Vind een Top 10 Boekhouder in Opmeer

Selecteer de dienst die je nodig hebt
Uitstekend | 2063 reviews
Uitstekend
2063 reviews op

Boekhouders in Opmeer vergelijken

Bekijk de top 10 boekhouders in Opmeer met in totaal 37516 reviews en een gemiddelde Trustoo-score van 8.6. Bekijk, vergelijk & bespaar.

filter_listFilters
Sorteren op

Boekhouder voor

Rechtsvorm

Afstand

Trustoo score

Keurmerken

...
Top10AggregateReviewSection

Vind de beste boekhouders in Nederland met Trustoo

Sta jij op het punt om jouw administratie te verbeteren van jouw bedrijf in in Opmeer en kan je daar wat hulp bij gebruiken? Ontdek de beste boekhouders in in Opmeer die voor jou klaar staan om jouw financiële doelen te bereiken. Of je nu hulp nodig hebt bij de boekhouding van je onderneming, belastingaangifte of financiële planning. Via Trustoo vind je gemakkelijk de beste boekhouders uit in Opmeer.

Wij hebben zorgvuldig een top 10 voor je samengesteld van de boekhouders in in Opmeer. Deze boekhouders hebben een gemiddelde Trustoo Score van 8.8 die we hebben gebaseerd op hun expertise, opleiding en de 1000+ klantenbeoordelingen vanuit verschillende bronnen. Of je nu een boekhouder zoekt in het bruisende centrum of een van de rustige buitenwijken, zoals Benoordenhout, vraag vandaag nog via Trustoo vier offertes aan en vergelijk welke boekhouder het beste bij jouw bedrijf en budget past.

Wat is een boekhouder? Ontdek de wereld van boekhouding

Een boekhouder uit in Opmeer houdt zich bezig met het nauwkeurig bijhouden en beheren van financiële gegevens. Een professionele boekhouder in in Opmeer kan je helpen met taken als:

  • het opstellen van financiële rapporten;
  • het bijhouden van inkomsten en uitgaven;
  • belastingaangiften;
  • de salarisadministratie.

Naast de administratieve taken kan een boekhouder ook strategisch advies bieden om de financiële gezondheid van je onderneming te verbeteren. Een goede boekhouder uit in Opmeer zorgt ervoor dat je altijd inzicht hebt in je financiële situatie en helpt je om weloverwogen beslissingen te nemen.

De voordelen van een boekhouder in in Opmeer

Ook al kan je in veel gevallen zelf je boekhouding bijhouden, toch is het inhuren van een boekhouder uit in Opmeer de moeite waard. Zo biedt een goede boekhouder je meerdere voordelen:

Tijdbesparing: Door een boekhouder uit in Opmeer in te schakelen, kan je veel tijd besparen. Zeker als je zelf niet bekend bent met boekhouding. Een boekhouder in in Opmeer kan de administratie van je overnemen, zodat jij je kunt richten op andere aspecten van je bedrijf.

Kwaliteit: Een fout in de administratie kan grote gevolgen hebben, zoals een boete van de Belastingdienst. Een boekhouder in in Opmeer heeft de kennis en ervaring om dit te voorkomen. Zo hebben ze uitgebreide kennis van financiële regelgeving en boekhoudprincipes.

Ervaring: De boekhouders in in Opmeer hebben vaak al vele jaren ervaring en kunnen je voorzien van waardevol advies dat specifiek is afgestemd op jouw bedrijf en situatie. Dit geeft je zekerheid dat jouw financiën in goede handen zijn.

Inzicht in financiën: Een boekhouder kan je een duidelijk overzicht geven van je inkomsten en uitgaven. Dit kan je helpen bij het maken van financiële beslissingen. Ook zijn boekhouders in in Opmeer op de hoogte van de laatste belastingregels en kan je adviseren over mogelijke belastingvoordelen.

Welke diensten biedt een boekhouder? Ontdek de mogelijkheden

Een boekhouder kan verschillende diensten aanbieden, afhankelijk van je behoeften. Hier zijn enkele diensten die een boekhouder kan bieden:

Administratie: Hieronder valt het bijhouden van de dagelijkse administratie, zoals het verwerken van facturen en banktransacties.

Dit zorgt ervoor dat jouw financiële administratie altijd actueel en correct is.

Belastingaangifte: Het doen van verschillende soorten belastingaangifte, zoals inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting en btw-aangifte.

Een boekhouder uit in Opmeer zorgt ervoor dat alle relevante transacties correct zijn verwerkt en de aangifte tijdig wordt ingediend.

