Healing
Reageert binnen 1 uur
Direct beschikbaar
10,0 (42)

Waarom coaching door ons?

Het maakt niet uit waar je tegenaan loopt. We coachen al 15 jaar klanten uit heel Nederland vanuit het centraal gelegen Bussum ('t Gooi). Bij ons doorbreek je dat wat nodig is, ook dat wat tot nu toe niet is gelukt. Onze uniekheid zit behalve in onze werkwijze, in de compleetheid. We coachen met zijn tweeën, Caroline Bun en Maurice Hirschhaut. We vullen elkaar dermate aan, dat alles aspecten die jij nodig hebt in de coaching aanwezig zijn.

Door onze coaching raak je de ballast kwijt die je in de weg zit en helpen we je je naar jouw unieke zelf. Bevrijd, innerlijke rust en met heldere inzichten kom je uit onze sessies.

Elke sessie is op maat, we doen wat voor jou nodig is. Soms zijn in onze sessies niet alleen woorden nodig, maar werken we ook met speciale door Maurice gecomponeerde muziek. Dit om in het gevoel te werken.

We brengen je terug naar je aangeboren systeem van voelen, zodat je weer op jezelf kunt vertrouwen. Dat geeft levenskracht en wijsheid.

Emotie coaching
We leren je hoe je voortaan het beste met je emoties en gedachten om kunt gaan. Op die manier hou je jezelf schoon. Dus heb je bijvoorbeeld last van stress, spanning, onrust, verdriet, angst of boosheid? We helpen je er vanaf, online of in onze praktijk.
Bovendien ga je weer voelen wat goed voor je is en wat niet. Zo kun je op jezelf vertrouwen en dichtbij jezelf blijven. Het helpt je om met onzekerheden om te gaan en maakt het makkelijker om keuzes te maken.

Burn-out herstel
Onze methode is een uitkomst bij burn-out herstel. Waarom? Deze burn-out behandeling pakt de oorzaak aan van je vermoeidheid. De vermoeidheid die je voelt, komt voor een groot deel door het onderdrukken van onverwerkte emoties en door ondermijnende gedachten. Dat kost immers veel energie. We helpen je deze emoties te verwerken en de ondermijnende gedachten los te laten. Je wordt verlost van deze energievreters. En we leren je natuurlijk ook een nieuwe manier van voelen, denken en leven.

Relatie coaching/Relatie therapie
Als je relatieproblemen hebt, valt het niet mee om dit te doorbreken. Juist omdat in een relatie persoonlijke pijnpunten gemakkelijk aan de oppervlakte komen. Wanneer daar niks mee gebeurt, gaat dit de liefde overschaduwen en ontstaan er snel frustraties. Op het moment dat het niet meer lukt om samen te praten over wat er speelt of als praten geen zin meer lijkt te hebben, is onze relatietherapie, die wordt gegeven in onze praktijk in Bussum of online, precies wat jullie nodig hebben.

Tijdens de sessies zitten we met zijn vieren. Wij, Maurice en Caroline, zijn er voor jullie allebei. We hebben jullie geluk zowel individueel als samen voor ogen. Met jullie onderzoeken we wat er werkelijk speelt. Onze sessies geven helderheid en nieuwe inzichten in wat er binnen jullie relatie aan de hand is. Vervolgens helpen we uiteraard bij wat voor ieder van jullie nodig is om je beter te voelen.
...

Gratis en vrijblijvend
Werkgebied Amsterdam
42 beoordelingen
5
2. Praktijk voor Liefdestherapie
9,2 (4)

Praktijk voor Liefdestherapie is voor iedereen mét en zònder een relatie. Het gaat niet om de vorm, wel om de vraag: “wat heb jij te leren in de liefde?”

