Wat kost een beveiligingsbedrijf

35 - €50
*
Gemiddelde prijs per uur. De prijzen verschillen per type dienst en regio.
Wat kost een beveiligingsbedrijf in jouw plaats?
25
35
50
60

Wat zijn de kosten van een beveiligingsbedrijf

Als je een beveiligingsbedrijf wilt inschakelen ga je ongetwijfeld niet over een nacht ijs. Je wilt een weloverwogen keuze maken voor de partij die het waarborgen van de veiligheid als belangrijkste taak heeft. Daarnaast vraag je jezelf waarschijnlijk af wat een professioneel beveiligingsbedrijf kost. Dit varieert. Zo is onder andere van invloed op de kosten waar je het beveiligingsbedrijf voor wilt inschakelen.

Wat vind je in dit kostenoverzicht?

Wat doet een beveiligingsbedrijf?

Een beveiligingsbedrijf kan worden ingezet voor een breed scala aan beveiligingen. De meest voorkomende werkzaamheden van een beveiligingsbedrijf zijn:

  • Objectbeveiliging
  • Bedrijfsbeveiliging
  • Persoonsbeveiliging
  • Evenementbeveiliging

Medewerkers van beveiligingsbedrijven, de beveiligers, besteden veel tijd aan toezicht houden. Ongeacht of het nu gaat om de beveiliging van een persoon, om een object, een evenement of andere beveiligingstaken. Voor het toezicht houden is maar één reden: vroegtijdig bedreigende en vervelende situaties signaleren. Op basis daarvan zal een beveiliger gericht actie nemen. Dit kan hij of zij zelf doen of een andere partij waarschuwen. Bij evenementen bijvoorbeeld, kan een beveiliger signaleren dat iemand onwel wordt en vervolgens de EHBO informeren.

Ontvang prijsopgaven van de beste beveiligingsbedrijven in jouw buurt
zoeken

Controles uitvoeren

Naast toezicht houden en vroegtijdig signaleren behoort ook het uitvoeren van controles tot de primaire taken van beveiligers. Het is afhankelijk van de beveiligingssoort hoe deze controles er in de praktijk uitzien. Bij bedrijfsbeveiliging bijvoorbeeld, controleren beveiligers of er onbekende personen in het pand zijn die hier niet thuishoren. Ook zullen beveiligers hier controlerondes uitvoeren om te kijken of alle ramen wel goed afgesloten zijn. Bij evenementbeveiliging kan toegangscontrole een taak zijn voor de beveiliger. Zij kunnen personen fouilleren en tassen controleren op verboden voorwerpen.

Rol van gastheer of gastvrouw

Het komt vaak voor dat een beveiliger in zijn of haar functie mensen te woord moet staan. Daarin vervullen beveiligers de rol van gastheer of gastvrouw. Beveiligers beschikken dan ook over goede sociale en communicatieve vaardigheden. Ze creëren daarmee gastvrijheid en geven zo namens uw bedrijf, organisatie of instelling een visitekaartje af.

Overige taken van beveiligers

Samengevat heeft een beveiliger veel verantwoordelijkheden, die onderverdeeld kunnen worden in de volgende vier primaire taken:

  • Toezicht houden
  • Signaleren
  • Controleren
  • Rol van gastheer of gastvrouw

Hoewel deze vier primaire taken het grootste deel uitmaken van de werkzaamheden van een beveiliger, komt er nog meer bij kijken. Zo zijn ze verantwoordelijk voor het snel oproepen van versterking als dit nodig mocht zijn. Verder behoren ook administratieve taken tot de werkzaamheden van beveiligers. Ze worden bijvoorbeeld gevraagd om rapporten op te maken over de veiligheidssituatie waarvoor zij verantwoordelijk zijn.