Jaarrekening: Het opstellen van de jaarrekening, een overzicht van de financiële situatie van je bedrijf aan het einde van het jaar.

Vaak is dit verplicht voor bedrijven en belangrijk voor het inzicht in je financiële situatie. Door een boekhouder in te schakelen bespaar je tijd en ben je zeker dat dit foutloos en nauwkeurig gebeurt.

Salarisadministratie: Het verwerken van de salarissen van werknemers, inclusief de aangifte loonheffingen.

Door je salarisadministratie door een boekhouder uit in Opmeer te laten doen, bespaar je veel tijd zodat je je op andere prioriteiten kunt richten.

Advies: Het geven van advies over financiële zaken, zoals belastingvoordelen, kostenbesparingen en investeringen.

Wanneer een boekhouder inschakelen en geen accountant?

Hoewel ‘boekhouder’ en ‘accountant’ vaak door elkaar worden gebruikt, zijn er belangrijke verschillen tussen de twee. Een boekhouder houdt zich bezig met het dagelijkse financiële beheer, zoals:

  • het bijhouden van transacties;
  • opstellen van facturen;
  • beheren van debiteuren en crediteuren.

Zo zorgt een boekhouder voor actuele en accurate administratie. Het werk van een account gaat verder dan deze taken en houdt zich bezig met:

  • analyseren en interpreteren van financiële gegevens;
  • prognoses;
  • het geven van strategisch advies.

Accountants in in Opmeer hebben een hogere opleiding en staan ingeschreven bij de NBA (de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants). Hiermee zijn accountants in staat om complexere problemen op te pakken. Voor kleine tot middelgrote bedrijven en je dagelijkse administratieve taken schakel je een boekhouder uit in Opmeer in.

Door de juiste professional in te schakelen via Trustoo, zijn je financiële zaken in goede handen en is de groei en stabiliteit van je bedrijf goed ondersteund.

Hoe vind je een goede boekhouder? Volg deze stappen

Bij Trustoo begrijpen we hoe belangrijk het is om een betrouwbare boekhouder te vinden die aan jouw specifieke behoeften voldoet. Daarom hebben wij een top 10 voor jou samengesteld van de beste boekhouders in in Opmeer. Onze lijst is gebaseerd op 1000+ reviews van tevreden klanten, zodat je zeker weet dat je in goede handen bent. Met een betrouwbare en deskundige boekhouder aan je zijde kun jij je focussen op wat echt belangrijk is.

Vraag vandaag nog via Trustoo vier offertes aan bij verschillende boekhouders in in Opmeer. Vergelijk de verschillende diensten, beoordelingen en tarieven van boekhouders om de beste keuze te maken voor jouw wensen en budget. Of je nu een kleine ondernemer bent die net begint of een gevestigde onderneming runt, Trustoo helpt je graag verder om de perfecte boekhouder te vinden.

Hoe het werkt

Op zoek naar de meest geschikte boekhouder voor jouw opdracht? Bij Trustoo vraag je gratis en vrijblijvend voorstellen op bij de beste boekhouders in Opmeer.

De beste {nameProviders} {inCity}

De beste boekhouders in Opmeer

We laten de beste boekhouders zien die actief zijn in Opmeer. Filter op het juiste specialisme en kies zelf welke boekhouder jou het meeste aanspreekt.

Bekijk de beste bedrijven in je buurt

Beschrijf je opdracht

Laat met enkele klikken weten wat je zoekt. Je verstuurt de opdracht veilig, direct en gratis naar maximaal 4 uitgekozen boekhouders.

Vergelijk prijzen

Vergelijk prijzen

Ontvang prijsopgaven van de boekhouders die je het meest aanspreken. De meeste boekhouders reageren binnen 24 uur. Vind de beste boekhouder met de beste prijs.

Laat de opdracht uitvoeren

Laat de opdracht uitvoeren

Kies de beste boekhouder voor jouw opdracht. Tevreden? Schrijf een review zodat we ook bezoekers na jou het beste advies kunnen geven.

Wat kost een boekhouder in Opmeer?

Een boekhouder kost per uur tussen de Een boekhouder mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een boekhouder kost heeft ook te maken met wat jouw specifieke wensen zijn.

Veelgestelde vragen

Zit je met vragen over boekhouders in Opmeer of wil je meer informatie over hun diensten? Bij Trustoo staan we klaar om je te helpen. Hieronder vind je de antwoorden op de meestgestelde vragen over boekhouders die via ons platform hun diensten aanbieden.

Hoe kies ik een betrouwbare boekhouder?

