Vind een top 10 Architect in Maastricht

Selecteer de dienst die je nodig hebt
Plaats
architect.jpg
usp+1
BETROUWBAREen geverifieerde bedrijven
usp+1
VERGELIJK PRIJZENontvang gratis prijsopgaven
usp_3
291.000+succesvolle aanvragen

Architecten in Maastricht

Sorteren op
Resultaat 1-10 van 10 architecten in Maastricht. Het meest complete overzicht. Een prachtig ontwerp met de beste architecten in uw regio.

In Maastricht kunt u een architect vinden voor advies, ontwerp en bouwtekeningen van uw project. Architectenbureaus hebben vaak verschillende expertises:

• Aanbouw of uitbouw: de woonruimte wordt vergroot door een deel aan-, uit- of op te bouwen. Denk aan een uitbouw van de woonkamer of een serre.
• Opbouw of dakkapel: vergroot de woonruimte door er een woonlaag op te zetten of op een schuin dak een dakkapel te maken. Met een ontwerp en de juiste materialen die passen bij je huis.
• Renovatie of interne verbouwing: ook als u intern gaat verbouwen is een architect onmisbaar. Om te bepalen wat de beste indeling is, waar de trappen en deuren moeten komen en wat de juiste constructie (draagmuren) is. Denk daarnaast ook aan het lichtplan om zo het maximale uit je huis te halen.
• Nieuwbouw: bij nieuwbouw gaat het om het geheel opbouwen van een woning of ander pand. Dit is vaak het geval als u een stuk grond heeft gekocht en daar een woning wilt bouwen. Ook voor een bijgebouw zoals een schuur, garage of tuinkamer is het ontwerp door een architect zeer aan te bevelen.

De architect kan een grotere of kleinere rol vervullen in uw project, afhankelijk van uw wensen en situatie:
- ontwerp en advies - dit kan een exclusief ontwerp zijn maar ook heel eenvoudig, zoals ‘hetzelfde ontwerp als de buren’.
- het maken van de bouwtekeningen en het bestek met alle details zoals materiaalgebruik.
- de architect weet ook alles van vergunningen. Of, in het geval van een monument, de verschillende eisen, beperkingen en de subsidies. Architecten bereiden de vergunningsaanvraag vaak voor en begeleiden deze.
- de architect kan je ook bijstaan met het vinden van de juist aannemer en het beoordelen van de offertes
- tenslotte kunnen architecten u ook tijdens de bouw ondersteunen, door expertise te bieden in de begeleiding van de bouw en als opzichter op te treden.

In Maastricht hebben wij 10 goede architecten gevonden. De architecten in Maastricht hebben een gemiddelde Trustoo-score van een 8.3. Welke architect u ook kiest, via Trustoo maakt u een goede keuze voor de nieuwbouw, uitbouw of renovatie van uw huis. We kunnen u ook helpen door direct prijsopgaven aan te vragen bij verschillende architecten. Zo kunt u eenvoudig de architectenbureaus vergelijken en degene kiezen die het beste bij u past.
Lees meer...
Tip! 4 prijsopgaven vergelijken
Tip! 4 prijsopgaven vergelijken
Vergelijk en bespaar door 4 prijsopgaven van de beste architecten aan te vragen
SeC architecten.jpg
10
4. SeC architecten
BNA Erkend
8,4 (2)

Wie zijn wij
SeC architecten is sinds 2006 het architectenbureau van Michael Spanjers en Bart Creugers. Wij zijn een breed georiënteerd architectenbureau met ruime ervaring. Behalve onze eigen beroepspraktijk hebben we ruim tien jaar ervaring opgedaan bij diverse gerenommeerde architectenbureaus. In deze periode hebben we kennis mogen verzamelen op het gebied van aan- en verbouw, particuliere woningen, appartementencomplexen, zorgcentra, utiliteitsbouw, restauratie, renovatie en herbestemming van gebouwen.

Bekijk ons C.V.

