trustoo.nl logo.png
De beste 1600+ Fotografen voor jou

Vind een top 10 Fotograaf bij jou in de buurt

Selecteer het type fotografie
Plaats
fotograaf.jpg
usp+1
BETROUWBAREen geverifieerde bedrijven
usp+1
VERGELIJK PRIJZENontvang gratis prijsopgaven
usp_3
2.000.000+succesvolle aanvragen

Alle fotografen in Nederland vergelijken

Sorteren op
Zoek je een fotograaf in Nederland? Bekijk de top 10 fotografen met 0 reviews en een gemiddelde score van -. Vergelijk en bespaar.
Alle diensten
Bruiloft- / Trouwfotografie
Fotoshoot & Portret (geen pasfoto)
Groeps- en Familieshoot
Baby- en Zwangerschapsshoot
Evenementen-reportage
Zakelijke foto's
Uitvaartfotografie
Productfotografie
Fotoshoot overig (geen pasfoto)

0 bedrijven gevonden

Filters
Sorteren op
Fotograaf voor
Trustoo score

Recente blogartikelen over fotografen
Lees hier de meest recente expert blogs geschreven door fotografen op Trustoo

Vind de beste professionele fotografen van Nederland

Ben jij op zoek naar een fotograaf in de buurt? Zoek niet verder. Bij Trustoo vind je de beste fotografen van Nederland. Of je nu jouw trouwdag wilt vastleggen met een fotograaf uit Zwolle of professionele bedrijfsbeelden wilt laten maken door een Amsterdamse fotograaf. Bij ons ben je er zeker van dat je een getalenteerde fotograaf vindt die past bij jouw fotoshoot. Vergelijk vandaag nog fotografen uit Nederland met elkaar en huur jouw favoriet in.

Wat is een fotograaf? Ontdek de magie achter de lens

Een fotograaf is iemand die gespecialiseerd is in het schieten van professionele foto’s via geavanceerde apparatuur. Hierbij moet je denken aan een fotocamera, studiolampen, statieven en verschillende lenzen. Daarnaast gebruikt een fotograaf verschillende technieken om een bepaald beeld te creëren. Door de juiste belichting, compositie en nabewerking ontstaan er betekenisvolle beelden.

Naast de technische vaardigheden staan fotografen bekend om hun eigen specialisme. Ze houden zich bijvoorbeeld bezig met een specifiek genre, zoals portretten, bruiloften, evenementen of producten. Ook creativiteit is een belangrijk aspect van het fotografievak. Met foto’s kun je namelijk een bepaald verhaal vertellen en een boodschap overbrengen. Ze zeggen niet voor niets: een beeld zegt meer dan duizend woorden.

Waarom een professionele fotograaf?

Je vraagt je wellicht af of het de moeite waard is om een professionele fotograaf in te huren. In principe kun je zelf beelden schieten met een mobiele telefoon. Toch biedt een talentvolle fotograaf je verschillende voordelen.

 1. Ervaring: Een professionele fotograaf heeft doorgaans meerdere jaren ervaring in het fotograferen van de mooiste foto’s. Al dan niet met een opleiding.
 2. Kwaliteit: Een goede fotograaf gebruikt hoogwaardige apparatuur. Hierdoor beschik je over beeldmateriaal van hogere kwaliteit dan de foto’s die via een mobiel zijn gemaakt.
 3. Professionaliteit: Een fotograaf heeft ervaring in het plannen, organiseren en leiden van een fotoshoot. Zo hoef jij je daar geen zorgen over te maken.
 4. Creativiteit: Bij fotograferen is creativiteit belangrijk om mooi beeldmateriaal neer te zetten. Professionele fotografen zijn creatief en kunnen foto’s maken die aansluiten bij jouw wensen.

Welke fotografiestijlen zijn er? Ontdek de meest populaire genres

In de wereld van fotografie bestaan er verschillende genres. Denk aan portret- of evenementenfotografie. Veel fotografen zijn gespecialiseerd in een bepaald genre en hebben daar hun eigen stijl aan gehangen. Hierdoor is het makkelijker om een geschikte fotograaf in Nederland te vinden die past bij wat je voor ogen hebt.