Vind een betrouwbare en betaalbare boekhouder op basis van:

  • Specialisme – zoals volledige boekhouding in Opmeer) of aangifte personenbelasting.
  • Ervaring – jaren werkervaring binnen boekhouding.
  • Reviews – wij hebben alle reviews die te vinden zijn per boekhouder verzameld.
  • Vergelijk prijzen – eenvoudig prijsopgaven vergelijken van betrouwbare boekhouders in Opmeer.

Vergelijk direct de beste boekhouders uit Opmeer

De beste boekhouder in Opmeer?

Wij hebben alle informatie die te vinden is over boekhouders in Opmeer voor u op een rijtje gezet. Zodat u eenvoudig kunt kiezen wat het beste boekhoudkantoor is voor uw situatie en in uw regio.
Er zijn in Nederland duizenden boekhoudkantoren met allemaal hun eigen kenmerken. Bij het bepalen wie de beste is spelen verschillende factoren:

- Welke specialisatie; ZZP? inkomstenbelasting? Salarisadministratie? Accountancy?
- Wat is hun achtergrond, opleiding, ervaring? Zijn ze gecertificeerd?
- Hebben ze reviews? Hoe veel en op welke sites? Wat wordt er gezegd?
- Is er veel informatie van ze bekend? Website, KvK, foto’s, social media?

Wij hebben al deze informatie voor u verzameld en op basis daarvan een score berekend voor alle boekhouders in Nederland. Een score die rekening houdt met al deze factoren. En de berekening van die score is voor ieder bedrijf gelijk, dus objectief.

TOP 10 BESTE BOEKHOUDERS IN Opmeer
Op basis van deze score, hebben we een top 10 van beste boekhouders per woonplaats gemaakt. Dat bespaart u veel tijd en zoekwerk, want zo kunt u eenvoudig de boekhouders selecteren die u het meest aanspreken.

Heeft u een boekhouder gevonden die bij u past? Vraag dan een offerte aan of plan een kennismakingsgesprek. We raden u aan 3 á 4 boekhouders die u aanspreken te benaderen zodat u goed kunt vergelijken en een afgewogen keuze kunt maken.

Wat kost een zzp boekhouder in Opmeer?

De meeste mensen en bedrijven houden zich dagelijks met heel andere dingen bezig dan boekhouden. Toch is het belangrijk dat je de financiële administratie op orde hebt, de juiste boekingen doet en het boekjaar correct afsluit. Boekhouders kunnen je daarbij helpen, maar wat kost een boekhouder? Dit is deels afhankelijk van jouw specifieke wensen. Daarnaast mag een boekhouder zelf de tarieven bepalen. Doorgaans kost een boekhouder tussen de € 40,- en € 120,- per uur.

Specifieke wensen boekhouder

Wat een boekhouder precies doet kan per onderneming (of persoon) verschillen. Zo factureren veel ondernemers zelf, maar wordt de administratie aan een boekhouder uitbesteed. De mate waarin dit gebeurt is afhankelijk van jouw specifieke wensen. Moet de boekhouder bijvoorbeeld maandelijks je financiële transacties controleren en bijhouden of eens per jaar? Daarnaast kun je een boekhouder inschakelen om de financiële verslagen over bepaalde periodes samen te stellen. Dan moet je onder andere denken aan het jaarverslag of de jaarrekening. De manier waarop je de gegevens aan je boekhouder verstrekt, heeft ook invloed op de kosten.

Gegevensverstrekking

Als je de gegevens rondom je administratie in een softwareprogramma hebt staan, dan beïnvloedt dit het tarief van je boekhouder. Want als je de gegevens niet digitaal kunt aanleveren, dan is de boekhouder extra tijd kwijt aan het uitzoeken van al je papieren documenten. Het is daarom de overweging waard om te investeren in eenvoudige administratiesoftware. Ook is het raadzaam om meerdere offertes op te vragen voordat je een boekhouder voor je administratie kiest. Je kunt dan vergelijken bij welke boekhouder een eventuele investering in administratiesoftware het meest loont. We hebben de beste boekhouders in Opmeer al voor je op een rijtje gezet. En je kunt binnen één minuut veilig en eenvoudig vier prijsopgaven opvragen van de boekhouders die je aanspreken.

Wat doet een administratiekantoor?

