Wat kost gevelrenovatie

1500 - €3000
*
gemiddeld. De prijzen verschillen per type dienst en regio.
Wat kost een gevelspecialist in jouw plaats?
250
1500
3000
4500

Wat zijn de kosten van een gevelrenovatie

Gevels kunnen in de loop der tijd ernstig aangetast raken. Vaak wordt dan voor gevelrenovatie gekozen. Het renoveren van gevels bestaat uit het professioneel reinigen, repareren en herstellen van gevels. Daarnaast behoort ook het isoleren van gevels tot gevelrenovatie. Gevelspecialisten zijn hier deskundig in. Hoeveel je voor een specialist moet betalen is onder andere afhankelijk van je wensen en wat er precies moet gebeuren.

Wat vind je in dit kostenoverzicht?

 1. Verschillende soorten gevelrenovatie

Wat doet een gevelspecialist?

Er zijn verschillende oorzaken waardoor een gevel aangetast kan zijn. Voor elke oorzaak zal een gevelspecialist een behandelingstechniek op maat voorstellen. Daarbij wordt allereerst gekeken naar de aard van de beschadiging of vervuiling. Vervolgens inspecteert de gevelspecialist de kwaliteit van de ondergrond. Deze zelfde analyse vindt plaats wanneer je besluit om je gevel te laten isoleren. Voorbeelden van oorzaken waardoor een gevelrenovatie nodig kan zijn, zijn:

 • Roet
 • Schimmels
 • Kalk
 • Mos
 • Alg
 • Verkeer
 • Weersomstandigheden

Ontvang prijsopgaven van de beste gevelspecialisten in jouw buurt
zoeken

Wat zijn verschillende soorten gevelrenovatie?

Op basis van de analyse door de gevelspecialist kunnen er verschillende methoden zijn die bij gevelrenovatie worden toegepast:

 • Gevelreiniging en impregneren
 • Gevelrenovatie
 • Nieuwe gevelbekleding en gevelisolatie

Gevelreiniging en impregneren

Wanneer de gevel alleen vervuild is geraakt maar niet beschadigd is, kan vaak worden volstaan met gevelreiniging. Daarvoor zijn verschillende methodes mogelijk, waaronder:

 • Stoomreiniging
 • Nevelstralen en zandstralen
 • Chemische reiniging

De mate van vervuiling is van invloed op welke vorm van gevelreiniging het beste is. Daarnaast kan het raadzaam zijn om na de gevelreiniging voor het impregneren van de gevel te kiezen. Hiermee is de gevel langer beschermd tegen vuil en aanslag. Daardoor zal deze minder snel opnieuw gereinigd hoeven te worden.

Ontvang prijsopgaven van de beste gevelspecialisten in jouw buurt
zoeken

Gevelrenovatie

Bij gevelrenovatie wordt het aanblik van je gevel zoveel mogelijk behouden. Een gevelspecialist kan gevelrenovatie aanbevelen bij lichte beschadigen. Soms wordt er hierbij eerst voor gekozen om de gevel te reinigen. De verschillende methodes voor gevelrenovatie zijn onder andere:

 • Voegwerk vervangen
 • Schilderen en kaleien
 • Spuitkurk aanbrengen

Op het moment dat de voegen beschadigd zijn kan dit nadelige effecten hebben voor je woning. Zo kan vocht zich bijvoorbeeld in de muur opstapelen. Het vervangen van het voegwerk verdient dan zeker de aanbeveling. Kaleien is een schildervorm waarbij een laag kalkpleister wordt aangebracht. Wil je jouw gevel een landelijke uitstraling geven? Dan is kaleien absoluut de overweging waard. Bij spuitkurk wordt je gevel tegen vocht beschermd terwijl deze tegelijkertijd dampopen blijft. Spuitkurk staat bekend om de goede isolerende eigenschappen.