Portretfotografie

Wil je een mooie portretfoto maken van jezelf, het gezin of je huisdier(en)? Een portretfotograaf uit Nederland is de juiste keuze. De fotograaf legt de persoonlijkheid, gezichtsuitdrukking en emotie van het model vast. In de meeste gevallen wordt er alleen een foto gemaakt van het gezicht, de nek en de schouders. Een portretfoto is onder andere geschikt voor social media, professionele profielfoto’s en familieportretten.

Zwangerschapsfotografie

Als je zwanger bent, veranderen je lichaam en je leven. Het is een bijzondere tijd die je niet snel vergeet. Een zwangerschapsfotoshoot zorgt ervoor dat je dit persoonlijke moment voor altijd vastlegt. Een zwangerschapsfotograaf is gespecialiseerd in het fotograferen van prachtige foto’s van de buik. Niet alleen de fysieke aspecten legt de fotograaf vast. Ook de emotionele band tussen ouder en kind staat centraal. Het is een fantastische fotoshoot voor het hele gezin. Is je kleintje al geboren? Dan is het mogelijk om een babyfotoshoot (newborn shoot) te organiseren.

Trouwfotografie

Een bruiloft is een bijzondere gelegenheid. Met trouwfotografie kun je later terugkijken op deze onvergetelijke dag. Vaak kiezen trouwfotografen ervoor om een verhalende stijl te gebruiken, van de eerste voorbereidingen van de bruiloft tot het eindfeest. Ook is het mogelijk om individuele foto’s te maken van het bruidspaar, de getuigen en de bruidsmeisjes en -jongens. Een goede trouwfotograaf werkt nauw samen met het bruidspaar om hun visie en voorkeuren te integreren in de fotoshoot.

Groepsfotografie

Groepsfotografie vraagt om een andere aanpak dan portretfotografie. Het is een genre waarbij een groep mensen samen in beeld wordt gebracht. Dit kan variëren van een kleine groep met vrienden, een middelgrote familiefotoshoot of een grote groep medewerkers. Het doel van een groepsfoto is om de dynamiek tussen de deelnemers in beeld te brengen. De groepsfotograaf zorgt ervoor dat alle leden goed in beeld komen. De juiste compositie is dus belangrijk; de positie, afstand en pose van elk lid.

Productfotografie

Als bedrijf is het belangrijk om je te onderscheiden van de concurrentie. Met kwalitatieve productfoto’s kom je al een heel eind. Productfotografie richt zich op het in beeld brengen van producten op een aantrekkelijke en overtuigende manier. De nadruk ligt op het laten zien van kenmerken en details, zodat iemand een zo goed mogelijk beeld krijgt van het product. Een productfotograaf weet precies hoe jouw producten het best neergezet kunnen worden. Productfoto’s kun je gebruiken voor verschillende doeleinden: een website, advertenties, drukwerk en andere uitingen.

Zakelijke fotografie

Een goede eerste indruk is essentieel voor zakelijke doeleinden. Een kwalitatieve fotoshoot van de medewerkers of de kantoorruimte zorgt ervoor dat je als bedrijf professioneel en betrouwbaar overkomt. Een fotograaf die gespecialiseerd is in bedrijfsfotografie maakt echte en karaktervolle beelden om de identiteit en cultuur van de organisatie te laten zien. Stockfoto’s zijn dus overbodig. Zakelijke foto’s kun je inzetten om nieuwe medewerkers of potentiële klanten te werven.

Evenementenfotografie

Een evenement draait om beleving. Met kwalitatief beeldmateriaal zorg je ervoor dat deze beleving voortleeft onder de bezoekers, ook na het event. Daarnaast bieden foto’s de mogelijkheid om een volgend evenement te promoten. Een evenementfotograaf kan als geen ander de emoties van de bezoekers, het enthousiasme van de artiesten en de harde werkers achter de schermen in beeld brengen. Of het nu een festival of concert is.

