de beste Mediators voor jou
Kies uit +700 top MediatorsKies uit +700 Mediators in Nederland
COVID-19: het contact met bedrijven en de prijsopgave via Trustoo kan online plaatsvinden, Lees meer
1 - 10 van 41 resultaten
IMK Conflictoplossing
Dit bedrijf heeft zijn gegevens gevalideerd
flash_on reageert snel
8,8
place
Werkgebied Haarlem

Conflicten leiden altijd af. Zeker als de mogelijke consequenties van het conflict groot zijn. Of het nu met een partner, een familielid, een zakenpartner of met een leverancier is of een medewerker. Of het over een scheiding, alimentatie, een huurovereenkomst gaat, over de waarde van de onderneming of over een franchisecontract.
De belangrijkste tip in zulke gevallen: Maak je sterk! Ga niet in de weerstand of in de ontkenning. Laat het niet doormodderen of escaleren. Zorg dat je je zaak voor elkaar hebt en laat je helpen door iemand, die je situatie begrijpt, heldere taal spreekt en je van het nodige advies kan voorzien. Iemand, die jou sterker maakt, waardoor je het conflict weer snel achter je kan laten.
Wil je de eerste stap weten voor jouw specifieke situatie, dan kun je vrijblijvend contact opnemen voor een kennismaking.

place
Werkgebied Haarlem
grade34 beoordelingen
timelapse12 jaar in bedrijf
Floor Mediation
Dit bedrijf heeft zijn gegevens gevalideerd
flash_on reageert snel
8,5
place
Werkgebied Haarlem

Mijn naam is Loes Floor.
Ik ben MfN register mediator en full certified ADR ( Family) Mediator, met specialisatie arbeidsmediation en familiemediation. Met de beschermde titel MfN register mediator voldoe ik aan de door de Stichting Kwaliteit Mediators (SKM) vastgestelde vakbekwaamheidseisen. Ik heb Rechten gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Daarnaast heb ik een een 3-jarige Post HBO-opleiding tot coach gevolgd bij Phoenix Opleidingen in Utrecht.
Werkervaring
Zowel als ondernemer, werkgever als werknemer heb ik jarenlange werkervaring opgedaan in de zakelijke dienstverlening en de non-profit sector. Als jurist arbeidsrecht heb ik veelvuldig werkgevers en werknemers bijgestaan, hen geadviseerd en zo nodig voor hen geprocedeerd. Tijdens mijn werk, maar ook onder invloed van mijn coach-opleiding, merkte ik dat de juridische wijze van conflictoplossing en communicatie zijn beperkingen kent.
Keuze voor mediation
Daarom besloot ik me te bekwamen in mediation. Waarom? Vaak worden conflicten al vrij snel uit handen gegeven aan een jurist, waardoor de conflicten meestal verergeren. Dat vind ik een gemiste kans. Mediation lost het gat op tussen het conflict zelf oplossen en het nemen van juridisch stappen. Een groot voordeel van mediation is, dat partijen bij mediation zelf de volledige regie behouden over het proces en de inhoud.

Daarnaast is er bij veel conflicten, naast de juridische aspecten, ook sprake van miscommunicatie, geschonden vertrouwen en verschillende verwachtingen. In mediation komen deze zaken op tafel, anders dan bij de rechter die puur de wet toepast. Vooral voor partijen die na de oplossing van het conflict nog met elkaar te maken hebben, zoals ouders, buren, zakelijke partners, heeft dit een meerwaarde. Daar help ik mijn cliënten als mediator graag bij.

Bij mediation wordt geen enkele oplossing opgelegd. Mocht de mediation niet slagen, dan is de gang naar de rechter nog steeds een optie. Kortom, er is met mediation maar weinig te verliezen terwijl de slagingskans groot is.
Werk als mediator
Als arbeidsmediator sta ik u in alle denkbare arbeidsrechtelijke kwesties bij, zoals ziekte, ontslag, arbeidsvoorwaarden, een verstoorde arbeidsverhouding. Als familiemediator help ik u van A tot Z met uw scheiding. Ik begeleid u bij de communicatie, het opstellen van een ouderschapsplan, het berekenen van de kinderalimentatie en partneralimentatie, het opstellen van een convenant.