Een administratiekantoor verzorgt de boekhouding van bedrijven of zelfstandigen/particulieren. Met de boekhouding wordt de financiële administratie bedoeld. Boekhouden is het verwerken van jouw financiële handelen, zoals de opbrengsten, kosten, schulden en/of bezittingen van je bedrijf of jijzelf. Een goede boekhouder kan zorgdragen voor de gehele financiële administratie en heeft veel fiscale kennis. Door op de hoogte te zijn van de meest recente kennis, kan de boekhouder de financiële voordelen zo goed mogelijk benutten. De boekhouder heeft een uitgebreid pakket aan mogelijke diensten. Zo stelt de boekhouder financiële rapportages op, regelt de salarisadministratie en zorgt ervoor dat de belastingaangiftes op tijd ingediend worden.

Wettelijk verplicht

Elk bedrijf is wettelijk verplicht om een financiële administratie te voeren met een bewaartermijn van zeven jaar. Voor particulieren geldt geen wettelijke bewaarplicht. Maar vanwege naheffingen door de belastingdienst is het verstandig om je administratie vijf jaar te bewaren. Een boekhouder kan dus verschillende diensten uitvoeren. Zo houd je meer tijd over (om te besteden aan je bedrijf), weet je zeker dat de financiële cijfers kloppen, en hoef je niet meer te stressen over financiële deadlines of bewaartermijnen.

Financieel advies

Wanneer je een eigen bedrijf of een groot vermogen hebt, is het verstandig om regelmatig financieel advies in te winnen. Hoewel het niet de hoofdtaak van de boekhouder is, kan de boekhouder vaak wel financieel advies geven. Zo kan er door de boekhouder meegedacht worden en advies gegeven worden op zaken als subsidies, investeringen of andere kerncijfers. We hebben de beste boekhouders in Opmeer al voor je op een rijtje gezet. En je kunt binnen één minuut veilig en eenvoudig vier prijsopgaven opvragen van de boekhouders die je aanspreken.

Wat kost een boekhouder voor zzp?

Zelfstandige ondernemers kiezen er vaak voor om hun administratie uit te besteden, maar wat kost een boekhouder voor zelfstandigen? Dit is afhankelijk van de mate waarin je als zelfstandige gebruik wilt maken van de diensten van een boekhouder. Daarnaast spelen ook specifieke wensen een rol en datzelfde geldt voor de manier waarop je je gegevens aanlevert. Het is daarom verstandig om vooraf drie of vier offertes op te vragen. Zo kun je eenvoudig kiezen welke boekhouder het beste past bij jouw situatie past.

Maandelijks of jaarlijks

Een van de eerste keuzes die je als zelfstandige ondernemer moet maken is hoe vaak je de diensten van een boekhouder wilt inzetten. Wil je bijvoorbeeld dat de boekhouder maandelijks je financiële transacties controleert of is jaarlijks voldoende? Wat je voorkeur ook heeft, het is onverstandig om op een boekhouder te besparen. € 100,- meer of minder zal waarschijnlijk een beperkte invloed hebben op de kosten. Je moet als zelfstandige rekening houden met een bedrag tussen de € 79,- en € 92,- als je maandelijks een beroep doet op een boekhouder.

Financiële sparringspartner

Je kunt een boekhouder voor meer zaken gebruiken dan alleen de financiële administratie. Hij of zij kan ook je financiële sparringpartner zijn. Zo voorzien de meeste boekhouders een zelfstandige van advies op het gebied van financiële zaken, belastingen, verzekeringen, contracten en ga zo maar door. De kosten heb je dus snel terugverdiend. Het is daarom belangrijk een goede afweging te maken voordat je met een boekhouder in zee gaat. Daarom kunt je het beste drie of vier offertes opvragen en daar de juiste keuze uit maken.

Wat kost een administratiekantoor voor belastingaangifte?

Veel particulieren en eenmanszaken kiezen ervoor om de aangifte van de belasting aan een boekhouder of administratiekantoor over te laten. De reden hiervoor is dat boekhouders veel beter op de hoogte zijn van belastingvoordelen en aftrekposten. Daardoor wegen de kosten van een boekhouder vaak op tegen de opbrengsten. Maar wat kost belastingaangifte door een boekhouder nu eigenlijk? Dit verschilt onder meer of je als particulier gebruikmaakt van een boekhouder of bijvoorbeeld als zzp'er.

Meerdere offertes opvragen

Zowel als particulieren als eenmanszaken kunnen de kosten voor belastingaangifte beperken. Bijvoorbeeld door bepaalde zaken zelf te regelen, door te onderhandelen over het tarief of door meerdere offertes op te vragen. Ervaring leert dat je door drie of vier offertes op te vragen een uitstekende keuze kunt maken. Doorgaans ben je als particulier een bedrag kwijt van onder de € 150,-. De gemiddelde kosten die je als zzp’er betaalt, liggen een stuk hoger. Dan moeten er immers ook jaarstukken opgemaakt worden. Denk dan aan een gemiddeld bedrag van € 1.000,- per jaar.

