Vind een top 10 Relatietherapeut in Amsterdam

Vertel ons wat je zoekt en bekijk de top 10 relatietherapeuten bij jou in de buurt

Voor wie zoekt u een relatietherapeut?
Plaats
relatietherapeut.jpg
Betrouwbare lokale bedrijven
Makkelijk en snel geregeld
Bespaar kosten
Direct contact

Relatietherapeuten in Amsterdam

Sorteren op
Resultaat 1-10 van 51 relatietherapeuten in Amsterdam. Het meest complete overzicht. Herstel uw relatie met de beste relatietherapie in uw regio.

In Amsterdam kunt u een relatietherapeut vinden voor het herstellen van uw relatie met uw partner, echtgenoot, ouder of kind. Een goede relatietherapie staat of valt met de persoonlijke kwaliteiten en het vakgebied van de relatietherapeut:

• Koppel of echtpaar: In elke relatie zijn er soms problemen of spanningen. Veel stellen die in relatietherapie gaan, doen dat pas na een periode van problemen. Eigenlijk kunt u voor de meest uiteenlopende problemen terecht bij een relatietherapeut. Denk aan een moeizame seksuele relatie, schoonouders die de relatie onder druk zetten, een buitenechtelijke relatie die aan het licht is gekomen of simpelweg omdat de relatie niet goed verloopt.
• Gezin of ouder-kind: Wanneer conflicten in het gezin niet opgelost lijken te worden kunt u ook terecht bij een therapeut. Denk aan situaties waarbij u het gevoel heeft dat u elkaar niet begrijpt of bij een ingrijpende gebeurtenis zoals ziekte, echtscheiding of verlies. Een andere situatie is die van een samengesteld gezin, waarbij verschillen in opvoeding en zeggenschap over de stiefkinderen een rol spelen. In deze vorm van relatietherapie is het de bedoeling om het samengestelde gezin op de rails te krijgen met een eigen gezinscultuur.
• Individu: Bij relatieproblemen is het ook mogelijk om individueel in therapie te gaan. Bijvoorbeeld als jullie met individuele problemen kampen of moeilijk met elkaar kunnen communiceren. Individuele therapie helpt u om te reflecteren op uw eigen gedachten en gedrag en ondersteunt de zelfontwikkeling. Op deze manier kunt u kijken wat u zelf kunt doen om de relatie te verbeteren. Het komt vaak voor dat de partner na verloop van tijd bereid is een keer mee te komen en er daarna voor kiest alsnog aan relatietherapie deel te nemen.

In Amsterdam hebben wij 51 goede relatietherapeuten gevonden. De therapeuten in Amsterdam hebben een gemiddelde Trustoo-score van een 8.4. Welke specialist u ook kiest, via Trustoo maakt u een goede keuze voor de relatietherapie. We kunnen u ook helpen door direct prijsopgaven aan te vragen bij verschillende relatietherapeuten. Zo kunt u eenvoudig de relatietherapeuten vergelijken en degene kiezen die het beste bij u past.
Lees meer...
1. True Insight - Holistische Natuurgeneeskunde en Traumatherapie
ECP-certificaat
8,6

Mijn naam is Marion Gulpers. Ik ben in 1963 geboren in Heerlen maar heb deze stad verlaten toen ik volwassen werd. Uiteindelijk heb ik mij na een aantal jaren leven en werken in Azië samen met mijn toenmalige echtgenoot in Amstelveen gevestigd waar onze zoon al gauw werd geboren.

Al heel jong was ik mij ervan bewust dat er meer is tussen hemel en aarde. Na een lange spirituele en persoonlijke zoektocht kwam vooral in Azië mijn spirituele ontwikkeling goed op gang door inwijdingen in de Subud meditatie en in Reiki. Ik heb mijn ontwikkeling voortgezet door verschillende opleidingen, cursussen en workshops te gaan volgen op spiritueel, esotherisch, natuurgeneeskundig en psychologisch en therapeutisch gebied.

