trustoo.nl logo.png
De beste 1251+ Advocaten voor jou

Vind een top 10 Advocaat bij jou in de buurt

Selecteer de dienst die je nodig hebt
Plaats
advocaat.jpg
usp+1
BETROUWBAREen geverifieerde bedrijven
usp+1
VERGELIJK PRIJZENontvang gratis prijsopgaven
usp_3
2.200.000+succesvolle aanvragen

Alle advocaten in Nederland vergelijken

Sorteren op
Bekijk de top 10 advocaten in Nederland met in totaal 0 reviews en een gemiddelde Trustoo-score van -. Bekijk, vergelijk & bespaar.
Alle diensten
Verblijfs-, naturalisatie of asielaanvraag
Uitkering & vordering van overheid
Invordering rijbewijs / bezwaar tegen boete
Verdediging bij een strafzaak (ik ben verdachte)
Erkenning, gezag of omgangsregeling
Echtscheiding of alimentatie
Erfenis & Erfrecht
Naamswijziging
Conflict met buren
Letselschade & aansprakelijkheid
Consumentenrecht (garantie, klachten, fraude)
Ontslag & Arbeidsconflict (werknemer)
Contracten, overeenkomsten & andere documenten
Koop, huur of bouw van pand/grond
Oprichting van een onderneming
Fusie, overnames & verkoop
Faillissement, herstructurering & financiering
Ontslag & Arbeidsconflict (werkgever)
Onderneming & zakelijk overig
Strafrecht overig
Personen & Familie overig
Verborgen gebreken & achterstallig onderhoud
Wonen, bouw & omgeving overig
Werk, inkomen & aansprakelijkheid overig

0 bedrijven gevonden

Filters
Sorteren op
Advocaat nodig bij
Trustoo score


Zoek gespecialiseerde advocaten in Nederland

Heb jij een advocaat nodig? Dan is het belangrijk dat je kiest voor een gespecialiseerde advocaat die kennis en ervaring heeft over jouw juridische kwestie. Bij Trustoo vind je de beste advocaten in Nederland. Of je nu een langlopend conflict hebt met de buren over de schutting, of het faillissement wilt uitstellen van je bedrijf. Bekijk, vergelijk en bespaar vandaag nog op jouw advocatenkosten voor de beste juridische hulp.

Wat is een advocaat? Maak kennis met de Nederlandse orde van advocaten

Een advocaat is een jurist die afgestudeerd is in het Nederlands recht. Diegene behartigt de belangen van een of meerdere organisaties of particulieren in rechtszaken. Een andere naam voor advocaat is ‘raadsvrouw’ of ‘raadsman’.

Een advocaat vertegenwoordigt een partij in een rechtszaak of geeft advies bij een juridisch probleem. De rechtsgeleerde kan bijvoorbeeld overeenkomsten opstellen, waarbij het belangrijk is dat alleen de belangen van de cliënt worden behartigd. Dus niet van de tegenpartij.

Vaak heeft een advocaat een rechtsgebied gekozen, waardoor diegene uitgebreide kennis heeft van de specifieke tak. Hierbij moet je denken aan strafrecht, arbeidsrecht of erfrecht.

Waarom een professionele advocaat?

Wanneer je verwikkeld bent in een juridische kwestie, is het belangrijk dat je een professionele advocaat in Nederland inschakelt. Het specialisme van een advocaat biedt je verschillende voordelen.

 1. Ervaring: Een professionele advocaat weet alles van het vak af en kent de (nieuwe) regels door en door.
 2. Vaardigheid: Een advocaat heeft kennis van het opstellen van complexe juridische documenten, kan zijn mannetje staan tijdens onderhandelingen en vertegenwoordigt je op een zo goed mogelijke manier.
 3. Beroepsgeheim: Door het beroepsgeheim mag een advocaat informatie nooit aan derden doorspelen. De gesprekken tussen de advocaat en de cliënt worden dus niet openbaar gemaakt.
 4. Verplicht: In sommige gevallen is het in Nederland verplicht om een advocaat te hebben. Bijvoorbeeld wanneer je een faillissement van je bedrijf wilt aanvragen.

Welke rechtsgebieden zijn er? Ontdek het zelf

In het vak van advocaten bestaan er meerdere rechtsgebieden. Het recht gaat namelijk over diverse zaken, van strafrecht tot arbeidsrecht. Om toch onderscheid te maken, zijn er verschillende rechtsgebieden ontstaan. Hierdoor is het voor jou bijvoorbeeld eenvoudiger om de juiste advocaten te vinden die passen bij jouw wensen.

Letselschadeadvocaat

Een letselschadeadvocaat houdt zich bezig met schade die is ontstaan tijdens een ongeval of medische fout. Dit kan zowel geestelijk als lichamelijk zijn. Heb je letsel opgelopen? Dan heb je het recht op een schadevergoeding als de andere partij aansprakelijk is.

