de beste Mediators voor jou
Kies uit +700 top MediatorsKies uit +700 Mediators in Nederland
COVID-19: het contact met bedrijven en de prijsopgave via Trustoo kan online plaatsvinden, Lees meer

Mediators in Uitgeest

6. Advocatenkantoor Lewin
8,6
place
Anna Van Renesseplein 8, Uitgeest

Advocatenkantoor Lewin is gespecialiseerd in arbeidsrecht en arbeidsmediation.
Wij bieden oplossingen om (dreigende) arbeidsconflicten tot een goed einde te brengen. Als advocatenkantoor ervaren wij regelmatig de impact die een langdurige gerechtelijke procedure op onze cliënten heeft. Aangezien binnen het arbeidsrecht de persoonlijke verhoudingen een belangrijke factor zijn, hebben wij ervaren dat mediation een goed alternatief kan zijn voor de juridische weg.
Onze werkwijze
Voortraject
Het is onze gewoonte eerst alle deelnemers die aan de mediationtafel zitting gaan nemen, telefonisch te spreken. De mediator kan dan uitleggen wat mediation inhoudt en inventariseren wat er tussen de deelnemers speelt. De inhoud van deze voorgesprekken, die 30 tot 45 minuten duren, wordt niet gedeeld met de andere deelnemer(s). Het stelt wel de mediator in staat om het mediationproces beter te begeleiden en de deelnemers hebben vast een eerste indruk van de mediator.
Eerste mediationgesprek
Als alle deelnemers hun commitment geven aan het mediationproces, kan een eerste gesprek worden ingepland. Gebruikelijk is om dat op korte termijn te doen, tenzij er gegronde redenen zijn waardoor dat niet kan. Een mediationbijeenkomst duurt in principe maximaal 2 uur (eventueel met een korte uitloop als daarmee binnen de mediation belangrijke stappen kunnen worden gezet).
Het mediationgesprek kan op ons kantoor in Uitgeest plaatsvinden of op een andere locatie die de deelnemers prettig vinden. Aan het einde van de bijeenkomst wordt afgestemd hoe de deelnemers verder willen met de mediation. Meestal is in twee gesprekken wel duidelijk of het zin heeft om de mediation voort zetten.
Vastleggen afspraken
Als het lukt definitieve afspraken te maken, kan onze mediator die vastleggen in een vaststellingsovereenkomst. Het komt ook voor dat de ingeschakelde juristen dit onderdeel oppakken. Tussentijdse afspraken worden per e-mail bevestigd.
WAAROM KIEST U ONS?
Duidelijk: Open, toegankelijk, direct en efficiënt
Deskundig: Combinatie van kennis en 20 jaar proceservaring
Daadkrachtig: Sterk in onderhandelen én procederen

placeAnna Van Renesseplein 8, 1911KN, Uitgeest
grade3 beoordelingen
timelapse7 jaar in bedrijf
checkGratis en vrijblijvend
8. Smal Otte Advocatuur & Mediation
8,6
place
Werkgebied Uitgeest

Mr. Esther Smal biedt als advocaat gespecialiseerde juridische bijstand aan particulieren op alle deelgebieden van het personen- en familierecht. Zij heeft expertise op het gebied van alle echtscheidingsgerelateerde zaken als kindervraagstukken, vaststelling- of wijziging van de partner- en of kinderalimentatie. Daarnaast is mr. Smal actief op de deelgebieden van het personen- en familierecht zoals adoptie, onderbewindstelling, ondercuratelestelling, vaststelling en ontkenning vaderschap en naamswijziging. Naast advocaat is Mr. Esther Smal echtscheidingsmediator en lid van de vFAS, de vereniging van Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators en lid van de vereniging Collaborative Divorce Holland.
Mr. Paul Otte is gespecialiseerd in arbeidsrecht en ondernemingsrecht. Door een goed inschattingsvermogen en deskundigheid weet Mr. Paul Otte veel juridische geschillen voor ondernemers en particulieren op te lossen. Mr. Paul Otte heeft sinds 1992 een trouwe cliëntenkring die vertrouwt op de deskundigheid van ons kantoor.
Met Smal Otte schakel je op tijd een gespecialiseerde advocaat in. Of het nu gaat om echtscheiding en voogdij, bouwvergunningen, vennootschapsbelasting, bestuursdwang of aanschrijvingen. Je haalt de expertise in huis op elk gebied van het personen- en familierecht, bestuurs-, vennootschaps- en ondernemingsrecht.

