Vind een top 10 Tekstschrijver in Leiden

Vertel ons wat je zoekt en bekijk de top 10 tekstschrijvers bij jou in de buurt

Waarvoor zoekt u een tekstschrijver?
Plaats
tekstschrijver.jpg
Betrouwbare lokale bedrijven
Makkelijk en snel geregeld
Bespaar kosten
Direct contact

Tekstschrijvers in Leiden

Sorteren op
Resultaat 1-10 van 18 tekstschrijvers in Leiden. Het meest complete overzicht. De perfecte teksten met de beste relatietherapie in uw regio.

In Leiden kunt u een tekstschrijver vinden voor het schrijven van nieuwe teksten. Ook is het mogelijk om een tekstbureau te vinden voor het corrigeren, redigeren of vertalen van bestaande teksten. De keuze voor een goede tekstschrijver is afhankelijk van de kwaliteiten en het vakgebied van de tekstschrijver:

• Nieuwe teksten schrijven: elke tekstschrijver heeft als hoofdtaak inhoudelijk goede teksten te schrijven voor zijn of haar opdrachtgever. Denk daarbij bijvoorbeeld aan alle tekstuele zaken die op websites staan, zoals de paginateksten maar ook aan de titels boven de pagina’s en aan blogs. Content schrijvers weten als geen ander hoe ze deze tekstuele zaken inhoud moeten geven.
• Teksten corrigeren of redigeren: tekstschrijvers houden zich ook bezig met het redigeren en herschrijven van teksten. Dit kunnen teksten zijn die ze zelf geschreven hebben of die geschreven zijn door andere tekstschrijvers.
• Teksten vertalen: hoewel tekstschrijvers zich voornamelijk richten op het schrijven van nieuwe teksten en het corrigeren of redigeren van bestaande teksten, zijn er ook tekstbureaus die teksten vertalen. Dat kan in verschillende talen, maar is ook afhankelijk van de specialisatie van de tekstschrijvers.

In Leiden hebben wij 18 goede tekstschrijvers gevonden. De tekstschrijvers in Leiden hebben een gemiddelde Trustoo-score van een 8.4. Welke specialist u ook kiest, via Trustoo maakt u een goede keuze voor het schrijven van uw teksten. We kunnen u ook helpen door direct prijsopgaven aan te vragen bij verschillende tekstschrijvers. Zo kunt u eenvoudig de tekstschrijvers vergelijken en degene kiezen die het beste bij u past.
Lees meer...
4
9. Sanne Communicatie (tekstschrijver - SEO-expert)
8,0

Ben jij een ondernemer of ZZP’er en wil je beter gevonden worden met je website? Vind je het lastig om jouw werkzaamheden op (digitaal) papier te krijgen of is jouw oude website uit z’n jasje gegroeid en toe aan een update? Laat me je helpen.

Ik ben Sanne en schrijf en herschrijf webteksten van ondernemers in het MKB. Zodat hun website online beter vindbaar wordt en hun teksten websitebezoekers weet te overtuigen om klant te worden.

Wanneer ik geen teksten aan het schrijven ben, geniet ik van mijn gezin, familie en vrienden. Uit eten gaan is favoriet (The Jane staat met stip op één op mijn lijstje!), en ik ga graag naar cabaret. Voor dit jaar staan Peter Pannenkoek en Patrick Laureij nog op het programma. Ook kan ik úren Netflixen en kijk het liefst naar loeispannende series, zoals The Bridge en Luther. Met als gevolg dat ik een gruwelijke hekel heb aan het donker ’s avonds voor ik naar boven loop, standaard alle lichten aan doe.

Na een aantal jaren ervaring te hebben opgedaan als webredacteur bij Sanoma, besloot ik de gok te wagen en voor mezelf te beginnen.

De stap om als freelance tekstschrijver aan de slag te gaan was spannend, maar was en is de ideale combinatie met mijn jonge gezin. Doordat ik veel vanuit huis werk, heb ik de tijd en de vrijheid om bijvoorbeeld eerst mijn dochters naar school te brengen voordat ik mijn laptop open, hoe luxe!

ALS ERVAREN TEKSTSCHRIJVER ZORG IK DAT IK JOUW WEBSITE OPVALT TUSSEN JE CONCURRENTIE

Wil je graag teksten die passen bij jouw bedrijf én jouw ideale klanten aanspreken? De content die ik schrijf is SEO-proof, zodat je goed vindbaar bent in Google.

Ik help jou als ondernemer om meer rendement uit je website te halen. Ik gebruik verschillende online overtuigingstechnieken waardoor je meer bezoekers ‘ja’ laat zeggen en laat doen wat jíj wilt. Zodat je:

meer naamsbekendheid krijgt
meer offerteaanvragen binnen krijgt
het aantal nieuwsbriefabonnees stijgt
je verkoop omhoog gaat
kortom, meer resultaat behaalt.
Veel kleine en middelgrote ondernemers die bij me aankloppen hebben een website die niet meer van deze tijd is. Ooit gauw online gezet als een online visitekaartje, maar niets meer dan dat.

