Vind een top 10 Trouwfotograaf in Nederland voor je bruiloft

Selecteer de dienst die je nodig hebt
Bekijk meer
Plaats
fotograaf.jpg
usp+1
BETROUWBAREen geverifieerde bedrijven
usp+1
VERGELIJK PRIJZENontvang gratis prijsopgaven
usp_3
succesvolle aanvragen
Bruiloft- / Trouwfotograaf

Trouwfotografen in Nederland

Sorteren op
Resultaat 1-10 van de trouwfotografen in Nederland. Het meest complete overzicht. Uw bruiloft vastleggen met de beste trouwfotografen in uw regio.

In Nederland kunt u trouwfotografen vinden om foto's te maken op uw bruiloft en ceremonie. Samen met de trouwfotograaf bespreekt u de wensen van u als klant en wat de verwachtingen zijn. Vervolgens zorgt de trouwfotograaf ervoor dat uw bruiloft vastgelegd wordt en dat u als bruid en bruidegom terug kunnen kijken op een prachtige dag. U kunt er voor kiezen om op verschillende momenten de bruidsfotograaf of trouwfotograaf in te schakelen.

• Voor de bruiloft kunt u samen met de trouwfotograaf op pad gaan om geweldige foto's te maken bij uw favoriete locatie. De trouwfotograaf schiet de mooiste plaatjes van jullie in bruidsjurk en/of pak.
• Tijdens de bruiloft is de trouwfotograaf aanwezig om de ceremonie, de gasten, jullie en natuurlijk hét moment van trouwen op de foto te zetten.
• Na de bruiloft barst het feest los en is de trouwfotograaf aanwezig om de eerste dans en het grote feest vast te leggen.

In Nederland hebben wij 10 goede trouwfotografen gevonden. De trouwfotografen in Nederland hebben een gemiddelde Trustoo-score van een 9.8. Welke bruidsfotograaf of trouwfotograaf u ook kiest, via Trustoo maakt u een goede keuze voor de bruidsfotografie en uw bruiloft. We kunnen u helpen door direct prijsopgaven aan te vragen bij verschillende trouwfotografen. Zo kunt u eenvoudig de fotografen vergelijken en de trouwfotograaf kiezen die bij u past.
Lees meer...
Tip! 4 prijsopgaven vergelijken
Tip! 4 prijsopgaven vergelijken
Vergelijk en bespaar door 4 prijsopgaven van de beste fotografen aan te vragen
Tip! 4 prijsopgaven vergelijken
Tip! 4 prijsopgaven vergelijken
Vergelijk en bespaar door 4 prijsopgaven van de beste fotografen aan te vragen
Filters
Sorteren op
Fotograaf voor
Trustoo score

Uitgevoerde opdrachten van fotografen uit jouw buurt
Bekijk recente opdrachten uitgevoerd door de beste fotografen

Wat kost een fotograaf?

Wat een trouwfotograaf voor uw bruiloft kost, kunt u inschatten door te kijken naar de kosten die een trouwfotograaf per uur rekent. Gemiddeld vragen professionele bruids- of trouwfotografen tussen de €150 en €250 per uur, maar hier kan verschil in zitten. Een trouwfotograaf mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een prijsopgave aan. Wat een trouwfotograaf voor een bruiloft kost heeft ook te maken met wat uw specifieke wensen zijn.

60
80
120
160
Veelgestelde vragen

Wat doet een trouwfotograaf in Nederland?

Voor velen is hun trouwdag de mooiste dag van hun leven. De meeste bruidsparen willen hier een blijvende herinnering aan hebben en huren daarom een professioneel bruiloft fotograaf in. Maar wat doet een trouwfotograaf precies? Zoals de naam al zegt zijn deze fotografen gespecialiseerd in bruidsfotografie. Voorafgaand aan de grote dag vragen zij u wat uw fotowensen zijn. Op basis hiervan maken zij tijdens uw huwelijksdag foto’s van alle belangrijke gebeurtenissen. Van deze foto’s kunnen zij vervolgens een professionele trouwreportage voor u maken.

Professioneel maatwerk
De wensen voor een bruidsfotograaf lopen sterk uiteen. Sommige stellen willen een paar foto’s laten maken en anderen willen graag dat de trouwfotograaf de hele dag aanwezig is. Het is belangrijk dat u dit vooraf goed bespreekt, zodat u achteraf niet voor teleurstellingen komt te staan. Daarbij is het ook van belang dat u gedetailleerd de werkzaamheden met elkaar afstemt. Gaat het alleen om het maken van foto’s, of moeten deze ook geselecteerd en bewerkt worden bijvoorbeeld? Hier hangen verschillende prijskaartjes aan en daarom is het ook raadzaam om vooraf meerdere offertes op te vragen.

Trouwreportage laten maken
Bruidsparen die graag de hele dag een fotograaf in willen huren, laten vaak ook een professionele fotoreportage maken. Voor trouwfotografen zit dan doorgaans de meeste tijd in de nabewerking. Als zij de hele dag aanwezig zijn, maken ze tot wel 2000 foto’s. Na de selectie en nabewerking richten ze zich op de trouwreportage. Deze wordt uiteraard precies zo vormgegeven zoals u met elkaar heeft besproken.

Ook een professionele trouwfotograaf inhuren? Vraag dan 3 tot 4 offertes op bij fotografen bij u in de buurt.
Lees meer...

Wat kost een trouwfotograaf in Nederland?

De meeste stellen die besluiten om met elkaar in het huwelijksbootje te stappen huren een professionele fotograaf in. Maar wat kost een trouwfotograaf in Nederland? Dit varieert nogal. De kosten worden met name beïnvloed door de wensen van u als aanstaand bruidspaar. Wilt u bijvoorbeeld dat de bruidsfotograaf de hele dag aanwezig is of wilt u hem of haar een dagdeel inhuren? Daarnaast is het van invloed op de kosten of de bruiloft fotograaf de gemaakte foto’s voor u moet selecteren en bewerken.

