trustoo.nl logo.pngde beste Hoveniers voor jou
Kies uit +200 top HoveniersKies uit +200 Hoveniers in Nederland
thumb_up_altHet meest complete overzicht
local_offerBespaar tot 40%
verified_userDe beste bedrijven

Hoveniers in Assen

Sortering:
Resultaat 1-10 van 136 hoveniers in Assen. Het meest complete overzicht. De tuin van uw dromen met de beste hoveniers in uw regio.

In Assen kunt u een hoveniers inhuren voor de renovatie, het onderhoud of de aanleg van tuinen. Behalve het snoeien en trimmen van planten, struiken en bomen, kunt u hoveniers ook inzetten voor complete tuinrenovaties of het aanleggen van terrassen, vijvers en andere tuinelementen. De hovenier die u inhuurt zal u van deskundig advies voorzien en aangeven wat de mogelijkheden zijn.

• Tuinontwerp: Elke mooie tuin heeft een goed tuinontwerp nodig. Een hovenier of tuinarchitect zal kijken naar uw wensen en naar de tuin zelf, wat er in de tuin past en wat er mogelijk is. Vaak kunt u bij dit ontwerp ook een beplantingsplan maken, waarin het aantal en de soorten planten beschreven wordt.
• Tuinrenovatie: Bij een tuinrenovatie haalt de hovenier (een deel van) de tuin leeg en wordt de tuin opnieuw ingericht. Een tuinrenovatie kan eenvoudig zijn door nieuwe beplanting of bestrating aan te leggen, maar ook ingrijpend waarbij de gehele tuin vernieuwd wordt.
• Tuinaanleg: Bij tuinaanleg legt een hovenier een nieuwe tuin aan. Dit doet de hovenier vaak op basis van een tuinontwerp, beplantingsplan en bestratingsplan.
• Tuinonderhoud: Het onderhoud van uw tuin kunt u uitbesteden aan een hovenier. Deze zal uw tuin reinigen, onkruid wieden, planten zaaien, bemesten en bomen en planten snoeien.

In Assen hebben wij 136 goede hoveniers gevonden. De hoveniers in Assen hebben een gemiddelde Trustoo-score van een 8.2. Welke hovenier u ook kiest, via Trustoo maakt u een goede keuze voor uw tuin. We kunnen u ook helpen door direct prijsopgaven aan te vragen bij verschillende hoveniers. Zo kunt u eenvoudig de hoveniers vergelijken en de hovenier kiezen die bij u past.
Lees meer...
miniwizard.svgWaarom via logo_small.svg
  • De beste bedrijven
  • Bespaar tot 30%
  • Gratis en vrijblijvend
  • Rechtstreeks contact

Wat kost een hovenier?

Een hovenier kost per uur tussen de 35,- en € 50,- Een hovenier mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een hovenier kost heeft ook te maken met wat uw specifieke wensen zijn.

25
35
50
75

Veelgestelde vragen

Wat doet een hovenier?

Wanneer u een tuin heeft of een andersoortige groenvoorziening kunt u deze laten onderhouden. Daarvoor schakelt u vakmensen in die bekend staan als hoveniers. Maar wat doet een hovenier precies voor u? Hoveniers zijn vakmensen die zich bezighouden met zowel het onderhoud als de aanleg van tuinen. Ditzelfde geldt voor andere groenvoorzieningen zoals plantsoenen, groenstroken en parken. Ook controleren hoveniers de gezondheid van uw beplanting en bomen. Kortom, de mogelijkheden waarvoor u een hovenier kunt inschakelen zijn zeer talrijk.

VEELGEVRAAGDE WERKZAAMHEDEN
De werkzaamheden van hoveniers bestaan regelmatig uit onderhoud. Tuinen worden door hen onderhouden door bijvoorbeeld gras te maaien maar ook door te verticuteren. Naast onderhoud houden hoveniers zich eveneens bezig met het snoeien en trimmen van planten, struiken en bomen. Zelfs voor het kappen van bomen kunt u bij een hovenier terecht. Andere veelgevraagde werkzaamheden door een hovenier zijn het reinigen van tuinen, onkruid wieden, planten zaaien en bemesten. U kunt ze hierbij specifiek vragen om ook te controleren hoe gezond uw tuin of groenvoorziening is.

