Bureau
Kuiper Hoevenaars Architecten is in 2003 opgericht en gevestigd in Eindhoven. Onze archi-tectuur wordt niet zo zeer gekenmerkt door een bepaalde stijl als wel door een werkwijze waarbij de dialoog met de opdrachtgever en de gebruiker centraal staat. Integratie van archi-tectonische, stedenbouwkundige en maatschappelijke uitgangspunten resulteren in ruimtelijke plannen die worden voorgelegd aan de opdrachtgever. De discussies die hierna ontstaan zien wij als belangrijk onderdeel van het ontwerpproces en zijn voor ons essentieel om tot gebou-wen te komen die passen in de omgeving en die voldoen aan de wensen van de opdrachtge-ver.
Als het ontwerp eenmaal gereed is en de vergunningen zijn aangevraagd begeleiden wij het proces van aanbesteding tot en met de uitvoering. Wij vinden de begeleiding in de uitvoering erg belangrijk omdat we grip willen houden op de kwaliteit van het eindproduct. Het idee, het ontwerp, dient zodanig gerealiseerd te worden dat het eindresultaat ook datgene is wat we voor ogen hadden.
BIM
BIM staat voor Building Information Model en is het 3D model van het gebouw met daaraan gekoppeld een database. Alle partijen binnen de bouwcyclus hebben toegang tot dit digitale bouwmodel en kunnen hun producten koppelen aan het model. Naast de 3D tekening wordt er aan het model ook andere informatie gekoppeld zoals eigenschappen van materialen, planningen, budgetten, informatie over vervangbaarheid, onderhoudsmaatregelen, gebouw-klimaat enz.
BIM betekent samenwerken en het liefst al vanaf het eerste initiatief. Hierdoor zien wij in toenemende mate een verschuiving van een traditionele organisatievorm naar een organisatievorm als het bouwteamverband.
Duurzaamheid
Kuiper Hoevenaars Architecten is er altijd op gericht geweest gebouwen te ontwerpen die duurzaam zijn. Maar wat bekent dit? Voor ons betekent dit meer dan voldoen aan de normen uit het Bouwbesluit. Het betekent dat gebouwen ontwikkelt en gebruikt worden met respect voor mens en milieu. Er zijn allerlei strategieën die vanuit verschillende invalshoeken min of meer hetzelfde nastreven. De Trias Energetica strategie is vanouds een bekende maar beperkt zich door de nadruk te leggen op energieverbruik. Andere strategieën als Cradle to Cradle, Triple P-strategie of 4P-Tedraëdermodel zijn actuele strategieën die breder inzetten op een duurzame wereld. Om tot gebouwen te komen die optimaal functioneren op het gebied van energie, gezondheid en binnenmilieu, materialen, water, afval, landgebruik en ecologie, vervuiling, transport en management dienen in een vroeg stadium keuzes gemaakt te worden. De mate waarin bovenstaande aandachtspunten gerealiseerd kunnen worden hangt af van waar de lat wordt gelegd door de opdrachtgever.
timelapse22 jaar in bedrijfstar8 reviewspeople_outline2 medewerkerstimeline38 jaar ervaring
Lid van
Bureau Architectenregister
Checklist
info_outline
checkmarkEmail en telefoon gecontroleerd door eigenaar.checkmarkKVK gegevens gecontroleerd.checkmarkLanger dan 1 jaar Premium Partner.checkmarkBankrekening geverifieerd.
Fijne communicatie, Heldere, creatieve en constructieve architectuur
Anton Mynottstarstarstarstarstar
9 jul. 2024 Trustoo.nl
P
P. Rovers wittenberg starstarstarstarstar
21 mei 2024 Trustoo.nl
Snelle reactie, vriendelijk en goede uitleg.
Hans en Marie-José Theunissenstarstarstarstarstar
4 jul. 2023 Trustoo.nl
Andre Kuiper van Kuiper Hoevenaars architecten heeft ons vorige huis ook ontworpen en wij waren daar zo tevreden mee dat we weer met hen het avontuur aangegaan zijn, Het resultaat is deze keer nog mooier en praktischer. Fijn ook dat Andre en Arie samen denken aan de best passende oplossingen. Zeker zo belangrijk is de fijne samenwerking. Er werd altijd goed naar onze wensen geluisterd en we zijn ook blij geweest met de begeleiding tijdens de bouw. Ons huis was direct ons thuis!
Albert Peekstarstarstarstarstar
4 jul. 2023 Trustoo.nl
André Kuipers heeft het geweldig gedaan! Hij heeft voor ons gezin een schitterend huis ontworpen, op basis van onze eisen en wensen. Daarna heeft hij alles technisch uitgewerkt en tijdens de bouw ook de aannemer aangestuurd. Met de hulp van André heeft die een kwalitatief goed huis gebouwd en alle problemen ook netjes opgelost. Daarnaast heeft hij de communicatie met de gemeente verzorgd voor het verkrijgen van de vergunning. En hij heeft mij als opdrachtgever door het hele bouwproces heen geleid. Hij combineert creativiteit, technische kennis en het vermogen om te bemiddelen. Een zeldzame combinatie van talenten. Dus ga niet zelf lopen hobbyen. Neem André als architect en directievoerder en kies samen met hem een goede aannemer. Dan wordt het bouwproces uiteindelijk een succes in plaats van een nachtmerrie.