place
Werkgebied Uitgeest
grade11 beoordelingen
timelapse14 jaar in bedrijf
checkGratis en vrijblijvend
9. Pauze Mediation
Dit bedrijf heeft zijn gegevens gevalideerd
8,5
place
Werkgebied Uitgeest

Pauze Mediation staat garant voor een persoonlijke en professionele bemiddeling. Ons uitgangspunt is dat onze mediation tot een overeenkomst leidt die aan alle partijen het gevoel geeft dat er op een eerlijke en gelijkwaardige basis overeenstemming is bereikt. Het is bij mediation erg belangrijk dat er een 'klik' is tussen de mediator en alle partijen. Vandaar dat bij Pauze Mediation altijd een gratis en vrijblijvend intake gesprek plaatsvindt zodat U kunt ontdekken of die klik er is. Flexabiliteit staat voorop dus consult is mogelijk zowel overdag als in de avonduren.
P = van Problemen
Mediation is een vorm van conflictbemiddeling. Een onafhankelijke bemiddelaar gaat samen met u en de andere partij op zoek naar een oplossing voor een probleem. De oplossing moet voor alle partijen aanvaardbaar zijn.
A = van Alternatieven
In plaats van een geschil voor de rechter te laten komen zijn er alternatieven. Mediation is een goed alternatief. Mediation is de manier om samen tot een oplossing te komen. Je gaat als partijen met elkaar in gesprek en dit wordt begeleid door een mediator.
U = van Uitdiepen
In mediation wordt gekeken wat de geschillen zijn en dit wordt met elkaar uitgediept. Vaak ligt er onder het probleem waar het geschil over is nog een diepere oorzaak. Vaak komen hier ook emoties bij kijken en dat hoort bij het proces. Het voelen en accepteren van de emoties helpt je vaak ook weer een stap verder. ..... de mediator verzint de oplossing niet zelf maar helpt partijen om met elkaar in gesprek te komen.
Z = van Zelfbeschikking
Zelfbeschikking is een belangrijke pijler binnen mediation. Een mediator zal het 'recht op eigen keuzen en zelfstandigheid' borgen om partijen te helpen die oplossing voor hun conflict te bereiken die hun belangen optimaal dienen. Zo wordt er gewerkt aan een duurzame oplossing en eventueel herstel van de relatie tussen conflictpartijen.
E = van Einde van het conflict
Als beide partijen tot een gezamelijke oplossing zijn gekomen dan wordt dit door de mediator vast gelegd in een vaststellings overeenkomst of bij echtscheidingen een convenant.

place
Werkgebied Uitgeest
grade16 beoordelingen
timelapse5 jaar in bedrijf
checkGratis en vrijblijvend
miniwizard.svg
Waarom via logo_small.svg
  • De beste bedrijven
  • Bespaar tot 30%
  • Gratis en vrijblijvend
  • Rechtstreeks contact

Wat kost een mediator?

Een mediator kost per uur tussen de 80,- en € 250,- Een mediator mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een mediator kost heeft ook te maken met wat uw specifieke wensen zijn.

80
120
170
250
Veelgestelde vragen

Wat doet een mediator?

WAT DOET EEN MEDIATOR?
Als u onverhoopt in een scheiding verwikkeld raakt of met een arbeidsconflict te maken krijgt kan een mediator u helpen, maar wat doet een mediator eigenlijk? Mediators zijn onafhankelijke en professionele bemiddelaars. Zij bieden begeleiding bij het oplossen van juridische problemen. Met andere woorden, een mediator is geen eenzijdige belangenhartiger. Integendeel. Een mediator is geheel onafhankelijk en neemt geen standpunt in zoals een advocaat dit bijvoorbeeld wel doet.

MEDIATOR: OPLOSSINGSGERICHTE ROL
Een mediator bemiddelt tussen mensen die bijvoorbeeld in scheiding liggen. Hij of zij helpt hen als zij een conflict met elkaar hebben. De rol van de mediator is hierbij vooral oplossingsgericht. De mediator brengt beide partijen weer met elkaar in gesprek. Door de gemeenschappelijke belangen in kaart te brengen en inzichtelijk te maken, wordt er zo door mediators een oplossing aangedragen. Door het een en ander juridisch correct te formuleren, worden oplossingen gevonden en kan het conflict tot een einde worden gebracht. Vaak biedt dit beide partijen gemoedsrust in een emotioneel heftige tijd.