Mijn brede interesse, passie en enthousiasme, goede onderhandelingsvaardigheden, ruime (levens) ervaring, gecombineerd met een sterk analytisch en empathisch vermogen, maken mij een uitstekende mediator. Naast mijn werkzaamheden als mediator, verleen ik juridisch arbeidsrechtelijk advies, en ben ik werkzaam als coach. Voorts ben ik vrijwillig buurtbemiddelaar.
Als mediator ben ik werkzaam in de omgeving van Den Haag, Haarlem, Leiden en Hoofddorp.

place
Werkgebied Haarlem
timelapse6 jaar in bedrijf
10% korting op de tarieven via logo_small.svg
Van Wassenaer Wytema Letselschade Advocaten & Mediation
9,4
place
Kleine Houtweg 113, Haarlem

Geertruid van Wassenaer en Evert Wytema zijn twee ervaren advocaten in de letselschadepraktijk. Wij zijn beiden al ruim een kwart eeuw werkzaam in de advocatuur.
Voor ons is elk mens en iedere zaak uniek. Daarom zijn wij niet bang om nieuwe wegen te bewandelen en creatieve oplossingen toe te passen: alles om de specifieke problemen waarin u bent beland zo veel mogelijk te verzachten en uw zaak vlot en met een goed resultaat af te wikkelen.
Wij putten daarbij uit een ruim netwerk van professionals, die wij bij het traject kunnen inschakelen als dat nodig is. U kunt daarbij denken aan arbeidsdeskundigen, medisch adviseurs en rekenkundigen.
Geertruid van Wassenaer en Evert Wytema zijn lid van volgende kwaliteitsverenigingen:
Vereniging van Letselschade Advocaten LSA
LSAH (Letsel Schade Advocaten Haarlem)
ASP (Advocaten voor slachtoffers van personenschade) (Evert Wytema)
PEOPIL (Pan European Organisation of Personal Injury Lawyers)
MfN (Mediaters federatie kwaliteitsregister Nederland) (Geertruid van Wassenaer)

placeKleine Houtweg 113, 2012CE, Haarlem
grade27 beoordelingen
timelapse6 jaar in bedrijf
t Hart Advocatuur & Mediation
Dit bedrijf heeft zijn gegevens gevalideerd
9,0
place
Kennemerplein 20, Haarlem

Ik werk al meer dan 15 jaar als advocaat en meer dan 5 jaar als mediator. Ik hou mij vooral bezig met familiezaken in de meest brede zin. Ik ben lid van de vFAS (de specialisatievereniging voor familierechtadvocaten en mediators).
Mede door mijn ervaring ben ik staat om cliënten in een moeilijke periode goed bij te staan. Daarmee is er snel rust. Ik ben praktisch ingesteld en kijk breder mee dan alleen de juridische procedure. Vooral omdat een procedure niet altijd op alle onderdelen uitkomst biedt. Ik denk mee en hou daarbij de kinderen goed voor ogen. De volwassenen kunnen vaak wel rationeel met een scheidingssituatie omgaan, maar voor kinderen ligt dat toch echt anders. Het is dus belangrijk dat ook de ouders proberen hun eigen emotie snel uit de situatie te halen. De focus moet liggen op de toekomst en de continuïteit van het ouderschap.
U kunt bij mij terecht voor alles waar u tegenaan loopt als een relatie is beëindigd.
Voor een scheiding, de afwikkeling van een beëindigde relatie, wijziging van alimentatie of het voorkomen daarvan; maar ook voor het vaststellen of wijzigen van omgang, het verkrijgen of wijzigen van gezag, naamswijziging of vervangende toestemming als de ander niet meewerkt met beslissingen rondom de kinderen.
Naar de rechter gaan kan altijd nog. Ik werk vanuit de gedachte dat praten helpt. Afspraken in overleg is altijd beter dan een beslissing van een rechter. Een afspraak gemaakt in overleg, of via mediation, heeft de langste houdbaarheidsdatum.

placeKennemerplein 20, 2011MJ, Haarlem
grade32 beoordelingen
timelapse2 jaar in bedrijf
Vallenduuk Advocaten
8,7
place
Sint Jorisveld 10, Haarlem