Strafrechtadvocaat

Wanneer je wordt beschuldigd van een strafbaar feit, zoals een overtreding of misdrijf, heb je het recht om jezelf te verdedigen. Het is dus slim om een strafrechtadvocaat in te schakelen als je voor het gerecht moet verschijnen. De advocaat kan je in Nederland bijstaan tijdens het verhoor en in de rechtbank.

Erfrechtadvocaat

Wanneer een dierbare overlijdt, kan er onder de familieleden een geschil ontstaan over de verdeling van de erfenis. Bijvoorbeeld wanneer er geen (duidelijk) testament is opgesteld. Een erfrechtadvocaat helpt bij het eerlijk verdelen en een goede oplossing vinden.

Scheidingsadvocaat

Een scheidingsadvocaat is gespecialiseerd in (echt)scheidingen. Een echtscheiding kan een complex proces zijn waarbij verschillende belangen spelen. De advocaat zorgt ervoor dat jouw belangen worden gehoord. Daarnaast is het de taak van de advocaat om duidelijke afspraken te maken. Bijvoorbeeld over de verdeling van bezittingen en andere zaken na de echtscheiding.

Familieadvocaat

Een familiegeschil kan stressvol zijn en veel emoties met zich meebrengen. Kom je er samen niet meer uit? Een familierechtadvocaat helpt bij een zo gunstig mogelijke afloop voor jou. De advocaat kan je adviseren over bijvoorbeeld echtscheidingen, alimentatiekwesties en andere familiegeschillen. Voor het wijzigen van een voornaam of een adoptieaanvraag heb je een gespecialiseerde advocaat nodig.

Ontslagadvocaat

Een ontslagavocaat is gespecialiseerd in arbeidsrecht, met het oog op ontslagen. De advocaat kan je begeleiden tijdens de ontslagprocedure, zowel binnen als buiten de rechtbank. Veel ontslagen worden afgerond tussen werknemer en werkgever. Er zijn echter situaties waarbij de kantonrechter erbij moet komen. Een ontslagadvocaat in Nederland staat je bij.

Alimentatieadvocaat

Wanneer je alimentatie wilt aanvragen voor je kinderen en naar de rechter stapt, dan is het inschakelen van een advocaat verplicht. Bijvoorbeeld wanneer je niet zeker weet of je (ex-)partner gaat betalen. Een alimentatieadvocaat helpt jou als je er niet samen met je (ex-)partner eruit komt. De advocaat berekent de alimentatie die zoveel mogelijk in jouw voordeel uitpakt.

Arbeidsrechtadvocaat

Een arbeidsrechtadvocaat houdt zich bezig met het arbeidsrecht. Hieronder vallen het opstellen van onder andere een arbeidsovereenkomst en een ontslagprocedure. Krijg je te maken met ontslag? De advocaat kan ervoor zorgen dat je een hogere transitievergoeding krijgt of een betere ontslagregeling. Ook voor andere arbeidszaken, zoals het vorderen van achterstallig loon, biedt een arbeidsrechtadvocaat uit Nederland uitkomst.

Faillisementadvocaat

Krijg je als ondernemer te maken met een faillissement? Dan is het verstandig om een faillissementadvocaat in te schakelen. De advocaat helpt je bij het vinden van een passende oplossing. Een faillissementsadvocaat uit Nederland geeft onder meer juridisch advies, onderhandelt met de tegenpartij en vraagt een faillissement aan als dat de juiste wijze lijkt. Sterker nog, alleen een advocaat kan een verzoek tot faillissement indienen.

Consumentenrechtadvocaat

Een consument heeft rechten bij het lenen van geld, kopen van producten of afnemen van diensten. Wanneer je te maken krijgt met misleidende of agressieve verkooptechnieken, mag je de aankoop annuleren. Helaas houden sommige bedrijven hier zich niet aan. In dit geval kun je een consumentenrechtadvocaat in Nederland inhuren. De advocaat staat je bij in het nemen van vervolgstappen als dat nodig is, zoals het aanspannen van een rechtszaak.

Aansprakelijkheidsrechtadvocaat

Wanneer jij of je bedrijf schade ondervindt door een ander, kan je diegene aansprakelijk stellen. Maar dit is niet eenvoudig. Een aansprakelijkheidsrechtadvocaat adviseert je zo goed mogelijk tijdens deze juridische kwestie. De advocaat stelt bijvoorbeeld een schadeclaim op als je op welke manier dan ook schade oploopt. Maar ook als je zelf een aansprakelijkheidsclaim ontvangt, biedt een aansprakelijkheidsrechtadvocaat in Nederland uitkomst.

