Mediation bij een omgangsregeling

Vind een top 10 mediator bij jou in de buurt
Mijn locatie
mediator.jpg
usp+1
BETROUWBAREen geverifieerde bedrijven
usp+1
VERGELIJK PRIJZENontvang gratis prijsopgaven
usp_3
1.800.000+succesvolle aanvragen

Bekijk onze top 10 mediators voor een omgangsregeling

Zoek je een betrouwbare mediator voor je omgangsregeling? Bij Trustoo matchen we je met top lokale mediators. Kies met vertrouwen na het ontvangen van meerdere offertes. Een eerlijke omgangsregeling begint hier, bij Trustoo. Wij matchen, jij kiest.

Lees meer...
De ScheidingsMakelaar.jpg2
8.

De ScheidingsMakelaar

icon
Gratis kennismakingsgesprek
Reageert snel
MfN Registermediator
9,4score_fullscore_fullscore_fullscore_fullscore_full (13reviews)

Wat is voor ieder van jullie belangrijk? En hoe kan ik je daarbij ondersteunen? Dat is het uitgangspunt om tot een duurzame oplossing te komen bij het verbreken van jullie relatie ! Goede en houdbare afspraken die voor jullie beiden acceptabel zijn. Een goede oplossing geeft ook een duurzame relatie na de scheiding. Dat noemen wij de Hechtscheiding!

De ScheidingsMakelaar begeleidt al sinds 2003 stellen die in onderling overleg hun relatie willen beëindigen. Mijn streven is om neutraal en onpartijdig de belangen van beide partijen te behartigen. Er moet evenwicht en openheid aan tafel zijn.

In een kennismakingsgesprek kunnen we de gang van zaken bespreken en bepalen of het “klikt”. Daarin is belangrijk wat jullie wensen zijn. Ik zal ik aangeven wat ik voor jullie kan betekenen, hoelang het ongeveer gaat duren en wat de kosten zullen zijn. We kunnen werken met een vaste prijs. Duidelijkheid en zekerheid. Deze prijs is afhankelijk van een aantal factoren die ik graag in een kennismakingsgesprek met jullie bespreek.
Maar het gaat er meer om wat mijn bijdrage je oplevert. Dat alles in 1 maal goed geregeld is.
Als familiemediatior mag ik ook “toevoeging zaken” behandelen, dus eigenlijk Pro Deo mediation. Dan hoef je slechts een eigen bijdrage te betalen afhankelijk van het inkomen (al mogelijk bij een individueel inkomen tot € 38.000,-) en vermogen.

Ik begeleid het proces van het eerste gesprek tot en met de inschrijving bij de gemeente. Dus ook de afhandeling bij de advocaat en de rechtbank, en daarna nog een eindgesprek waarin we de praktische zaken gaan uitvoeren. De hele procedure van A tot en met Z.

Alle afspraken zullen met jullie beiden plaatsvinden.


De ScheidingsMakelaar staat voor deskundigheid op zowel mens als inhoud, afspraak is afspraak, verwachtingen managen over proces en tijdspad.

Graag maak ik een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek met jullie.
...

Gratis en vrijblijvendGratis en vrijblijvend
Kleine Houtweg 95, Heemskerk
Laatste review 26-10-2023
20 jaar in bedrijf
Mediationbureau Apeldoorn .jpg33
9.

Mediationbureau Apeldoorn

icon
Gratis kennismakingsgesprek
Reageert snel
MfN Registermediator
TOP PRO
9,4score_fullscore_fullscore_fullscore_fullscore_full (55reviews)

Scheiden? Dan moeten er veel emotionele en financiële keuzes gemaakt worden. Maar waar te beginnen? En hoe? De mediator van Mediationbureau Apeldoorn helpt jullie stap voor stap door de echtscheiding heen. Op een duidelijke en begrijpelijke manier.

Vooral wanneer partners het belangrijk vinden om er samen goed uit te komen en/of omdat ze voor hun kinderen het beste willen is mediation dé aangewezen manier. voor mediation is het wel nodig dat beide partijen met elkaar aan tafel willen. Een mediator kiest geen partij, zorgt voor balans in de gesprekken en houdt de belangen van jullie beiden en de kinderen in het oog. Daarnaast heeft de mediator oog voor de mensen achter het verhaal.

Mediationbureau Apeldoorn is sinds 2010 gespecialiseerd in echtscheiding en begeleidt jullie scheiding vanaf het gratis kennismakingsgesprek tot aan de inschrijving bij de gemeente. We bespreken zowel de emotionele, financiële en juridische aspecten die bij een scheiding aan de orde zijn. Alimentatie, financiële consequenties en pensioenverdeling worden helder en begrijpelijk uitgelegd.

Vanaf de vrijblijvende kennismaking tot aan de inschrijving bij de gemeente hebben jullie één vaste mediator. Daarnaast heeft Mediationbureau Apeldoorn een uitgebreid kennisnetwerk. Zo kunnen, indien nodig, snel terecht bij een hypotheekadviseur, fiscalist of notaris als dat nodig is.
...