Vallenduuk Advocaten is het full-service advocatenkantoor binnen de sector Wegtransport.
Binnen Vallenduuk zijn 10 advocaten werkzaam, waarvan 8 advocaten op de vestiging in Nederland (Haarlem) en 2 advocaten op onze vestiging in Polen (Warschau).
Wij bestrijden uw nationale en internationale juridische problemen, of helpen deze te voorkomen. En dat doen we niet alleen; we werken samen met transportadvocaten binnen heel Europa.
Onze advocaten zijn gespecialiseerd in collectieve of individuele arbeidszaken tegen de vakbonden FNV en CNV. Expert zijn we in het verminderen of tot nihil terugbrengen van bestuurlijke boetes opgelegd door Inspectie Leefomgeving en Transport ILT of de ISZW. Hulp verlenen we bij het verkrijgen of verliezen van vergunningen in goederen- en personenvervoer. ​In heel Europa kunt u met de hulp van een advocaat uit ons team uw voertuig en lading terugvorderen, die in beslag is genomen door de douane. Indien u er over denkt een vestiging te openen in Polen of een ander Europees land, kunnen wij u daarbij helpen. ​Werkt u veel met buitenlandse chauffeurs of buitenlandse charters, dan kunnen wij een audit afnemen om te bezien of u de juiste (internationale) arbeidsvoorwaarden hanteert. Voor CMR-zaken staan wij u ook terzijde, evenals voor uw (inter)nationale incasso's of andere vorderingen.
Verder worden wij vaak gevraagd als gastspreker transport, vanwege onze brede kennis van de branche.

placeSint Jorisveld 10, 2023GD, Haarlem
grade4 beoordelingen
timelapse20 jaar in bedrijf
Pot Jonker Lawyers NV
8,6
place
Nieuwe Gracht 124, Haarlem

Van oudsher sterk
Pot Jonker Advocaten N.V. is een van de grote kantoren in Haarlem.
De geschiedenis van ons kantoor begint al in de jaren dertig van de vorige eeuw, als Hendrik Jan Pot zich vestigt als advocaat in Haarlem. De gedreven Pot verwerft groot aanzien binnen de Haarlemse balie en neemt in 1950 een van de eerste vrouwelijke advocaten in dienst. In 1986 fuseert het kantoor van Pot met het eveneens gerenommeerde kantoor Jonker c.s.
We zijn trots op onze wortels en houden onze goede naam hoog. We weten wat er speelt, kennen de juiste mensen en kanalen. Zo kunnen we op een zeer efficiënte manier naar de beste oplossing voor uw zaak zoeken.
Wij houden van korte lijnen, snel schakelen, zijn makkelijk bereikbaar en hebben een hoge kwaliteit voor concurrerende tarieven. Dat is waar we ons in onderscheiden.
Pot Jonker Advocaten is aangesloten bij Netlaw, een landelijk samenwerkingsverband van zeventien geselecteerde advocatenkantoren.

placeNieuwe Gracht 124, 2011NM, Haarlem
grade7 beoordelingen
VOF Ripperda Advocaten
8,5
place
Sint Jorisveld 124, Haarlem