AANLEGGEN EN ANDERE WERKZAAMHEDEN
Behalve het onderhoud en de controle op de gezondheid van uw tuin of groenvoorziening staan hoveniers eveneens voor u paraat voor de aanleg ervan. Denkt u dan onder meer aan het aanleggen van terrassen, vijvers en andere tuinelementen. Ook deze kunnen door de hovenier onderhouden worden. Andere werkzaamheden waarvoor u een hovenier kunt inschakelen is het bestrijden van insecten. Wilt u ook een hovenier inhuren? Vraag dan 4 prijsopgaven op en kies de hovenier die het beste bij u past.
Lees meer...

Wat is een hovenier?

Waarschijnlijk weet u wel ongeveer wat ze doen maar wat is een hovenier nu eigenlijk precies? Veel mensen denken dat hoveniers zich alleen bezighouden met het onderhoud van tuinen. Dat is zeker niet het geval. Behalve voor tuinen namelijk, kunt u een hovenier ook inschakelen voor andere groenvoorzieningen zoals parken, plantsoenen en groenstroken. Bovendien is een hovenier niet alleen thuis in onderhoud maar bijvoorbeeld ook in de aanleg van tuinen en andere groenvoorzieningen. Daar komt bij, dat u een hovenier ook kunt inschakelen voor insectenbestrijding en tal van andere zaken.

HOVENIERS DOOR MEER DAN ALLEEN ONDERHOUD
Uiteraard kunt u een hovenier inschakelen als u uw tuin of andere soort groen onderhouden wilt hebben. Hoveniers maaien uw gras en desgewenst verticuteren ze dit. Onder het onderhoud door een hovenier valt eveneens het kappen van bomen, snoeien, beplanten en bemesten. Maar naast onderhoud kunt u een hovenier ook inhuren voor de aanleg van vijvers, andere waterpartijen, terrassen en veranda’s. De hovenier die u raadpleegt zal u van deskundig advies voorzien en u aangeven wat hierin de mogelijkheden zijn. Daarbij zal hij of zij rekening houden met uw budget.

EENMALIG OF PERIODIEK ONDERHOUD
Zet u een hovenier in voor het onderhoud van uw tuin of groenvoorziening, dan kunt u een keuze maken uit eenmalig of periodiek onderhoud. U spreekt zelf of met de hovenier hoe vaak hij of zij bij periodiek onderhoud langs moet komen. De gemiddelde tijd die een hovenier aan onderhoud kwijt is, is ongeveer 4 uur. De kosten variëren, maar doorgaans betaalt u hiervoor een bedrag tussen de € 35,- en € 55,- per uur.

Wilt u ook gebruik maken van een hovenier? Vraag 4 offertes op en maak uw keuze voor een hovenier bij u in de buurt.

Lees meer...

Wat kost een hovenier?

De meeste mensen kiezen ervoor om zelf het onderhoud aan hun tuin of groenvoorziening te doen. Maar helaas ontdekken zij ook dat het ze regelmatig aan de tijd ontbreekt om dit goed te doen. Bovendien hebben veel mensen niet de benodigde machines en materialen in huis om het onderhoud op de juiste manier uit te kunnen voeren. Allemaal redenen om een hovenier in te schakelen, maar wat kost een hovenier? Dit ligt eraan wat u wilt dat de hovenier voor u doet. Want naast onderhoud kunt u een hovenier voor nog veel meer zaken inschakelen.

ONDERHOUD EN AANLEG DOOR EEN HOVENIER
De meest gekozen werkzaamheden door een hovenier hebben betrekking tot het onderhoud van tuinen en andersoortige groenvoorzieningen. Hiervoor betaalt u gemiddeld ongeveer € 35,- tot € 55,- per uur. Bij regelmatig onderhoud, ook wel periodiek onderhoud genoemd, is een hovenier gemiddeld 4 uur tijd kwijt per keer. Schakelt u een hovenier in voor de aanleg van uw tuin, terras, vijver of andersoortig element? Dan liggen de gemiddelde kosten tussen de € 40,- en € 70,- per uur.

TUINONTWERP EN ANDERE WERKZAAMHEDEN
Daarnaast is er de mogelijkheid om een hovenier in te schakelen voor tuinontwerp. Daarvoor moet u denken aan gemiddelde kosten die tussen de € 150,- en € 350,- per ontwerp liggen. Andere zaken waarvoor u hoveniers inschakelt zijn insectenbestrijding, bemesting, beplanting en ga zo maar door. Vraag daarom in ieder geval 4 offertes aan bij verschillende hoveniers in de buurt. Zo kunt u de juiste afweging maken en kiezen voor de hovenier die past bij uw wensen.
Lees meer...