Wat doen wij
SeC architecten kan u van dienst zijn op het gebied van architectuur en interieurarchitectuur, nieuwbouw én verbouw. Hierbij streven wij ernaar om het gehele proces van programma van eisen tot en met de oplevering in onze opdracht mee te nemen. Onze vormgeving gaat uit van een hedendaagse moderne architectuur met veel aandacht voor het detail.

Bekijk projecten

Direct Contact
Doordat wij een klein bureau zijn heeft u altijd direct contact en zijn wij beiden op de hoogte van alle activiteiten van het bureau. Dit zorgt voor korte lijnen en kunnen besluiten snel gemaakt worden. Ook is het voor u als opdrachtgever helder met wie u te maken heeft; één aanspreekpunt, één iemand die van álle facetten van uw project álles weet.

Architectuur & Interieurarchitectuur
We zijn beiden officieel ingeschreven als architecten bij het architectenregister [SBA], Bart staat hier tevens ingeschreven als interieurarchitect. Derhalve kunnen wij, behalve de architectonische opgave, ook het interieurontwerp voor u verzorgen.

Ontwerp
Wij hebben bij elke ontwerpopgave tot doel te komen tot een adequate oplossing voor het programma van eisen in samenwerking met de klant. De wens van de klant staat voorop, zijn/haar vragen en wensen worden vormgegeven vanuit ons referentiekader en continue teruggekoppeld met de klant. Hierbij worden zaken als de maakbaarheid binnen een bepaald budget en tijd niet uit het oog verloren. Wij ondersteunen onze ideeën door middel van tekeningen, perspectieven en maquettes. Hierdoor kunnen opdrachtgevers en andere betrokkenen een goed beeld vormen van het eindresultaat. Gedurende het gehele proces worden de ontwerpen getoetst aan de geldende wetgeving en wordt gestreefd naar een optimale balans tussen kosten en kwaliteit.

Opdrachtgever
De keuze van een architect is vaak een van de eerste belangrijke stappen van de opdrachtgever bij de realisatie van een bouwplan. Daarvoor is een goede kennismaking noodzakelijk. Met de opdrachtgever bespreken wij de opgave en het verloop van het proces. Wij begrijpen dat bouwen voor elke opdrachtgever een uitdagend en spannend proces is. Het is hierbij onze taak als architect om de opdrachtgever met onze kennis en expertise op het gebied van bouwen en verbouwen gedurende het gehele bouwproces, van schets tot oplevering, zo veel mogelijk bij te staan. Wij kunnen voor iedere opgave en iedere opdrachtgever een passende oplossing bieden.
...

Gratis en vrijblijvend
Werkgebied Maastricht
2 beoordelingen
15 jaar in bedrijf
Paul Bovens Architectural Design.jpg
8
9. Paul Bovens Architectural Design
8,0 (5)

Paul Bovens Architectural Design

Richt zich sinds 2006 op het transformeren van bestaande Architectuur. Particuliere woonhuizen, monumentale-, bedrijfs- en zorgpanden behoren tot het werkveld. De ontworpen nieuwbouw is veelal een gevolg van herbestemming, een te beperkende bestaande situatie of te hoge kosten bij verbouw.

Traject.

Vooropstaand en immer leidend zijn uw wensen en eisen. We werken immers aan uw toekomstige droomhuis. Tijdens het ontwerptraject – een intensieve dialoog tussen U, de opdrachtgever, de ontwerper, de Gemeente en eventuele externe adviseurs – wordt de basis gelegd voor een functioneel ontwerpconcept, zeer nauwkeurig gedetailleerd en uitgewerkt met behulp van geavanceerde programmatuur. Door intensieve betrokkenheid gedurende het gehele traject worden faalkosten geminimaliseerd en kan direct ingespeeld worden op issues op de bouw.In de aanpak wordt gestreefd naar een projectuitrol waarbij alle betrokken partijen in nauw overleg werken aan een eindresultaat dat de verwachtingen ten aanzien van het ontwerp geheel inlost en waarbij professionaliteit en creativiteit ten aanzien van het geheel de belangrijkste kenmerken zijn.