Uitvaartfotografie

Het klinkt tegenstrijdig om een fotograaf in te huren voor een uitvaart. Toch kunnen foto’s bijdragen aan het rouwproces om waardig afscheid te kunnen nemen van een dierbare. Ze kunnen troost bieden voor nabestaanden. Een ervaren uitvaartfotograaf weet op een respectvolle en discrete manier mooie foto’s te maken van de crematie of begrafenis. Uitvaartfotografen werken met empathie, zodat ze de familieleden niet storen.

8 tips om een geschikte fotograaf in Nederland te vinden

In Nederland zijn er allerlei fotografen beschikbaar, elk met verschillende specialismen en ervaring. Hoe kies je dan een geschikte fotograaf? We geven je graag een aantal tips:

 1. Bedenk wat je wensen en voorkeuren zijn.
 2. Bekijk het portfolio van de fotograaf.
 3. Onderzoek de specialismen van de fotograaf.
 4. Lees de reviews van voorgaande klanten.
 5. Vergelijk verschillende fotografen met elkaar.
 6. Bepaal wat je wilt uitgeven en vraag offertes aan via Trustoo.
 7. Controleer beschikbaarheid en boek op tijd.
 8. Plan een kennismakingsgesprek in.

Vind jouw match: ontdek de top 10 beste fotografen van Nederland

Bij Trustoo begrijpen we dat het een uitdaging kan zijn om te kiezen uit een van de fotografen uit Nederland. Daarom hebben we het makkelijk voor je gemaakt. We hebben een top 10 van de beste fotografen van Nederland gemaakt met undefined reviews een gemiddelde score van -. Zoek je specifiek naar een talentvolle fotograaf bij je in de buurt? Of wil je een fotoshoot houden in een bepaalde regio? Ook dan vind je op Trustoo de beste fotografen.

Huur nu jouw favoriete fotograaf uit Nederland in bij Trustoo

Een fotograaf uit Nederland huren, is eenvoudig. Kies een specifieke regio in de buurt en bekijk de top 10 fotografen. Vergelijk vervolgens hun specialisme, ervaring, reviews en prijs, en vind de geschikte fotograaf uit Nederland voor jouw fotoshoot. Waar wacht je op? Bij Trustoo vind je altijd een geschikte fotograaf. Huur vandaag nog een fotograaf uit Nederland in.

Lees meer...

Hoe het werkt

Op zoek naar de meest geschikte fotograaf voor jouw opdracht? Bij Trustoo vraag je gratis en vrijblijvend voorstellen op bij de beste fotografen bij jou in de buurt.

De beste {{nameProviders}} {{inCity}}

De beste fotografen bij jou in de buurt

We laten de beste fotografen zien die actief zijn bij jou in de buurt. Filter op het juiste specialisme en kies zelf welke fotograaf jou het meeste aanspreekt.

Bekijk de beste bedrijven in je buurt

Beschrijf je opdracht

Laat met enkele klikken weten wat je zoekt. Je verstuurt de opdracht veilig, direct en gratis naar maximaal 4 uitgekozen fotografen.

Vergelijk prijzen

Vergelijk prijzen

Ontvang prijsopgaven van de fotografen die je het meest aanspreken. De meeste fotografen reageren binnen 24 uur. Vind de beste fotograaf met de beste prijs.

Laat de opdracht uitvoeren

Laat de opdracht uitvoeren

Kies de beste fotograaf voor jouw opdracht. Tevreden? Schrijf een review zodat we ook bezoekers na jou het beste advies kunnen geven.

Wat kost een fotograaf?

Een fotograaf kost per uur tussen de Een fotograaf mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een fotograaf kost heeft ook te maken met wat jouw specifieke wensen zijn.

Bereken hier de kosten voor jouw opdracht
60
80
120
160

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over fotografen of ben je nieuwsgierig naar wat een fotograaf in Nederland voor je kan betekenen? Bij Trustoo staan we klaar om je te helpen. Hieronder vind je de antwoorden op de meestgestelde vragen over fotografen.

Hoe kies ik een betrouwbare fotograaf?

Wat kost een fotograaf voor een bruiloft?

Wat kost een fotograaf in Nederland?

De beste fotograaf in Nederland?

Wat doet een fotograaf?