De beste hovenier?

Het vinden van de juiste hovenier is een persoonlijke keuze. Om deze keuze makkelijk te maken hebben we alle informatie die te vinden is over hoveniers voor u op een rijtje gezet. Zodat u eenvoudig kunt kiezen wie de beste hovenier is voor uw situatie en in uw regio.
Er zijn in Nederland zo’n 1.000 hoveniers met allemaal hun eigen kenmerken. Bij het bepalen wie de beste is spelen verschillende factoren:

- Waar zijn ze in gespecialiseerd? Tuinonderhoud? Tuinaanleg? Bestrating?
- Wat is hun achtergrond, opleiding, ervaring? Zijn ze gecertificeerd hovenier?
- Hebben ze reviews? Hoe veel en op welke sites? Wat wordt er over ze gezegd?
- Is er veel informatie van ze bekend? Op hun website, KvK gegevens, foto’s, social media?

Wij hebben al deze informatie voor u verzameld en op basis daarvan een score berekend voor alle hoveniers in Nederland. Een score die rekening houdt met al deze factoren. En de berekening van die score is voor ieder bedrijf gelijk, dus objectief.

TOP 10 BESTE HOVENIERS IN UW REGIO
Op basis van deze score, hebben we een top 10 van beste hoveniers per woonplaats gemaakt. Dat bespaart u veel tijd en zoekwerk, want zo kunt u eenvoudig de hovenier selecteren die u het meest aanspreken.

Heeft u de hovenier gevonden dat bij u past? Vraag dan een offerte aan of plan een kennismakingsgesprek. We raden u aan 3 á 4 hoveniers te benaderen zodat u goed kunt vergelijken en een afgewogen keuze kunt maken.
Lees meer...

Hoe verloopt het contact met de hovenier ivm COVID-19/Corona?

Gezien de huidige omstandigheden bieden we je graag de mogelijkheid om de prijsopgave en het contact met de hoveniers geheel online plaats te laten vinden. De gezondheid van eenieder die van onze service gebruikt maakt en de hoveniers die bij ons zijn aangesloten staat centraal.

We bieden meerdere mogelijkheden aan om met hoveniers in contact te komen. Zo kun je eenvoudig en snel je prijsopgave ontvangen én deze online met de hoveniers bespreken. Ook kun je eenvoudig een terugbelverzoek doen met het bedrijf naar keuze als je het liever telefonisch afhandelt. In deze tijd zijn de meeste bedrijven telefonisch juist erg goed bereikbaar.

De hovenier kan in de meeste gevallen gewoon de opdracht uitvoeren. Daarbij worden uiteraard de richtlijnen voor het houden van voldoende afstand in acht genomen.

Toch liever de afspraak later inplannen? En niet te veel vertraging oplopen? Bekijk dan samen met de hovenier wat de mogelijkheden zijn om alvast een afspraak voor een andere datum te maken.
Lees meer...
Keurmerken & Lidmaatschappen
Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Niet elk hoveniersbedrijf kan zomaar lid worden van Branchevereniging VHG. Er gelden duidelijke toelatingseisen. Die waarborgen dat elk VHG-lid een echte groenprofessional is. U kunt zorgeloos genieten, vertrouwend op de kwaliteit van uw VHG-hovenier. Als bewijs daarvoor ontvangt u het VHG Garantiecertificaat. Mocht er toch iets niet in orde zijn, dan heeft u de garantie dat fouten en schade worden hersteld.
Lees meer...

Tuinkeur

TuinKeur is de brug tussen de consumenten en TuinKeur-gecertificeerde hoveniers. Het doel van deze brug is om consumenten te ontzorgen door ze gemakkelijk met professionele hoveniers in contact te brengen. Gecertificeerde TuinKeur-hoveniers staan voor de 5 zekerheden: betrouwbaarheid, professionaliteit, kwaliteit, vakbekwaamheid, en service.
Lees meer...

.
Waarom Trustoo?
compare.svg
Waarom Trustoo?

We hebben alles voor je op een rijtje gezet

compare.svg
Vergelijk en bespaar

Vergelijk prijsopgaven en bespaar tot 30%

compare.svg
Direct contact

In één minuut direct contact, zonder tussenpersoon