Mijn opdrachtgevers beseffen zich dat het voor deze tijd (en voor hun omzet) cruciaal is om zich online goed te profileren.
...

Gratis en vrijblijvend
5 beoordelingen
6 jaar in bedrijf
Werkgebied Leiden
10. D-Write One
8,0

D-Write One werd opgericht door mij, Marensa van Oosten. Na een tijdje als freelance tekstschrijver gewerkt te hebben besloot ik in 2008 dat het tijd was om die welbekende sprong in het diepe te wagen. Ik richtte mijn eerste tekstbureau op. Het was de tijd waarin mensen nog papieren kranten en tijdschriften lazen, dus daar was ik vooral actief voor.

Geen SEO om te scoren in Google, maar gewoon leuk leesbare teksten en sterke informatie. Het was de tijd waarin iedereen nog dacht dat kranten altijd zouden blijven bestaan zoals we kranten kenden, want nieuws is belangrijk! Ja, dat dacht ik ook.. De helft hiervan bleek maar waar te zijn, namelijk dat nieuws belangrijk is. Dat kranten zouden blijven bestaan zoals we kranten kenden, gewoon op papier dat je ook voor heel veel andere doeleinden kunt gebruiken.. Tja, die vlieger ging niet op! Dus ik vouwde een vlieger van de laatste krant waar ik voor werkte, gooide deze achter me neer (vliegen kon dat ding namelijk helemaal niet) en begon aan een lijdensweg die de meeste mensen kennen als ‘de wereld van SEO’.

Een paar jaar later, in 2015, vond ik een uitgeknipt stukje krant in mijn brievenbus. Op dat kleine stukje krant stond dat ik de Nationale Schrijversprijs, Almere-Europa-Wereld, had gewonnen. Uiteindelijk bleek het toch weer een stukje échte krant te zijn dat zorgde voor een nieuwe start: de start van D-Write One.
...

Gratis en vrijblijvend
8 beoordelingen
4 jaar in bedrijf
Werkgebied Leiden
Filters
Tekstschrijver nodig voor
Soort tekst
Trustoo score
Afstand

Wat kost een tekstschrijver?

Een tekstschrijver kost per uur tussen de 60,- en € 90,- Een tekstschrijver mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een tekstschrijver kost heeft ook te maken met wat uw specifieke wensen zijn.

35
60
90
125

Veelgestelde vragen

Wat doet een tekstschrijver?

Als u professionele teksten geschreven wilt hebben voor uw website, artikelen of columns schakelt u een tekstschrijver in. Maar wat doet een tekstschrijver eigenlijk precies? Tekstschrijvers zijn verantwoordelijk voor alles dat gerelateerd is aan tekstuele zaken. Sommige tekstschrijvers zijn hierbij gespecialiseerd in een bepaald onderwerp. Daarnaast zijn er ook tekstschrijvers die thuis zijn in het schrijven van een breed scala aan onderwerpen. Hierbij maakt het niet uit in welke branche u als opdrachtgever actief bent.

HOOFDTAKEN VAN TEKSTSCHRIJVERS
Elke tekstschrijver heeft als hoofdtaak inhoudelijk goede teksten te schrijven voor zijn of haar opdrachtgever. Daarvoor wordt door tekstschrijvers vaak vooraf een overleg in gepland. Tijdens dit overleg komen de eisen aan bod die de opdrachtgever aan de tekst(en) stelt. Denkt u dan aan de inhoud bijvoorbeeld, maar ook aan de grootte en de beoogde doelgroep. Verder houden tekstschrijvers zich eveneens bezig met het redigeren en herschrijven van teksten. Dit kunnen teksten zijn die ze zelf geschreven hebben of die geschreven zijn door andere tekstschrijvers.

DE SEO-TEKSTSCHRIJVER
Doordat bedrijven en organisaties steeds meer online actief zijn, is er vooral veel vraag naar SEO-tekstschrijvers. SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Dit betekent dat deze tekstschrijvers zich toeleggen op de vindbaarheid van online teksten in zoekmachines zoals Google. Dit doen zij onder meer door vooraf een zoekwoordenonderzoek uit te voeren. Zij houden daarbij rekening met de vereisten die zoekmachines aan een goede online tekst stellen. Dit draagt vervolgens bij aan zowel de vindbaarheid in Google als de ranking.

Voor het vinden van de tekstschrijver die bij uw bedrijf of organisatie past, raden we u aan 3 tot 4 offertes op te vragen.
Lees meer...

Wat is een SEO tekstschrijver?

U heeft waarschijnlijk weleens van de term SEO gehoord. SEO staat voor Search Engine Optimization, zoekmachineoptimalisatie in het Nederlands. Veel bedrijven en organisaties schakelen steeds vaker een professionele SEO tekstschrijver in. Maar wat is een SEO tekstschrijver? Zoals de naam al zegt, richten SEO tekstschrijvers zich op tekstuele zaken die bijdragen aan uw vindbaarheid in zoekmachines zoals Google. Hetgeen ze voor u schrijven wordt ook wel SEO content genoemd. Deze tekstschrijvers noemen zichzelf daarom ook wel content schrijvers.

