de beste Fotografen voor jou
Kies uit +1950 top FotografenKies uit +1950 Fotografen in Nederland
COVID-19: het contact met bedrijven en de prijsopgave via Trustoo kan online plaatsvinden, Lees meer
1 - 10 van 81 resultaten
Norbert Waalboer Fotografie
Dit bedrijf heeft zijn gegevens gevalideerd
flash_on reageert snel
9,8
place
Werkgebied Haarlem

We gaan iets creëren!
Een kwart eeuw fotograferen heeft mij tot een allrounder gemaakt, met toegepaste bedrijfsfotografie als specialiteit; portretfotografie, bedrijfsreportage, productfotografie, alles wat voor een bedrijf aan beeldmateriaal nodig is. Ik kan het voor u verzorgen.
De techniek is op orde. Ik ben ervaren en snel. Ik maak zakelijke portretten voor vakbladen, presentaties, als profielfoto op sociale media, internet toepassingen of toegepast als redactionele fotografie om een verhaal in beeld te brengen. Ik werk voor veel bedrijven en denk mee in de creatieve processen van vormgevers en ontwerpers. Ik fotografeer tijdens congressen en andere evenementen, ben in te schakelen voor bijvoorbeeld (reclame)campagnes en brochures, websites en jaarverslagen. Voor bouwbedrijven en architecten fotografeer ik interieur en exterieur. Het is een specialisme waarvoor ik speciale tilt-shift-objectieven gebruik om perspectief en focus te kunnen beïnvloeden.
Interesse gewekt…? Ik hoor het graag.

place
Werkgebied Haarlem
grade62 beoordelingen
timelapse26 jaar in bedrijf
PerfectPictures.nl
Dit bedrijf heeft zijn gegevens gevalideerd
flash_on reageert snel
9,1
place
Werkgebied Haarlem

“Fotografie is niet kijken, het is voelen. Als je niet kunt voelen waar je naar kijkt zal je nooit anderen iets kunnen laten voelen wanneer ze naar je foto’s kijken.” — Don McCullin
Ik ben fotograaf Peter Janssens. Ik ben geboren in 1957 en ik heb inmiddels ruim een halve eeuw van het leven mogen genieten. In die tijd heb ik enkele keren de kans gehad om mijn droom te volgen en dat doe ik nu als fotograaf nog steeds.
Tijdens mijn reizen heb ik aan den lijve kunnen ondervinden hoe verschillend mensen zijn qua karakter, qua cultuur, maar vooral qua gevoelens. Zwervend door de Siberische Taiga, Poolse wodka drinkend met de lokale bevolking, kennismaken met de uitbundigheid van de Noord-Amerikaan, dichterbij genieten van de emoties in Italië of de romantiek van Parijs, geraakt worden door de onvergelijkbare gastvrijheid van de Tsjetsjenen.
Het heeft mij gevormd tot wie ik ben, geïnteresseerd in mensen en berustend dat ik nooit alle gevoelens van mensen zal kunnen begrijpen of bevatten. Mijn interesse in mensen is mijn motivatie om me met fotograferen te richten op het leven en op mensen.
Fotograferen is altijd al een grote hobby van me geweest: op mijn tiende ging ik al op pad om de wereld om me heen vast te leggen. Eerst met een Russische Lubitel-2 en later met een Agfa Click 2. Soms gebruikte ik stiekem de Canon kleinbeeldcamera van mijn vader. Dankzij mijn vaders liefde voor fotografie hadden we thuis zelfs een eigen donkere kamer, waar ik leerde hoe ik zelf foto’s af kon drukken.
Later heb ik zelf een semiprofessionele digitale camera aangeschaft. Oorspronkelijk richtte ik me vooral op architectuur en stadsgezichten, maar dankzij mijn reislust raakte ik ook steeds meer geïnteresseerd in portretfotografie. Inmiddels beschik ik over professionele apparatuur en ben ik dankzij talloze cursussen en workshops steeds ervarener geworden op het gebied van allerlei fotografiestijlen. Mijn doel is altijd om mijn model zo karakteristiek mogelijk in beeld te brengen!
Ik ben 24 uur per dag in of buiten de eigen fotostudio beschikbaar. Wil je een eigen portret laten maken, of wil je je kinderen professioneel laten fotograferen? Ben je een beginnend model en wil je graag een mooie shoot doen voor in je portfolio? Verkoop je een product dat je graag mooi wilt laten fotograferen? Of ben je voor een andere reden op zoek naar een fotograaf? PerfectPictures.nl staat voor je klaar.
Ben je geïnteresseerd in mijn diensten? Dan kun je me eenvoudig een bericht sturen via de contactpagina. In principe ben ik altijd beschikbaar, ook in het weekend of ’s nachts, zowel in mijn studio in Hoofddorp als op een locatie naar keuze.
Ik verheug me op een prettige samenwerking!
Kom je me zomaar in een andere hoedanigheid tegen? Ja, dat kan. Ik ben als vrijwilliger o.a. verbonden aan Veilig Verkeer Nederland. Ik ben aan VVN verbonden als buurtcoach en assisteer lokale teams namens VVN ter bevordering van de verkeersveiligheid.

