Wat kost webdesign

65 - €105
*
Prijs per uur
Prijzen variëren per type dienst die je zoekt en per regio.
Wat kost een webdesigner in jouw plaats?
45
65
105
140

Kosten webdesign

Voor steeds meer bedrijven, zzp’ers en organisaties is online vertegenwoordiging essentieel. Vaak ligt de basis hiervoor in een website. Als je een website wilt laten bouwen of je bestaande website wil vernieuwen schakel je hiervoor een webdesigner in. Waarom? Omdat webdesigners als geen ander weten hoe ze je website en eventuele webshop moeten ontwikkelen. Daarnaast focussen ze zich op SEO, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Dit zorgt ervoor dat jouw website en/of webshop beter gevonden kan worden in zoekmachines zoals Google. Met andere woorden precies waar het je om te doen is.


Wat vind je in dit kostenoverzicht?

 1. Kosten website laten maken
 2. Kosten webshop laten maken
 3. Webdesigner kosten bestaan uit
 1. Een goedkope website laten makenWat doet een webdesigner

Webdesigners houden zich bezig met de vormgeving van jouw website en webshop. Zij zorgen ervoor dat deze aansluiten op je huisstijl en specifieke wensen. Daarnaast is een webdesigner ook thuis in het gebruiksvriendelijk maken van je website en webshop. Hiervoor beschikken de meeste webdesigners over de nodige technische kennis, waaronder HTML en CSS. Verder zullen ze zich eveneens richten op de vindbaarheid van jouw website en webshop in zoekmachines zoals Google. Dit wordt SEO genoemd (zoekmachineoptimalisatie). Samengevat doet een webdesigner dus het volgende:

 • Creëren van websites en webshops
 • Vormgeving van websites en webshops
 • (Online) huisstijl ontwerpen
 • Gebruiksvriendelijk maken van websites en webshops
 • Verwerking van technische aspecten (HTML en CSS)
 • SEO (zoekmachineoptimalisatie)

Kortom, een webdesigner doet veel meer dan alleen het vormgeven van een website en/of webshop zoals de naam webdesigner doet vermoeden. Hij of zij zorgt er ook voor dat je het meeste uit je online vertegenwoordiging haalt. Dit onder meer door technische aspecten te verwerken, de focus op gebruiksvriendelijkheid en vindbaarheid in zoekmachines zoals Google.

Ontvang prijsopgaven van de beste webdesigners in jouw buurt
zoeken


Kosten voor een webdesigner

De kosten voor een webdesigner kunnen sterk van elkaar verschillen. Het uurtarief van een webdesigner ligt gemiddeld rond de € 85,-. Hoeveel je uiteindelijk betaalt is afhankelijk van meerdere factoren. Deze factoren zijn onder andere:

 • Wil je een compleet nieuwe website of je bestaande website vernieuwen?
 • Wil je dat de webdesigner je website en/of webshop vormgeeft?
 • Wil je een (online) huisstijl ontwikkeld hebben?
 • Wil je dat de webdesigner zich focust op gebruiksvriendelijkheid?
 • Wil je dat de webdesigner specifieke technische aspecten verwerkt?
 • Wil je SEO in je website en/of webshop toegepast hebben?

De precieze kosten zijn dus vooraf niet echt te geven. Toch zijn er wel gemiddelde totale kostenplaatjes bekend. Voor een compleet nieuwe website bijvoorbeeld, liggen de kosten gemiddeld tussen de € 800,- en € 4.000,-. Als je webdesigners vraagt een online huisstijl voor je te creëren en daarnaast om zoekmachineoptimalisatie (SEO) toe te passen, zullen de kosten logischerwijs wat hoger liggen. Hiermee wordt immers het maximale uit je online vertegenwoordiging gehaald.


Kosten website laten maken

Soms worden webdesigners alleen gevraagd om de online vertegenwoordiging van bedrijven zzp’ers of organisaties te optimaliseren. Bijvoorbeeld door SEO toe te passen. SEO is de Engelse afkorting voor zoekmachineoptimalisatie. Daarnaast kunnen webdesigners benaderd worden om een compleet nieuwe website te creëren. Ook hier wordt vaak om de toepassing van SEO gevraagd en in sommige gevallen ook het creëren van een online huisstijl.