Spiritualiteit en persoonlijke groei zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik beschouw het als een onderdeel van mijn eigen persoonlijke groei ook voor andere mensen een inspiratie te zijn en hen zo te ondersteunen bij hun eigen, unieke zoektocht.

De moderne praktijk voor natuurgeneeskunde en psychologische begeleiding True Insight heb ik in 2002 opgericht. Enerzijds vanuit mijn wens mijn eigen weg van persoonlijke ontwikkeling voort te zetten en anderzijds om mij doelgericht in te zetten voor de innerlijke groei en holistische heling van anderen. Door mijzelf te blijven ontwikkelen en ook anderen te begeleiden op hun weg naar zelfverwezenlijking en genezing, hoop ik te kunnen bijdragen aan een betere wereld.

Ik heb sinds 1997 jaarlijks opleidingen en trainingen gevolgd die gericht zijn op het begeleiden van mensen die op zoek zijn naar Zelfverwezenlijking en Heling. Mijn interesse gaat vooral uit naar opleidingen waar de Oosterse Wijsheden verbonden worden met de Westerse als hulpmiddel om de oorzaken van klachten op te sporen en te behandelen:

Natuurgeneeskundige Kinesiologie
Reiki
Kirlian Fotografie (Diagnostiek)
Bioresonantie diagnostiek en behandeling
De Helende Reis methode (The Journey, Brandon Bays))
Levend Bloed Analyse
Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut
Conscious Coaching en Visionary Leadership Coaching (Conscious Company)
Integrale Chakra Therapie / Evolutiepsychologie (met als aanvulling voedingsleer en als specialisatie, ‘Kinderen’ en ‘Relaties’)
Medische Basiskennis (HBO nivo)
The Reconnection
Holistische EMDR
The Work (Byron Katie)
EFT
TAT
Geweldloze Communicatie
Mindfulness & Heartfulness
Systemisch Werk / Opstellingswerk
Deeksha
Soul Healing & Soulretrieval
Kadertraining Vrouwenhulpverlening enz.

Bijzonderheden:

Journey Practitioner (therapeut, door Brandons Bays zelf officieel opgeleid en erkend). Zie www.thejourney.com.
Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut
Gecertificeerd voor The Reconnection (level III) en Reconnective Healing (I en II) door dr. Eric Pearl
Evolutiepsycholoog / Integraal Chakra therapeut
Deekshagever
...

Gratis en vrijblijvend
9 beoordelingen
18 jaar in bedrijf
Werkgebied Amsterdam
7. Psycholoog Amsterdam - Hanna van der Zaken
8,4

Wie is psycholoog Hanna van der Zaken? | Psycholoog Amsterdam
Hallo en welkom! Mijn naam is Hanna van der Zaken (1949) en ik ben in 1983 gestart met mijn eigen psychologenpraktijk, een besluit waar ik geen seconde spijt van heb gehad.

Voor het zover was, heb ik eerst andragologie gestudeerd in Amsterdam, een sociale wetenschap die opgebouwd was uit psychologie, sociologie en filosofie. Ik heb de afstudeerrichting hulpverlening en specialisatie psychotherapie (zowel individuele psychotherapie als relatietherapie) gedaan. De studie werd daarna in de jaren '80 om allerlei redenen opgeheven, maar is inmiddels weer op de weg terug.

Ik heb na mijn studie allerlei opleidingen en trainingen gedaan, want ik ben nieuwsgierig en leergierig en ik probeer me zoveel mogelijk te ontwikkelen. Dat heb ik altijd met 2 oogmerken gedaan: omdat ik het vanuit professioneel oogpunt van belang vind, maar ook voor mezelf en mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Zo kan ik u vervolgens ook weer beter helpen. Ook ben ik actief (geweest) als docent en supervisor bij diverse opleidingen in Nederland en daarbuiten, bijvoorbeeld bij hypnotherapie-opleiding TranceArt.