Nieuwe gevelbekleding en gevelisolatie

Op het moment dat de gevel echt aan vervanging toe is, kun je nieuwe gevelbekleding overwegen. Datzelfde geldt voor als je dit wilt combineren met gevelisolatie. Ook voor een nieuwe gevelbekleding zijn er verschillende soorten methoden waaruit gekozen kan worden. Denk dan onder andere aan:

 • Crepi
 • Hout
 • Steenstrips

Voor een mooie uitstraling en goede bescherming van de gevel is crepi een uitstekende optie. Dit is een gevelpleistervorm die regelmatig in combinatie met gevelisolatie wordt toegepast. Je hebt daarbij de optie om een extra laag aan te brengen die vuilafstotend is.

Nieuwe gevelbekleding met hout kan eveneens in combinatie met gevelisolatie worden aangebracht. De keuze van het hout is hierin belangrijk om zeker te zijn dat de gevel optimaal beschermd wordt.

Hoewel de naam anders doet vermoeden, kunnen steenstrips uit verschillende materialen bestaan. Naast baksteen kan dit bijvoorbeeld ook kunststof zijn. Steenstrips kunnen zeer eenvoudig op isolatiemateriaal worden aangebracht.

Ontvang prijsopgaven van de beste gevelspecialisten in jouw buurt
zoeken

Wat kost een gevelrenovatie?

De kosten voor een gevelrenovatie zijn allereerst afhankelijk van de opdracht. De prijzen worden dan ook per opdrachtsoort verstrekt. Daarnaast zijn er nog andere factoren die van invloed zijn op de uiteindelijke kosten die je de gevelspecialist betaalt. Zo zijn er binnen een gevelrenovatiesoort nog weer opties waarvoor je kunt kiezen. Kies je naast gevelreiniging bijvoorbeeld ook voor het impregneren van je gevel? Hou er dan rekening mee dat je meer per m2 moet betalen. Datzelfde geldt voor als je naast gevelrenovatie voor gevelreiniging kiest. Daarnaast is bij nieuwe gevelbekleding de keuze voor het aanbrengen van isolatie uiteraard eveneens van invloed op de totaalprijs.

Gemiddeld moet je rekening houden met de volgende kosten per m2:

WerkzaamhedenPrijs
Gevelreiniging€10,- tot €25,- per m2
Gevelrenovatie€20,- tot €60,- per m2
Nieuwe gevelbekleding€50,- tot €200,- per m2

Gevelreiniging is van de drie gevelrenovatiesoorten het voordeligst. Daarbij is stoomreiniging vaak het meest voordelig. Deze vorm van gevelreiniging wordt doorgaans echter alleen bij milde vervuiling toegepast. Voor hardnekkige vervuiling betaal je vaak een hoger bedrag omdat er dan voor een andere methode gekozen wordt. In het geval van gevelrenovatie betaal je voor spuitkurk het meest per m2. Wil je jouw gevel alleen laten schilderen dan ben je het meest voordelig uit. Bij nieuwe gevelbekleding is het aanbrengen van steenstrips het meest prijzig en het aanbrengen van crepi het voordeligst.

Ontvang prijsopgaven van de beste gevelspecialisten in jouw buurt
zoeken

Gevelrenovatie kosten bestaan uit:

De kosten voor een gevelrenovatie bestaan uit verschillende onderdelen. Dit verschilt per gevelrenovatie hoe dit wordt doorberekend. Het grootste deel van de kosten bestaan uit arbeidskosten. Maar ook een groot deel uit het materiaal. Deze kosten zijn helemaal afhankelijk van de gemaakte keuzes. Hiernaast een indicatie van hoe de verhoudingen gemiddeld zullen uitvallen.

Arbeid
Voorrijkosten
Materiaal

Hoe kies ik het beste gevelrenovatie bedrijf?

Bij gevelrenovatie komt veel vakkundigheid kijken. Het is immers niet iets dat je regelmatig zal laten doen. Daarom is het verstandig een goede gevelspecialist in te schakelen. Door te kiezen voor een vakman bij jou in de buurt, ben je altijd voordeliger uit. Vooral wanneer je meerdere offertes opvraagt bij gevelspecialisten bij jou uit de regio.

Terug naar boven

Tip! Bekijk de Top 10 gevelspecialisten bij jou in de buurt
zoeken
miniwizard.svgWie zijn de beste gevelspecialisten in jouw plaats?