place
Werkgebied Haarlem
grade23 beoordelingen
timelapse5 jaar in bedrijf
Gratis kennismakingsgesprek via logo_small.svg
miniwizard.svg
Waarom via logo_small.svg
  • De beste bedrijven
  • Bespaar tot 30%
  • Gratis en vrijblijvend
kv-min.png

Wat kost een fotograaf?

Een fotograaf kost tussen de 60,- en € 100,- Een fotograaf mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een fotograaf kost heeft ook te maken met wat uw specifieke wensen zijn.

60
70
90
100
Veelgestelde vragen

Wat doet een fotograaf?

WAT DOET EEN FOTOGRAAF?
Een fotograaf is iemand die op professionele basis foto's maakt met een fotocamera. Dat klinkt eenvoudig, maar is het zeker niet. Een professionele fotograaf heeft bij het maken van een foto al voor ogen hoe hij of zij deze wil hebben. Daarbij houdt de fotograaf rekening met de omgeving en de setting die is opgebouwd. Dat kan in de studio van de fotograaf zijn, maar veel fotografen kunnen ook op locatie foto’s maken. Er zijn tientallen soorten foto’s die gemaakt kunnen worden en daarom hebben veel fotografen zichzelf gespecialiseerd in een bepaald type fotografie. Denk daarbij bijvoorbeeld aan groepsfotografie, zwangerschapsfotografie, bruidsfotografie, portretfotografie of bedrijfsfotografie.

SPECIALITEIT
Iedere fotoshoot vraagt om een andere manier van fotograferen en vaak ook om een ander type camera. Bij bruidsfotografie, of trouwfotografie, zit de hele dag zit met belangrijke momenten die in enkele seconden voorbij kunnen gaan. Het vastleggen van dat specifieke moment en die ene spontane emotie is bij bruidsfotografie ontzettend belangrijk. Een ervaren bruidsfotograaf zal die momenten herkennen en goed kunnen vastleggen. Een portretfotograaf zal daarentegen instructies kunnen geven en meerdere foto’s kunnen maken, terwijl je als bedrijfsfotograaf een commerciële twist moet kunnen geven aan de foto.

MEER DAN ALLEEN FOTO’S MAKEN
Een fotograaf moet dus meer kunnen dan alleen het maken van foto’s. Een goede fotograaf moet daarom een flink aantal eigenschappen bezitten. Denk aan het herkennen van spontane momenten en het goed kunnen werken met licht. Maar daarnaast moet hij/zij ook goed kunnen communiceren en organiseren, improviseren en samenwerken. Tot slot hoort het nabewerken van de foto’s ook vaak tot de taken van de fotograaf, waardoor het werk van de fotograaf zelfs na het nemen van de foto niet is afgelopen.

Wat kost een fotograaf?

WAT KOST EEN FOTOGRAAF?
Een fotograaf kan voor veel verschillende momenten ingehuurd worden. Een fotograaf wordt vaak ingehuurd bij speciale momenten, zoals een bruiloft of zwangerschap. Dit zijn unieke momenten die in uw leven niet vaak voorkomen en daarom vastgelegd wilt hebben. Daarnaast worden fotografen ook regelmatig ingeschakeld voor professionele fotoshoots. De vraag die velen zich daarbij stellen is: wat kost een fotograaf? Dat verschilt. Wat voor type fotoshoot wilt u doen? Hoeveel foto’s wilt u laten nemen? En heeft u een beginnende fotograaf of een doorgewinterde expert? Het is daarom lastig om de kosten in te schatten, maar gemiddeld kunt u rekening houden met een uurtarief dat tussen de € 60,- en € 100,- ligt.