DE MEDIATION-OVEREENKOMST
Voordat een mediator voor u aan de slag gaat moet er een zogeheten mediation-overeenkomst ondertekend worden door beide partijen. Verder worden zaken als vertrouwelijkheid en de vergoeding van de mediator in deze overeenkomst vastgelegd. Zo kunt u besluiten om elk de helft te betalen, maar ook is het mogelijk een andere verdeling overeen te komen. Wat in uw geval ook van toepassing is: het is altijd raadzaam om 3 of 4 offertes van mediators op te vragen. Zo maakt u een weloverwogen beslissing waar u beide achter staat.

Wat kost een mediator?

WAT KOST EEN MEDIATOR?
Een mediator kan u juridisch begeleiden als u te maken krijgt met een ingrijpende gebeurtenis in uw leven. Denkt u dan aan een scheiding of een arbeidsconflict. Mediators zijn onafhankelijke en professionele bemiddelaars. Ze zijn volledig op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving. Juist daarom vertrouwen veel mensen bij een scheiding of arbeidsconflict op deze deskundige bemiddelaars. Maar wat kost een mediator eigenlijk? Vaak werkt een mediator met een uurtarief. Een mediator mag echter zelf de tarieven bepalen, waardoor de kosten kunnen variëren. Daarom is het goed om meerdere prijsopgaves te vergelijken.

ALLEBEI DE HELFT BETALEN
Naast het feit dat een mediator zelf zijn of haar tarieven mag bepalen, spelen ook uw specifieke wensen een rol bij de tariefhoogte. Doorgaans betaalt u ongeveer € 150,- per uur voor een mediator. Dit is exclusief BTW. In het geval van een scheiding worden de totale kosten vaak door beide partijen voor de helft betaald. Uiteraard is het ook mogelijk een andere verdeling overeen te komen. Als beide partijen hiermee akkoord gaan, wordt deze verdeling vastgelegd in een mediation-overeenkomst.

RAADZAAM OM MEERDERE OFFERTES OP TE VRAGEN
Zodra de verdeling van de mediation-kosten overeen is gekomen, is het afhankelijk van diverse factoren wat het uiteindelijke totaalbedrag zal zijn. Zo is het van invloed hoe vaak u een mediator raadpleegt en ook wat de duur van het aantal keren is dat u dit doet. Omdat het uurtarief van verschillende mediators kan verschillen, is het raadzaam om meerdere offertes op te vragen. Met 3 of 4 offertes kunt u samen een weloverwogen keuze maken voor een mediator.

Wat kost mediation?

WAT KOST MEDIATION?
Soms komen er gebeurtenissen op uw levenspad waarbij u heel goed mediation kunt gebruiken. Denkt u dan aan een scheiding bijvoorbeeld of een arbeidsconflict. In dergelijke situaties bent u waarschijnlijk emotioneel te veel betrokken om u te verdiepen in de juridische aspecten die hierbij komen kijken. Precies daarom schakelt u een mediator in. Deze onafhankelijke bemiddelaars zijn altijd op de hoogte van de meest recente juridische wet- en regelgeving. Maar wat kost mediation eigenlijk?

SPECIFIEKE WENSEN
Mediators mogen zelf hun tarieven bepalen dus de daadwerkelijke kosten die u moet betalen kunnen (behoorlijk) van elkaar verschillen. Doorgaans moet u rekening houden met een vergoeding van ongeveer € 150,- per uur (exclusief BTW). Daarnaast zijn ook uw specifieke wensen van invloed op de uiteindelijke tariefhoogte van de mediation. Hoeveel keer wilt u bijvoorbeeld uw mediator raadplegen en wat is de duur per raadplegingssessie? Deze specifieke wensen zijn van invloed op de hoogte van het tarief dat uw mediator hanteert.

VERDELING EN VERZEKERING
Bij een scheiding is het gebruikelijk dat beide partijen elk de helft van de mediatorkosten betalen. Ook is het mogelijk een afwijkende verdeling met elkaar af te stemmen. Dit legt u vast in een mediation-overeenkomst die u beide ondertekent. Bij een arbeidsconflict is het belangrijk om te controleren of u verzekerd bent. Als u daadwerkelijk een verzekering voor arbeidsconflicten hebt afgesloten namelijk, kan het zijn dat u helemaal niets hoef te betalen voor mediation. Alle reden om meerdere offertes op te vragen als u een mediator nodig hebt.