Liefdestherapie is een lichaamsgerichte systemische psychotherapeutische vorm van begeleiden. Een mond vol. Het komt neer op:

Ik benader jou vanuit het veld van relaties waarin jij bent opgegroeid. In dit veld heb jij jouw emotionele en relationele dynamieken ontwikkeld. Wanneer je in een intieme relatie stapt, stap je eigenlijk opnieuw in dit veld. Weliswaar anders, we kunnen niet eendimensionaal analyseren. Daar gaat therapie niet over. Maar de imprints in jouw lijf, geven prijs daar waar jouw pijnpunten zich bevinden, daar waar jij als individu iets te leren hebt, iets te ontwikkelen. Jouw partner is hiervoor de beste, maar ook meest pijnlijke spiegel. Met deze achtergrond kom je bij mij de praktijk binnen...

Zelfs als je geen partner bent, ben je wel een deelnemer in het veld van jouw relaties. Daarom begint of eindigt het leren in de liefde NIET in een romantische partnerrelatie, al denken we vaak van wel.

Mijn sessies zijn vanwege hun aard (systemisch en lichaamsgericht) veelal intensieve sessies. Ik zie het als mijn taak om jou te ontmoeten op identiteitsniveau, dit betekent dat het voor mij niet gaat over jouw gedrag of communicatie. Het gaat voor mij wel over: waarom doe je wat je doet? Wat bescherm je? Wat wil je voorkomen? Waar gaat jouw angst over? Waar ligt jouw verlangen?

In mijn ervaring, zowel geleerd van mijn leraren als mijn ervaring nu in mijn eigen praktijk, is een ontmoeting op niveau van identiteit, daar waar jij gevormd bent. de enige lonende manier om werkelijk een andere ervaring te krijgen in je leven en in de liefde. Ergens gaat het over transformatie.

Bel of mail mij gerust om gratis kennis te maken. Ik hoor graag waar jij tegenaan loopt in de liefde. Ik zal reageren met mijn manier van begeleiden, waardoor je kunt proeven aan mij en mijn manier van werken.

Ik kijk naar je uit.

Liefs, Esther Cat

Praktijk voor Liefdestherapie
...

Gratis en vrijblijvend
Werkgebied Amsterdam
4 beoordelingen
2 jaar in bedrijf
2
3. True Insight - Holistische Natuurgeneeskunde en Traumatherapie
8,9 (9)

Mijn naam is Marion Gulpers. Ik ben in 1963 geboren in Heerlen maar heb deze stad verlaten toen ik volwassen werd. Uiteindelijk heb ik mij na een aantal jaren leven en werken in Azië samen met mijn toenmalige echtgenoot in Amstelveen gevestigd waar onze zoon al gauw werd geboren.

Al heel jong was ik mij ervan bewust dat er meer is tussen hemel en aarde. Na een lange spirituele en persoonlijke zoektocht kwam vooral in Azië mijn spirituele ontwikkeling goed op gang door inwijdingen in de Subud meditatie en in Reiki. Ik heb mijn ontwikkeling voortgezet door verschillende opleidingen, cursussen en workshops te gaan volgen op spiritueel, esotherisch, natuurgeneeskundig en psychologisch en therapeutisch gebied.

Spiritualiteit en persoonlijke groei zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik beschouw het als een onderdeel van mijn eigen persoonlijke groei ook voor andere mensen een inspiratie te zijn en hen zo te ondersteunen bij hun eigen, unieke zoektocht.

De moderne praktijk voor natuurgeneeskunde en psychologische begeleiding True Insight heb ik in 2002 opgericht. Enerzijds vanuit mijn wens mijn eigen weg van persoonlijke ontwikkeling voort te zetten en anderzijds om mij doelgericht in te zetten voor de innerlijke groei en holistische heling van anderen. Door mijzelf te blijven ontwikkelen en ook anderen te begeleiden op hun weg naar zelfverwezenlijking en genezing, hoop ik te kunnen bijdragen aan een betere wereld.