Wilma Feenstra heeft aan de Rijksuniversiteit Leiden gestudeerd en na haar studie een aantal jaren als onderhandelaar en rechtshulpverlener bij een vakbond gewerkt. In 1990 is zij beëdigd als advocaat. In 1997 is zij als partner toegetreden tot de maatschap van kantoor Kalbfleisch, Van der Blom & Fritz in Haarlem. Sinds 2009 is zij NMI-mediator en ADR Legal specialist en in 2010 is zij verder gespecialiseerd als overheidsmediator. In 2011 heeft zij samen met Freek ten Seldam Ripperda Advocaten & Mediation opgericht.
Vanwege haar achtergrond beschikt zij over specifieke ervaring en deskundigheid op het gebied van arbeidszaken binnen de overheid. Zij treedt op voor zowel overheidsinstanties als voor individuele ambtenaren. Wilma Feenstra heeft ook jarenlange ervaring op het gebied van het arbeidsrecht in het bedrijfsleven en in het onderwijs. Zij maakt deel uit van diverse Bezwaren- en Geschillencommissies en is lid van de Vereniging van Arbeidsrechtadvocaten.
Daarnaast beschikt Wilma Feenstra over specifieke deskundigheid op het gebied van het personen- en familierecht. En dan gaat het niet alleen om echtscheidingen, maar ook om erfrechtkwesties. Zonodig wordt samengewerkt met een financieel/fiscaal adviseur en een notaris. Zij wordt regelmatig ingeschakeld om de afwikkeling van vastgelopen boedelscheidingen en nalatenschappen vlot te trekken en door de rechtbank benoemd tot bijzondere curator/adviseur in zaken waarbij kinderen betrokken zijn.
Tenslotte wordt zij in toenemende mate benaderd vanuit de medische wereld en zorgsector om problemen op te lossen, waaronder geschillen binnen een maatschap en problemen met directies en medisch personeel.
Wilma Feenstra kan u op verschillende wijzen van dienst zijn: als uw eigen advocaat, als gezamenlijke advocaat van meerdere partijen en ook als partijbegeleider/coach óf als mediator/bemiddelaar. In het laatste geval treedt zij op als onafhankelijke bemiddelaar/gespreksleider om samen met partijen naar een oplossing te zoeken voor gerezen problemen. Via mediation wordt in het algemeen snel en daardoor met minder kosten een oplossing gevonden. Wilma Feenstra beschikt over 20 jaar ervaring met mediation. Haar motto is dan ook "Samenwerken is constructiever dan elkaar tegenwerken. Maar soms is het nodig dat de rechter een knoop doorhakt". Zij helpt u graag bij het maken van een geschikt plan van aanpak voor de door u gewenste oplossing.

placeSint Jorisveld 124, 2023GE, Haarlem
grade4 beoordelingen
timelapse9 jaar in bedrijf
miniwizard.svg
Waarom via logo_small.svg
  • De beste bedrijven
  • Bespaar tot 30%
  • Gratis en vrijblijvend
kv-min.png

Wat kost een mediator?

Een mediator kost tussen de 80,- en € 250,- Een mediator mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een mediator kost heeft ook te maken met wat uw specifieke wensen zijn.

80
120
170
250
Veelgestelde vragen

Wat doet een mediator?

WAT DOET EEN MEDIATOR?
Als u onverhoopt in een scheiding verwikkeld raakt of met een arbeidsconflict te maken krijgt kan een mediator u helpen, maar wat doet een mediator eigenlijk? Mediators zijn onafhankelijke en professionele bemiddelaars. Zij bieden begeleiding bij het oplossen van juridische problemen. Met andere woorden, een mediator is geen eenzijdige belangenhartiger. Integendeel. Een mediator is geheel onafhankelijk en neemt geen standpunt in zoals een advocaat dit bijvoorbeeld wel doet.

MEDIATOR: OPLOSSINGSGERICHTE ROL
Een mediator bemiddelt tussen mensen die bijvoorbeeld in scheiding liggen. Hij of zij helpt hen als zij een conflict met elkaar hebben. De rol van de mediator is hierbij vooral oplossingsgericht. De mediator brengt beide partijen weer met elkaar in gesprek. Door de gemeenschappelijke belangen in kaart te brengen en inzichtelijk te maken, wordt er zo door mediators een oplossing aangedragen. Door het een en ander juridisch correct te formuleren, worden oplossingen gevonden en kan het conflict tot een einde worden gebracht. Vaak biedt dit beide partijen gemoedsrust in een emotioneel heftige tijd.

DE MEDIATION-OVEREENKOMST
Voordat een mediator voor u aan de slag gaat moet er een zogeheten mediation-overeenkomst ondertekend worden door beide partijen. Verder worden zaken als vertrouwelijkheid en de vergoeding van de mediator in deze overeenkomst vastgelegd. Zo kunt u besluiten om elk de helft te betalen, maar ook is het mogelijk een andere verdeling overeen te komen. Wat in uw geval ook van toepassing is: het is altijd raadzaam om 3 of 4 offertes van mediators op te vragen. Zo maakt u een weloverwogen beslissing waar u beide achter staat.

Wat kost een mediator?

WAT KOST EEN MEDIATOR?
Een mediator kan u juridisch begeleiden als u te maken krijgt met een ingrijpende gebeurtenis in uw leven. Denkt u dan aan een scheiding of een arbeidsconflict. Mediators zijn onafhankelijke en professionele bemiddelaars. Ze zijn volledig op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving. Juist daarom vertrouwen veel mensen bij een scheiding of arbeidsconflict op deze deskundige bemiddelaars. Maar wat kost een mediator eigenlijk? Vaak werkt een mediator met een uurtarief. Een mediator mag echter zelf de tarieven bepalen, waardoor de kosten kunnen variëren. Daarom is het goed om meerdere prijsopgaves te vergelijken.