Uurtarief of pakkettarief
Wilt u op de grote dag alleen een paar foto’s laten maken? Bijvoorbeeld van het moment dat u elkaar het ja-woord geeft? Dan wordt hiervoor vaak een uurtarief met trouwfotografen afgesproken. U moet dan rekening houden met een bedrag dat tussen de € 150,- en € 250,- per uur ligt. Meestal echter, wordt ervoor gekozen om de bruiloftsfotograaf langer in te huren. Een dagdeel, of de hele dag. In die gevallen wordt dan vaak een pakkettarief afgegeven. Dit tarief begint doorgaans vanaf € 1.400 voor zes tot acht uur.

Selectie, nabewerking en trouwreportage
Welke soort bruidsfotografie u ook kiest, het is raadzaam om vooraf goed af te stemmen wat de trouwfotograaf precies gaat doen. Wanneer hij of zij de hele dag aanwezig is, worden honderden foto’s gemaakt. Deze kunnen vervolgens door hem of haar geselecteerd worden en ook maakt nabewerking vaak deel uit van de werkzaamheden. Daarnaast kiezen veel aanstaande bruidsparen ervoor om een professionele trouwreportage te laten maken. Kortom, alle reden om meerdere offertes op de vragen bij bruiloftsfotografen bij u in de buurt.

Lees meer...

Wat is het verschil tussen een fotograaf en trouwfotograaf?

Voor een blijvende herinnering aan uw trouwdag kunt u het beste een professionele bruidsfotograaf inschakelen. Daarbij vraagt u zich misschien af: wat is het verschil tussen een fotograaf en een trouwfotograaf? Het klinkt wellicht cliché, maar de ene fotograaf is de andere niet. Vaak hebben professionele fotografen zich gespecialiseerd in een bepaald onderwerp. Denkt u dan aan productfotografen bijvoorbeeld, of journalistieke fotografie. Een bruiloft fotograaf heeft zich gespecialiseerd in het vastleggen van de huwelijksdag op camera en alles wat daarbij komt kijken.

Vastleggen van momenten en emoties
Productfotografen zullen zich onder andere focussen op de juiste belichting. Bij journalistieke fotografie draait het om details en bij traditionele fotografie veelal om poseren. Deze fotografievormen richten zich op andere zaken dan bij bruidsfotografie het geval is. Hierbij draait het juist om het vastleggen van momenten en emoties. Dit is een vak apart waar professionele trouwfotografen helemaal in thuis zijn. Ze weten als geen ander hoe ze voor u een prachtige blijvende herinnering moeten creëren.

Meer dan alleen foto’s maken
De meeste bruiloftsfotografen zullen vooraf overleg hebben met u als aanstaand bruidspaar. Tijdens dit gesprek wordt besproken wat uw fotowensen zijn. Wilt u bijvoorbeeld dat hij of zij de hele dag aanwezig is, een dagdeel of een uur? Daarnaast zullen bruidsfotografen u vragen of zij de selectie moeten verzorgen, de nabewerking en een trouwreportage moeten maken. Zij doen dus veel meer dan fotograferen alleen om de mooiste dag van uw leven vast te leggen.

Ook een professioneel trouwfotograaf in Nederland inhuren? Om een goed vergelijk te kunnen maken raden we u aan om 3 tot 4 offertes op te vragen.
Lees meer...

De beste trouwfotografen in Nederland?

Het vinden van de juiste trouwfotograaf in Nederland om uw bruiloft vast te leggen kan best lastig zijn. Daarom heeft Trustoo alle informatie die online te vinden is over de verschillende trouwfotografen voor u op een rijtje gezet.

Denk hierbij aan:
- Wat is hun achtergrond en opleiding? Wat is de ervaring als trouwfotograaf?
- Hebben ze reviews? Hoe veel en op welke sites? Wat wordt er over ze gezegd?
- Is er veel informatie van ze bekend? Op hun website, KvK gegevens, foto’s, social media?

Op basis van bovenstaande informatie heeft Trustoo een score berekend en deze aan de trouwfotograaf toegekend. De berekening van die score is voor ieder bedrijf gelijk en daarmee objectief.

Op basis van deze score, hebben we een top 10 van beste trouwfotografen per woonplaats gemaakt. Dat bespaart u veel tijd en zoekwerk, want zo kunt u eenvoudig de trouwfotografen kiezen die u het meest aanspreken.
Lees meer...
Keurmerken & Lidmaatschappen
Dutch Photographers

DuPho staat voor Dutch Photographers en is de beroepsorganisatie voor professionele fotografen. DuPho gelooft in de kracht en waarde van beeld, verbindt, inspireert, adviseert en vertegenwoordigt fotografen op juridisch, zakelijk en creatief gebied.
Lees meer...

.
Hoe werkt Trustoo?
We brengen je rechtstreeks in contact met de beste fotografen in je buurt
Kies uit de beste {{nameProviders}}
1.
Kies uit de beste fotografen
Geen urenlange zoektochten meer. Wij hebben alle informatie al op een rijtje gezet. Kies uit de beste fotografen bij jou in de buurt.
Vergelijk en bespaar
2.
Vergelijk en bespaar
Beantwoord enkele vragen over wat je nodig hebt. En vraag binnen één minuut 4 prijsopgaven aan.
Direct contact
3.
Direct contact
Het antwoord van de bedrijven direct in je mailbox. We delen je e-mailadres niet met anderen en we rekenen geen commissie.
Wat anderen zeggen over Trustoo