Ik heb sinds 1997 jaarlijks opleidingen en trainingen gevolgd die gericht zijn op het begeleiden van mensen die op zoek zijn naar Zelfverwezenlijking en Heling. Mijn interesse gaat vooral uit naar opleidingen waar de Oosterse Wijsheden verbonden worden met de Westerse als hulpmiddel om de oorzaken van klachten op te sporen en te behandelen:

Natuurgeneeskundige Kinesiologie
Reiki
Kirlian Fotografie (Diagnostiek)
Bioresonantie diagnostiek en behandeling
De Helende Reis methode (The Journey, Brandon Bays))
Levend Bloed Analyse
Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut
Conscious Coaching en Visionary Leadership Coaching (Conscious Company)
Integrale Chakra Therapie / Evolutiepsychologie (met als aanvulling voedingsleer en als specialisatie, ‘Kinderen’ en ‘Relaties’)
Medische Basiskennis (HBO nivo)
The Reconnection
Holistische EMDR
The Work (Byron Katie)
EFT
TAT
Geweldloze Communicatie
Mindfulness & Heartfulness
Systemisch Werk / Opstellingswerk
Deeksha
Soul Healing & Soulretrieval
Kadertraining Vrouwenhulpverlening enz.

Bijzonderheden:

Journey Practitioner (therapeut, door Brandons Bays zelf officieel opgeleid en erkend). Zie www.thejourney.com.
Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut
Gecertificeerd voor The Reconnection (level III) en Reconnective Healing (I en II) door dr. Eric Pearl
Evolutiepsycholoog / Integraal Chakra therapeut
Deekshagever
...

Gratis en vrijblijvend
Werkgebied Amsterdam
9 beoordelingen
18 jaar in bedrijf
8
6. Eigen Weg Doel Bewust
Reageert snel
8,6 (10)

Gedurende mijn persoonlijke leven ben ik altijd nieuwsgierig geweest naar wat een mens beweegt, wat mij als mens beweegt. Hoe komt het dat ik op een bepaalde manier reageer op een bepaalde situatie. En hoe kan ik de uitkomst veranderen. Ik ben mij vrij snel bewust geworden van de antwoorden die mijn lichaam mij geeft op verschillende situaties in de buitenwereld maar ook de antwoorden die mijn lichaam mij geeft op de vragen die ik stel.

Ik coach middels de methode De Schilden van je Innerlijke Familie. Superfijn om mee te werken en superinzichtgevend.

Ik geef access bars behandelingen en ga daarbij in contact met het lichaam zodat ik mijn client haarfijn kan aangeven waar de behoefte ligt.

Ik geef tarot consulten, dit zorgt voor bevestiging en een duwtje in de rug zodat de stappen gezet kunnen worden naar een gewenst doel.

Ik verzorg familieopstellingen, dit doe ik met representanten (nu is dat vanzelfsprekend even minder) maar je kunt ook met ankers werken of met woorden, er is zoveel mogelijk. Het wetend veld komt wel met de antwoorden. Een tafelopstelling met poppetjes is ook mogelijk.

Ik ben gediplomeerd intuitief no-nonsense eigenwaarde coach en beschik over meerdere tools die ik kan inzetten om jou te ondersteunen en verder te helpen.

Mijn praktijk in Purmerend heet Het Thuishuis en is een bijzonder fijne plek om te zijn. Het woord zegt het al eigenlijk, je zult je er thuis voelen.

Als je mn website bezoekt kun je meer informatie vinden over wat ik exact te bieden heb, dat kan helpen bij je keuze.

Vanzelfsprekend zijn bij mij ook de maatregelen geldend en kan er binnen mijn praktijk voldoende afstand gehouden worden.

Via de mail ben ik direct bereikbaar en reageer dan ook snel.
Bij mij kun je vrij snel terecht, meestal binnen 2 weken. Heb je echter behoefte om direct in gesprek te gaan dan kunnen we altijd een online afspraak inplannen.
Het is voor mij gebruikelijk om te werken met een intake gesprek van ca 1.5uur waarna we een eventueel behandelplan met elkaar kunnen afspreken.

Mijn tarief voor een intake overleg is €125 ex btw. Je ontvangt daar dan een factuur van. Je kunt mijn diensten niet gedeeltelijk vergoed krijgen. Ik werk wel met verschillende aanbiedingen en een strippenkaartsysteem. Er is veel mogelijk maar het vraagt wel een investering in jezelf.