ALLEBEI DE HELFT BETALEN
Naast het feit dat een mediator zelf zijn of haar tarieven mag bepalen, spelen ook uw specifieke wensen een rol bij de tariefhoogte. Doorgaans betaalt u ongeveer € 150,- per uur voor een mediator. Dit is exclusief BTW. In het geval van een scheiding worden de totale kosten vaak door beide partijen voor de helft betaald. Uiteraard is het ook mogelijk een andere verdeling overeen te komen. Als beide partijen hiermee akkoord gaan, wordt deze verdeling vastgelegd in een mediation-overeenkomst.

RAADZAAM OM MEERDERE OFFERTES OP TE VRAGEN
Zodra de verdeling van de mediation-kosten overeen is gekomen, is het afhankelijk van diverse factoren wat het uiteindelijke totaalbedrag zal zijn. Zo is het van invloed hoe vaak u een mediator raadpleegt en ook wat de duur van het aantal keren is dat u dit doet. Omdat het uurtarief van verschillende mediators kan verschillen, is het raadzaam om meerdere offertes op te vragen. Met 3 of 4 offertes kunt u samen een weloverwogen keuze maken voor een mediator.

Wat kost mediation?

WAT KOST MEDIATION?
Soms komen er gebeurtenissen op uw levenspad waarbij u heel goed mediation kunt gebruiken. Denkt u dan aan een scheiding bijvoorbeeld of een arbeidsconflict. In dergelijke situaties bent u waarschijnlijk emotioneel te veel betrokken om u te verdiepen in de juridische aspecten die hierbij komen kijken. Precies daarom schakelt u een mediator in. Deze onafhankelijke bemiddelaars zijn altijd op de hoogte van de meest recente juridische wet- en regelgeving. Maar wat kost mediation eigenlijk?

SPECIFIEKE WENSEN
Mediators mogen zelf hun tarieven bepalen dus de daadwerkelijke kosten die u moet betalen kunnen (behoorlijk) van elkaar verschillen. Doorgaans moet u rekening houden met een vergoeding van ongeveer € 150,- per uur (exclusief BTW). Daarnaast zijn ook uw specifieke wensen van invloed op de uiteindelijke tariefhoogte van de mediation. Hoeveel keer wilt u bijvoorbeeld uw mediator raadplegen en wat is de duur per raadplegingssessie? Deze specifieke wensen zijn van invloed op de hoogte van het tarief dat uw mediator hanteert.

VERDELING EN VERZEKERING
Bij een scheiding is het gebruikelijk dat beide partijen elk de helft van de mediatorkosten betalen. Ook is het mogelijk een afwijkende verdeling met elkaar af te stemmen. Dit legt u vast in een mediation-overeenkomst die u beide ondertekent. Bij een arbeidsconflict is het belangrijk om te controleren of u verzekerd bent. Als u daadwerkelijk een verzekering voor arbeidsconflicten hebt afgesloten namelijk, kan het zijn dat u helemaal niets hoef te betalen voor mediation. Alle reden om meerdere offertes op te vragen als u een mediator nodig hebt.

Wat kost een mediator bij scheiding?

WAT KOST EEN MEDIATOR BIJ SCHEIDING?
Wanneer u onverhoopt in een scheiding terechtkomt is het belangrijk om juridisch het een en ander goed af te stemmen. Een mediator helpt u daarbij. Hij of zij is geheel onafhankelijk en zal geen standpunt innemen zoals een advocaat dit bijvoorbeeld doet. In plaats daarvan weegt de mediator belangen van de betrokken partijen af en geeft daarbij aan wat juridisch redelijk en haalbaar is. Dat klinkt niet alleen positief, maar dat is het ook. Er wordt dan ook vaak de vraag gesteld: wat kost een mediator bij scheiding?

