Wat kost een verhuisbedrijf

60 - €80
*
Prijs per uur
Prijzen variëren per type dienst die je zoekt en per regio.
Wat kost een verhuisbedrijf in jouw plaats?
40
60
80
100

Wat zijn de kosten van een verhuisbedrijf

Verhuizen kan een stressvolle aangelegenheid zijn. Gelukkig zijn er verhuisbedrijven die je hierin kunnen ontzorgen. Hoeveel je een verhuisbedrijf hiervoor betaalt, is onder andere afhankelijk van de hoeveelheid werkzaamheden je aan hen uit handen geeft. Daarnaast speelt uiteraard ook de omvang van de verhuizing een beïnvloedende rol op de kosten. Daar komt bij, dat de tarieven voor dezelfde werkzaamheden per verhuisbedrijf kunnen verschillen.

Wat vind je in dit kostenoverzicht?

 1. Kosten per uur en per verhuisproject
 2. Welke zaken bepalen de kosten voor het verhuisbedrijf?

Wat doet een verhuisbedrijf?

Verhuisbedrijven voeren een breed scala aan werkzaamheden uit die gerelateerd zijn aan het verhuizen en het opslaan van goederen. Dit doen zij voor zowel particulieren als bedrijven en organisaties:

 • Inpakken van kwetsbare spullen (zoals serviesgoed)
 • Inladen van meubels en dozen in de verhuiswagen
 • Verhuizen van meubels en dozen
 • Tijdelijke opslag van meubels en dozen
 • Uitpakken van meubels en dozen
 • Kasten en ander meubilair in elkaar zetten
 • Meubels en spullen op de gewenste plek neerzetten

Kwaliteiten van verhuisbedrijven

Verhuisbedrijven dragen de zorg voor het schadevrij verhuizen en opslaan van je goederen. Dit betekent dat de verhuizers die bij deze bedrijven werkzaam zijn een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Maar daar blijft het niet bij. Ook moet een verhuizer over goede sociale vaardigheden beschikken. Daarnaast mag van verhuisbedrijven inzicht worden verwacht en flexibiliteit. Ook zijn ze gespecialiseerd in het organiseren en zorgvuldig plannen van jouw verhuizing.

Ontvang prijsopgaven van de beste verhuisbedrijven in jouw buurt
zoeken

Wat kost een verhuisbedrijf?

De kosten die je een verhuisbedrijf moet betalen kunnen sterk variëren. Allereerst is er het verschil tussen het inschakelen van een Erkende Verhuizer en een verhuisbedrijf dat niet erkend is. Hoewel hier qua kwaliteit geen verschil in hoeft te zitten, heb je bij Erkende Verhuizers wel garanties. Deze kun je bij niet erkende verhuisbedrijven niet of minder hebben. Erkende Verhuizers zijn aangesloten bij de brancheorganisatie en bieden u:

 • Een uitgebreide verhuisverzekering (inboedel tot € 100.000 verzekerd)
 • Een verhuisgarantie

De verhuisgarantie biedt je zekerheid in het geval het verhuisbedrijf in kwestie failliet gaat. Er wordt dan automatisch geregeld dat de verhuizing tegen de afgesproken prijs door een ander verhuisbedrijf wordt uitgevoerd. Daarnaast biedt de brancheorganisatie eveneens een aanbetalingsgarantie. Gaat de Erkende Verhuizer failliet of komt het in vergelijkbare problemen? Dan krijg je via de aanbetalingsgarantie maximaal € 1000,- vergoed.

Kosten per uur en per verhuisproject

Gemiddeld moet je bij een verhuisbedrijf rekening houden met een tarief tussen de € 60,- en € 80,- per uur. Hoeveel je echter in totaal moet betalen verschilt per verhuizing. Dit is meteen de reden waarom je het beste een offerte kunt opvragen voor het gehele verhuisproject. Door offertes bij meerdere goede verhuisbedrijven op te vragen kun je de totaalkosten goed met elkaar vergelijken.

Ontvang prijsopgaven van de beste verhuisbedrijven in jouw buurt
zoeken

Welke zaken bepalen de kosten voor het verhuisbedrijf?

Het type verhuisbedrijf dat je kiest bepaalt voor een deel de kosten die je betaalt. Voor Erkende Verhuizers betaal je doorgaans meer, maar ontvang je ook meer garanties. Ook kunnen de kosten voor een verhuisbedrijf per regio sterk verschillen. Daarnaast bepalen de volgende zaken de kosten die je uiteindelijk moet betalen:

 • De afstand tussen het oude en nieuwe huis of pand
 • Toegankelijkheid van beide huizen of panden
 • Eventuele verdieping waarop het oude en nieuwe huis of pand zich bevindt
 • Verhuizing doordeweeks of in het weekend (doordeweeks vaak voordeliger)

De omvang van de verhuizing (hoeveelheid meubels en dozen)

Uiteraard is de omvang van de verhuizing ook een beïnvloedende factor op de totaalkosten. Verhuisbedrijven hanteren prijzen die gebaseerd zijn op het aantal kubieke meters. Om hoeveel meubels en dozen gaat het? Dit kan gerelateerd zijn aan de grootte van je oude huis of pand maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Zo heeft iemand die alleen in een 2-onder-een-kap woont waarschijnlijk minder spullen dan wanneer een gezin in ditzelfde huis woont.

Besparen op de kosten die je moet betalen

Je kunt besluiten om de complete verhuizing aan een verhuisbedrijf uit te besteden, maar ook om deels zelf werkzaamheden te verrichten. Het inpakken van serviesgoed bijvoorbeeld, en andere kleine spullen, kun je wellicht zelf doen? Verhuizers zijn vaak langer bezig met het inpakken van kleine spullen dan met het verhuizen van groot meubilair. Daarnaast heb je misschien familie of vrienden die je graag willen helpen? Ook hiermee kun je op de totale verhuiskosten besparen die je een verhuisbedrijf betaalt.

Ontvang prijsopgaven van de beste verhuisbedrijven in jouw buurt
zoeken

De kosten voor een verhuisbedrijf bestaan uit:

De kosten voor een verhuisbedrijf bestaan uit verschillende onderdelen. Dit verschilt per verhuisbedrijf hoe dit wordt doorberekend. De kosten zijn voornamelijk voor de geleverde arbeidsuren (laden en lossen) en het transport. Andere kosten kunnen bijvoorbeeld bestaan uit het gebruiken van een verhuislift. De kosten zijn afhankelijk van de gemaakte keuzes. Hiernaast een indicatie van hoe de verhoudingen gemiddeld zullen uitvallen.

Arbeid
Materiaal
Transport

Hoe kies ik de beste verhuizer?

Verhuizen brengt vaak een hoop stress met zich mee. Het is dan zeer prettig om een verhuisbedrijf in te schakelen die je hierbij professionele ondersteuning biedt. Verhuis je naar een nieuw huis of pand in dezelfde regio? Dan adviseren we je om een verhuisbedrijf te benaderen dat bij je in de buurt gevestigd is. Verder raden we je aan om vooraf goed op papier te zetten waarvoor je een beroep wilt doen op het verhuisbedrijf. Naast wat je zelf kunt doen. Op basis hiervan kun je dan gericht een offerte opvragen. Je doet er verstandig aan om dit bij meerdere verhuisbedrijven te doen zodat je een goed vergelijk kunt maken.

Terug naar boven

Tip! Bekijk de Top 10 verhuisbedrijven bij jou in de buurt
zoeken
miniwizard.svgWie zijn de beste verhuisbedrijven in jouw plaats?