Je bent van harte welkom.
Martine Hamstra
Eigen Weg Doel Bewust
Praktijk Het Thuishuis te Purmerend
(Je kunt voor de deur gratis parkeren en de bushalte is op 3min loopafstand)
...

Gratis en vrijblijvend
Werkgebied Amsterdam
10 beoordelingen
3 jaar in bedrijf
1
7. Praktijk voor Kindertherapie ‘Ja, Jottem!’
8,5 (8)

Op de website van ˈJa Jottem!ˈ geef ik informatie aan kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 13 jaar en hun ouder(s) over integratieve kindertherapie.

Ook pubers en jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 23 jaar kunnen voor hulp bij mij terecht. Meer informatie vind je op www.jongerentherapiehoofddorp.nl (aan deze website wordt momenteel hard gewerkt)

Het is best een moeilijk begrip. Ik zal op deze website zo duidelijk mogelijk antwoord geven op vragen als:

Wat is integratieve kindertherapie?
Wanneer ga je naar een kindertherapeut?
Wat houdt de behandeling in?
Klik daarvoor in de balk bovenaan deze pagina op Kinderen en/of Ouders.

PrevNext
12345
Het woord JOTTEM
De keuze voor het woord JOTTEM is spontaan ontstaan. Ik zeg zelf regelmatig ˈjottem!ˈ. Bijvoorbeeld wanneer ik iets bijzonders ontdek, iets ga doen waar ik me goed bij voel of iets heel cool vind. Eigenlijk op momenten dat ik lekker in mijn vel zit. Dat ˈjottemgevoelˈ wil ik kinderen zelf laten ontdekken en ervaren. Maar pas op: Het ˈjottemgevoelˈ is besmettelijk. Als kinderen het eenmaal hebben, dan krijgen ouders het automatisch ook!
O ja, ik heb ˈjottemˈ opgezocht in het woordenboek (Van Dale) en de betekenis luidt: ˈuitroep van enthousiasmeˈ. En dat klopt zo met mijn gevoel bij dit woord ☺!

Meer vragen?
Omdat u/je niet voor niets deze website raadpleegt, kan ik me voorstellen dat er misschien meer vragen te binnen schieten. Neem gerust contact met mij op. Dat kan via e-mail en natuurlijk ook telefonisch.
Waar en wanneer ik bereikbaar ben, staat op de pagina ˈContactˈ.
...

Gratis en vrijblijvend
Werkgebied Amsterdam
8 beoordelingen
14 jaar in bedrijf
1
10. De Bosgroep
EFT-Registertherapeut
8,4 (2)

Wij hebben onze werkwijze aangescherpt om verspreiding van het corona-virus zo veel mogelijk te voorkomen. We hebben in onze praktijkruimte voldoende mogelijkheden om veilig face-to-face weer aan de slag te gaan, mits iedereen zich aan de voorschriften blijft houden.

We moeten natuurlijk voorzorgsmaatregelen nemen om de kans op verspreiding van het coronavirus te verkleinen. Zowel u als bezoeker als uw behandelaar zijn verplicht zich hieraan te houden, anders kunnen face-to-face gesprekken helaas niet meer plaatsvinden. Leest u onderstaande maatregelen alstublieft zorgvuldig door.

