Wat kost een dakdekker

40 - €50
*
Prijs per uur
Prijzen variëren per type dienst die je zoekt en per regio.
Wat kost een dakdekker in jouw plaats?
25
40
50
80

Wat zijn de kosten van een dakdekker

Voor alle soorten werkzaamheden op en rondom je dak kun je een dakdekker inschakelen. Dit kunnen eenvoudige maar ook complexe werkzaamheden zijn. Sommige dakdekkers zijn daarbij allround en andere dakdekkers zijn gespecialiseerd in bepaalde daken of dakbedekkingssoorten. De kosten die je voor een dakdekker betaalt zijn afhankelijk van verschillende factoren. Om welk soort dak gaat het bijvoorbeeld en om welk soort dakbedekking? Ook is de complexiteit van werkzaamheden van invloed.

Wat vind je in dit kostenoverzicht?

Wat doet een dakdekker?

Dakdekkers voeren alle soorten werkzaamheden uit die te maken hebben met de daken van woningen en panden. Vaak gaat het om dakbedekking. Dit kan om een nieuwe bedekking gaan of om het opnieuw bedekken (renoveren) van bestaande dakbedekking. Het doel van de werkzaamheden is meestal om het dak (opnieuw) optimale bescherming te bieden tegen de verschillende weersinvloeden. Denk dan onder andere aan wind, regen en sneeuw.

Ontvang prijsopgaven van de beste dakdekkers in jouw buurt
zoeken

Weliswaar bestaan de werkzaamheden van dakdekkers veelal uit dakbedekking, toch kunnen deze werkzaamheden sterk van elkaar verschillen. Allereerst zijn er verschillende soorten daken:

 • Platte daken
 • Hellende daken
 • Schuine daken
 • Rieten daken
 • Andere soorten daken zoals van kunststof, leisteen, stro

Naast de diversiteit aan verschillende soorten daken, is er ook een breed scala aan dakbedekkingssoorten, waaronder:

 • Bitumen
 • PVC (kunststof)
 • EPDM
 • Groen dak
 • Riet
 • Stro
 • Leisteen
 • Dakpannen

Verder kun je eveneens bij de dakdekker terecht voor de volgende werkzaamheden:

 • Dakisolatie
 • Boeien en boeionderdelen
 • Loodwerk
 • Zinkwerk
 • Behandeling van houtrot
 • Reparatie, vervanging en plaatsing van dakgoten
 • Reparatie, vervanging en plaatsing van hemelwaterafvoer
 • Uitvoering van inspecties en onderhoud

Bij kleine reparaties aan je bitumen dak kunnen vrijwel alle dakdekkers je van dienst zijn. Dat geldt lang niet altijd voor alle reparaties en werkzaamheden aan en op je dak. Wil je een compleet nieuwe bitumen bedekking aan laten leggen bijvoorbeeld? Dan is het verstandig een dakdekker in te schakelen die hierin gespecialiseerd is. Datzelfde geldt voor tal van andere werkzaamheden die gerelateerd zijn aan jouw dak. Het is dan ook raadzaam om vooraf goed na te vragen of een dakdekker allround is of gespecialiseerd in specifieke werkzaamheden. Zo weet je vooraf altijd waar je aan toe bent en voorkom je teleurstelling. Daarnaast is het verstandig om meerdere dakdekkers te vergelijken.

Ontvang prijsopgaven van de beste dakdekkers in jouw buurt
zoeken

Wat kost een dakdekker?

De kosten die je aan een dakdekker betaalt variëren nogal. Dit komt niet in de laatste plaats door de verschillende werkzaamheden die kunnen worden uitgevoerd. Daar komt bij dat ook de verschillende bedekkingssoorten van invloed zijn op de totaalprijs van de dakdekker. Gemiddeld genomen, betaal je voor een dakdekker circa € 45,- per uur. Dit is inclusief BTW.