We werken volgens een gestructureerde volgorde, die we hanteren bij kleine en grote projecten. Zo houden we maximaal controle over het proces. Wat deze stappen voor uw project betekenen leggen we graag uit aan de hand van uw vraag.

Het creatieve proces.

Na een analyse van de bestaande bouw gaan we gelijk schetsen met een goede onderlegger als basis. Binnen het gestelde budget en randvoorwaarden worden de mogelijkheden verkend. We presenteren altijd minimaal drie schetsontwerpen. Inspiratie halen we uit het gebouw, de omgeving, materialen, en het gebruik.

Materialisering en vormgeving.

In materialisering en vorm wordt er altijd gezocht naar vernieuwende oplossingen, zonder de kwaliteiten van het ambacht uit het oog te verliezen. De liefde voor het ambacht is een van de pijlers voor ons bureau. Tijdloze vormgeving, gebruik van eerlijke duurzame materialen en constructiekwaliteit in details vinden we belangrijk.

Duurzaamheid, Ecologisch bouwen en het energetisch vraagstuk.

Het duurzaamheids opgave is een steeds groter onderdeel van ons vak geworden, waarbij de uitdagingen in de bestaande bouw vaak groot zijn. Hoe verwarmen we, hoe isoleren we elk afzonderlijk bouwonderdeel op juiste wijze, en hoe ventileer je zonder teveel warmteverlies.

Vergunningen.

Wellicht zijn er vergunningvrij mogelijkheden, of is het complexer zoals een bestemmingswijziging. Desgewenst begeleiden en verzorgen wij het vergunningen traject voor u.

Bouwbegeleiding en ontzorging.

In het bouwtraject de opdrachtgever ‘ontzorgen en representeren’ geeft rust en vertrouwen in deze, vaak complexe, trajecten.

Met name tijdens de uitvoering kunnen we heel wat zorgen zij u wegnemen. Een kwaliteit die onze opdrachtgevers als erg prettig ervaren!

Persoonlijke aanpak staan centraal. Korte communicatielijnen en één aanspreekpunt gedurende het hele traject.
...

Gratis en vrijblijvend
Werkgebied Maastricht
5 beoordelingen
10 jaar in bedrijf
Buro Kei.jpg
4
10. Buro Kei
7,8 (4)

DE OFFERTE
BURO KEi brengt eerst een offerte uit met een heldere omschrijving van de werkzaamheden en het proces. Het totale project wordt daarin in fases opgedeeld en duidelijk beschreven. Je krijgt zo een goed inzicht in de werkzaamheden én het honorarium, om zo vervelende verrassingen achteraf te voorkomen.

HET PROCES
Een ontwerp begint altijd vanuit een goede kennismaking en samenwerking met de opdrachtgever. Hieruit ontstaan de specifieke wensen en eisen voor de ontwerpopgave. Een sterke interpretatie van deze opgave en de wisselwerking met de opdrachtgever, zijn de basis voor een uniek ontwerp waarbij architectuur en interieur met elkaar verbonden zijn,
Ga je met BURO KEi samenwerken, dan wordt er een schetsontwerp en 3D impressie gemaakt waarin je wensen en eisen worden verwerkt. Hierna wordt dit verder uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Voldoet dat aan je wensen dan wordt dit verder uitgewerkt voor vergunningaanvraag. Is er geen omgevingsvergunning nodig, dan wordt na het ontwerp het plan meteen uitgewerkt in werktekeningen. Er wordt naar gestreefd om het gehele bouwproces van schets tot en met oplevering in de opdracht mee te nemen, zodat je als opdrachtgever ten alle tijde 1 aanspreekpunt hebt die alles van je project weet! Daarnaast wordt er indien nodig samengewerkt met constructeurs, bouwfysica en andere adviseurs.