MAATREGELEN bij face-to-face contact voor de cliënt
Wanneer u of uw behandelaar klachten heeft op het gebied van verkoudheid, hoesten of koorts, gaat een face-to-face gesprek NIET door en wordt de afspraak omgezet in een (beeld-)belafspraak. Er wordt GEEN “no show” gerekend als de face-to-face afspraak korter dan 24 uur van te voren wordt omgezet in (beeld)bellen in verband met griepklachten, verkoudheid of hoesten.
Wanneer u al op de praktijk bent en u blijkt deze klacht(en) te hebben, wordt u verzocht naar huis te gaan en wordt de afspraak ook omgezet in een (beeld)belafspraak (en wordt die afspraak dus korter).
Op de praktijk wordt ten alle tijden 1,5 meter afstand gehouden tot een ander.
We schudden geen handen.
De dranger gaat van de voordeur af, waardoor de deur met een schouder open te duwen is.
De tussendeur staat open, zodat u kunt doorlopen naar de wachtkamer.
U raakt geen deurklinken aan, de behandelaar doet de kamerdeur open en dicht.
Ontsmetten (er staat een apparaat in de hal):
Handen ontsmetten bij binnenkomst.
Nadat de sessie is afgelopen neemt de behandelaar met een weggooi-schoonmaakdoekje de armleuningen van de stoel af en maakt het tafeltje schoon. De volgende cliënt kan nog niet naar binnen als er nog niet is schoon gemaakt. Hierna ontsmet de behandelaar zijn/haar handen.
We bieden u in deze periode géén koffie/thee/water aan.
In de wachtruimte mogen maximaal 4 personen zitten (er zijn stoelen weggehaald).
Iedereen houdt zich aan de routing door het gebouw (linksom naar binnen, rechtsom naar buiten).

We volgen uiteraard nauwlettend de informatie van het RIVM en bekijken per dag wat nodig is om op een verantwoorde manier zorg te leveren en onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen zodat we pieken in de besmettingsgraad kunnen voorkomen. Mochten er wijzigen zijn, dan volgt nadere informatie of aanpassing van het beleid.

...

Gratis en vrijblijvend
Werkgebied Amsterdam
2 beoordelingen
21 jaar in bedrijf
Filters
Relatietherapeut voor
Trustoo score
Afstand
Keurmerken

Wat kost een relatietherapeut?

Een relatietherapeut kost per uur tussen de 100,- en € 130,- Een relatietherapeut mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een relatietherapeut kost heeft ook te maken met wat uw specifieke wensen zijn.

60
100
130
170

Veelgestelde vragen

Wat doet een relatietherapeut?

Wanneer u relatieproblemen heeft, of de relatie met uw partner wilt verbeteren, kunt u een relatietherapeut inschakelen. Maar wat doet een relatietherapeut precies? Relatietherapeuten helpen stellen dichter bij elkaar te komen. Dit doen zij door gesprekken te voeren en zo uit te vinden waar de relatie verbeterd kan worden. Soms hebben relatietherapeuten een opleiding in de psychologie gehad, maar dat is niet altijd het geval. Er zijn ook relatietherapeuten die een cursus in coaching hebben gevolgd en vanuit deze basis beide partners helpen.

SAMEN EEN NIEUWE START MAKEN
Een vaak gehoorde wens van stellen die een relatietherapeut inschakelen is om samen een nieuwe start te maken. Relatietherapeuten bieden hierin begeleiding. Zij kijken waar en waarom de relatie is vastgelopen en hoe deze relatie hersteld kan worden. Ook focussen relatietherapeuten zich op zaken waarop de relatie in de toekomst vast kan lopen. De oorzaken hiervan zijn vaak velerlei. Denk aan stress, ingrijpende levensgebeurtenissen en andere zaken. Hierdoor kan het aantal raakvlakken in een relatie verminderen waarmee de relatie onder druk komt te staan.

WANNEER EEN RELATIETHERAPEUT INSCHAKELEN?
Zodra een relatie is vastgelopen, is het raadzaam een relatietherapeut te raadplegen. Vooral wanneer stellen er zelf niet meer uitkomen. Bijvoorbeeld omdat er sprake is van ontrouw, of omdat de partners uit elkaar gegroeid zijn. Relatietherapeuten verdiepen zich niet alleen in de relatie zelf, maar ook in de karaktereigenschappen van de betreffende partners. Door hierin inzicht te verschaffen, kan er structureel aan verbetering worden gewerkt. Communicatieproblemen kunnen zo doorbroken worden en ook draagt een relatietherapeut methoden aan die hierbij gebruikt kunnen worden.

