Wat kost een online marketing bureau

75 - €125
*
Prijs per uur
Prijzen variëren per type dienst die je zoekt en per regio.
Wat kost een online marketing bureau in jouw plaats?
50
75
125
150

Prijzen om de online marketing te laten doen?

Veel ondernemers kunnen er niet meer omheen: online marketing. Dit is het verkopen en marketen van producten en diensten via het internet. Online marketing bureaus zijn hierin gespecialiseerd. Ze bedenken voor u een online marketingstrategie die gericht is op uw doelgroep, de merkbeleving en uiteraard uw doelstellingen. De kosten die u hiervoor betaalt variëren en zijn onder meer afhankelijk van wat u allemaal wilt bereiken.

Wat vind je in dit kostenoverzicht?

Wat is online marketing?

Wat doet een online marketing bureau?

Wat kost online marketing?

Wat kost SEO optimalisatie?

Wat kost SEA optimalisatie?

Hoe kies ik het beste online marketing bureau?

Wat is online marketing?

Kort samengevat is online marketing het promoten van uw product of dienst via het internet. Denkt u dan onder meer aan social media marketing en content marketing. Daarbij spelen SEO en SEA optimalisatie een belangrijke rol. SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachineoptimalisatie. SEA, Search Engine Advertising, heeft als doel in een zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk verkeer naar uw website te genereren. Voordat u een online marketing bureau inschakelt, is het daarom verstandig te bedenken wie uw beoogde doelgroep is en wat u wilt bereiken.

Ontvang prijsopgaven van de beste online marketing bureaus in jouw buurt
zoeken

Wat doet een online marketing bureau?

Een online marketing bureau helpt u door een online marketingstrategie op te zetten en hier invulling aan te geven. Deze online marketingstrategie is gericht op uw beoogde doelgroep en wat u online gerealiseerd wilt zien. Online marketing bureaus analyseren de online markt en nemen daarbij de online marketingmogelijkheden in ogenschouw. Ook zullen deze bureaus kritisch kijken naar uw huidige online activiteiten, welke middelen u tot uw beschikking heeft en welke marketingkanalen hierop aansluiten. Voor het maken van een website moet je bij webdesigners zijn. Meer over de kosten van webdesigners.

Wat kost online marketing?

Op het moment dat u besluit een online marketing bureau in te schakelen heeft u ongetwijfeld de vraag wat u hiervoor betaalt. Voor een online marketing bureau moet u rekening houden met een tarief tussen de € 70,- en € 150,- per uur (exclusief btw). Daarbij heeft u vaak de keuze of medewerkers van het bureau bij u op kantoor hun werkzaamheden verrichten of op afstand. Overbodig te noemen dat bij laatstgenoemde de kennis over uw product of dienst én uw doelgroep voldoende aanwezig moet zijn.

Kosten van een online marketing bureau bestaan uit:

De kosten voor een online marketing bureau bestaan uit verschillende onderdelen. Dit verschilt per bureau hoe dit wordt doorberekend. Bij een online marketing bureau bestaat het grootste deel van de kosten uit arbeidskosten. Hierbij komen de campagnekosten, die afhankelijk zijn van de verschillende keuzes. Houdt bij het bekijken van de kosten van een online marketing bureau rekening met eventuele bijkomende kosten, zoals ingewikkeldere aspecten of onderhoud.

Arbeid
Campagnekosten
Overige kosten

Wat kost SEO optimalisatie?

Omdat het zo belangrijk is voor uw online vertegenwoordiging, wordt vaak de vraag gesteld wat SEO optimalisatie kost. Dit is afhankelijk van meerdere factoren. Wat is bijvoorbeeld de huidige status van uw website en op welke zoekwoorden wilt u goed ranken in zoekmachines zoals Google? U kunt er daarbij voor kiezen om sommige zaken zelf te optimaliseren. Het schrijven van teksten bijvoorbeeld en het toevoegen van interne links. Wilt u toch alles uitbesteden? Dan liggen de kosten uiteraard hoger.

Ontvang prijsopgaven van de beste online marketing bureaus in jouw buurt
zoeken

Drie soorten tariefvormen

Om een globaal beeld te vormen van de kosten kunt u alvast de teksthoeveelheid en het aantal pagina’s bekijken. Daarna maakt u een tijdinschatting per pagina en deze vermenigvuldigt u met het gemiddeld uurtarief. Zoals genoemd, ligt dit tarief tussen de € 70,- en € 150,- (exclusief btw).

Online marketing bureaus hanteren hierbij meestal drie soorten tariefvormen:

  • per maand
  • per project
  • per uur

Voor SEO optimalisatie moet u rekening houden met structureel onderhoud. Als u voor een eenmalige optimalisatie kiest, dan is het belangrijk dat u dit zelf bijhoudt. Wilt u dit liever niet, dan bieden veel online marketing bureaus een abonnementsvorm aan. Bij een abonnement wordt u periodiek geïnformeerd over onder meer uw ranking in Google.

Wat kost SEA optimalisatie?

SEA staat voor Search Engine Advertising, oftewel adverteren in zoekmachines. Dit is een brede term want het betreft niet alleen het adverteren in Google maar ook in andere zoekmachines zoals Bing. Kort samengevat, kunt u bij SEA optimalisatie een betere positie in zoekmachines verkrijgen tegen betaling. Via Google AdWords (Google Ads), kunt u zoekwoorden instellen. Uw advertentie wordt dan door Google getoond als iemand op het betreffende zoekwoord zoekt. Dit gebeurt zowel boven als onder de organische zoekresultaten. U betaalt op het moment dat een bezoeker op uw advertentie klikt.

Ontvang prijsopgaven van de beste online marketing bureaus in jouw buurt
zoeken

Kosten beïnvloed door concurrentie

Bij Google Ads kiest u voor een Adwords campagne. Dit betekent dat u vooraf een budget bepaalt. Uw online marketing bureau kan u hierbij helpen en u hierover adviseren. De kosten betaalt u via het ‘kosten per klik’ principe. Deze kosten worden sterk beïnvloed door uw concurrentie. Heeft een zoekwoord bijvoorbeeld veel of weinig zoekvolume? De minimale kosten zijn € 0,05 per klik. Gemiddeld betaalt u bij een Google Adwords campagne echter € 0,80 per klik, totdat uw budget is bereikt.

Hoe kies ik het beste online marketing bureau?

Het is overbodig te noemen dat online marketing vandaag de dag ontzettend belangrijk is voor vrijwel elke ondernemer. Om hierin succesvol te zijn, huurt u het beste een online marketing bureau in. Daarbij is het raadzaam om vooraf te bepalen waarvoor u precies een beroep wilt doen op deze specialisten. Uiteraard betaalt u minder voor alleen social media marketing dan wanneer u uw complete online marketing uitbesteedt. Heeft u eenmaal in kaart gebracht waarvoor u een online marketing bureau wilt inschakelen, dan vraagt u het beste meerdere offertes op. Daarmee verzekert u zichzelf van een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Tip! Bekijk de Top 10 online marketing bureaus bij jou in de buurt
zoeken
miniwizard.svgWie zijn de beste online marketing bureaus in jouw plaats?