SEO CONTENT SCHRIJVERS
SEO content is gerelateerd aan alle tekstuele zaken die op websites staan. Dat moet u onder meer denken aan de paginateksten maar ook aan de titels boven de pagina’s en aan blogs. Content schrijvers weten als geen ander hoe ze deze tekstuele zaken inhoud moeten geven. Ze doen vooraf een zoekwoordenonderzoek en zorgen ervoor dat deze zoekwoorden terugkomen op precies de juiste plaats op de site. Daarnaast schrijven ze inhoudelijk sterke teksten die de lezers toegevoegde waarde bieden. Alleen hiermee wordt namelijk een goede indexatie in Google verkregen.

ZOEKWOORDEN, HTML, SEO TITEL EN METABESCHRIJVING
Naast de juiste zoekwoorden richten content schrijvers zich ook op een HTML tekstopmaak. Dit wil zeggen dat er gebruik wordt gemaakt van alinea’s en dat er tussenkopjes boven elke alinea komen. Ook het toevoegen van interne links en opsommingen zorgt ervoor dat Google kan ‘lezen’ waar een websitepagina over gaat. Datzelfde geldt voor het schrijven van de SEO titel en metabeschrijving. Voor al deze SEO aspecten staat de content schrijver voor u klaar. U doet er daarbij verstandig aan om 3 tot 4 offertes bij SEO tekstschrijvers op te vragen voor een goed vergelijk.
Lees meer...

Wat kost een tekstschrijver?

Stel, u wilt een tekstschrijver inhuren voor uw online vertegenwoordiging of anderszins. Dan vraag u zich ongetwijfeld af: wat kost een tekstschrijver? Dit is afhankelijk van meerdere factoren. Zo zijn er tekstschrijvers die een uurtarief hanteren maar er zijn ook tekstschrijvers die een woordvergoeding vragen. Daarnaast kunt u vaak ook een projectprijs met een tekstschrijver afspreken. Bijvoorbeeld wanneer u niet één of een paar teksten geschreven wilt hebben maar alle pagina’s van uw complete website. Datzelfde geldt voor een wekelijkse blog of column.

‘CONTENT IS KING’
Omdat de meeste teksten tegenwoordig online geplaatst worden, mag u van elke tekstschrijver (enige) kennis van SEO verwachten. SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Tekstschrijvers met ervaring hierin, weten als geen ander hoe ze SEO content moeten creëren. Kwalitatief hoogstaande content is belangrijk voor uw vindbaarheid in zoekmachines zoals Google. Daarom houdt een echte content schrijver zich met meer aspecten bezig dan alleen met het schrijven van teksten. Voor een tekstschrijver met kennis van SEO content betaalt u een uurtarief dat gemiddeld tussen de € 55,- en € 110,- ligt.

PROJECTPRIJS AFSPREKEN
Wanneer u een tekstschrijver zoekt voor uw complete website of een terugkerende schrijfopdracht, kunt u het beste een projectprijs afspreken. Vaak geven tekstschrijvers namelijk korting bij dergelijke opdrachten. De hoogte van de projectprijs verschilt uiteraard per situatie. Ook speelt daarbij een rol of de tekstschrijver in kwestie vooronderzoek moet doen of zich in een bepaald onderwerp moet verdiepen. Daarnaast worden de kosten eveneens door de hoeveelheid ervaring beïnvloed.

Ook op zoek naar een tekstschrijver? Vraag dan 3 tot 4 offertes op voor een goed vergelijk.
Lees meer...
Keurmerken & Lidmaatschappen
Tekstnet

Tekstnet is de beroepsvereniging van tekstschrijvers en andere tekstprofessionals in Nederland en Vlaanderen. Ons doel is om tekstschrijvers te professionaliseren en collegiaal contact tussen leden te stimuleren. Tekstnet is opgericht in 1990 en bestaat dus al meer dan een kwarteeuw. Er hebben zich nu zo’n 350 leden bij de vereniging aangesloten.
Lees meer...

.
Hoe werkt Trustoo?
We brengen je rechtstreeks in contact met de beste tekstschrijvers in je buurt
Kies uit de beste {{nameProviders}}
1.
Kies uit de beste tekstschrijvers
Geen urenlange zoektochten meer. Wij hebben alle informatie al op een rijtje gezet. Kies uit de beste tekstschrijvers actief in Leiden.
Vergelijk en bespaar
2.
Vergelijk en bespaar
Beantwoord enkele vragen over wat je nodig hebt. En vraag binnen één minuut 4 prijsopgaven aan.
Direct contact
3.
Direct contact
Het antwoord van de bedrijven direct in je mailbox. We delen je e-mailadres niet met anderen en we rekenen geen commissie.
Wat anderen zeggen over Trustoo
Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren en te personaliseren. Door het gebruik van deze site, gaat u akkoord met onze cookies.