Gezien mijn leeftijd en (levens)ervaring kan ik mij een senior noemen, ik ben in staat om op allerlei gebieden mensen hulp te bieden, op zowel individueel als relationeel gebied en ongeacht of het nu om kleine of grotere samenlevingsverbanden gaat. Ik doe dat met goede resultaten en in goede harmonie, en vooral ook met hart en ziel.
...

Gratis en vrijblijvend
3 beoordelingen
16 jaar in bedrijf
Bart de Ligtstraat 88, Amsterdam
8
10. Eigen Weg Doel Bewust
Premium partner van Trustoo
Reageert snel
8,3

Gedurende mijn persoonlijke leven ben ik altijd nieuwsgierig geweest naar wat een mens beweegt, wat mij als mens beweegt. Hoe komt het dat ik op een bepaalde manier reageer op een bepaalde situatie. En hoe kan ik de uitkomst veranderen. Ik ben mij vrij snel bewust geworden van de antwoorden die mijn lichaam mij geeft op verschillende situaties in de buitenwereld maar ook de antwoorden die mijn lichaam mij geeft op de vragen die ik stel.

Ik coach middels de methode De Schilden van je Innerlijke Familie. Superfijn om mee te werken en superinzichtgevend.

Ik geef access bars behandelingen en ga daarbij in contact met het lichaam zodat ik mijn client haarfijn kan aangeven waar de behoefte ligt.

Ik geef tarot consulten, dit zorgt voor bevestiging en een duwtje in de rug zodat de stappen gezet kunnen worden naar een gewenst doel.

Ik verzorg familieopstellingen, dit doe ik met representanten (nu is dat vanzelfsprekend even minder) maar je kunt ook met ankers werken of met woorden, er is zoveel mogelijk. Het wetend veld komt wel met de antwoorden. Een tafelopstelling met poppetjes is ook mogelijk.

Ik ben gediplomeerd intuitief no-nonsense eigenwaarde coach en beschik over meerdere tools die ik kan inzetten om jou te ondersteunen en verder te helpen.

Mijn praktijk in Purmerend heet Het Thuishuis en is een bijzonder fijne plek om te zijn. Het woord zegt het al eigenlijk, je zult je er thuis voelen.

Als je mn website bezoekt kun je meer informatie vinden over wat ik exact te bieden heb, dat kan helpen bij je keuze.

Vanzelfsprekend zijn bij mij ook de maatregelen geldend en kan er binnen mijn praktijk voldoende afstand gehouden worden.

Via de mail ben ik direct bereikbaar en reageer dan ook snel.
Bij mij kun je vrij snel terecht, meestal binnen 2 weken. Heb je echter behoefte om direct in gesprek te gaan dan kunnen we altijd een online afspraak inplannen.
Het is voor mij gebruikelijk om te werken met een intake gesprek van ca 1.5uur waarna we een eventueel behandelplan met elkaar kunnen afspreken.

Mijn tarief voor een intake overleg is €125 ex btw. Je ontvangt daar dan een factuur van. Je kunt mijn diensten niet gedeeltelijk vergoed krijgen. Ik werk wel met verschillende aanbiedingen en een strippenkaartsysteem. Er is veel mogelijk maar het vraagt wel een investering in jezelf.

Je bent van harte welkom.
Martine Hamstra
Eigen Weg Doel Bewust
Praktijk Het Thuishuis te Purmerend
(Je kunt voor de deur gratis parkeren en de bushalte is op 3min loopafstand)
...

Gratis en vrijblijvend
4 beoordelingen
3 jaar in bedrijf
Werkgebied Amsterdam
Filters
Voor wie zoekt u een relatietherapeut?
Trustoo score
Afstand
Keurmerken

Wat kost een relatietherapeut?

Een relatietherapeut kost per uur tussen de 100,- en € 130,- Een relatietherapeut mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een relatietherapeut kost heeft ook te maken met wat uw specifieke wensen zijn.

60
100
130
170

Veelgestelde vragen

Wat doet een relatietherapeut?