Wat kost een mediator bij scheiding?

WAT KOST EEN MEDIATOR BIJ SCHEIDING?
Wanneer u onverhoopt in een scheiding terechtkomt is het belangrijk om juridisch het een en ander goed af te stemmen. Een mediator helpt u daarbij. Hij of zij is geheel onafhankelijk en zal geen standpunt innemen zoals een advocaat dit bijvoorbeeld doet. In plaats daarvan weegt de mediator belangen van de betrokken partijen af en geeft daarbij aan wat juridisch redelijk en haalbaar is. Dat klinkt niet alleen positief, maar dat is het ook. Er wordt dan ook vaak de vraag gesteld: wat kost een mediator bij scheiding?

GEEN VASTGESTELDE KOSTEN
Er zijn geen vastgestelde kosten op het moment dat u een mediator inschakelt. Ten eerste verschillen de kosten per mediator omdat zij zelf hun tarief mogen bepalen. Daarnaast worden de daadwerkelijke kosten eveneens beïnvloed door uw specifieke wensen. Denkt u dan aan de duur en het aantal keren dat u een beroep doet op uw mediator. Doorgaans kost een mediator u ongeveer € 150,- per uur (exclusief BTW).

VERDELING VAN DE KOSTEN
Bij een scheiding is het gebruikelijk dat de kosten voor de mediator evenredig betaald woorden door u en uw (ex-)partner. U betaalt dan elk de helft. Daarnaast kun u er ook voor kiezen om een andere verdeling van de kosten te hanteren. Beide – zowel het betalen van elk de helft als een andere verdeling – worden vastgelegd in een mediation-overeenkomst. Zodra u beide akkoord gaat met de inhoud hiervan zal de mediator voor u aan de slag gaan. Het is verstandig om vooraf meerdere offertes op te vragen bij goede mediators bij u in de buurt, zodat u een goede keuze kunt maken.

Wat kost een mediator bij arbeidsconflict?

WAT KOST EEN MEDIATOR BIJ ARBEIDSCONFLICT?
Stel, u raakt verwikkeld in een arbeidsconflict met uw werkgever, wat doet u dan? Veel mensen maken op dat moment gebruik van een mediator. Mediators zijn altijd op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving rondom arbeidsrecht en zij kunnen u hierin juridisch begeleiden. Zij vervullen een bemiddelende rol tussen u en uw werkgever en zijn hierin geheel onafhankelijk. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken dat de mediator een standpunt inneemt ten faveure van uw werkgever.

GEMIDDELDE KOSTEN
Werknemers die een conflict hebben met hun werkgever vragen zich hierbij af: wat kost een mediator bij arbeidsconflict precies? Doorgaans moet u rekening houden met een bedrag tussen de € 1.000 en € 5.000 voor een mediator bij een arbeidsconflict. Dit kan ook minder zijn. Dit komt doordat sommige werknemers een verzekering hebben afgesloten. De kosten voor mediation worden dan (deels) gedekt door hun verzekering. Het is belangrijk dit goed te controleren voordat u een keuze maakt voor een mediator. Het komt in dergelijke situaties namelijk voor dat uw werkgever de volledige kosten betaalt en u als werknemer helemaal niets.

RAADZAAM OM MEERDERE OFFERTES OP TE VRAGEN
Ook als u niet verzekerd bent stellen de gemiddelde kosten tussen de € 1.000 en € 5.000 niet veel voor. Althans, als u dit vergelijkt met de feitelijke kosten van een gemiddeld arbeidsconflict. Deze kunnen namelijk oplopen van € 30.000 tot wel € 70.000. Een werkgever zal dit ongeveer kwijt zijn aan juridische kosten, verzuimkosten, noem maar op. Juist daarom is het altijd raadzaam om meerdere offertes op te vragen als u in een arbeidsconflict verzeild raakt.

De beste mediator?

DE BESTE MEDIATOR?
Het vinden van de juiste mediator is hele persoonlijke keuze. Om deze keuze makkelijk te maken hebben we alle informatie die te vinden is over mediators voor u op een rijtje gezet. Zodat u eenvoudig kunt kiezen wie de beste mediator is voor uw situatie en in uw regio.
Er zijn in Nederland zo’n 3.000 mediators met allemaal hun eigen kenmerken. Bij het bepalen wie de beste is spelen verschillende factoren:

- Waar zijn ze in gespecialiseerd? Scheidingen? Familiezaken? Zakelijke conflicten?
- Wat is hun achtergrond, opleiding, ervaring? Zijn ze gecertificeerd mediator?
- Hebben ze reviews? Hoe veel en op welke sites? Wat wordt er over ze gezegd?
- Is er veel informatie van ze bekend? Op hun website, KvK gegevens, foto’s, social media?