PER UUR, DAGDEEL, REPORTAGE OF HELE DAG
Naast dat u een fotograaf per uur kunt inhuren, kunt u er ook voor kiezen hem of haar een dagdeel in te schakelen, of voor een korte reportage. Bruidsparen geven er vaak de voorkeur aan om een fotograaf een hele dag in te huren. Uiteraard zijn de kosten hierop van invloed. Zo liggen de gemiddelde kosten voor een dagdeel tussen de € 400,- en € 600,-. Voor een korte reportage tussen 1 en 1½ uur vragen fotografen gemiddeld tussen de € 60,- en € 100,-. Voor een hele dag betaalt u gemiddeld tussen de € 800,- en € 1000,-.

DIGITALE FOTO’S OF AFGEDRUKT
Een andere keuze die de meeste fotografen u zullen bieden is of u de foto’s digitaal wilt ontvangen of afgedrukt. Kiest u ervoor om de foto’s alleen digitaal te ontvangen, dan betaalt u de kosten voor het bewerken en selecteren. Hierbij kunt u uitgaan van het uurloon dat de fotograaf hanteert. Wilt u de foto’s afgedrukt ontvangen, dan komen hier de kosten voor het afdrukken en het materiaal bij. De tarieven en mogelijkheden van fotografen kunnen veel verschillen. Wij raden u daarom aan om altijd 3 tot 4 offertes van verschillende fotografen op te vragen.

Wat kost een fotograaf voor een bruiloft?

WAT KOST EEN FOTOGRAAF VOOR EEN BRUILOFT?
Voor een huwelijk moet veel geregeld worden en het inhuren van een fotograaf is daar vaak onderdeel van. Maar wat kost een fotograaf voor een bruiloft eigenlijk? Dit is een vraag die de meeste aanstaande bruidsparen flink bezighoudt. Om hierin rust voor uzelf te creëren is het verstandig om tijdig 3 tot 4 offertes bij verschillende fotografen op te vragen. De tarieven voor een trouwfotograaf verschillen namelijk nogal. Hiervoor zijn meerdere redenen.

UURTARIEF, DAGTARIEF OF PAKKETTARIEF
De eerste keuze die u kunt maken bij het inhuren van een trouwfotograaf is of u hem of haar per uur wilt inhuren of voor een dag(deel). De uurtarieven van een bruiloftsfotograaf liggen gemiddeld rond de € 150,-. Bij sommige fotografen zitten hier de kosten voor het bewerken, selecteren en digitaal aanleveren bij in. Voor een hele dag bent u gemiddeld € 800,- tot € 1000,- kwijt aan enkel het uurtarief. Daar zitten overige kosten zoals het bewerken van de foto’s doorgaans niet bij in. Dit is vaak wel het geval als u kiest voor een pakkettarief. Het is dus belangrijk om goed de verschillende onderdelen van de opgevraagde offertes te vergelijken.

NABWEKING EN AANLEVERING
Elke trouwfotograaf zal de kosten voor nabewerking in zijn of haar offerte vermelden. De fotograaf steekt dan ook veel tijd in de nabewerking. Gemiddeld genomen selecteren bruiloftsfotografen 25% tot 30% van alle genomen foto’s. Deze foto’s worden aan u voorgelegd om een selectie uit te maken. Vervolgens kunt u aangeven of de fotograaf deze in een trouwalbum moet verwerken of digitaal moet aanleveren. Overbodig te noemen dat bij de aanleveringskeuze verschillende tarieven gemoeid zijn.

Wat kost een fotoshoot?

WAT KOST EEN FOTOSHOOT?
Stel, u wilt een fotoshoot laten maken door een professionele fotograaf. Bijvoorbeeld samen met u familie, van uw baby of een fotoshoot voor zakelijke doeleinden. U vraagt zich dan ongetwijfeld af: wat zijn richtprijzen voor een fotoshoot? Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van uw specifieke wensen. Ook is de duur van de fotoshoot van invloed. Verder hanteren sommige fotografen een hoger tarief bij meerdere personen. Kortom, allemaal redenen om meerdere offertes op te vragen als u een fotoshoot overweegt.

