Wat kost een keukenrenovatie?

1000 - €2500
*
Gemiddelde prijs
Prijzen variëren per type dienst die je zoekt en per regio.
Wat kost een keukenspecialist in jouw plaats?
350
1000
2500
3500

Wat kost een keukenrenovatie?

Wil je jouw keuken renoveren of heb je een nieuwbouwwoning of -pand en wil je de keuken een nieuwe look geven? De keukenspecialist staat dan voor je klaar. Hij of zij geeft gericht advies over de ideale keukenindeling, gebaseerd op jouw wensen. Ongeacht of het om keukenkastjes, keukenapparatuur of uw keukenblad gaat. Wil je weten wat je voor een keukenrenovatie betaalt? Dit is afhankelijk van diverse factoren en deze hebben we hieronder voor jou op een rijtje gezet.

Tip! Bekijk de Top 10 keukenspecialisten bij jou in de buurt
zoeken

Wat vind je in dit kostenoverzicht?

Wat doet een keukenspecialist?

De keukenspecialist richt zich op keukenrenovaties, oftewel het renoveren van bestaande keukeninstallaties. De focuspunten liggen onder meer op keukenkastjes, -deurtjes, -apparatuur en -bladen. Daarnaast staan keukenspecialisten voor je klaar voor de ideale keukenindeling van jouw (nieuwbouw)woning of (nieuwbouw)pand. Daarbij houdt hij of zij rekening met jouw specifieke wensen en vereisten en de gewenste interieurstijl. Dit kan variëren van landelijk en klassiek tot modern en trendy; de keus is aan jou.

Ontvang prijsopgaven van de beste keukenspecialisten in jouw buurt
zoeken

Waarom een keukenrenovatie doen?

Misschien overweeg je een nieuwe keuken te kopen maar hou je ook de optie open om je keuken te renoveren. Heel begrijpelijk. Sterker nog, door het renoveren van je keuken bespaar je op diverse keukenonderdelen. Simpelweg is een keukenrenovatie vaak meer dan voldoende. Je geeft er een extra dimensie mee aan jouw interieurstijl. Zo voorkom je kosten, werkzaamheden en bovenal: de zoektocht naar een nieuwe keuken. Kortom, een keukenrenovatie is veel voordeliger dan de aanschaf van een nieuwe keuken. Desondanks, geef je jouw keuken een compleet nieuwe look waar je jaren mee vooruit kan. Is dat nu niet precies waar je naar op zoek bent?

Wat kost een keukenrenovatie?

De zaken die je aan je keuken kan laten aanpassen lopen sterk uiteen. Wil je bijvoorbeeld alleen een nieuwe look door middel van nieuwe keukenkastjes, of wil je een compleet nieuwe keukenrenovatie? Er zijn ook mensen die alleen hun keukenblad willen vervangen, omdat dit voldoende een nieuwe, en gewenste, interieurstijl reflecteert. Je kan het zo klein mogelijk houden als je wilt en tegelijkertijd zoveel uitbreiden als je wilt.

Ontvang prijsopgaven van de beste keukenspecialisten in jouw buurt
zoeken

Keukenkastjes vervangen

Er zijn verschillende redenen om de keukenkastjes te willen veranderen:

  • Kleur en uitstraling sluiten niet meer aan bij je wensen
  • De keukendeurfolie laat los
  • De keukendeurtjes sluiten niet meer voldoende en/of hangen scheef

Ongeacht de reden is het dan wenselijk om de keukendeuren te vervangen voor nieuwe exemplaren. Je kan ze op maat bestellen bij de keukenspecialist. Datzelfde geldt voor nieuwe lades, knoppen, grepen en tal van extra opties. Denk bijvoorbeeld aan luxe soft close scharnieren. Dit heeft als effect dat de keukendeurtjes nooit hard zullen dichtvallen, maar met een subtiele gang sluiten. Omdat dit een vaak gekozen optie is, is er volop keuze. Hierdoor weet je zeker dat jouw nieuwe keukendeurtjes naadloos aansluiten op het bestaande keukeninterieur.

Keukenblad vervangen

Soms is het alleen vervangen van het aanrechtblad, of keukenblad, al voldoende om een geheel nieuwe look te creëren. Daarnaast kan het natuurlijk zo zijn dat je met een nieuw keukenblad je keuken wilt vernieuwen. De mogelijkheden hierin zijn eindeloos en de keukenspecialist kan je hier advies over geven. De gemiddelde kosten hiervoor liggen tussen de € 150,- en € 500,-. Een en ander is afhankelijk van de specifieke wensen voor een nieuw keukenblad.

Keukenapparatuur vervangen

Na verloop van tijd verloopt de garantietijd van je keukenapparatuur. Vaak is dit hetzelfde moment dat je merkt dat de keukenapparatuur aan vervanging toe is. Als de keuken verder nog geheel aan jouw wensen voldoet, is het dan mogelijk om alleen de keukenapparatuur te vernieuwen. Ook hierin kan de keukenspecialist je gericht advies geven.

Als je besluit de keuken te gaan renoveren, dan is de prijs afhankelijk van wat je precies wil vervangen. Gaat het alleen om keukendeurtjes, alleen om het keukenblad, alleen om de keukenapparatuur of om een complete renovatie? Voor een totale keukenrenovatie lopen hierdoor de kosten sterk uiteen. Zo kun je in het geval van alleen de keukenkastjes vervangen een bedrag van € 1.000 kwijt zijn. Wil je echter ook het aanrechtblad vervangen en de keukenapparatuur? Hou dan rekening met een gemiddeld bedrag dat tussen de € 2.500 tot € 3.000 ligt. Hier zitten naast keukenkastjes, het aanrechtblad en keukenapparatuur ook de fronten, handgrepen, scharnieren, manuren en voorrijkosten bij inbegrepen.

Ontvang prijsopgaven van de beste keukenspecialisten in jouw buurt
zoeken

Hoe kies ik de beste keukenspecialist voor mijn keukenrenovatie?

Wanneer je graag iets anders wilt met je keuken, is keukenrenovatie meestal de beste oplossing. Vergeleken met een compleet nieuwe keuken ben je simpelweg veel minder kwijt aan kosten. Je kan daarbij de keuken geheel inrichten conform je wensen en interieurstijl. Van landelijk tot modern, van klassiek tot trendy en nog veel meer. Het enige wat je hoeft te doen is jouw wensen aangeven bij de keukenspecialist bij jou in de buurt. Daarvoor vraag je het beste 3 tot 4 offertes op. Hiermee kan je een uitstekend vergelijk maken en ligt jouw keukenrenovatie eenvoudig en snel binnen handbereik.


Terug naar boven

Tip! Bekijk de Top 10 keukenspecialisten bij jou in de buurt
zoeken
miniwizard.svgWie zijn de beste keukenspecialisten in jouw plaats?