Inbraakbeveiliging voor bedrijven en particulieren

Sommige beveiligingsbedrijven bieden naast de inzet van beveiligers ook de dienst inbraakbeveiliging. Dit doen ze dan meestal voor zowel bedrijven als particulieren. Het betreffende beveiligingsbedrijf zal uw pand, gebouw of woning hierbij inbraakbestendig maken. Daarbij wordt professioneel advies gegeven en in de meeste gevallen heb je de keuze uit verschillende inbraakbeveiligingspakketten. Kies je bijvoorbeeld alleen voor raam- en deurbeveiliging of wil je ook camerabewaking geïnstalleerd hebben? De mogelijkheden hierin zijn zeer divers. Daarom raden we aan om je goed te laten voorlichten voordat je tot aanschaf overgaat.

Ontvang prijsopgaven van de beste beveiligingsbedrijven in jouw buurt
zoeken

Wat kost een beveiligingsbedrijf?

Voor een beveiliger moet je rekening houden met een tarief van gemiddeld € 45,- per uur. Daarnaast kun je met beveiligingsbedrijven vaak ook een opdrachtprijs afspreken. Je stemt dan vooraf af wat de exacte werkzaamheden van de beveiliger of beveiligers moeten zijn. Dit varieert per beveiligingssoort. Zo hanteren beveiligingsbedrijven voor persoonsbeveiliging doorgaans een hoger tarief dan voor objectbeveiliging of bedrijfsbeveiliging.

Welke zaken bepalen de kosten voor een beveiligingsbedrijf?

Zowel de exacte werkzaamheden als de beveiligingssoort zijn van invloed op de kosten die je aan een beveiligingsbedrijf kwijt bent. Stel, je wilt voor jouw bedrijf een beveiligingsbedrijf inschakelen. Je kunt er dan voor kiezen om buiten kantooruren en openingstijden de beveiliger toezicht te laten houden. Wat ook tot de mogelijkheden behoort, is om de beveiliger of beveiligers tijdens kantooruren en openingstijden in te schakelen. Ze kunnen dan bijvoorbeeld ook de receptie bemannen, binnenkomende telefoontjes beantwoorden en de rol van gastheer of gastvrouw op zich nemen. Met andere woorden, de hoeveelheid werkzaamheden waarvoor je een beveiligingsbedrijf wilt inschakelen is van invloed op de kosten.

Ontvang prijsopgaven van de beste beveiligingsbedrijven in jouw buurt
zoeken

Kosten voor een beveiligingsbedrijf bestaan uit:

De kosten voor een rijschool bestaan uit verschillende onderdelen. Dit verschilt per rijschool hoe dit wordt doorberekend. De voornaamste kosten zitten in de geleverde arbeidsuren. Daarnaast is er nog een klein deel dat bestaat uit het gebruikte materiaal. Deze kosten zijn afhankelijk van de gemaakte keuzes. Hiernaast een indicatie van hoe de verhoudingen gemiddeld zullen uitvallen.

Arbeid
Voorrijkosten
Materiaal

Hoe kies ik het beste beveiligingsbedrijf?

Bij de keuze voor een goed beveiligingsbedrijf is het gevoel dat je bij een bepaald bedrijf hebt erg belangrijk. Je geeft het beveiligingsbedrijf immers de verantwoordelijkheid voor het waarborgen van de veiligheid van uw object, evenement, enzovoorts. Vooral wanneer je wilt dat de beveiligers ook uw klanten, gasten en bezoekers te woord staan is een goed gevoel van belang. Om deze redenen raden we je aan om vooraf goed op papier te zetten waar je een beveiligingsbedrijf voor wilt inzetten. Vervolgens is het verstandig om altijd meerdere offertes op te vragen. Daarmee kun je een goed vergelijk maken en kun je de beveiliging met een goed, gerust en onbezorgd gevoel uitbesteden.

Terug naar boven

Tip! Bekijk de Top 10 beveiligingsbedrijven bij jou in de buurt
zoeken
miniwizard.svgWie zijn de beste beveiligingsbedrijven in jouw plaats?