Wat kost een loodgieter?

40 - €60
*
Prijs per uur
Prijzen variëren per type dienst die je zoekt en per regio.
Wat kost een loodgieter in jouw plaats?
30
40
60
70

Wat kost een loodgieter?

Heb je last van lekkages of is de riolering verstopt? Dan kun je het beste een professionele loodgieter inschakelen. Maar dit zijn zeker niet de enige werkzaamheden waarvoor je een beroep kunt doen op deze vakspecialisten. Ook voor onderhoud en installatie van waterleidingen, sanitair, cv-ketels en warmtepompen staat de allround loodgieter voor je klaar. Datzelfde geldt voor het uitvoeren van reparaties. Hoeveel je voor een loodgieter moet betalen? Dat is echt afhankelijk van het type opdracht.

Tip! Bekijk de Top 10 loodgieters bij jou in de buurt
zoeken

Wat vind je in dit kostenoverzicht?

Wat doet een loodgieter?

Loodgieters zijn echte allround vakspecialisten. Ze worden vaak ingeschakeld bij acute problemen, zoals lekkages en verstopte rioleringen. Dat doet echter geenszins recht aan alle werkzaamheden die zij voor je kunnen verrichten. De meest voorkomende werkzaamheden van een loodgieter liggen op het gebied van waterleidingen, sanitair of verwarmingsinstallaties.

Waterleidingen

Je kunt loodgieters onder andere inschakelen voor het aanleggen van waterleidingen. Zoals de naam al zegt, zijn dit leidingen waardoor water wordt getransporteerd van A naar B. Veel woningen en panden hebben meerdere waterleidingen. Mede daarom is het professioneel aanleggen hiervan essentieel. Een professionele loodgieter staat hiervoor graag tot uw dienst.

Sanitair

Op het moment dat je jouw sanitair wilt vernieuwen of vervangen, kun je eveneens een beroep doen op de professionele loodgieter. Dit is ook het geval als je een lekkende kraan hebt, of problemen met de wc. Loodgieters dragen ook hierin zorg voor het aanleggen van waterleidingen. De loodgieter ziet er op toe dat leidingen naadloos aansluiten op de douche, ligbad, wc, wastafel en overige sanitaire voorzieningen.

Verwarmingsinstallaties

Ook bij problemen met de cv-ketel of andersoortige verwarmingsinstallaties schakel je het beste een professionele loodgieter in. Let er daarbij wel op, dat hij of zij thuis is in verwarmingsinstallaties. Naast het verhelpen van problemen en het uitvoeren van reparaties, kunnen deze gespecialiseerde loodgieters ook een nieuw verwarmingssysteem voor je installeren. Denk dan aan centrale verwarming, radiatoren en/of warmtepomp installaties.

Ontvang prijsopgaven van de beste loodgieters in jouw buurt
zoeken

Wat kost een loodgieter?

Door het brede aanbod aan werkzaamheden lopen ook de kosten voor een loodgieter uiteen. Daar komt bij, dat veel loodgieters zzp’er zijn en daardoor zelf de prijs bepalen. Bij een uurloon moet je rekening houden met een bedrag dat tussen de € 35,- en € 65,- per uur ligt. Wat ook voorkomt, is dat er door de loodgieter in kwestie een projectprijs wordt gehanteerd. De gemiddelde verdeling van deze projectprijs is als volgt:

Arbeidskosten
Voorrijkosten

Het meeste betaal je dus voor de arbeid. Vandaar dat je voor projecten en werkzaamheden die weinig tijd behoeven minder betaalt. De meest gangbare projecten en werkzaamheden zijn:

Cv-onderhoud

Het onderhoud van de cv-ketel behoort tot de kleine werkzaamheden van loodgieters. Gemiddeld zijn zij hier een half uur mee bezig. De kosten die je hiervoor betaalt, zijn gemiddeld € 75,-. Hierin zit het uurloon, het gebruik van reinigingsmiddelen en de voorrijkosten.

Afvoer ontstoppen

Het werk waarvoor loodgieters meestal worden ingeschakeld, is het ontstoppen van afvoeren. Bij een verstopping van de gootsteen, het doucheputje of de wc is het raadzaam om niet zelf aan de slag te gaan. Een professionele loodgieter hanteert hiervoor een tarief dat gemiddeld rond de € 90,- ligt. Daarvoor zijn loodgieters ongeveer een uur bezig met het ontstoppen van de afvoer.

Riolering ontstoppen

Het meeste betaal je voor het ontstoppen van rioleringen. De gemiddelde tijd die loodgieters hiermee bezig zijn is twee en een half uur. De kosten liggen daardoor hoger dan bij cv-onderhoud of het ontstoppen van afvoeren. Je moet rekening houden met een bedrag van € 150,- voor het ontstoppen van rioleringen. Daarbij maakt de loodgieter gebruik van een hogedrukreiniger. Deze is voorzien van een lange kabel evenals een speciale kop. Hiermee worden verstoppingen opgelost waar je zelf niet bij kunt.

Ontvang prijsopgaven van de beste loodgieters in jouw buurt
zoeken

Samengevat zijn dit de gemiddelde kosten voor de meest voorkomende werkzaamheden van loodgieters:

WerkzaamhedenKosten
Onderhoud cv-ketel (30 minuten)€ 75
Afvoer ontstoppen (1 uur)€ 90
Riolering ontstoppen (2,5 uur)€ 150

Werkzaamheden buiten standaard werktijden

De werktijden van loodgieters liggen vaak tussen 8.00 uur ’s morgens en 17.00 uur ’s avonds. Heb je per direct een loodgieter nodig? Hou er dan rekening mee dat je hiervoor een hoger tarief betaalt. Gemiddeld wordt er door loodgieters € 25,- per uur meer gerekend bij werkzaamheden buiten de standaard werktijden. Daardoor kan het bij onderhoud verstandig zijn om een onderhoudscontract met de loodgieter af te sluiten. De kosten hiervoor variëren en kun je het beste met de loodgieter van jouw keuze afstemmen.

Hoe kies ik de beste loodgieter?

De meeste mensen maken op enigerlei moment gebruik van de expertise van loodgieters. Deze specialisten kunnen dan ook tal van problemen voor je verhelpen. Datzelfde geldt voor het aanleggen van waterleidingen en installatiewerkzaamheden. Ook voor het uitvoeren van gedegen onderhoud aan uw cv-ketel kun je bij loodgieters terecht. Daarom kun je het beste meerdere offertes opvragen bij loodgieters in uw regio. Met 3 tot 4 offertes maak je een uitstekend vergelijk en weet je vooraf precies waar je aan toe bent.


Terug naar boven

Tip! Bekijk de Top 10 loodgieters bij jou in de buurt
zoeken


miniwizard.svgWie zijn de beste loodgieters in jouw plaats?