Wilt u ook een relatietherapeut inschakelen? Vraag dan 3 tot 4 offertes op en vind zo de relatietherapeut die perfect bij u past.
Lees meer...

Wat is relatietherapie?

Op het moment dat u lijkt te zijn vastgelopen in uw relatie kunt u een relatietherapeut in de arm nemen. Maar wat is relatietherapie eigenlijk? Relatietherapie wordt ook wel systeem- of gezinstherapie genoemd. Het is een therapievorm die als doel heeft de relatie tussen twee partners te verbeteren of de relaties binnen een gezin. Men kiest doorgaans voor relatietherapie als de problemen ernstig zijn en/of wanneer er onvoldoende draagkracht meer is onder één of meerdere gezinsleden. Een relatietherapeut kan u in dergelijke situaties ondersteuning bieden door naar een oplossing te zoeken.

WANNEER IS RELATIETHERAPIE NODIG?
Vaak twijfelen mensen of ze een relatietherapeut moeten inschakelen. Dit komt onder andere doordat er geen eenduidige definitie is van een gezonde relatie. Toch zijn er wel gevoelens die erop kunnen duiden dat relatietherapie gewenst is. Bijvoorbeeld als u zich structureel onbegrepen voelt door uw partner of wanneer u liever alleen bent dan samen. Als u liever uw emoties deelt met een vriend(in) of een familielid in plaats van met uw partner is dit vaak ook een reden om in relatietherapie te gaan. Datzelfde geldt voor als u snel door uw partner geïrriteerd raakt en vaak ruzie heeft.

DE DUUR VAN RELATIETHERAPIE
Hoelang relatietherapie duurt verschilt per situatie en is afhankelijk van meerdere factoren. Onder meer van hoe groot het probleem is, maar ook van hoeveel energie u wilt steken in een oplossing. Daarbij is het belangrijk om een relatietherapeut te kiezen waar u beide – of als gezin – een goed gevoel bij heeft. Om die reden raden wij u aan om altijd meerdere offertes op te vragen van verschillende relatietherapeuten.
Lees meer...

Wat kost een relatietherapeut?

Stel, u besluit om samen met uw partner in relatietherapie te gaan. Of misschien overweegt u gezinstherapie? De vraag die veel mensen hebben is: wat kost een relatietherapeut? Dat is afhankelijk van meerdere factoren. Zo is vooral de duur van de sessie van invloed op de kosten. Voor een sessie van 45 tot 60 minuten betaalt u gemiddeld tussen de € 95,- en € 115,- per sessie. Voor een sessie van 75 tot 90 minuten moet u rekening houden met € 135,- tot € 155,- per sessie.

DUUR VAN EEN SESSIE
Of u een sessie van een uur nodig heeft of een langere sessie van anderhalf uur, is afhankelijk van uw voorkeur. Daarnaast speelt ook het aanbod van de betreffende relatietherapeut een rol en wat hij of zij hierin adviseert. Bij sommige relatietherapeuten krijgt u een korting wanneer u direct meerdere sessies wilt inplannen. Ook bieden veel relatietherapeuten de mogelijkheid om buiten kantoortijden een sessie in te plannen. Vaak betaalt u hiervoor een toeslag bovenop het reguliere tarief. Gemiddeld rekenen relatietherapeuten hiervoor € 20,- extra per sessie.

RELATIETHERAPIE BETAALT ZICHZELF TERUG
Investeren in een relatietherapeut die bij u past betaalt zichzelf terug. Hou er wel rekening mee dat u de kosten doorgaans niet vergoed krijgt door uw zorgverzekering. In sommige gevallen wordt slechts een klein gedeelte van de sessies vergoed. Daarom is het verstandig om circa 3 tot 4 offertes op te vragen bij verschillende relatietherapeuten. Naast de kosten is het daarbij nogmaals belangrijk om te vergelijken met welke relatietherapeut u de beste klik heeft.
Lees meer...

De beste relatietherapeut?