UITVOERING
In de jaren dat BURO KEi aan de weg timmert, is er een groot netwerk van vakmensen opgebouwd. Zij zijn net zo gedreven als BURO KEi en een kei in hun vak! BURO KEI werkt graag samen met deze professionele aannemers, interieurbouwers, ed. Ken je zelf vakmensen waar je op vertrouwt, dan maken we ook graag van hun diensten gebruik. BURO KEi adviseert, maar jij bepaalt!
...

Gratis en vrijblijvend
Werkgebied Maastricht
4 beoordelingen
10 jaar in bedrijf
Tip! 4 prijsopgaven vergelijken
Tip! 4 prijsopgaven vergelijken
Vergelijk en bespaar door 4 prijsopgaven van de beste architecten aan te vragen
Filters
Waarvoor heb je een architect nodig?
Afstand
Trustoo score
Keurmerken

Wat kost een architect?

Een architect kost per uur tussen de 80,- en € 100,- Een architect mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een architect kost heeft ook te maken met wat uw specifieke wensen zijn.

60
80
100
150

Veelgestelde vragen

Wat doet een architect?

Stel, u gaat nieuwbouwen of u wilt uw bestaande woning of pand renoveren. Dan schakelt u een architect in, maar wat doet een architect eigenlijk precies? Een architect ontwerpt woningen en panden en maakt hiervoor ontwerp- en bouwtekeningen. Daarnaast begeleidt hij of zij het technische en administratieve proces. Maar daar blijft het niet bij. Er zijn ook architecten die zich gespecialiseerd hebben als interieuradviseur bijvoorbeeld, of als stedenbouwkundige. Ook kunt u een tuin- of landschapsarchitect inschakelen.

ARCHITECT VOOR NIEUWBOUW OF RENOVATIE
Bij nieuwbouw of renovatie beginnen architecten doorgaans eerst met een schetsontwerp. De stappen die daarna volgen zijn het voorlopig ontwerp – vaak al gevisualiseerd in 3D – en het definitieve ontwerp. Daarnaast legt een architect zich toe op het technisch ontwerp. Zodra dit gerealiseerd is wordt een vergunning aangevraagd bij de gemeente en volgt na akkoord het bestek. Dit is de basis voor het contract dat u met de aannemer sluit. Details worden besproken in de werktekeningen en als laatste volgt de uitvoering. Hierbij zijn architecten nauw betrokken en zij bieden u bouwbegeleiding tijdens elke processtap.

SPECIALISATIES IN DE ARCHITECTUUR
Naast bouwmeesters, architecten die zich gespecialiseerd hebben in het ontwerp van nieuwbouw- en renovatieprojecten, zijn er ook andere specialisaties binnen de architectuur. Zo kunt u een stedenbouwkundige inschakelen of een interieuradviseur als u advies wilt over meubilair, verlichting en accessoires. Een tuin- of landschapsarchitect haalt het beste uit uw tuin of stadspark op basis van uw wensen en deskundige ervaring.

Ook op zoek naar een architect in Maastricht voor uw bouwplannen, interieur, tuin of landschap? Vraag dan 3 tot 4 offertes op zodat u een goed vergelijk kunt maken.
Lees meer...

Wat voor architecten zijn er?

Als u wilt (ver)bouwen of renoveren doet u een beroep op een architect. Maar wat voor architecten zijn er allemaal nog meer? Vaak denken mensen bij een architect aan een bouwkundige die woningen en gebouwen ontwerpt. Datzelfde geldt voor het ontwerpen van verbouwingen en renovaties. Toch zijn er meer specialisaties waarvoor u een architect kunt raadplegen. Een stedenbouwkundige bijvoorbeeld, of een binnenhuisarchitect. Daarnaast zijn er architecten die zich gespecialiseerd hebben als tuin- en landschapsarchitect. Kortom, er zijn meerdere soorten architecten die u kunt inschakelen.

