logo
De beste 1150+ zonnepanelen-installateurs voor jou
chevron_left
Menu
close
ContactOver onsErvaringOpdrachtenReviewsFAQ
arrow_forward_ios

InstallProfi B.V.

local_offerAltijd de scherpste prijs
Reageert snel
place
Dr. Ariënsstraat 21, Rijswijk
timelapse2 jaar in bedrijf
(17)score_fullscore_fullscore_fullscore_fullscore_full9,1
Kom in contact met InstallProfi B.V.
checkGratis en vrijblijvendGratis en vrijblijvend
Of neem contact op via:
Of neem contact op via:

Over InstallProfi B.V.:

Wij zijn InstallProfi B.V.
InstallProfi B.V. is een toonaangevend bedrijf op het gebied van elektrotechniek. Sinds 2018 zijn wij gespecialiseerd in het installeren van laadpalen, groepenkasten en zonnepanelen, maar onze ervaring gaat maar liefst 40 jaar terug. Dankzij deze jarenlange ervaring kunnen wij ons met recht experts noemen op ons vakgebied.

Ons team bestaat uit ervaren en gecertificeerde installateurs en adviseurs, die met plezier dagelijks aan de slag gaan om de beste resultaten te behalen voor onze klanten. Wij vinden het belangrijk om altijd op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de elektrotechniek en investeren daarom veel in bijscholing en training. Zo zijn wij altijd op de hoogte van de nieuwste technieken en kunnen wij onze klanten het beste advies geven.
Lees meer

Expertise

Solar Edge
Enphase
AP systems
Aiko Solar
LONGI Solar
Trina Solar
Schuindak
Platdak en dakkapel
Energiebesparen
Laadpalen
Schuin dak
Plat dak of dakkapel
Beide (schuin & plat dak of dakkapel)
Openingstijden
Gesloten - Gaat open op vrijdag om 09:00
expand_more
Maandag
-
09:00 tot 17:00
Dinsdag
-
09:00 tot 17:00
Woensdag
-
09:00 tot 17:00
Donderdag
-
09:00 tot 17:00
Vrijdag
-
09:00 tot 17:00
Zaterdag
-
Gesloten
Zondag
-
Gesloten

Garantie

info
verified_userWij bieden garantie

Ervaring & vakmanschap

Ervaring

timelapse2 jaar in bedrijf
star17 reviews
people_outline11 medewerkers
timeline8 jaar ervaring

Uitgevoerde opdrachten (2)

  • foto 1 van project 8 Zonnepanelen met APSystems micro omvormers geplaatst in Leiden.
    foto 2 van project 8 Zonnepanelen met APSystems micro omvormers geplaatst in Leiden.
    8 Zonnepanelen met APSystems micro omvormers geplaatst in Leiden.
  • foto 1 van project 10 Zonnepanelen Longi Solar 420WP met Enphase micro omvormers.
    foto 2 van project 10 Zonnepanelen Longi Solar 420WP met Enphase micro omvormers.
    foto 3 van project 10 Zonnepanelen Longi Solar 420WP met Enphase micro omvormers.
    10 Zonnepanelen Longi Solar 420WP met Enphase micro omvormers.

Reviews over InstallProfi B.V.

info_outline
Uitstekend 4,9
starstarstarstarstar
17 reviews uit 2 bronnen

FAQ - veelgestelde vragen aan InstallProfi B.V.

Zijn zonnepanelen nog rendabel?
Om maar met de deur in huis te vallen: ja, zonnepanelen zijn nog rendabel. Ook in 2024. We begrijpen dat er momenteel veel onrust is door energieleveranciers die extra kosten in rekening brengen. Gelukkig is de energiebelasting vanaf 2024 verlaagd, waardoor je een gemiddelde zonnepaneleninstallatie nog steeds binnen 7 jaar terugverdiend. Daarnaast is ook de afbouw van de salderingsregeling weer uitgesteld. Er ligt nu een nieuw plan voor de afschaffing van de salderingsregeling per januari 2027, maar dit moet nog eerst door de Eerste en Tweede kamer worden goedgekeurd. Ondertussen profiteer je dus nog steeds van de voordelen van zonnepanelen. Hieronder lichten we het per ontwikkeling verder toe.
Afschaffing van de salderingsregeling
Met de val van het kabinet stond de afbouw van de salderingsregeling op losse schroeven. Het plan om vanaf 2025 de salderingsregeling gefaseerd af te bouwen, werd van tafel geveegd. Nu ligt er een nieuw plan om vanaf 2027 de salderingsregeling af te schaffen. Tot die tijd profiteer je dus nog van de salderingsregeling en is het aantrekkelijk om zonnepanelen aan te schaffen. Maar ook wanneer de salderingsregeling wel wordt afgeschaft, blijft het financieel aantrekkelijk om zelf zonne-energie op te wekken. Dankzij het energie managementsysteem en eventuele thuisaccu’s kun jij je zonne-energie slim en efficiënt gebruiken of opslaan.
Terugleverheffing voor zonnepanelen
Energieleverancier Vandebron was de eerste die per 1 oktober 2023 vaste terugleveringskosten in rekening bracht bij zonnepaneelbezitters. Inmiddels doen meer energieleveranciers dit. Het houdt in dat huishoudens die zonne-energie aan het net leveren, een extra bedrag moeten betalen. Dit roept vragen op zoals: zijn zonnepanelen nog wel rendabel? Het zorgt er tenslotte voor dat de financiële voordelen van zonne-energie minder gunstig zijn.