Wanneer u relatieproblemen heeft, of de relatie met uw partner wilt verbeteren, kunt u een relatietherapeut inschakelen. Maar wat doet een relatietherapeut precies? Relatietherapeuten helpen stellen dichter bij elkaar te komen. Dit doen zij door gesprekken te voeren en zo uit te vinden waar de relatie verbeterd kan worden. Soms hebben relatietherapeuten een opleiding in de psychologie gehad, maar dat is niet altijd het geval. Er zijn ook relatietherapeuten die een cursus in coaching hebben gevolgd en vanuit deze basis beide partners helpen.

SAMEN EEN NIEUWE START MAKEN
Een vaak gehoorde wens van stellen die een relatietherapeut inschakelen is om samen een nieuwe start te maken. Relatietherapeuten bieden hierin begeleiding. Zij kijken waar en waarom de relatie is vastgelopen en hoe deze relatie hersteld kan worden. Ook focussen relatietherapeuten zich op zaken waarop de relatie in de toekomst vast kan lopen. De oorzaken hiervan zijn vaak velerlei. Denk aan stress, ingrijpende levensgebeurtenissen en andere zaken. Hierdoor kan het aantal raakvlakken in een relatie verminderen waarmee de relatie onder druk komt te staan.

WANNEER EEN RELATIETHERAPEUT INSCHAKELEN?
Zodra een relatie is vastgelopen, is het raadzaam een relatietherapeut te raadplegen. Vooral wanneer stellen er zelf niet meer uitkomen. Bijvoorbeeld omdat er sprake is van ontrouw, of omdat de partners uit elkaar gegroeid zijn. Relatietherapeuten verdiepen zich niet alleen in de relatie zelf, maar ook in de karaktereigenschappen van de betreffende partners. Door hierin inzicht te verschaffen, kan er structureel aan verbetering worden gewerkt. Communicatieproblemen kunnen zo doorbroken worden en ook draagt een relatietherapeut methoden aan die hierbij gebruikt kunnen worden.

Wilt u ook een relatietherapeut inschakelen? Vraag dan 3 tot 4 offertes op en vind zo de relatietherapeut die perfect bij u past.
Lees meer...

Wat is relatietherapie?

Op het moment dat u lijkt te zijn vastgelopen in uw relatie kunt u een relatietherapeut in de arm nemen. Maar wat is relatietherapie eigenlijk? Relatietherapie wordt ook wel systeem- of gezinstherapie genoemd. Het is een therapievorm die als doel heeft de relatie tussen twee partners te verbeteren of de relaties binnen een gezin. Men kiest doorgaans voor relatietherapie als de problemen ernstig zijn en/of wanneer er onvoldoende draagkracht meer is onder één of meerdere gezinsleden. Een relatietherapeut kan u in dergelijke situaties ondersteuning bieden door naar een oplossing te zoeken.

WANNEER IS RELATIETHERAPIE NODIG?
Vaak twijfelen mensen of ze een relatietherapeut moeten inschakelen. Dit komt onder andere doordat er geen eenduidige definitie is van een gezonde relatie. Toch zijn er wel gevoelens die erop kunnen duiden dat relatietherapie gewenst is. Bijvoorbeeld als u zich structureel onbegrepen voelt door uw partner of wanneer u liever alleen bent dan samen. Als u liever uw emoties deelt met een vriend(in) of een familielid in plaats van met uw partner is dit vaak ook een reden om in relatietherapie te gaan. Datzelfde geldt voor als u snel door uw partner geïrriteerd raakt en vaak ruzie heeft.

DE DUUR VAN RELATIETHERAPIE
Hoelang relatietherapie duurt verschilt per situatie en is afhankelijk van meerdere factoren. Onder meer van hoe groot het probleem is, maar ook van hoeveel energie u wilt steken in een oplossing. Daarbij is het belangrijk om een relatietherapeut te kiezen waar u beide – of als gezin – een goed gevoel bij heeft. Om die reden raden wij u aan om altijd meerdere offertes op te vragen van verschillende relatietherapeuten.
Lees meer...

Wat kost een relatietherapeut?