Het vinden van de juiste relatietherapeut is een persoonlijke keuze. Om deze keuze makkelijk te maken hebben we alle informatie die te vinden is over relatietherapeuten voor u op een rijtje gezet. Zodat u eenvoudig kunt kiezen wie de beste relatietherapeut is voor u en uw partner of gezin.

Er zijn in Nederland duizenden relatietherapeuten actief met allemaal hun eigen kenmerken. Bij het bepalen wie de beste relatietherapeut is spelen verschillende factoren:

- Waar zijn ze in gespecialiseerd? Relatietherapie met uw partner of voor ouder en kind?
- Wat is hun achtergrond, opleiding, ervaring? Zijn ze een gecertificeerde relatietherapeut?
- Hebben ze reviews? Hoe veel en op welke sites? Wat wordt er over ze gezegd?
- Is er veel informatie van ze bekend? Op hun website, KvK gegevens, foto’s, social media?

Wij hebben al deze informatie voor u verzameld en op basis daarvan een score berekend voor alle relatietherapeuten in Nederland. Een score die rekening houdt met al deze factoren. En de berekening van die score is voor ieder bedrijf gelijk, dus objectief.

TOP 10 BESTE RELATIETHERAPEUTEN IN UW REGIO
Op basis van deze score, hebben we een top 10 van beste relatietherapeuten per woonplaats gemaakt. Dat bespaart u veel tijd en zoekwerk, want zo kunt u eenvoudig de therapeuten voor uw relatie selecteren die u het meest aanspreken.

Heeft u de relatietherapeut gevonden die bij u past? Vraag dan een offerte aan of plan een kennismakingsgesprek. We raden u aan 3 á 4 relatietherapeuten te benaderen zodat u goed kunt vergelijken en een afgewogen keuze kunt maken voor de relatietherapie.
Lees meer...
Keurmerken & Lidmaatschappen
Nederlands Instituut van Psychologen

Het NIP is met 13.000 leden al meer dan 80 jaar de grootste vereniging van psychologen in Nederland. We zetten ons in voor de psycholoog als professional en voor de psychologie als vak. Dit doen we door de standaard van de professionals hoog te houden en de psychologie stevig op de kaart te zetten.
Lees meer...

Nederlands Verbond voor Psychologen, Psychotherapeuten en Agogen

Het NVPA is de erkende beroepsvereniging voor psychosociaal therapeuten. We zetten ons in voor onze leden én voor mensen die op zoek zijn naar psychosociale therapie. Onze therapeuten werken vanuit een professionele, ervaringsgerichte aanpak. Zingeving staat centraal in de therapie.
Lees meer...

Emotionally Focused Therapy

EFT is een relatietherapie, ontwikkeld door dr. Sue Johnson in Canada. Zij heeft jarenlang onderzoek gedaan naar echtparen en heeft gezocht naar een effectieve manier om de verbinding te herstellen of te verbeteren. Inmiddels is EFT de best onderzochte relatietherapie en bewezen effectief.
Lees meer...

European Certificate of Psychotherapy

Het European Certificate of Psychotherapy (ECP) wordt verleend door de European Association for Psychotherapy (EAP). Doel van de EAP is een Europese standaard voor de Psychotherapist European Registered®.
Lees meer...

.
Hoe werkt Trustoo?
We brengen je rechtstreeks in contact met de beste relatietherapeuten in je buurt
Kies uit de beste {{nameProviders}}
1.
Kies uit de beste relatietherapeuten
Geen urenlange zoektochten meer. Wij hebben alle informatie al op een rijtje gezet. Kies uit de beste relatietherapeuten actief in Amsterdam.
Vergelijk en bespaar
2.
Vergelijk en bespaar
Beantwoord enkele vragen over wat je nodig hebt. En vraag binnen één minuut 4 prijsopgaven aan.
Direct contact
3.
Direct contact
Het antwoord van de bedrijven direct in je mailbox. We delen je e-mailadres niet met anderen en we rekenen geen commissie.
Wat anderen zeggen over Trustoo
Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren en te personaliseren. Door het gebruik van deze site, gaat u akkoord met onze cookies.