Wij hebben al deze informatie voor u verzameld en op basis daarvan een score berekend voor alle mediators in Nederland. Een score die rekening houdt met al deze factoren. En de berekening van die score is voor ieder bedrijf gelijk, dus objectief.

TOP 10 BESTE MEDIATORS IN UW REGIO
Op basis van deze score, hebben we een top 10 van beste mediators per woonplaats gemaakt. Dat bespaart u veel tijd en zoekwerk, want zo kunt u eenvoudig de mediators selecteren die u het meest aanspreken.

Heeft u de mediator gevonden die bij u past? Vraag dan een offerte aan of plan een kennismakingsgesprek. We raden u aan 3 á 4 mediators te benaderen zodat u goed kunt vergelijken en een afgewogen kunt maken.

Hoe verloopt het contact met de mediator ivm COVID-19/Corona?

Gezien de huidige omstandigheden bieden we je graag de mogelijkheid om de prijsopgave en het contact met de mediators geheel online plaats te laten vinden. De gezondheid van eenieder die van onze service gebruikt maakt en de mediators die bij ons zijn aangesloten staat centraal.

We bieden meerdere mogelijkheden aan om met mediators in contact te komen. Zo kun je eenvoudig en snel je prijsopgave ontvangen én deze online met de mediator bespreken. Ook kun je eenvoudig een terugbelverzoek doen met het bedrijf naar keuze als je het liever telefonisch afhandelt. In deze tijd zijn de meeste bedrijven telefonisch juist erg goed bereikbaar.

Veel mediators bieden ook online mediation, dat kan via een video-gesprekken en werkt in de meeste gevallen uitstekend.

Toch liever de afspraak later inplannen? En niet te veel vertraging oplopen? Bekijk dan samen met de mediator wat de mogelijkheden zijn om alvast een afspraak voor een andere datum te maken.
Keurmerken
Raad voor Rechtsbijstand

De Raad voor Rechtsbijstand regelt de gesubsidieerde mediation en rechtsbijstand in Nederland. Dit doet de Raad op basis van de Wet op de Rechtsbijstand (Wrb). Deze website biedt de benodigde informatie voor advocaten en mediators.

Nederlandse Mediatorsvereniging

De Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) behartigt de belangen van ruim 2.200 professionals en is daarmee de grootste beroepsvereniging voor mediators als het gaat om belangenbehartiging van mediators binnen de politiek en het bedrijfsleven. Netwerken, continue persoonlijke ontwikkeling, een betere rechtspositie van mediators en het vergroten van de markt voor mediation zijn de speerpunten van de NMv.

MfN-registermediator

Mediatorsfederatie Nederland (MfN) is de autoriteit op het gebied van mediation in Nederland. Eén register als kwaliteitsstempel binnen de mediation-branche, dé bindende factor tussen mediators met een diversiteit aan expertises en achtergronden. Het MfN-register: het grootste kwaliteitsregister van mediators in Nederland.
Een MfN-registermediator bezit kwaliteitsaspecten waar de samenleving op kan bouwen. De kwaliteitsstandaard, -beheersing en –borging is de reden dat de markt MfN-registermediators erkent en inzet bij bestaande of dreigende conflictsituaties. Ook de Raad voor de Rechtspraak en de Raad voor Rechtsbijstand erkennen het MfN-register. Zo kunnen uitsluitend MfN-registermediators werkzaam zijn binnen de Rechtspraak (in de verwijzingsvoorziening: mediation naast rechtspraak).

mFAM - Familiemediators

De mFAM is een vereniging voor professioneel opgeleide en ervaren familiemediators, ieder met een eigen achtergrond of specialisme.
Alle bij de vereniging aangesloten mediators zijn tevens geaccrediteerd MfN-registermediator. Voor u een zekerheid dat ze aan alle deskundigheidseisen voldoen.

.
Waarom Trustoo?
compare.svg
De beste bedrijven voor jou

We hebben alles voor je op een rijtje gezet

compare.svg
Vergelijk en bespaar

Vergelijk prijsopgaven en bespaar tot 30%

compare.svg
Direct contact

In één minuut direct contact, zonder tussenpersoon