Betaal je een terugleverheffing? Dan zijn zonnepanelen ook nog steeds rendabel. De zonne-energie die je opwekt en gebruikt, hoef je namelijk niet af te nemen van het elektriciteitsnet. En door slim gebruik te maken van je stroom, bespaar je alsnog op je energierekening.
Hoe werken zonnepanelen?
Voordat je de keuze maakt om zonnepanelen te kopen of huren, wil je ook wel weten hoe ze nu eigenlijk werken. De panelen liggen op het dak en vangen zonlicht op. Dit zonlicht wordt omgezet in stroom die we niet direct in huis kunnen gebruiken. Daarom stuurt de installatie de opgewekte stroom eerst door de omvormer. Deze levert de bruikbare stroom aan de meterkast. Daarna kun jij jouw eigen zonne energie gebruiken. Gebruik je de stroom niet? Dan lever je deze terug aan het stroomnet.
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?
Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, is afhankelijk van jouw situatie. Allereerst kijk je naar jouw jaarlijkse stroomverbruik. Het is ideaal wanneer je jouw stroomverbruik precies kunt afdekken met zonnepanelen. De opbrengst van zonnepanelen verschilt per merk en type. Maar, hoeveel kWh stroom levert een zonnepaneel op?

Eén zonnepaneel van 400 Wp levert ongeveer 360 kWh stroom op. Als je dit naast jouw jaarlijkse stroomverbruik legt, weet je hoeveel panelen je ideaal gezien nodig zou hebben. Houd er ook rekening mee dat je in de toekomst misschien meer stroom gaat verbruiken door een warmtepomp of elektrische auto, een beetje overcapaciteit is dus nooit verkeerd.

Vervolgens kijk je naar jouw dakvlak. Stel je voor dat je jouw volledige stroomverbruik afdekt met 12 zonnepanelen, maar er slechts 6 op het dak passen, is de keuze snel gemaakt. In de vorige vraag gaven we aan hoe je snel kunt inschatten hoeveel zonnepanelen er op jouw dak passen.
Hoeveel kWh levert een zonnepaneel per dag?
Hoeveel kWh stroom een zonnepaneel per dag oplevert, is afhankelijk van diverse factoren. Het type en vermogen van het paneel , de hoeveelheid zonneschijn op die specifieke dag en de leeftijd van het paneel.Een gemiddeld zonnepaneel heeft een vermogen van 400 Wattpiek en levert daarmee circa 360 kWh stroom per jaar op.

We drukken dit uit per jaar omdat je in februari minder zonneschijn hebt en dus ook minder stroom opwekt dat in mei. Hieronder zie je de verdeling en levert een zonnepaneel per maand dus zelden evenveel stroom op. Wat een zonnepaneel per dag oplevert of het aantal kWh per dag is niet representatief omdat iedere dag anders is.

Is jouw zonnepaneel nieuw? Dan mag je uitgaan van een hoog rendement. Is jouw zonnepaneel al 25 jaar oud? Dan zal de opbrengst niet meer zo hoog zijn als in het begin. Gelukkig geven de fabrikanten wel een vermogensgarantie af, zo weet je zeker dat je na 25 jaar nog een hoog percentage vermogen hebt ten opzichte van het startvermogen.
Hoe groot is een zonnepaneel?
De afmeting van zonnepanelen is door de jaren heen regelmatig veranderd. Ons meest verkochte paneel op dit moment is 173 cm lang, 114 cm breed en 3 cm dik. Om snel te zien hoeveel zonnepanelen er op jouw dak passen, tel je de dakpannen. Een gemiddelde dakpan is 30 cm breed. Op die manier kun je simpel een inschatting maken van het aantal zonnepanelen wat er op jouw dak past.
Hoelang gaan zonnepanelen mee?
De levensduur van de zonnepanelen is behoorlijk. Zo lang er niks geks gebeurt met jouw zonnepanelen gaan ze zeker 25 jaar mee. De meeste sets zonnepanelen worden vervangen omdat het stroomverbruik van het huishouden is toegenomen. Stel dat je 10 jaar geleden voldoende had aan 8 zonnepanelen, maar nu elektrisch bent gaan rijden, zijn deze zonnepanelen waarschijnlijk niet langer toereikend.

Omdat de techniek in de tussentijd ook niet stilstaat, wordt er dan vaak voor een hele nieuwe set gekozen zodat alle panelen ook direct meer vermogen hebben dan de oudere zonnepanelen. Verwijder je jouw zonnepanelen? Dan kunnen we deze gelukkig nog recyclen.
Ben jij enthousiast geworden over zonnepanelen?
Hopelijk hebben wij jouw meest gestelde vragen beantwoord! Heb jij nog meer vragen? Onze adviseurs helpen jou met een advies op maat. Op locatie of op afstand voorzien we jou van het beste advies.
Kom in contact met InstallProfi B.V.
checkGratis en vrijblijvendGratis en vrijblijvend