Wat kost een stukadoor

30 - €50
*
Prijs per uur
Prijzen variëren per type dienst die je zoekt en per regio.
Wat kost een stukadoor in jouw plaats?
20
30
50
80

Wat zijn de kosten van een stukadoor

Wil je een afwerklaag van stucwerk aan laten brengen op je muren en plafonds? Ter bescherming, reparatie, of voor decoratieve doeleinden? Je kunt hiervoor een stukadoor inschakelen. Stukadoors zijn vakmensen in het aanbrengen van allerlei soorten specie en pleister. De kosten die je voor een stukadoor moet betalen zijn van diverse factoren afhankelijk.

Wat vind je in dit kostenoverzicht?

Wat doet een stukadoor?

Een stukadoor brengt mortel aan op muren en op plafonds. Mortel is een mix van kalk, water en zand en staat binnen de stukadoorswereld ook wel bekend als specie en pleister. Stukadoors zijn thuis in het realiseren van een strak resultaat. Hiervoor maakt de stukadoor gebruik van diverse professionele technieken:

Ontvang prijsopgaven van de beste stukadoors in jouw buurt
zoeken

Pleisterwerk

Veel mensen kiezen voor pleisterwerk. Ongeacht, of het nu om woningen gaat, bedrijfspanden of andersoortige gebouwen. De reden waarom deze techniek zo populair is, heeft alles te maken met de strakke afwerking. Je muren en plafonds krijgen hiermee een gladde en egale uitstraling. Pleisterwerk dient vaak als onderlaag voor een verflaag. Zo wordt er regelmatig voor gekozen om muren en plafonds te sausen na het aanbrengen van het pleisterwerk. Datzelfde geldt overigens voor het aanbrengen van behang.

Raapwerk

Heb je tegels als wandbekleding in je badkamer of keuken? Dan kun je de stukadoor inschakelen voor raapwerk als je deze ruimtes bijvoorbeeld gaat renoveren. Als je de tegels van de badkamer- of keukenmuur afhakt, komt er soms een deel van de oorspronkelijke wandbekleding mee. Dit kan pleisterwerk zijn. Bij raapwerk wordt net als bij pleisterwerk een stuclaag aangebracht ter bescherming. Omdat hierop daarna waarschijnlijk nieuwe tegels geplaatst zullen worden, wordt het raapwerk vaak wat dikker aangebracht. Daarom wordt bij raapwerk ook wel van een dubbele stuclaag gesproken.

Betonlook

De betonlook is dankzij de stoere uitstraling zeer populair. Ook hierin kunnen stukadoors je van dienst zijn. Door de unieke uitstraling past deze look uitstekend in eigentijdse interieurs. In tegenstelling tot wat je misschien denkt, wordt bij deze look meestal geen echt beton gebruikt. In plaats daarvan brengen veel stukadoors een special soort verf aan die zich laat vergelijken met pasta. Het unieke karakter heeft de betonlook te danken aan de zichtbaarheid van de spatel- en troffelstroken waarmee deze uitstraling wordt gecreëerd.

Lijstwerk

Ook lijstwerk op maat behoort tot de werkzaamheden van de stukadoor. Hiermee voeg je een ware eyecatcher toe aan het eindresultaat. Dit kan lijstwerk van plinten zijn maar ook van stucwerk. Daarbij kun je het laten voorzien van vrijwel elke gewenste kleur. Samen met de muren en plafonds laat je hiermee een samenhangend geheel creëren door de stukadoor.

Restauratiewerkzaamheden

Kleine beschadigingen aan stucwerk komen regelmatig voor. Veel stukadoors kunnen je van dienst zijn bij de restauratie hiervan. Butsen en beschadigde lagen worden professioneel door hen hersteld. Datzelfde geldt voor scheuren in muren en plafonds en bij verzakkingen. Laat het stucwerk los doordat het erg vochtig is in je woning of pand? Ook dan kun je een beroep doen op stukadoors. Ze verhelpen jouw problemen in no time en herstellen muren en plafonds in de oorspronkelijke en goede staat.

Ontvang prijsopgaven van de beste stukadoors in jouw buurt
zoeken

Wat kost een stukadoor?

Een stukadoor heeft een tarief dat gemiddeld tussen de € 30,- en € 50,- per uur ligt. De exacte hoogte van het uurtarief is afhankelijk van de ervaring van de stukadoor in kwestie. Daarnaast zijn ook de werkzaamheden zelf van invloed. De kosten voor het aanbrengen van beton ciré liggen bijvoorbeeld hoger dan het aanbrengen van pleisterwerk. Hierbij kun je een stukadoor per uur betalen maar ook per m2. Daarmee kun je zelf een betere inschatting maken van de totaalprijs dan bij een uurtarief. Is het voor een stukadoor onduidelijk hoelang de opdracht duurt en welke materialen er nodig zijn, dan kiest hij of zij vaak voor een uurtarief.

Welke zaken bepalen de kosten voor een stukadoor?

Zoals genoemd zijn de werkzaamheden van invloed op de prijs die je de stukadoor betaalt, evenals de grootte van het oppervlak. De meest voorkomende opdrachten die aan een stukadoor worden verstrekt zijn:

  • Glad stucwerk (gereed om te verven of behangen)
  • Sierpleisterwerk
  • Spackwerk (korrel gespoten pleisterwerk)

Op basis van de hoeveelheid m2’s en de materialen kun je hiervan vooraf een goede indicatie krijgen van de totaalkosten. Het vooraf afspreken van een m2 prijs verdient daarbij de voorkeur boven een uurtarief. Zo kun je immers een goede inschatting maken van de uiteindelijke kosten en kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Ontvang prijsopgaven van de beste stukadoors in jouw buurt
zoeken

Kosten voor een stukadoor bestaan uit:

De kosten voor een stukadoor bestaan uit verschillende onderdelen. Dit verschilt per stukadoor hoe dit wordt doorberekend. Het grootste deel van de kosten bestaan uit de geleverde arbeidsuren. Een ander groot deel van de kosten bestaat uit het gebruikte materiaal. Deze kosten zijn afhankelijk van de gemaakte keuzes. Hiernaast een indicatie van hoe de verhoudingen gemiddeld zullen uitvallen.

Arbeid
Voorrijkosten
Materiaal

Hoe kies ik de beste stukadoor?

Een stukadoor kan je bij het aanbrengen van afwerklagen van muren en plafonds van dienst zijn. Alvorens je een stukadoor inschakelt, is het verstandig om meerdere offertes van verschillende goede stukadoors aan te vragen. Let er daarbij op dat je bij elke offerteaanvraag aangeeft of deze gebaseerd moet zijn op een uurtarief of een m2 prijs. Deze keuze is uiteraard geheel aan jou en de meeste stukadoors zullen je overeenkomstig een offerte toesturen.

Terug naar boven

Tip! Bekijk de Top 10 stukadoors bij jou in de buurt
zoeken
miniwizard.svgWie zijn de beste stukadoors in jouw plaats?