De rol van een administratiekantoor

Mogelijk vind je dit een fors bedrag, maar in de meeste gevallen verdient je boekhouder zichzelf terug. Soms zelfs in veelvoud. Zo is een goede boekhouder op de hoogte van alle relevante belastingregels. Daardoor weet hij of zij het maximale uit je belastingaangifte te halen. Zo voorkom je dat je een aftrekpost mist of belastingvoordelen over het hoofd ziet. Dit kan al snel honderden en soms wel duizenden euro’s opleveren.

Wat kost een boekhouder voor salarisadministratie?

Stel, je bedrijf groeit en je gaat personeel aannemen. Je krijgt dan te maken met het uitbetalen van salarissen en een complexere boekhouding. Je moet elke maand loonaangifte doen en loonheffingen afdragen aan de Belastingdienst. Veel ondernemers kiezen er daarom voor om een boekhouder in te schakelen. Hij of zij weet als geen ander wat hiervan de regels zijn en hoe de boekhouding onderhouden moet worden. Maar wat zijn de kosten van loonadministratie precies?

Loonadministratie: de werkzaamheden

Voorbeelden van onderdelen van de loonadministratie zijn bruto- en nettoloonberekeningen maken, jaaropgaven opstellen en aangiftes loonheffingen indienen. Tegelijkertijd moet je op de hoogte blijven van alle veranderingen rondom de fiscale en sociale wet- en regelgeving. Deze veranderen namelijk voortdurend. Naast dat de loonadministratie vrij ingewikkeld is, kan dit dus ook zeer tijdrovend zijn. Elke maand weer moet je tijd vrijmaken voor deze activiteit, tenzij je een goede boekhouder inschakelt. Hij of zij is op de hoogte van de meest actuele wet- en regelgeving en weet hoe de loonadministratie correct uitgevoerd moet worden.

De kosten voor een boekhouder

Het bedrag dat je als ondernemer kwijt bent aan een boekhouder varieert. Zo kun je ervoor kiezen om de complete loonadministratie uit te besteden of een deel hiervan. Wat je voorkeur ook heeft: de meeste boekhouders hanteren heel betaalbare tarieven. Doorgaans betaal je een vast tarief per medewerker of loonstrook. Dit tarief ligt tussen de € 5,- en € 12,50 per maand. Sommige boekhouders bieden daarbij staffelkorting. Om deze reden doe je er verstandig aan om altijd drie of vier offertes op te vragen voordat je een boekhouder in de arm neemt.

Wat is het verschil tussen een boekhouder en een accountant?

Soms worden de woorden ‘boekhouder’ en ‘accountant’ door elkaar gebruikt. Hier zit echter een belangrijk verschil tussen, maar wat is het verschil tussen een boekhouder en een accountant precies? Dit verschil begint al bij de titel. De titel van ‘boekhouder’ is geen beschermde titel en de titel van ‘accountant’ is dit wel. Verder wordt er bij de accountantstitel onderscheid gemaakt tussen een AA-accountant (Account-Administratieconsulent) en een RA (Registeraccountant).

Aansprakelijkheid

Een ander verschil tussen boekhouders en accountants is de aansprakelijkheid. Zo hoeft een boekhouder zich niet verplicht te verzekeren tegen foutief uitgevoerde werkzaamheden of foutief gegeven adviezen. Een account daarentegen is bij wet verplicht om een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Je hebt daardoor betere bescherming bij eventuele schade door foutieve werkzaamheden of foutief advies. Logischerwijs vindt je dit verschil in aansprakelijkheid terug in de tarieven.

Verschillende werkzaamheden

Meestal liggen de tarieven van accountants hoger dan die van boekhouders. Dit heeft echter niet alleen te maken met het verschil in aansprakelijkheid, maar ook met het verschil in werkzaamheden. Doorgaans onderhouden boekhouders de boekhouding van particulieren, instellingen en kleinere ondernemingen zoals eenmanszaken. Ook accountants onderhouden de boekhouding maar hebben vaak een meer controlerende rol dan uitvoerende rol. Zij behartigen complexere zaken dan de boekhouder en zijn vaak werkzaam voor grotere ondernemingen. Daarvoor stellen zij onder meer accountantsverklaringen op.

Ongeacht of je een boekhouder nodig hebt of een accountant, is het raadzaam drie of vier offertes op te vragen. Zo weet je zeker dat je ook financieel de juiste keuze maakt.

...