Bouwrechtadvocaat

Een bouwrechtadvocaat houdt zich bezig met juridische vraagstukken rondom de bouw. Het kan namelijk gebeuren dat er tijdens een verbouwing schade ontstaat aan het naastgelegen huis. Of je ervaart zelf schade door de bouw van een nieuw huis naast dat van jezelf. Een bouwrechtadvocaat uit Nederland staat je bij tijdens het oplossen van dit geschil. Ook geeft de advocaat je advies over het recht op vergoeding.

5 tips om een gespecialiseerde advocaat in Nederland te vinden

In Nederland zijn er verschillende soorten advocatenkantoren gevestigd. Dan kun je door de bomen het bos niet meer zien. Hoe kies je een passende advocaat in Nederland? We geven je graag de onderstaande tips:

 1. Vraag om aanbevelingen van vrienden, familie of collega's.
 2. Lees online beoordelingen en ervaringen van anderen.
 3. Vergelijk offertes van verschillende advocaten via Trustoo.
 4. Neem contact op met de advocaat voor een gesprek, en stel vragen over hun ervaring en expertise.
 5. Kies een advocaat in Nederland waarmee je een goede klik hebt en die jouw zaak serieus neemt.

Maak kennis met de top 10 beste advocaten van Nederland

Bij Trustoo begrijpen we dat het zelfs met de bovenstaande tips een lastige opgave kan zijn om een advocaat in Nederland te vinden die past bij jouw juridische kwestie. Daarom helpen we je graag. Op deze pagina vind je namelijk de top 10 beste advocaten van Nederland. Met een gemiddelde score van - op basis van undefined reviews kun je ervan uitgaan dat dit gespecialiseerde advocaten zijn.

Ben je op zoek naar een professionele advocaat bij jou in de buurt? Ook dan ben je bij Trustoo aan het juiste adres. Bekijk bijvoorbeeld de advocaten uit Amsterdam. Of maak keuze uit advocatenkantoren uit Utrecht.

Advocaat nodig? Zoek een advocaat bij Trustoo

Een professionele en ervaren advocaat staat je bij tijdens lastige juridische kwesties. Of je nu hulp nodig hebt bij letselschade of een faillissement. Kies de regio waarin je gevestigd bent en bekijk de top 10 advocaten. Vergelijk vervolgens hun specialisme, ervaring, reviews en prijs, en vind de geschikte advocaat in Nederland voor jouw zaak.

Lees meer...

Hoe het werkt

Op zoek naar de meest geschikte advocaat voor jouw opdracht? Bij Trustoo vraag je gratis en vrijblijvend voorstellen op bij de beste advocaten bij jou in de buurt.

De beste {{nameProviders}} {{inCity}}

De beste advocaten bij jou in de buurt

We laten de beste advocaten zien die actief zijn bij jou in de buurt. Filter op het juiste specialisme en kies zelf welke advocaat jou het meeste aanspreekt.

Bekijk de beste bedrijven in je buurt

Beschrijf je opdracht

Laat met enkele klikken weten wat je zoekt. Je verstuurt de opdracht veilig, direct en gratis naar maximaal 4 uitgekozen advocaten.

Vergelijk prijzen

Vergelijk prijzen

Ontvang prijsopgaven van de advocaten die je het meest aanspreken. De meeste advocaten reageren binnen 24 uur. Vind de beste advocaat met de beste prijs.

Laat de opdracht uitvoeren

Laat de opdracht uitvoeren

Kies de beste advocaat voor jouw opdracht. Tevreden? Schrijf een review zodat we ook bezoekers na jou het beste advies kunnen geven.

Wat kost een advocaat?

Een advocaat kost per uur tussen de Een advocaat mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een advocaat kost heeft ook te maken met wat jouw specifieke wensen zijn.

100
250
350
500

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over advocaten of ben je nieuwsgierig naar wat lokale advocaten voor je kunnen betekenen? Bij Trustoo staan we klaar om je te helpen. Hieronder vind je de antwoorden op veelgestelde vragen over advocaten in Nederland.

Hoe kies ik een betrouwbare advocaat?

De beste advocaat in Nederland?

Wat kost een advocaat?

Wat is het verschil tussen een advocaat en een jurist?

Wat kost een advocaat per uur?

Wat doet een advocaat?

Wie betaalt de kosten van een advocaat bij echtscheiding?

Wie betaalt de kosten van een advocaat bij ontslag?

Wat anderen zeggen over Trustoo

 • starstarstarstarstar

  ... ... ... ... ... ... ... ... ... Lees meer...

  ... ... ... ... ... ... ... ... ...
 • starstarstarstarstar

  ... ... ... ... ... ... ... ... ... Lees meer...

  ... ... ... ... ... ... ... ... ...
 • starstarstarstarstar

  ... ... ... ... ... ... ... ... ... Lees meer...

  ... ... ... ... ... ... ... ... ...