Verder wordt de expertise van een webdesigner eveneens vaak ingeschakeld als een website en/of webshop een vernieuwing toe is. Een fris en fraai uiterlijk waarbij rekening wordt gehouden met de gebruiksvriendelijkheid en, ook hier, zoekmachineoptimalisatie. Dat je online vertegenwoordigd bent is mooi maar je wilt natuurlijk door jouw beoogde doelgroep gevonden worden. Daarom variëren de kosten nogal die je aan webdesigners voor een website betaalt. Het beste kun je rekening houden met een bedrag dat zo ongeveer rond de € 1.100, -ligt. Vergelijk hier de beste webdesigners om een website te laten maken


Kosten webshop laten maken

Of je nu een fysieke winkel hebt of een webshop, bij beide gaan diverse kosten gepaard. Elke winkel/shopvorm heeft een eigen kostenplaatje dat gerelateerd is aan specifieke aandachtspunten. Voor webshops wordt hierbij doorgaans onderscheid gemaakt tussen twee soorten webwinkels:

 • Magento-webshops
 • WordPress-webshops

Daar waar grotere bedrijven vaak voor een Magento-webshop kiezen, worden voor kleinere ondernemingen doorgaans Word-Press-webshops gecreëerd. Het verschil zit onder meer in de kosten. Om je hiervan een idee te geven het volgende:

 • Voor een Magento-webshop liggen de kosten tussen de € 2.000,- en € 3.000,-
 • Bij de plug-ins voor WordPress-webshops betaalt je circa € 140,- tot € 900,-

De verschillen tussen beide kostenplaatjes zijn nogal groot. Het is daarom raadzaam van tevoren goed te bedenken welke soort webshop je wilt/nodig hebt. Webdesigners kunnen je hier gericht advies bij geven. Daarnaast zijn er ook andere kosten om rekening mee te houden. Denk je dan aan de vormgeving bijvoorbeeld, het eventueel toevoegen van een chatfunctie en het versturen van automatische mails. Al deze onderdelen beïnvloeden de uiteindelijke kosten die je aan een webdesigner betaalt. Vergelijk hier de beste webdesigners om een webshop te laten maken


Soort websiteGemiddelde kosten
Simpele WordPress website€140,- tot €900,-
Goede WordPress website€1.000,- tot €2.000,-
Prefessionele WordPress website€2.000- tot €5.000,-
Op maat gemaakte website€10.000,- tot €50.000,-

Ontvang prijsopgaven van de beste webdesigners in jouw buurt
zoekenWebdesigner kosten bestaan uit:

De kosten voor een webdesigner bestaan uit verschillende onderdelen. Dit verschilt per webdesigner hoe dit wordt doorberekend. Bij een webdsigner bestaat het grootste deel van de kosten uit arbeidskosten. Houdt bij het bekijken van de kosten van een webdesigner rekening met eventuele bijkomende kosten, zoals ingewikkeldere aspecten of service en onderhoud.

Arbeid
Overige kosten

Hoe kies ik de webdesigner die bij me past

Het is afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en wensen welke webdesigner de juiste voor jou is. Het is verstandig om vooraf goed te bedenken wat je precies gerealiseerd wilt zien. De meeste webdesigners zullen je hierbij assisteren door middel van een brainstormsessie. De eerste en belangrijkste vragen voor websites zijn:

 • Een nieuwe website creëren of een bestaande vernieuwen
 • Vormgevingswensen
 • Ontwikkeling (online) huisstijl
 • Gebruiksvriendelijkheid
 • Specifieke technische aspecten
 • Toevoeging zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Deze zelfde belangrijke keuzes moeten bij een webshop gemaakt worden. Daarnaast is het bij een webshop van belang om te kiezen uit het volgende:

 • Een Magento-webshop of een Word-Press-webshop
 • Chatfuncties
 • Automatische mails kunnen versturen

Daarnaast is er nog een aantal keuzemogelijkheden die bij webshops komen kijken. Webdesigners zijn hier helemaal in thuis en kunnen je er alles over vertellen.


Een goedkope website laten maken

Ongeacht, of het nu om een website en/of webshop gaat, hebben wij alle kwaliteiten van webdesigners bij jou in de buurt op een rijtje gezet. Hierdoor kun je eenvoudiger een keuze maken. Naast het type webshop kun je hier eveneens bekijken in welke andere online aspecten de webdesigner in kwestie gespecialiseerd is. Bovendien vind je hier ook informatie over de achtergrond en ervaring van de betreffende webdesigner, reviews en eventuele certificeringen. Hiermee maak je dus een weloverwogen keuze zodat je van optimale online vertegenwoordiging verzekerd bent.
Terug naar boven

Tip! Bekijk de Top 10 webdesigners bij jou in de buurt
zoeken

Lees ook:

Top 10 Notarissen in jouw regio | Prijzen & Reviews (trustoo.nl)

miniwizard.svgWie zijn de beste webdesigners in jouw plaats?