De meeste dakdekkers zullen in hun offerte aangeven hoe lang ze met de werkzaamheden bezig zijn. Dit kun je echter moeilijk controleren. Wil je vooraf precies weten waar je aan toe bent? Geef dan aan dat je voorkeur uitgaat naar een prijs per m2 en niet per uur. Hou daarbij rekening met de kosten voor de benodigde materialen. Ook deze kosten kunnen sterk uiteenlopen.

Prijsopbouw en gemiddelde kosten nieuw dak

Gemiddeld bestaat de totaalprijs voor een dakdekker voor 55 procent uit arbeidsloon, voor 35 procent uit materialen en voor 10 procent uit voorrij- en afvoerkosten. Daarbij ligt het gemiddelde oppervlak van daken in ons land ligt rond de 50 m2. Met dat als uitgangspunt, moet je rekening houden met de volgende gemiddelde kosten voor een nieuw dak (inclusief BTW):

MateriaalGemiddelde kosten
Bitumen€ 2.500
PVC (kunststof)€ 4.000
EPDM€ 3.500
Riet€ 4.300
Dakpannen€ 4.300

*Let op: Dit zijn gemiddelde prijzen. Voor exactere prijzen, vraag kosteloos een prijsopgave aan.

Let er hierbij op dat goedkoop duurkoop kan zijn. Dat wil zeggen, naast de vakkundigheid van de dakdekker in kwestie is het ook belangrijk voor de juiste materialen te kiezen. Hierdoor voorkom je onverwachte kosten. De juiste materialen komen de kwaliteit van het dak alleen maar ten goede en zullen positief bijdragen aan de isolerende werking.

Ontvang prijsopgaven van de beste dakdekkers in jouw buurt
zoeken

Dakdekker kosten bestaan uit:

Gemiddeld bestaat de totaalprijs voor een dakdekker voor 55 procent uit arbeidsloon, voor 35 procent uit materialen en voor 10 procent uit voorrij- en afvoerkosten. De kosten zijn daarnaast afhankelijk van de gemaakte keuzes en kunnen per dakdekker verschillen.

Arbeid
Materiaal
Voorrijkosten

Subsidies en kwantumkorting

Het kan interessant zijn om te onderzoeken of je voor een subsidie in aanmerking komt voor jouw dak. Vaak kan de dakdekker je hier meer informatie over geven. Daarnaast kan het financieel aantrekkelijk zijn om je buren te vragen of zij ook hun dak willen vernieuwen. In dat geval kun je met de dakdekker een zogeheten kwantumkorting bespreken. Hiermee bespaar je vaak aanzienlijk veel kosten.

Aanvraag bouwvergunning

Naast het mogelijk besparen op sommige kosten, doet je er eveneens verstandig aan om te checken of je een bouwvergunning nodig hebt. Twijfel je? Vraag dan alsnog een bouwvergunning aan zodat je teleurstelling achteraf voorkomt. De dakdekker kan je hier vaak ook meer over vertellen.

Hoe kies ik de beste dakdekker?

Wanneer je eenmaal gekozen heeft voor een nieuw dak of dakrenovatie ga je op zoek naar een geschikte dakdekker. We raden je daarbij aan om voor een lokale dakdekker te kiezen. Dit scheelt je namelijk in kosten. Verder zijn er verschillende keurmerken waarover een dakdekker kan beschikken. Dit zijn het Dakmerk voor platte daken en het KOMO certificaat. Ook kan een dakdekkersbedrijf aansloten zijn bij de NDA (Nederlandse Dakdekker Associatie) en Vebidak (Dakbedekkingsbranche Nederland). Ongeacht de werkzaamheden waarvoor je een dakdekker inschakelt raden we je altijd aan om meerdere offertes op te vragen.

Terug naar boven

Tip! Bekijk de Top 10 dakdekkers bij jou in de buurt
zoeken
miniwizard.svgWie zijn de beste dakdekkers in jouw plaats?