ARCHITECT ALS BOUWMEESTER
De meeste mensen denken bij architecten aan bouwmeesters. Dit zijn professionals in het ontwerpen van woningen en gebouwen. Naast het voorlopig ontwerp maken deze soort architecten technische ontwerpen. Ook dienen ze aanvragen in voor vergunningen bij gemeentes. Zodra de vergunning is verkregen maakt de architect een bestek. Hierin staat het uit te voeren werk omschreven evenals uitvoeringsvoorwaarden, materialen en juridische, administratieve en technische bepalingen. Met het bestek wordt een overeenkomst met de aannemer(s) gesloten. In de werktekeningen worden vervolgens de details verwerkt en de architect begeleidt ook het uiteindelijke bouw- of renovatietraject.

ARCHITECTEN VOOR UW INTERIEUR, TUIN OF LANDSCHAP
Bij interieurarchitectuur legt de architect zich toe op het ontwerp van binnenuit. Denk dan onder meer aan aspecten zoals kleur, lichtinval, materiaalsoorten en vormgeving. Een tuin- en landschapsarchitect doet dit voor tuinen en stadsparken bijvoorbeeld. Net als alle andere architecten begint ook de tuin- en landschapsarchitect meestal met een overleg met klanten. Tijdens dit gesprek maken klanten hun wensen kenbaar. Op basis hiervan geeft de architect gericht advies. Wilt u ook een architect inschakelen? Kies de architectuurspecialist waar u naar op zoek bent en vraag 3 tot 4 offertes op.
Lees meer...

Wanneer heb je een architect nodig?

Als u van plan bent om een woning te bouwen, of een gebouw, doet u een beroep op een architect. Maar wanneer heb je precies een architect nodig? Naast nieuwbouw is het vaak ook nodig om een architect in te schakelen bij grootschalige renovatieprojecten. Datzelfde geldt voor het bouwen van een dakterras bijvoorbeeld, aanpassingen aan een rijksmonument of een schuur bij uw woning. Kort samengevat heeft u een architect nodig bij nieuwbouw en bij omvangrijke verbouwingen waarvoor een vergunningplicht geldt.

ONTWERP GEBASEERD OP UW WENSEN
Architecten focussen zich op het ontwerpen van uw nieuwbouw of renovatie. Deze ontwerpen zijn altijd gebaseerd op uw wensen. Architecten beginnen daarom vrijwel altijd met een overleg met u. Tijdens dit overleg geeft de architect u deskundig advies. Als u met de architect een akkoord heeft bereikt, zal hij of zij zich toeleggen op de voorbereidingen voor de vergunningaanvraag. Denkt u dan aan het maken van een schetsontwerp, het definitieve ontwerp en het technisch ontwerp. Hiermee kan vervolgens een vergunning aangevraagd worden bij de gemeente.

STAPPENPLAN BINNEN DE ARCHITECTUUR
Zodra de gemeente de vergunning verleend heeft, vervolgt de architect zijn of haar werkzaamheden met het maken van een bestek. Hierin staan zaken omschreven zoals de uit te voeren werkzaamheden, materiaalsoorten, technische en juridische bepalingen en uitvoeringsvoorwaarden. Het bestek geldt als leidraad voor de aannemer(s) die u inschakelt. Op basis hiervan worden werktekeningen gemaakt waarin de uiteindelijke details verwerkt zijn. Omdat de werkzaamheden van een architect zo bepalend zijn, raden we u aan om 3 tot 4 offertes te vragen voor een goed vergelijk.
Lees meer...

Wat kost een architect?

Bij nieuwbouw, een omvangrijk renovatieproject of een tuininrichting wilt u graag vooraf weten wat de kosten zijn. Wat kost een architect u bijvoorbeeld? Dit verschilt nogal. Er zijn architecten die een uurloon rekenen. Dan moet u rekening houden met een bedrag dat tussen de € 75,- en € 100,- per uur ligt. Vaak echter, werken architecten op projectbasis. We raden u aan om in elk geval 3 tot 4 offertes op te vragen voordat u met een architect in zee gaat. Daardoor weet u vooraf altijd waar u aan toe bent.