GEEN VASTGESTELDE KOSTEN
Er zijn geen vastgestelde kosten op het moment dat u een mediator inschakelt. Ten eerste verschillen de kosten per mediator omdat zij zelf hun tarief mogen bepalen. Daarnaast worden de daadwerkelijke kosten eveneens beïnvloed door uw specifieke wensen. Denkt u dan aan de duur en het aantal keren dat u een beroep doet op uw mediator. Doorgaans kost een mediator u ongeveer € 150,- per uur (exclusief BTW).

VERDELING VAN DE KOSTEN
Bij een scheiding is het gebruikelijk dat de kosten voor de mediator evenredig betaald woorden door u en uw (ex-)partner. U betaalt dan elk de helft. Daarnaast kun u er ook voor kiezen om een andere verdeling van de kosten te hanteren. Beide – zowel het betalen van elk de helft als een andere verdeling – worden vastgelegd in een mediation-overeenkomst. Zodra u beide akkoord gaat met de inhoud hiervan zal de mediator voor u aan de slag gaan. Het is verstandig om vooraf meerdere offertes op te vragen bij goede mediators bij u in de buurt, zodat u een goede keuze kunt maken.

Wat kost een mediator bij arbeidsconflict?

WAT KOST EEN MEDIATOR BIJ ARBEIDSCONFLICT?
Stel, u raakt verwikkeld in een arbeidsconflict met uw werkgever, wat doet u dan? Veel mensen maken op dat moment gebruik van een mediator. Mediators zijn altijd op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving rondom arbeidsrecht en zij kunnen u hierin juridisch begeleiden. Zij vervullen een bemiddelende rol tussen u en uw werkgever en zijn hierin geheel onafhankelijk. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken dat de mediator een standpunt inneemt ten faveure van uw werkgever.

GEMIDDELDE KOSTEN
Werknemers die een conflict hebben met hun werkgever vragen zich hierbij af: wat kost een mediator bij arbeidsconflict precies? Doorgaans moet u rekening houden met een bedrag tussen de € 1.000 en € 5.000 voor een mediator bij een arbeidsconflict. Dit kan ook minder zijn. Dit komt doordat sommige werknemers een verzekering hebben afgesloten. De kosten voor mediation worden dan (deels) gedekt door hun verzekering. Het is belangrijk dit goed te controleren voordat u een keuze maakt voor een mediator. Het komt in dergelijke situaties namelijk voor dat uw werkgever de volledige kosten betaalt en u als werknemer helemaal niets.

RAADZAAM OM MEERDERE OFFERTES OP TE VRAGEN
Ook als u niet verzekerd bent stellen de gemiddelde kosten tussen de € 1.000 en € 5.000 niet veel voor. Althans, als u dit vergelijkt met de feitelijke kosten van een gemiddeld arbeidsconflict. Deze kunnen namelijk oplopen van € 30.000 tot wel € 70.000. Een werkgever zal dit ongeveer kwijt zijn aan juridische kosten, verzuimkosten, noem maar op. Juist daarom is het altijd raadzaam om meerdere offertes op te vragen als u in een arbeidsconflict verzeild raakt.

De beste mediator?

DE BESTE MEDIATOR?
Het vinden van de juiste mediator is hele persoonlijke keuze. Om deze keuze makkelijk te maken hebben we alle informatie die te vinden is over mediators voor u op een rijtje gezet. Zodat u eenvoudig kunt kiezen wie de beste mediator is voor uw situatie en in uw regio.
Er zijn in Nederland zo’n 3.000 mediators met allemaal hun eigen kenmerken. Bij het bepalen wie de beste is spelen verschillende factoren:

- Waar zijn ze in gespecialiseerd? Scheidingen? Familiezaken? Zakelijke conflicten?
- Wat is hun achtergrond, opleiding, ervaring? Zijn ze gecertificeerd mediator?
- Hebben ze reviews? Hoe veel en op welke sites? Wat wordt er over ze gezegd?
- Is er veel informatie van ze bekend? Op hun website, KvK gegevens, foto’s, social media?

Wij hebben al deze informatie voor u verzameld en op basis daarvan een score berekend voor alle mediators in Nederland. Een score die rekening houdt met al deze factoren. En de berekening van die score is voor ieder bedrijf gelijk, dus objectief.

