Wat kost een cv- en verwarmingsinstallateur?

50 - €70
*
Prijs per uur
Prijzen variëren per type dienst die je zoekt en per regio.
Wat kost een CV- en Verwarmings Installateur in jouw plaats?
40
50
70
80

Wat kost een CV- en Verwarmingsinstallateur?

Op het moment dat je een cv-ketel wilt laten installeren, schakel je het beste een professionele cv- en verwarmingsinstallateur in. Maar dat is niet het enige waarvoor je een beroep kunt doen op deze specialisten. Ook wanneer je één of meerdere radiatoren geplaatst wilt hebben, of een warmtepomp installatie, staan deze installateurs voor je klaar. Datzelfde geldt voor reparaties en onderhoud. De kosten die je hiervoor betaalt, worden beïnvloed door meerdere factoren.

Tip! Bekijk de Top 10 CV- en Verwarmings Installateurs bij jou in de buurt
zoeken

Wat vind je in dit kostenoverzicht?

Wat doet een cv- en verwarmingsinstallateur?

Zoals de naam al zegt, zijn deze vakmensen gespecialiseerd in het installeren van centrale verwarmingssystemen. Daarnaast zijn ze ook thuis in het vervangen, controleren en onderhouden van deze systemen. Cv-ketels zijn hiervan bekende voorbeelden, maar ook de installatie, reparatie en onderhoud van radiatoren behoren tot hun werkzaamheden. Naast verwarmingssystemen, kun je vaak ook een beroep op deze installateurs doen voor airconditioning en andere koelsystemen.

Warmtepomp installatie?

Een zeer actuele installatievorm die steeds vaker gekozen wordt is de warmtepomp installatie. Ook hiervoor kun je een beroep doen op de professionele cv- en verwarmingsinstallateur. In de nabije toekomst is het de bedoeling dat er geen gasaansluitingen meer geïnstalleerd worden in woningen en panden. Daarom zie je juist bij nieuwbouw vaak dat er voor een warmtepomp installatie wordt gekozen. Toch kiezen ook steeds meer eigenaren van bestaande bouw voor de installatie van een warmtepompsysteem.

Er wordt in sommige gevallen dan ook subsidie voor de aanschaf verstrekt. Daarnaast is het zo, dat een warmtepomp weliswaar vooral wordt geïnstalleerd voor het realiseren voor verwarmen. Toch kunnen de meeste van deze systemen ook ingezet worden om woningen en panden te verkoelen. Met andere woorden, door te kiezen voor een warmtepomp installaties kun je een twee-in-één aanschaf doen. De cv- en verwarmingsinstallateur kan je hierover gericht adviseren.

Ontvang prijsopgaven van de beste cv- en verwarmings installateurs in jouw buurt
zoeken

Wat kost een cv- en verwarmingsinstallateur?

De kosten voor een cv- en verwarmingsinstallateur variëren en worden onder meer beïnvloed door de opdracht die je hebt. Gaat het om een geheel nieuwe installatie bijvoorbeeld, of om de reparatie en/of het onderhoud van een bestaande installatie?

Afhankelijk van de keuze, kost een nieuwe cv-installatie tussen de € 1.400 en € 11.000. Daarbij is het van invloed voor welk type cv-ketel je kiest. Geef je bijvoorbeeld de voorkeur aan een verbeterd rendementsketel, een vr-ketel, of een hr-ketel? Een hr-ketel, oftewel hoogrendementsketel, is weliswaar duurder in aanschaf maar besparen meer op de lange termijn. Dat wil zeggen dat ze voor meer energiebesparing zorgen en daardoor lagere maandelijkse kosten.

Een warmtepomp installatie is meestal weer duurder dan een hr-ketel installatie. Maar ook hiervoor geldt dat de besparing op lange termijn groter is. De aanschafkosten van een dergelijk systeem worden sterk beïnvloed door wat je wensen zijn. En ook door wat er mogelijk is in en rondom je woning of pand. De toeleveringsbron van de warmtepomp speelt hierin een bepalende rol. Een hybride warmtepomp bijvoorbeeld, die werkt in combinatie met een cv-ketel, is het voordeligst. Kies je echter voor een all-electric warmtepompsysteem, een grond-water warmtepomp, dan betaal je het meest. Daarbij moet dan vermeld worden, dat het rendement op lange termijn ook veel hoger is.

Ontvang prijsopgaven van de beste cv- en verwarmings installateurs in jouw buurt
zoeken

Reparatie en onderhoud

Naast nieuwe installaties van verwarmings- en/of koelsystem, staat de cv- en verwarmingsinstallateur ook voor je klaar voor reparatie en onderhoud. Eén van de meest bekende werkzaamheden hierin is het cv-onderhoud. Dit is voor de meeste installateurs een routineopdracht. Hier zijn ze dan ook vaak niet langer dan een half uur mee bezig. Hiervoor betaal je gemiddeld een bedrag van € 75,- per onderhoudsbeurt. Daarin zitten dan het arbeidsloon, de benodigde reinigingsmiddelen en de voorrijkosten. Het arbeidsloon maakt in de meeste gevallen 60% uit van het totaalbedrag. Hierbij bieden sommige cv- en verwarmingsinstallateurs de mogelijkheid om een onderhoudscontract af te sluiten.

Het afsluiten van een onderhoudscontract is in de meeste gevallen zeer verstandig. Hierin wordt namelijk vaak de service buiten werktijden geboden. Met andere woorden, als je buiten de reguliere werktijden te maken krijgt met een storing, dan maakt dit deel uit van jouw onderhoudscontract. De cv- en verwarmingsinstallateur zal dan met spoed bij je zijn zodat je, bijvoorbeeld tijdens de wintermaanden, nooit lang in de kou zit. Daarnaast biedt een onderhoudscontract natuurlijk vooral de zekerheid dat je niet in een dergelijke situatie terechtkomt. We raden dan ook aan om voorafgaand aan het afsluiten van een onderhoudscontract dergelijke details te bespreken.

Hoe kies ik de beste cv- en verwarmingsinstallateur?

In de koude maanden een optimale verwarming en in de warme maanden een optimale verkoeling; de cv- en verwarmingsinstallateur regelt het voor jou. Cv- en verwarmingsinstallateurs installeren elk gewenst verwarmings- en/of koelsysteem op een professionele wijze. Daarnaast verzorgen zij alle reparatie- en onderhoudswerkzaamheden. Om hierin de beste keuze te maken, kun je het beste 3 tot 4 offertes opvragen van cv- en verwarmingsinstallateurs bij jou in de regio. Daardoor weet je zeker dat je altijd van het meest optimale binnenklimaat verzekerd bent.


Terug naar boven

Tip! Bekijk de Top 10 CV- en Verwarmings Installateurs bij jou in de buurt
zoeken


miniwizard.svgWie zijn de beste CV- en Verwarmings Installateurs in jouw plaats?