thumb_up_altHet meest complete overzicht
local_offerBespaar tot 40%
verified_userDe beste bedrijven

Vind een top 10 Rijschool in Zwolle

Ik zoek een rijschool voor
Plaats
rijschoolsvg

Rijscholen in Zwolle

sort
Resultaat 1-10 van 46 rijscholen in Zwolle. Het meest complete overzicht. Snel en veilig op weg met de beste rijscholen uit uw regio.

In Zwolle kunt u een rijschool inhuren voor rijlessen in auto, motor, scooter/brommer, vrachtwagen, bus, aanhangwagen en tractor.

• Auto: Nederland telt ongeveer 8.5 miljoen personenauto's. Daarmee is de auto veruit het meest gebruikte motorvoertuig. Dat is niet verwonderlijk als u bedenkt hoeveel vrijheid het geeft bij het plannen van vakanties of het reizen naar/tijdens werk. Hoog tijd dus om een autorijbewijs te halen. Een rijschool leert u alles wat u moet weten voor het besturen van een auto en regelt vaak ook de examens voor u. Sommigen zullen ook extra's bieden zoals theorie cursus of een slipcursus na het behalen van het rijbewijs. U kunt ook kiezen om te leren rijden in een automaat, of het nu om persoonlijke voorkeur of om een handicap is.
• Motor: voor het motorrijbewijs is vaak iets meer training nodig dan voor een auto, gewoonweg vanwege hoe kwetsbaar een motorrijder is in het verkeer. Het is dus van belang hier een goede rijinstructeur voor in te schakelen. Welk rijbewijs u nodig heeft (A2, A1 of A) is afhankelijk van het vermogen van de motor die u wilt rijden.
• Scooter of brommer: op een scooter of brommer mag al eerder gereden worden dan op zwaardere motorvoertuigen. Het is dan ook een goede manier om alvast wat ervaring op te doen in het verkeer. Het rijbewijs AM stelt u ook in staat om bijvoorbeeld een brommobiel te mogen besturen of een speed-pedelec.
• Vrachtwagen of bus: voor professionals in het goederen of personenvervoer is het vrachtwagen- dan wel busrijbewijs onmisbaar. Erg belangrijk dus om een rijschool te vinden die deze speciale training aanbiedt. Welk rijbewijs u nodig heeft voor vrachtwagen (C1 of C) is afhankelijk van het gewicht, waar het bij de bus (D1 of D) afhankelijk is van het aantal te vervoeren personen.
• Aanhangwagen: in een auto mag je standaard met een aanhangwagen rijden als het gewicht van de auto + aanhanger niet boven de 3500 kilo uitkomt. Wilt u een zwaardere aanhangwagen dan is daar meestal een aanvullend rijbewijs voor nodig, BE of B+ voor auto's. Voor vrachtwagens en bussen geldt dat de aanhanger niet meer dan 750 kilo mag zijn om zonder aanvullend rijbewijs te mogen rijden.
• Tractor: om met een trekker of ander landbouwvoertuig de openbare weg op te mogen is een rijbewijs T nodig. Dit rijbewijs geldt ook meteen voor andere voertuigen met een maximumsnelheid van tussen de 25 en 45 km/h, zogeheten MMBS. Vanwege het grote snelheidsverschil tussen deze en andere voertuigen is het van belang om een rijschool te vinden die hierin gespecialiseerd is.

In Zwolle hebben wij 46 goede rijscholen gevonden. De rijscholen in Zwolle hebben een gemiddelde Trustoo-score van een 8.9. Welke rijschool u ook kiest, via Trustoo maakt u een goede keuze voor uw kind, of uzelf natuurlijk. We kunnen u ook helpen door direct prijsopgaven aan te vragen bij verschillende rijscholen. Zo kunt u eenvoudig de rijscholen vergelijken en de rijschool kiezen die bij u past.
Lees meer...
6. Verkeerschool Blok Huls
8,7

Het rijbewijs halen. Dat wil toch bijna iedereen?! Logisch, want het rijbewijs vergroot de bewegingsmogelijkheden; bijvoorbeeld om te reizen of om een baan te krijgen. Met het autorijbewijs mag je bovendien niet alleen personenauto's besturen, maar ook bestelauto's. Sinds de invoering van het Begeleid Rijden (2toDrive) mag je al vanaf zestien en een halfjaar oud beginnen met lessen. Uiteraard kun je op elke gewenste leeftijd boven de 16,5 starten met het volgen van rijlessen.