Gratis en vrijblijvendGratis en vrijblijvend
Jean Monnetpark 43, Apeldoorn
Laatste review 26-10-2023
13 jaar in bedrijf

Omgangsregeling

Het regelen van een omgangsregeling na een scheiding kan een complex en emotioneel proces zijn. Een mediator er om je te helpen bij het navigeren door deze uitdagingen en om een oplossing te vinden die het beste is voor jou en je kinderen. Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste mediator.

Wat is een omgangsregeling?

Ouders die uit elkaar gaan en minderjarige kinderen hebben, moeten in een ouderschapsplan afspraken maken over hoe ze de zorg en opvoeding van hun kinderen verdelen. Dit kan variëren van co-ouderschap, waarbij de kinderen gelijk verdeeld zijn over beide ouders, tot een omgangsregeling waarbij de kinderen het grootste deel van de tijd bij één ouder wonen. Het is belangrijk om te weten dat zelfs een vader zonder gezag recht heeft op een omgangsregeling.

Co-ouderschap of omgangsregeling?

Co-ouderschap en omgangsregeling zijn twee verschillende concepten. Co-ouderschap betekent dat beide ouders gelijke verantwoordelijkheid en tijd met de kinderen delen. Een omgangsregeling daarentegen kan variëren afhankelijk van de situatie. Het kan zijn dat één ouder de kinderen het grootste deel van de tijd heeft, terwijl de andere ouder ze bijvoorbeeld elk tweede weekend heeft. Het is essentieel om de beste regeling voor je kind te vinden, rekening houdend met hun behoeften en welzijn.

De rol van de mediator

Een mediator kan een cruciale rol spelen bij het opstellen van een omgangsregeling. Ze kunnen helpen bij het faciliteren van gesprekken, het oplossen van conflicten en het zorgen voor een eerlijke verdeling. Het is belangrijk om te weten dat een mediator geen advocaat is en geen juridisch advies geeft. Een mediator is er om te helpen bij het vinden van een oplossing die voor beide partijen werkt.

De omgangsregeling via de rechter

Als ouders er niet in slagen om samen een omgangsregeling op te stellen, kan het nodig zijn om via de rechter een regeling af te dwingen. Dit kan een lang en stressvol proces zijn, ook voor de en het is vaak beter om eerst te proberen een regeling te treffen via een mediator.

Geen omgangsregeling op papier

Hoewel het niet in alle gevallen verplicht is om een omgangsregeling op papier te hebben, is het sterk aan te raden. Het hebben van een schriftelijke overeenkomst kan toekomstige conflicten voorkomen en zorgt voor duidelijkheid voor alle betrokkenen. Bij Trustoo raden we je aan om vier offertes te vergelijken van lokale mediators. Dit geeft je een goed beeld van de mogelijkheden en helpt je bij het maken van de beste keuze voor jou en je kinderen.

De volgende stappen

Het regelen van een omgangsregeling kan een uitdaging zijn, maar je hoeft het niet alleen te doen. Mediators zijn er om je te ondersteunen en te begeleiden bij elke stap. Of je nu op zoek bent naar een omgangsregeling of co-ouderschap, een mediator is er om je te helpen bij het vinden van de beste oplossing.

Reviews over mediators

Onze mediators worden gemiddeld beoordeeld met een 9 gebaseerd op in totaal 31.194 reviews uit 20 bronnen
Gemiddelde beoordeling
9,0
starstarstarstarstar_half
starstarstarstarstar

You really helped our marriage we almost divorced but God sent you to us with a reason.am glad i met you and you fixed us thanks and good job there. Lees meer...

Maureen
10-08-2023
review_img
Coers Mediation & Relatiecoaching
starstarstarstarstar

De scheiding is perfect verlopen. Alles ging snel en soepel.
Ook onze emoties mochten er zijn en er werd goed met ons meegedacht.
Lees meer...

Jasper
18-07-2023
review_img
SPOT Mediation Harderwijk
starstarstarstarstar

Andrea heeft de zaken uitstekend, en op een menselijke manier met ons geregeld. Dat is binnen een periode waarin je als echtpaar een ingrijpende beslissing neemt heel geruststellend. We konden goed met Andrea in overleg, en zij heeft ons echt prima geadviseerd, ook ten aanzien van de keuzes. Andrea regelde het, maar liet de keuzes wel aan ons. Het contact verliep prettig, en de afspraken werden goed nagekomen. Een scheiding is niet aan iedereen aan te bevelen, maar als het zover komt kun je uitstekend bij Andrea terecht. Lees meer...

Erik
12-06-2023
review_img
Andrea Tardy - Quickmediator
starstarstarstarstar

"Helaas" ooit gebruik mogen maken van Roel zijn werkzaamheden en vaardigheden.
Nooit het idee of gevoel gehad dat er 1 van de partijen benadeeld werd. Hij gaat heel mooi om met beide partijen ook wat gevoelens en emoties betreft. Bij conflicten of echtscheidingen raden wij hem zeker aan.
Lees meer...

Raymon van Apeldoorn op Google
10-06-2023
review_img
Mediationbureau Apeldoorn