VERSCHILLENDE UURTARIEFEN VAN FOTOGRAFEN
De meeste fotografen hanteren een uurtarief, een tarief voor een dag(deel) of voor een korte reportage. Qua uurtarief zitten er soms forse verschillen tussen fotografen. Zo zijn er fotografen waar u al voor € 60,- per uur terecht kunt voor een fotoshoot. Aan de andere kant zijn er ook fotografen die een uurtarief van € 100,- tot € 150,- hanteren. Meestal is de ervaring van de fotograaf op het uurtarief van invloed, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn.

PORTFOLIO VAN DE FOTOGRAAF
Behalve 3 tot 4 offertes opvragen is het ook verstandig om van tevoren het portfolio van de fotograaf in kwestie te bekijken. Zo kan een fotograaf wel goedkoop zijn, maar als u ontevreden bent over het resultaat is het zonde van uw geld. Juist daarom raden wij u aan om zijn of haar portfolio vooraf te bekijken alvorens u akkoord gaat met een offerte. Spreekt de stijl van de fotograaf u aan bijvoorbeeld en wat is uw algemene indruk van de kwaliteit?

De beste fotograaf?

DE BESTE FOTOGRAAF?
Wij hebben alle informatie die te vinden is over fotografen voor u op een rijtje gezet. Zodat u eenvoudig kunt kiezen wat de beste fotograaf is voor uw situatie en in uw regio.
Er zijn in Nederland duizenden fotografen met allemaal hun eigen kenmerken. Bij het bepalen wie de beste is, spelen verschillende factoren een rol:

- Welke specialisatie; Portretten? Bruiloften? Zakelijke fotoshoot?
- Wat is hun achtergrond, ervaring?
- Hebben ze reviews? Hoe veel en op welke sites? Wat wordt er gezegd?
- Is er veel informatie van ze bekend? Website, KvK, foto’s, social media?

Wij hebben al deze informatie voor u verzameld en op basis daarvan een score berekend voor alle fotografen in Nederland. Dit is een score die rekening houdt met al deze factoren. En de berekening van die score is voor ieder bedrijf gelijk, dus objectief.

TOP 10 BESTE FOTOGRAFEN IN UW REGIO
Op basis van deze score, hebben we een top 10 van beste fotografen per woonplaats gemaakt. Dat bespaart u veel tijd en zoekwerk, want zo kunt u eenvoudig de fotografen selecteren die u het meest aanspreken.

Heeft u de fotograaf gevonden die bij u past? Vraag dan een offerte aan of plan een kennismakingsgesprek. We raden u aan 3 of 4 fotografen te benaderen zodat u goed kunt vergelijken en een afgewogen keuze voor uw fotograaf kunt maken.

Hoe verloopt het contact met de fotograaf ivm COVID-19/Corona?

Gezien de huidige omstandigheden bieden we je graag de mogelijkheid om de prijsopgave en het contact met de fotografen geheel online plaats te laten vinden. De gezondheid van een ieder die van onze service gebruikt maakt en de fotografen die bij ons zijn aangesloten staat centraal.

We bieden meerdere mogelijkheden aan om met fotografen in contact te komen. Zo kun je eenvoudig en snel je prijsopgave ontvangen én deze online met de fotograaf bespreken. Ook kun je eenvoudig een terugbelverzoek doen met het bedrijf naar keuze als je het liever telefonisch afhandelt. In deze tijd zijn de meeste bedrijven telefonisch juist erg goed bereikbaar.

De fotoshoots kunnen in een aantal gevallen nog gewoon plaatsvinden, bijvoorbeeld als het buiten is. Uiteraard in overleg met de fotograaf. Daarbij worden uiteraard de richtlijnen voor het houden van voldoende afstand in acht genomen.

Toch liever de afspraak later inplannen? En niet te veel vertraging oplopen? Bekijk dan samen met de fotograaf wat de mogelijkheden zijn om alvast een afspraak voor een andere datum te maken.
Waarom Trustoo?
compare.svg
De beste bedrijven voor jou

We hebben alles voor je op een rijtje gezet

compare.svg
Vergelijk en bespaar

Vergelijk prijsopgaven en bespaar tot 30%

compare.svg
Direct contact

In één minuut direct contact, zonder tussenpersoon