OPBOUW KOSTEN ARCHITECT
De kosten die u voor een architect moet betalen zijn opgebouwd uit diverse werkzaamheden. Afhankelijk van wat u met de architect afspreekt, krijgt u eerst met voorrijkosten te maken. Deze kosten maakt de architect om de locatie ter plaatse te bekijken. Na overleg met u over wat uw wensen zijn, gaan de meeste architecten daarna aan de slag met een schetsontwerp. Om u een zo goed mogelijk beeld te geven, wordt doorgaans een 3D-ontwerp gemaakt. Hierop ziet u in grote lijnen hoe alles er straks uit komt te zien.

ONDERSTEUNING IN COMMUNICATIE
Als u akkoord bent met het ontwerp, gaat de architect aan de slag met gedetailleerde tekeningen. Daarnaast ondersteunen architecten u bij diverse communicatietrajecten. Denkt u dan aan de communicatie met de gemeente bijvoorbeeld, voor het aanvragen van de vergunning bij nieuwbouw en renovatie. Wanneer de gemeente aanvullende voorwaarden stelt, zal de architect hier direct op kunnen reageren. Verder kan een architect ook voor u communiceren met de aannemer(s) die u selecteert.
Lees meer...

De beste architect in Maastricht?

Het vinden van de juiste architect is een persoonlijke keuze. Om deze keuze makkelijk te maken hebben we alle informatie die te vinden is over architecten voor u op een rijtje gezet. Zodat u eenvoudig kunt kiezen wie de beste architect is om uw bouwplannen te ontwerpen.

Er zijn in Nederland zo’n 8.500 architecten actief met allemaal hun eigen kenmerken. Bij het bepalen wie de beste architect is spelen verschillende factoren:

- Waar zijn ze in gespecialiseerd? Bouwen of verbouwen van woningen of bijgebouwen?
- Wat is hun achtergrond, opleiding, ervaring? Zijn ze een gecertificeerde architect?
- Hebben ze reviews? Hoe veel en op welke sites? Wat wordt er over ze gezegd?
- Is er veel informatie van ze bekend? Op hun website, KvK gegevens, foto’s, social media?

Wij hebben al deze informatie voor u verzameld en op basis daarvan een score berekend voor alle architectenbureaus in Nederland. Een score die rekening houdt met al deze factoren. En de berekening van die score is voor ieder bedrijf gelijk, dus objectief.

TOP 10 BESTE ARCHITECTEN IN Maastricht
Op basis van deze score, hebben we een top 10 van beste architecten per woonplaats gemaakt. Dat bespaart u veel tijd en zoekwerk, want zo kunt u eenvoudig de architecten selecteren die u het meest aanspreken.

Heeft u de architect gevonden die bij u past? Vraag dan een offerte aan of plan een kennismakingsgesprek. We raden u aan 3 á 4 architecten te benaderen zodat u goed kunt vergelijken en een afgewogen keuze kunt maken voor een architectenbureau.
Lees meer...
Keurmerken & Lidmaatschappen
Branchevereniging van Nederlandse Architectenbureaus

Bijna 1100 architectenbureaus zijn verenigd in de BNA, de branchevereniging van Nederlandse architectenbureaus. De BNA is een netwerk dat modern, creatief ondernemerschap bevordert. Met als drijfveer de kracht van architectuur voor de leefomgeving.
Lees meer...

.
Hoe werkt Trustoo?
We brengen je rechtstreeks in contact met de beste architecten in je buurt
Kies uit de beste {{nameProviders}}
1.
Kies uit de beste architecten
Geen urenlange zoektochten meer. Wij hebben alle informatie al op een rijtje gezet. Kies uit de beste architecten actief in Maastricht.
Vergelijk en bespaar
2.
Vergelijk en bespaar
Beantwoord enkele vragen over wat je nodig hebt. En vraag binnen één minuut 4 prijsopgaven aan.
Direct contact
3.
Direct contact
Het antwoord van de bedrijven direct in je mailbox. We delen je e-mailadres niet met anderen en we rekenen geen commissie.
Wat anderen zeggen over Trustoo
Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren en te personaliseren. Door het gebruik van deze site, gaat u akkoord met onze cookies.