Het behalen van het autorijbewijs gaat in twee of drie stappen:

Theorie
Allereerst is er een theoretisch gedeelte. Voor het behalen van je autorijbewijs, heb je een theoriecertificaat nodig. Eén keer per maand verzorgen wij een theoriecursus. Data van geplande cursussen staan in onze agenda. De cursus bestaat uit zes lesavonden gedurende twee weken. Deze lessen worden gegeven op maandag-, dinsdag- en woensdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. De kosten voor deze cursus kunt u hier vinden. Ook als je elders de praktijklessen volgt is het mogelijk om deel te nemen aan de theoriecursus.

Theorieboeken en oefencd-roms zijn verkrijgbaar bij de rijschool of bestel ze in de webshop, daar vindt u ook de online pakketten.

Simulator
Het is ook mogelijk om eerst lessen op de simulator te volgen. Dit is erg voordelig en kan tot wel 10 lessen op de weg schelen. Dit is uiteraard geen verplicht onderdeel. Meer informatie over de simulator vind je hier.

Praktijk
Heb je het theoriecertificaat op zak, dan staat niets je meer in de weg om naar het praktijkexamen toe te werken.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het volgen van rijlessen. Zo kun je één keer per week een les inplannen tot aan het examen, maar ook meerdere lessen per week behoort tot de opties. Zelfs een snelcursus is in overleg mogelijk, wanneer je dit op tijd aangeeft.

Je kunt kiezen uit diverse pakketten met een vast aantal rijlessen inclusief het praktijkexamen, of losse rijlessen.

Met name onze pakketten in combinatie met een tussentijdse toets zijn een succes. De tussentijdse toets kan worden afgelegd op ongeveer tweederde van de rijopleiding. Deze toets wordt afgenomen door/bij het CBR. De tussentijdse toets is een prima voorbereiding op het echte examen. Wie voldoende scoort bij de bijzondere verrichtingen, krijgt hiervoor vrijstelling bij het eerste praktijkexamen. Een vrijstelling voor de bijzondere verrichtingen, geeft meer zekerheid en vermindert de spanning bij het praktijkexamen. Met deze aanpak slaagt zo'n 75% van alle kandidaten!

Er wordt les gegeven vanuit Zwolle, Hasselt, Lemelerveld, Nieuwleusen, Dronten, Kampen, IJsselmuiden en omliggende plekken. In de meeste gevallen is de examenplaats Zwolle.
...

checkGratis en vrijblijvend
grade20 beoordelingen
timelapse15 jaar in bedrijf
place
Voltastraat 3, Zwolle
8. Verkeerseducatiezwolle
8,6

Verkeerseducatiezwolle staat voor kwaliteit en transparantie. Ons doel is het opleiden van de kandidaat tot een zelfstandige, veilige en volwassen bestuurder.

Verkeerseducatiezwolle is opgericht door een enthousiaste energieke man, die de ambitie had om een rijschool op te richten waarin de normen ‘kwaliteit’ en ‘transparantie’ centraal staan. De behoefte om leerlingen op een unieke wijze te begeleiden is ontstaan tijdens zijn werk bij zijn vorige werkgever.

In deze digitale wereld kan een rijschool niet langer achterblijven, daarom heeft Verkeerseducatiezwolle de mogelijkheid gecreëerd om alle persoonlijke instructies, praktijksituaties en alle andere onderdelen die de kwaliteit van de rijles moeten bevorderen, digitaal aan te leveren. Middels deze methode kunnen leerlingen op ieder gewenst moment nog eens terugblikken op bepaalde situaties die zij tijdens de les zijn tegengekomen.

Om de ‘kwaliteit’ van iedere rijles te kunnen garanderen bent je als leerling verzekerd van een persoonlijke begeleiding. Daarbij is het fijn om te weten dat de rijlessen worden aangeboden door dezelfde rij-instructeur en dat je altijd in dezelfde lesauto rijdt. Hierdoor wordt een ideale lessituatie gecreëerd.

De norm ‘transparantie’ is het centrale standpunt binnen Verkeerseducatiezwolle. Iedere persoon is uniek en verdient daarom ook een unieke begeleiding. Alle zaken worden op tijd gecommuniceerd naar de leerling.
...

checkGratis en vrijblijvend
grade70 beoordelingen
timelapse4 jaar in bedrijf
place
Van der Heydenstraat 4, Zwolle
filter_list
Filters
Ik zoek een rijschool voor
Trustoo score
Afstand

Wat kost een rijschool?

Een rijschool kost per uur tussen de 38,- en € 42,- Een rijschool mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een rijschool kost heeft ook te maken met wat uw specifieke wensen zijn.