TOP 10 BESTE MEDIATORS IN UW REGIO
Op basis van deze score, hebben we een top 10 van beste mediators per woonplaats gemaakt. Dat bespaart u veel tijd en zoekwerk, want zo kunt u eenvoudig de mediators selecteren die u het meest aanspreken.

Heeft u de mediator gevonden die bij u past? Vraag dan een offerte aan of plan een kennismakingsgesprek. We raden u aan 3 á 4 mediators die te benaderen zodat u goed kunt vergelijken en een afgewogen kunt maken.

Hoe verloopt het contact met de mediator ivm COVID-19/Corona?

Gezien de huidige omstandigheden bieden we je graag de mogelijkheid om de prijsopgave en het contact met de mediators geheel online plaats te laten vinden. De gezondheid van eenieder die van onze service gebruikt maakt en de mediators die bij ons zijn aangesloten staat centraal.

We bieden meerdere mogelijkheden aan om met mediators in contact te komen. Zo kun je eenvoudig en snel je prijsopgave ontvangen én deze online met de mediator bespreken. Ook kun je eenvoudig een terugbelverzoek doen met het bedrijf naar keuze als je het liever telefonisch afhandelt. In deze tijd zijn de meeste bedrijven telefonisch juist erg goed bereikbaar.

Veel mediators bieden ook online mediation, dat kan via een video-gesprekken en werkt in de meeste gevallen uitstekend.

Toch liever de afspraak later inplannen? En niet te veel vertraging oplopen? Bekijk dan samen met de mediator wat de mogelijkheden zijn om alvast een afspraak voor een andere datum te maken.
Keurmerken
Raad voor Rechtsbijstand

De Raad voor Rechtsbijstand regelt de gesubsidieerde mediation en rechtsbijstand in Nederland. Dit doet de Raad op basis van de Wet op de Rechtsbijstand (Wrb). Deze website biedt de benodigde informatie voor advocaten en mediators.

Nederlandse Mediatorsvereniging

De Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) behartigt de belangen van ruim 2.200 professionals en is daarmee de grootste beroepsvereniging voor mediators als het gaat om belangenbehartiging van mediators binnen de politiek en het bedrijfsleven. Netwerken, continue persoonlijke ontwikkeling, een betere rechtspositie van mediators en het vergroten van de markt voor mediation zijn de speerpunten van de NMv.

MfN-registermediator

Mediatorsfederatie Nederland (MfN) is de autoriteit op het gebied van mediation in Nederland. Eén register als kwaliteitsstempel binnen de mediation-branche, dé bindende factor tussen mediators met een diversiteit aan expertises en achtergronden. Het MfN-register: het grootste kwaliteitsregister van mediators in Nederland.
Een MfN-registermediator bezit kwaliteitsaspecten waar de samenleving op kan bouwen. De kwaliteitsstandaard, -beheersing en –borging is de reden dat de markt MfN-registermediators erkent en inzet bij bestaande of dreigende conflictsituaties. Ook de Raad voor de Rechtspraak en de Raad voor Rechtsbijstand erkennen het MfN-register. Zo kunnen uitsluitend MfN-registermediators werkzaam zijn binnen de Rechtspraak (in de verwijzingsvoorziening: mediation naast rechtspraak).

ADR Register

ADR Register registreert en certificeert ADR practitioners (arbiters, conflictcoaches, mediators, onderhandelaars) en hun bedrijven.
ADR Register is het wereldwijde keurmerk en register voor goed opgeleide professionele ADR practitioners.
ADR practitioners werken lokaal, nationaal en internationaal, staan in verbinding met uiteenlopende sectoren en onderscheiden zich door specialisaties.
ADR Register is een activiteit van registratie- en certificeringsspecialist Global Network Group. Als direct effect zijn ADR practitioners in meer registers vind- & zichtbaar en worden essentiële online registerfuncties, zoals bijvoorbeeld de zoekmachine, 24/7 state-of-the-art in de gaten gehouden en doorontwikkeld.
ADR Register heeft diverse internationale accreditaties, zoals ISO 9001, CRKBO, QAP IMI.

.
Waarom Trustoo?
compare.svg
De beste bedrijven voor jou

We hebben alles voor je op een rijtje gezet

compare.svg
Vergelijk en bespaar

Vergelijk prijsopgaven en bespaar tot 30%

compare.svg
Direct contact

In één minuut direct contact, zonder tussenpersoon