Stel, u besluit om samen met uw partner in relatietherapie te gaan. Of misschien overweegt u gezinstherapie? De vraag die veel mensen hebben is: wat kost een relatietherapeut? Dat is afhankelijk van meerdere factoren. Zo is vooral de duur van de sessie van invloed op de kosten. Voor een sessie van 45 tot 60 minuten betaalt u gemiddeld tussen de € 95,- en € 115,- per sessie. Voor een sessie van 75 tot 90 minuten moet u rekening houden met € 135,- tot € 155,- per sessie.

DUUR VAN EEN SESSIE
Of u een sessie van een uur nodig heeft of een langere sessie van anderhalf uur, is afhankelijk van uw voorkeur. Daarnaast speelt ook het aanbod van de betreffende relatietherapeut een rol en wat hij of zij hierin adviseert. Bij sommige relatietherapeuten krijgt u een korting wanneer u direct meerdere sessies wilt inplannen. Ook bieden veel relatietherapeuten de mogelijkheid om buiten kantoortijden een sessie in te plannen. Vaak betaalt u hiervoor een toeslag bovenop het reguliere tarief. Gemiddeld rekenen relatietherapeuten hiervoor € 20,- extra per sessie.

RELATIETHERAPIE BETAALT ZICHZELF TERUG
Investeren in een relatietherapeut die bij u past betaalt zichzelf terug. Hou er wel rekening mee dat u de kosten doorgaans niet vergoed krijgt door uw zorgverzekering. In sommige gevallen wordt slechts een klein gedeelte van de sessies vergoed. Daarom is het verstandig om circa 3 tot 4 offertes op te vragen bij verschillende relatietherapeuten. Naast de kosten is het daarbij nogmaals belangrijk om te vergelijken met welke relatietherapeut u de beste klik heeft.
Lees meer...
Keurmerken & Lidmaatschappen
Nederlands Instituut van Psychologen

Het NIP is met 13.000 leden al meer dan 80 jaar de grootste vereniging van psychologen in Nederland. We zetten ons in voor de psycholoog als professional en voor de psychologie als vak. Dit doen we door de standaard van de professionals hoog te houden en de psychologie stevig op de kaart te zetten.
Lees meer...

Nederlands Verbond voor Psychologen, Psychotherapeuten en Agogen

Het NVPA is de erkende beroepsvereniging voor psychosociaal therapeuten. We zetten ons in voor onze leden én voor mensen die op zoek zijn naar psychosociale therapie. Onze therapeuten werken vanuit een professionele, ervaringsgerichte aanpak. Zingeving staat centraal in de therapie.
Lees meer...

Emotionally Focused Therapy

EFT is een relatietherapie, ontwikkeld door dr. Sue Johnson in Canada. Zij heeft jarenlang onderzoek gedaan naar echtparen en heeft gezocht naar een effectieve manier om de verbinding te herstellen of te verbeteren. Inmiddels is EFT de best onderzochte relatietherapie en bewezen effectief.
Lees meer...

European Certificate of Psychotherapy

Het European Certificate of Psychotherapy (ECP) wordt verleend door de European Association for Psychotherapy (EAP). Doel van de EAP is een Europese standaard voor de Psychotherapist European Registered®.
Lees meer...

.
Hoe werkt Trustoo?
We brengen je rechtstreeks in contact met de beste relatietherapeuten in je buurt
Kies uit de beste {{nameProviders}}
1.
Kies uit de beste relatietherapeuten
Geen urenlange zoektochten meer. Wij hebben alle informatie al op een rijtje gezet. Kies uit de beste relatietherapeuten actief in Amsterdam.
Vergelijk en bespaar
2.
Vergelijk en bespaar
Beantwoord enkele vragen over wat je nodig hebt. En vraag binnen één minuut 4 prijsopgaven aan.
Direct contact
3.
Direct contact
Het antwoord van de bedrijven direct in je mailbox. We delen je e-mailadres niet met anderen en we rekenen geen commissie.
Wat anderen zeggen over Trustoo
Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren en te personaliseren. Door het gebruik van deze site, gaat u akkoord met onze cookies.