35
38
42
45

Veelgestelde vragen

Wat doet een rij-instructeur?

Veel jongeren die bijna 18 jaar zijn kunnen het moment dat ze mogen autorijden maar moeilijk afwachten. Daarnaast zijn er uiteraard ook volwassenen die wat langer wachten om auto te rijden of die op een later moment beslissen om bijvoorbeeld hun motorrijbewijs te halen. Wat de aanleiding ook is, in alle gevallen moet een beroep worden gedaan op een rijschool, maar wat doet een rij instructeur allemaal?

BEHALVE RIJLESSEN OOK THEORIELESSEN
Hoewel het waarschijnlijk niet het eerste is waar u aan denkt bij rij instructeurs en rijscholen, maken ook theorielessen deel uit van hun werkzaamheden. Sterker nog, om gedegen praktijkervaring op te kunnen doen is juist een goede kennis van de theorie ontzettend belangrijk. Rij instructeurs gaan dagelijks met veel verschillende mensen om en zullen hun lesstijl aanpassen op de leerling in kwestie. Nadat de theorie voldoende beheerst wordt leren rij instructeurs hun leerlingen hoe ze het voertuig moeten besturen. Daarvoor rijden ze in of achter het betreffende voertuig mee met de leerlingen.

RIJLES IN VERSCHILLENDE VOERTUIGEN
Veel rij instructeurs verzorgen rijlessen in verschillende voertuigen. Naast de auto moet u dan denken aan vrachtwagens, bussen en motoren. Ook voor het behalen van een tractorrijbewijs doet u een beroep op de erkende rijschool. Bij alle voertuigen is het belangrijk dat rij instructeurs hun kennis op een dusdanige manier overbrengen op leerlingen dat ze slagen. Geduld is daarbij een eigenschap waarover iedere rij instructeur moet beschikken. Vaak is het eerder nodig om het enthousiasme van leerlingen wat te temperen dan om ze te motiveren.

Ook uw rijbewijs halen bij een erkende rij instructeur? Vraag dan 3 tot 4 offertes op.
Lees meer...

Wat kost het halen van een rijbewijs?

Als u het rijbewijs wilt halen voor de auto, de motor of een ander voertuig dan is dat vaak een aanzienlijke investering. U vraagt zich dan wellicht af: wat kost het halen van een rijbewijs? Dit varieert nogal. Ten eerste hangt het ervan af voor welk voertuig u een rijbewijs wilt behalen. Daarnaast is het eveneens van invloed welke tarieven uw rij instructeur hanteert en hoeveel rijlessen u nodig heeft alvorens het rijexamen aangevraagd kan worden.

TOTAALKOSTEN VOOR HET AUTORIJBEWIJS
Volgens onderzoek van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) lagen de gemiddelde kosten voor het behalen van een autorijbewijs in 2019 rond de € 2400,-. Daarbij lag de prijs voor een enkele autorijles volgens ditzelfde onderzoek op gemiddeld € 42,-. Hou er rekening mee dat deze kosten per rij instructeur kunnen verschillen. Zo hanteert de ene rij instructeur een rijlestarief per uur en de ander per anderhalf uur of per 50 minuten. Het is daarbij raadzaam om vooraf aan de rij instructeur te vragen wat zijn of haar inschatting is hoeveel rijlessen u nodig heeft.

RIJBEWIJS VOOR ANDERE VOERTUIGEN EN THEORIE-EXAMEN
Ook voor de rijbewijzen van andere voertuigen gelden gemiddelde totaalpakketkosten. Voor het motorrijbewijs bijvoorbeeld, ligt dit tussen de € 1000,- en € 1500,-. Houd er rekening mee dat u naast het behalen van het rijbewijs zelf, ook kosten heeft voor het theorie-examen. Vaak zitten deze kosten bij het totaalpakket in dat u met uw rij instructeur afspreekt. Datzelfde geldt voor een aantal andere kostensoorten. Het is daarom altijd verstandig om vooraf 3 tot 4 offertes op te vragen bij verschillende rij instructeurs.
Lees meer...
Waarom Trustoo?
compare.svg
Waarom Trustoo?

We hebben alles voor je op een rijtje gezet

compare.svg
Vergelijk en bespaar

Vergelijk prijsopgaven en bespaar tot 30%

compare.svg
Direct contact

In één minuut direct contact, zonder tussenpersoon

double_arrowSnel en eenvoudig meerdere rijscholen vergelijken
Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren en te personaliseren. Door het gebruik van deze site, gaat u akkoord met onze cookies.